Şimdi Ara

AMD sistemde 4xhdd raıd0 kurabilen varsa benimle iletişime gecsin lütfen!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sorun devam etmek..4 hdd raıd 0 ıle aldıgım sonuclar nerdeyse 2 harddısk ıle alınana sonuclarla aynı..bir limit sorunu mu var anlamıs degılım ..denemediğim yöntem,arastırmadıgım site kalmadı..işin garibi farklı 2 anakart denedim sonuc aynı..farklı harddısk denedım sonuc aynı..amd sistemde 4 lü raıd kulanamayacak mıyız anlamadım kı!!!



  • 75TL * 4 = 300TL.

    Kapasite sorun değil ise ( ki 4 disk raid ile veri kaybı riski artar ve fazladan kapasite gereksiz olur. Ayrıca erişim süresi 20-30 lara çıkmasın diye mecburen zaten işletim sistemi için 125-250GB gibi bir kapasite ayrılacak. ) Corsair F60 SSD daha iyi olmaz mıydı 300TL altı fiyatı ile.

    Sadece öneri tabi.
  • öneri ıcın sagol..düşünmedim değil..ama tek bir ssd ye oranla 4x sata daha performanslı ve cokcok daha fazla kapasıte sunabılmekte..dolayısı ıle tercıhımı bu yönde kullandım..kaldı kı şu an nasıl bır sorunla karsı karsıyayım çözmedım..çözebılen de yok gibi..kımseden ses cıkmıyor..su an 2 harddısk ıle raıd 0 yaptım ve sonuclar cok ıyı..250mb avarage yi görüyor..fakat sorun 4 harddısk kullandıgımda 320mb yı gecememesı..burada da frenleyen bırseyler var gıbı ama ne?

    amd sıstem kullanan kımse 4 x raıd kurmamıs anlasılan..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atiktuk

    öneri ıcın sagol..düşünmedim değil..ama tek bir ssd ye oranla 4x sata daha performanslı ve cokcok daha fazla kapasıte sunabılmekte..dolayısı ıle tercıhımı bu yönde kullandım..kaldı kı şu an nasıl bır sorunla karsı karsıyayım çözmedım..çözebılen de yok gibi..kımseden ses cıkmıyor..su an 2 harddısk ıle raıd 0 yaptım ve sonuclar cok ıyı..250mb avarage yi görüyor..fakat sorun 4 harddısk kullandıgımda 320mb yı gecememesı..burada da frenleyen bırseyler var gıbı ama ne?

    amd sıstem kullanan kımse 4 x raıd kurmamıs anlasılan..


    bu birazda performans derken neyi kasttetiğiize bağlı. bana göre de kaç tane hdd ile raid yaparsan yap, 1 ssd performansı yakalıyamazsın. neden basediyorum ? erişim süresinden.
  • erişim süresi olarak imkanı yok zaten yakalamasının ben transfer oranı olarak söylemıstım..şu an ıcın ssd ler pahalı..ve son derecede ufak boyutlarda..bu yüzden daha zamana ıhtıyacı var gibi..depolama ve fiyat acısından satalar daha cazip
  • normal hhdlerle 500mb hıza da erişsen bile bir yerden biryere dosya kopyalama haricinde günlük kullanımda farkedilecek, vay anasını dedirtecek bir performans artışı yaşanmıyor. oyunların yüklenme sürelerinde vs kısalma olmuyor. ssdler bile ilk başta hızlı gelse bile bir süre kullandıktan sonra normal geliyor. gerçi başka bir bilgisayar kullanmaya başlayınca tekrar anlıyorsunuz değerini. raidle anca test sonuçlarına bakar kendini tatmin edersin. sana tavsiyem disklerden 2 sini sat. kalanın 2 siyle raid yap arşiv olarak kullan. 60gb ssd alıp windowsu da ona kur. 400-500 hıza ulaşacağım diye kendini kasma fazla
  • şu an 300tl yi 60gb a yatırmak pek mantıklı gelmıyor bana..kaldı kı bu 60gb lık kısma da sadece wındows kurulumu yapacagımdan yine oyun,program vs gibi yüklemelr dıger harddısklere olacagından ssd nın etkısı hıc olmayacak..ssd ye oyun vs kursak zaten 3 oyunda dolar..dolayısı ıle 2 harddıskı raıd0 ve diğer harddıskı raıd 0 yaparak hem windows hemde arşiv için daha ,iyi performans almak mümkün gibi..

    yalnız gercekten anlamıs da degılım amd sistemde 4 hdd ıle raıd 0 kuran yok mu yahu?yurtdısı forumları talan ettım yok arkadas..bu nasıl iş
  • ben de 60gb kullanıyorum. ama windows haricinde tüm ufak tefek programları, adobe master collection, visual studio, office vs kurdum. geriye 24gb alan kaldı. birkaç oyunu denedim. bazılarında loading çok kısalırken bazılarında pek farketmiyor. ama ben tüm oyunları başka diske kurdum. oyun için almadım sonuçta. bu arada ben yurtdışından 120dolara getirttim eğer varsa bir yakının onlara aldırabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 9 Ocak 2011; 21:22:39 >
  • hımm anladım.bakıcaz artık bır caresıne
    ya nasıl olur boyle bırsey çözebılmıs degılım..nasıl olurda 4 hdd amd sistemde raıd 0 da kullanılamaz..ve ilk defa duydum böyle bırseyı..onca yıldır da işin içindeyim..enteresan..

    yalnız eğer gercekten amd kaynaklı oldugu kesınlesır ise amd büyük puan kaybeder benim acımdan..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    normal hhdlerle 500mb hıza da erişsen bile bir yerden biryere dosya kopyalama haricinde günlük kullanımda farkedilecek, vay anasını dedirtecek bir performans artışı yaşanmıyor. oyunların yüklenme sürelerinde vs kısalma olmuyor. ssdler bile ilk başta hızlı gelse bile bir süre kullandıktan sonra normal geliyor. gerçi başka bir bilgisayar kullanmaya başlayınca tekrar anlıyorsunuz değerini. raidle anca test sonuçlarına bakar kendini tatmin edersin. sana tavsiyem disklerden 2 sini sat. kalanın 2 siyle raid yap arşiv olarak kullan. 60gb ssd alıp windowsu da ona kur. 400-500 hıza ulaşacağım diye kendini kasma fazla

    Aynen hocam raid benim içinde hikaye madem performans kardeşim al bitane 60 gb lık ssd bak keyfine boş yere hdd lerinde ömrünü kısaltmamış olursun.Depolama nıda dandik bir harddiske yapsan da olur




  • evey beyler sorun çözüme kavustu..maalesef AMD nin çipsetleri 300mb limitine takılıyor..daha fazlasını istiyorsanız raıd kartı kullanmak sartmıs..amd de durum bu intel bıraz daha sanslı bu yönden...fakat 4 hdd den sonra ıntelde de darbogaz baslıyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.