Şimdi Ara

AMD sistem işimi görür mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemci: AMD FX-6100 Bulldozer AM3+ 14MB 3.3GHz Altı Çekirdekli
    İşlemci Soğutucu: Akasa Venom AMD/Intel LGA 775/1156/1155/1366/2011
    Anakart: MSI 970A-G46 AMD 970 AM3+DDR3 SATA3 USB3 ATX
    Ekran Kartı: MSI ATI HD7850 Twin Frozr OC 2GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı
    Düşük Kapasite HDD ve SSD ayrıca 8 GB ram

Böyle bir sistem almayı planlıyorum fakat bir kaç soru işareti var aklıma takılan ya da seçmekte zorlandığım;
    1. Kasa seçiminde marka modeller bana uzak araştırmalarım her kafadan bir ses çıktığını gösteriyor. PSU lu kasaları mı yoksa PSU suz kasaları mı tercih etmeliyim?

2. PSU almam gerekirse kaç wattlık işimi görür?

3. Bu bileşenler optimum uyumlulukta çalışır mı?

Sonuç olarak bütçeyi düşünerekten ve sadece counter strike tutkunu biri olaraktan başım ağrımadan oyun kasılmadan vakit geçirebileceğim bir pc toplamak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.saygılar.

• dostum ben de counter strike hastası biriym hatta şu sıralar counter strikenin yeni çıkan oyunu global offensive asılmış durumdayım eski sistemim bu oyunda 50 fps alırken şimdi ki sistemim 4günlük daha:
    Anakart:Asus m5a97
    İşlemcim:AMD fx6100
    Ram:4gb kingston hyperx 1600mhz
    Ekran kartı:XFX HD6850 dual fan 256 bit 1gb
    600w psulu thermaltake kasa aldım fps 150den aşağı inmiyor 200 250 falan olduğu oluyor.Verdiğim paraya değdi açıkçası işlemcinin yanına bide soğutucu almanı öneririm 55 dereceyi görüyor yükte yüksek değilmiş arkadaşların hepsi çok normal dedi ama ben yine de soğutucu alacam performans açısından :) öneririm bu sistemi

ne kadara mal ettiğini sormamda bir sakınca yoktur umarım...

Bu PSU yu alabilirsiniz bende bugun sipariş verdim 12 V den 492 W verebiliyor.

Kasa da kişisel seçim yapın zevkinize göre.
  • ileriye dönük 500 w düşük olur mu 750 800 gibi bir psu alsam abartı ya da gereksiz mi kaçar? Kasa içinse zevk cok onemli degıl fakat net uzerınden alısverıs yapacagım elle tutmadan gozle gormeden almak istemiyorum fakat işlemci sogutucu sıgabılecek ve daha once kullananların memnun kaldıgı birşey olsa.
    Onceden bu kadar cesıt ve bilgi kirliligi yoktu arastırdıkca daralıyor insan :D

920 TL de oldukca uygun..evet ozellıkle cs 1.6 için benimki tutkudan hastalıktan bir kac seviye daha yukarıda :D

Orijinalden alıntı: snaree

ileriye dönük 500 w düşük olur mu 750 800 gibi bir psu alsam abartı ya da gereksiz mi kaçar? Kasa içinse zevk cok onemli degıl fakat net uzerınden alısverıs yapacagım elle tutmadan gozle gormeden almak istemiyorum fakat işlemci sogutucu sıgabılecek ve daha once kullananların memnun kaldıgı birşey olsa.

920 TL de oldukca uygun..evet ozellıkle cs 1.6 için benimki tutkudan hastalıktan bir kac seviye daha yukarıda :D

kardesım. sectıgın ekran kartı 7850 bu kart oyle basıt bı donanım degıl.duzensız elektrık akımlarından ıyı koruman lazım bu kartı. onun ıcın. +80 plus
    psu guc kaynagı almanı onerırım. kasada senın secımıne kalmıs..
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-b12s-serisi-550w-80-plus-bronz-guc-kaynagi.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Psu sistem için yeterli mi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • büyük ihtimal steam üzerinden oynuyorsun :) 600wdan aşağı alma derim onu bil yeter :) fx 6100 işlemciye gelirsek overclock falan yapmadım daha yeni 4.2ghz oldu hızı şaşırdım bi an turbo 3.9 yapıyor 4.2ghz anormalite :D 1.6 yerine global offensive öneririm 1.6 10 yıl oynadım ama artık bırakma zamanı gelmişti global çok ağır bi oyun :)

Yalnız anakart işlemci ve ekran kartı uyumunda herhangi bir yorum yapılmadı bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim...
  • anakartınız am3+ soketliyse işlemci uyar ekran kartı powera bağlı zaten anakartla alakası yok :) power 600w üstü alırsan bu sistem çok iyi olur ama o anakartın yerine benimkini öneririm çok kullanışlı cs:goya gelince videolarla alakası yok desem yeridir başından kalkamıyorum :)
    Bazen insanların bensiz daha mutlu olacağını düşünüyorum, etrafında olmamın onlar için pek iyi olmadığını. Onları yıpratıyorum. Mutsuz oluyorlar.. -Rustin Cohle
  • Kasa: THERMALTAKE DOKKER Toughpower 700W 80+ BlacX Full
    İşlemci: INTEL Core i5-3570K LGA 1155 6MB 3.4GHz Dört Çekirdekli 22nm İşlemci (Ivy Bridge)
    İşlemci Soğutucu: Akasa Venom AMD/Intel LGA 775/1156/1155/1366/2011
    Anakart: Asus P8Z77-V Intel Z77 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart (Ivy Bridge)
    Bellek: Kingston HyperX 8GB DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit (2x4GB) - 73,50$ - 134,14 TL (KDV Bizden!)
    Ekran Kartı: Asus GTX670 DirectCU II 2GB DDR5 256 Bit Pci Ekspress
    HDD: Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK
    Klavye: Microsoft Wired 600 Multimedya Q Klavye USB (ANB-00017)
    Fare: Logitech G 500 Wired
    Monitör: Samsung S23B350H 23" 2ms Wide Screen Full HD Led Monitör

önceki sistem nedense içime sinmedi hem amd konusunda hem de MSI markasından dolayı... şanssız olduğunu düşünen biri olaraktan servislerde geçirecek vaktim maalesef yok peki boyle bir sistemde fiyat dışında önerebileceğiniz artı ya da eksiler nelerdir???

• quote:

Orijinalden alıntı: turkishwarzone

quote:

ileriye dönük 500 w düşük olur mu 750 800 gibi bir psu alsam abartı ya da gereksiz mi kaçar? Kasa içinse zevk cok onemli degıl fakat net uzerınden alısverıs yapacagım elle tutmadan gozle gormeden almak istemiyorum fakat işlemci sogutucu sıgabılecek ve daha once kullananların memnun kaldıgı birşey olsa.

kardesım. sectıgın ekran kartı 7850 bu kart oyle basıt bı donanım degıl.duzensız elektrık akımlarından ıyı koruman lazım bu kartı. onun ıcın. +80 plus
    psu guc kaynagı almanı onerırım. kasada senın secımıne kalmıs..
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-b12s-serisi-550w-80-plus-bronz-guc-kaynagi.html

Hocam sizin önerdiğiniz 25 A verebiliyor 12 V kanalından benim ki 41 A onun 550 W olması bir şeye yaramaz benim önerdiğim gerçek 500 W

http://www.eksenbilgisayar.com/Store/ProductDetails.aspx?productid=92138

• fazlaca detayını bılmıyrum. ama sertıfıkalı odul almıs bır psu olduguna gore.. demekkı bı ıse yarıyormus..
  • thermaltake kasada 80+ 700 w var işimi gorecektir anakart işlemci uyumu ve ekran kartı aslında kafama takılan abartı mı oldu biraz?? aslında cok da para vermek istemiyorum ne yazık ki bu sekılde duzgun bir makina cıkıyor ortaya..mesela gtx 560 ti alıp daha sonradan SLI yaparak kullansam şimdilk bana yeter mi sonucta o da 256 bit ve 2 gb ???

thermaltake kasada 80+ 700 w var işimi gorecektir anakart işlemci uyumu ve ekran kartı aslında kafama takılan abartı mı oldu biraz?? aslında cok da para vermek istemiyorum ne yazık ki bu sekılde duzgun bir makina cıkıyor ortaya..mesela gtx 560 ti alıp daha sonradan SLI yaparak kullansam şimdilk bana yeter mi sonucta o da 256 bit ve 2 gb ???

her şey gb ve bit değildir 7850 varken 560 ti ye o para verilmez ama ucuza 7850 istiyorsan teknobiyotikde powercolor 7850 PCS+ ya bak 540 TL olması lazım.
  • Bence AMD sistemden kacin derim, arkadaslar ne dusunue bilemem ama AMD sistemini kullanan biri olarak cok sorun karsilastigimi soyleyebilirim gerci bu bilgisayarin malligindan da kaynaklaniyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.