Şimdi Ara

Blender Benchmark (Güncel) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
624
Cevap
11
Favori
36.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuyu görünce birazcık hortlatayım dedim

    Benim küçük enişteye bir kez daha yollayayım şunu ne olacak dedim ki sonuç felaket

    R7 1700 @4GHZ - 14.79sn
    Blender Benchmark (Güncel)

    Ramleri 3.600'e vursam büyük ihtimal 14sn'de bitirir




  • Bu arada sistem %100 stabildir

    Blender Benchmark (Güncel)
  • ßekir kullanıcısına yanıt
    bu test biraz ustalik gerektirdigi icin cinebench gibi kur yap yolla sonucu gibi olmadigi icin ve cpu-z gibi validasyonu olmadigi icin ben gelen sonuclara iyi bile diyorum baya sonucumuz var.senin sonucu da hemen kiyaslayabildim mesela 4 ghz 1800x'ten biraz daha iyi yapmissin demek ki 1700'u 4 ghz yaptiginda 4 ghz 1800x gibi oluyor olayi bir sehir efsanesi degil.sonuc eklendi.ugrasir yaparim yeni oc ayarlarimla diyen varsa her zaman sonuc atabilir.ben ilgilenmedim biraz ondan oldu yoksa bu test islemcilerin coklu performansini gormek icin iyi bir test.forum, basligina mesaj geldi diye uyarmasa bile islemci bolumunde gorunuyor biliyorsunuz.
  • Söylediğin gibi genel olarak oldukça fazla sonuç geldi konuya ama aynı kişilerin aynı hızda mükerrer gönderimleri de az değil

    R7 1700, 1700x ve 1800x fiziken aynı işlemciler, sadece X versiyonlarda özellikle de 1800x modelinde silikon kalitesi farkı mevcut. Aralarındaki tek fiziksel fark bu ki o da daha düşük voltaj ile daha yüksek hızlara çıkabilmesini sağlıyor ama benim gibi şanslı olanlar da 1.375v gibi bir voltajla R7 1700 @4000MHZ hızında stabilite sağlayabiliyor. Tabii X olmayan versiyonlarda silicon lottery çok düşük bir ihtimal ,

    Diğer bir durum da R7 1700 @4GHZ hızında aynı hızdaki R7 1800X'den bir tık hızlı olması, bunu teknik olarak anlayamıyorum ama genel olarak sistemin stabilitesine ve ram hızlarına bağlıyorum. Çünkü normal koşullarda aynı sonuçları alması beklenirken, şaka gibi ama R7 1700 aynı hızda bir tık yukarıda

    Bir de şu sıralamayı gönderim tarihine göre değil de puan sıralamasına göre yapsan bence süper olur ve konu daha fazla ilgi çeker gibi geliyor. Yönetimini de google docs üzerindne bir excelden yapsan mesela hem sana kolaylık olur hem de konu efsane olur




  • ßekir kullanıcısına yanıt
    quote:

    R7 1700 @4GHZ hızında aynı hızdaki R7 1800X'den bir tık hızlı olması, bunu teknik olarak anlayamıyorum ama genel olarak sistemin stabilitesine ve ram hızlarına bağlıyorum.


    bence de dedigin gibidir ram hizi, windows, programlar sonucu etkileyen seyler.4 ghz 1700 icin 1800x'ten eksigi yok fazlasi var diyebiliriz ama dedigin gibi silikon piyangosu bu is.

    ben bu basligi cok cicili bicili bir hale getiririm de soyle bir sorun var resim gosteriyorsun 15 kusur diyorsun biri geliyor sen 75 sample'de yapmissin diyor.baslik ondan öldü zaten yoksa ilk basta iyiydi cunku gevsek biraktim bir daha atin yarim saniye iyi olsa eklerim dedim o yuzden ayni hizda sonuc cok.validasyon gibi bir dogrulama sistemi de olmayinca milleti birbirine dusurmeyeyim dedim bir de siralama yapsam kan cikardi.cpu-z'de validasyon var ama bench versiyonunu degistirdiler bitirdiler basligi iste o baslik efsane ve o sekilde gidecekti ama olmayinca elden bir sey gelmiyor.simdi o basligi da siralamasiz yapiyorum yeni versiyonda ama rating yok o da öldü.




  • Baştan sona haklısı valla ne diyeyim
  • 4GHZ CPU / 3333MHZ 14-14-14-34 1T RAM ile 4GHZ CPU / 3600MHZ 16-16-16-36 2T RAM arasında pek birşey fark etmedi


    R7 1700 @4GHZ & 3600MHZ 16-16-16-36 2T RAM

    14.68sn
    Blender Benchmark (Güncel)
  • ßekir kullanıcısına yanıt
    basligina mesaj geldi diye uyarmiyor cok kotu bir sey.neyse gec de olsa ekleyelim bu vesile ile ben de bi 1600 stok sonucu gostereyim 00:24:30

    Blender Benchmark (Güncel)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 4 Eylül 2017; 12:48:30 >
  • 2 gun once blender'in 2.79 surumu cikmis.ben denedim 30 salise farketti gerci ayni sekilde mi yaptim yukaridaki sonucla ama 700 tane hata duzeltmisler saniyenin onemi var diyen arkadaslarimiz deneyebilirler yeni surumu.

    https://www.blender.org/download/Blender2.79/blender-2.79-windows64.zip/
  • Blender cok stabil bir test platformu degil ayni testi linuxda yaparsaniz ayni renderi daha hizli aldiginizi gorursunuz :)

    Vray benchmark aslinda guzel bir yazilim hem Cinebench gibi pek de kullanilmayan cinema 4D degil Sektorun agirlikli olarak kullandigi Vray platformu oldugundan daha gercekci sonuclar veriyor.
  • OnTEC kullanıcısına yanıt
    bu yuzden linux sonuclarini kabul etmiyorum sadece windows.ben bu basligi bu test cok stabil hadi yarisalim diye acmadim siralama yok dikkat edersen.amd PR calismasi ile ryzen cikmadan once bu testi yapti 6900k'ya karsi ve acaba dogru mu test ve ryzenlerin performansi nasil olacak fikir edinelim diye actim.6900k bulduk forumda yaptiklari test dogru ama A surumu cok kotuydu sonra duzelttiler ve ryzenler de gelince herkes gorecegini gordu aslinda pek anlami kalmadi basligin ama yeni sistem toplayan foruma sonuc atmak isteyenler olabilir diye acik tutuyorum.

    daha iyi dedigin vray testine gelirsek tutmadi cunku bu foruma gore degil o test cunku iyi oc yapamiyorsun stabil oglu stabil islemci istiyor.benim diger bir basligim olan cpu-z'de ben 8320 ile 5250 mhz test gonderdim ve islemci o hizda baska hicbir testi tamamlayamiyor.bu yuzden o basliga cok sonuc geldi millet yapistirip sonuc atabildigi icin.stabilite meraklisiysan bu bolumde yarismak zaten gereksiz degil mi?
  • Biraz basliga yapilmis elestri gibi algilamissiniz mesaji ancak ben sektorde is yapan birisi olarak yorum yaptim sadece.
    Vray in kendisi de stabilite gerektirir ben hic bir islmecime standartlarin disinde mudahale etmem mesela sirf bu yuzden...
  • nasil öldü yav baslik diyenler olabilir gorun diye yukariya aliyorum.validasyon yok bu testte tamamen insafiniza kalmis 100 sample degil 80 de yapabiliyorsunuz.bana inandirmak zorunda degilsiniz ama birbirinize inanmiyorsunuz.cinebenchten guzel bence bu test cok cekirdekli sistemler icin ama biraz pro olmak gerekiyor ac programi bas tusa gibi degil.
  • bir tanede mobil amd a10 4600 apu koyalım testten sonra


    edit
    Blender Benchmark (Güncel)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 28 Aralık 2017; 18:45:9 >
  • hocam stok yazdim dogrudur degil mi?

    testte millet 14 saniyelere indi diye de kesildi sonuclar.yani son model falan cekirdek islemci olmazsa atmayin demiyoruz 21 dakika bile sonucumuz var rezil olmak diye bir sey yok.onemli olan cok sonuc olsun girsin millet ha bu islemci boyleyken bu boyle almis desin 2 3 dakika incelesin vakit gecirsin biraz daha vakti varsa bi sonuc da o atsin.kimse size gelip de hesap sormayacak ya da intel forever batsin amd ya da tersi demeyecek.tek ricam 100 sample dedik 100 sample'da yapin sonra birbirinize girmeyin hileci diye.daha dusuk sonuc alana herhangi bir ayricalik vermiyoruz aferin bile demiyoruz 1 saniye olsa adamin eline ne gececek 30 dakika olsa ne kaybedecek ben kimsenin hile yapacagina da inanmiyorum ama malesef validasyonu yok testin cpu-z gibi.
  • evet hocam stok hızda
  • amd 1600 sistem toplamayı düşünüyodum intel 7600k da kafamda vardı sonuçlara bakınca farkı net görmüş oldum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kapatıyoruz35

    amd 1600 sistem toplamayı düşünüyodum intel 7600k da kafamda vardı sonuçlara bakınca farkı net görmüş oldum

    render için ryzen işlemciler iyi fakat amaç oyunsa bence ikisi de değil i5 8400 almalısınız.ryzen iyi oyun oynatmaz değil fakat overclock ile uğraşmanız pahalı anakart almanız gerekir.belki oyunlar intel seviyor bilemiyorum benim gördüğüm oyun testlerinde 8400 öndeydi.7600k'ya 1100 lira vereceğinize 534 liraya i3 8100 bile alsanız daha kötü olmayacaktır.lakin 8100 için gereken anakartlar piyasada yok şubat mart gibi çıkacakmış.şu anda z370 anakartlara takılabiliyor biraz pahalı.bu sorun 8400 için de geçerli.ryzen refresh çıkacak martta aceleniz yoksa bekleyin bir kaç ay.

    https://www.youtube.com/watch?v=FXwOxH_jGhE




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

    basligina mesaj geldi diye uyarmiyor cok kotu bir sey.neyse gec de olsa ekleyelim bu vesile ile ben de bi 1600 stok sonucu gostereyim 00:24:30

    Blender Benchmark (Güncel)

    24 Saniye iyiymiş 6C/12T olacak bir de

    Blender Benchmark (Güncel)




  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    ramler auto'da durur diye 2133 mhz kullaniyordu.stok fanda xfr filan da calismiyordu fx ayarinda kullaniyordu adam satti sonra kasayi simdi katar'da.kulaklarini cinlatalim madem bahsi gecti.

    eklendi.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.