Şimdi Ara

AMD Ryzen Threadripper 2990X benchmark skorları göründü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bacakların kırılma ve kopma olasılığı sıfır olan bir yapı niye el atılsın ki ? İntel de bu olasılık % 80 civarı adamlar boşuna mı montaj kiti ile yolluyor ana kartlarını.
  • ParaMounT99229 P kullanıcısına yanıt
    Hocam anakartı kastetmedim işlemciyi kastettim amd de beğendiğim şey anakarttaki pinsiz yapı ama işlemci tarafında o bacaklı yapı eğilip bükülür diye endişe ediyor insan bu olasılık düşük bile olsa intelde böyle bişey söz konusu değil intelde de anakart kısmında aynı sorun var. Ama işlemci genel olarak daha pahalı olduğu için öyle söyledim amd tarafında güzel olan bir diğer kısım her yıl anakart almaya gerek yok o yüzden bacaksız işlemci yuvası burada avantaj sağlıyor işlemcinin ayaklarına bişey bile gelmiş olsa işlemciyi upgrade etme şansı var aynı durum intelde olsa yeni bir anKart almak zorunda kalacaksınız ve yine aynı şekilde hiç bir performans kazancı olmayacak yada çok az

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşlemciyi düzeltmek kolay lakin anakarttaki pinler gidince bitiyor iş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikhail -- 21 Haziran 2018; 22:17:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu canavar için 360mm radyatörlü soğutucu şart, TDP konusuna gelecek olursak; iş istasyonlarımda xeon e5-2697v4 kullanıyorum ve 145watt TDP değerine sahip, işlemcinin 18 çekirdek olduğunu ve her kasada 2 işlemci takılı olduğunu düşünürsek toplamda 36 çekirdek için 290watt yapıyorki çekirdek başına 8.1watt gibi bir değer ortaya çıkıyor. kaba bir hesapla Broadwell mimarisine sahip 32 çekirdekli bir işlemcinin 260watt TDP değerine sahip olması beklenir, aşağı yukarı aynı verimlilikte olan Ryzen+ mimarili 2990X 250watt TDP değerine sahip. Yani ortada abes bir durum yok.
  • Bazı arkadaşlar, Intel'in AMD'nin ağzının payını vereceğine dair - hele şu zamanları görmüşken dahi - umut beslemelerine dilim tutuluyor.
    Açın bakın; Intel vereceği cevabı verdi: 'CEO'yu kovdular.'
    O zaman neredeydi bu D-Haber? Nerede bu yazar?
  • mikhail kullanıcısına yanıt
    Aslında onu düzeltmekte mümkün linus techte vardı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Amd aciklama yapti, duydun mu bilmiyorum, zen 2 mimarisi Intel'in olabilecek en iyi ice lake senaryosu (10nm uretim ve belki de kendi mcm uretimi) dusunulerek hazirlandi. Yani epey saglam geliyor, ki o kadar kasmalarina da gerek yokmuş.



    Su an ki ghz, avx 512, ram gecikme sinirlarini asmasini bekliyorum artik.



    Jim Keller ile (tahmini) 2 yil sonra ocean lake mimarisini cikarana kadar Intel'den ciddi bir sey beklemiyorum.



    Bir de, Science Studio'nun videosunu izledim. 1700(x) islemcisi 200 dolara satildigini belirtti. Amd artik fiyatlari belirliyor, teknolojinin gidis yonunu belirliyor, ozetle gundemi belirliyor. Intel haberlerin neredeyse hepsi ya skandal ya gulunc ya da iste istfia olayi gibi (sirket ici uygunsuz bir iliskiden oturuymus, yersen) alalen negatif.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 22 Haziran 2018; 0:2:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Alın size geçmişten yapmış olduğum alıntım ve gelecekte neyin ortaya çıktığı;


    • quote:

      Mete Can Karahasan @ 3 Ocak 2018 22:44:28

      Hatırlanırsa, Intel'in Hyperthreading(TM) sanal-izlek özelliği ilk çıktığı zamanlarda da bu, bir kez daha yaşanmıştı; izlekler, birbirinin bellek hafızalarına erişebiliyordu ve aynı "çekirdek" hanesindeki iki kritik önemde işlem birbirinden haberdar olmuş oluyordu. Bu, güvenlik nedeniyle sanal-izlek getirisini düşürecek ama sızıntıyı engelleyeceğinin söylendiği bir şekilde üzeri kapatılmıştı.


    • openbsd-turns-off-hyper-threading-to-combat-intel-cpu-security-issues


    Bitti.
    Özetle, şu Intel trollerine inananınız kaldı mı?('pazar finalcisi' başta ve iki numarada 'sektörden' olanı öne çıkmak üzere)




  • Benim anakarta oldu. İmkansıza yakın ayrıca denerken işlemciyinyskma riski var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Hatırlıyoum biraz... işin aslı bu haberi de okudum bugün, ama peşi sıra o kadar çok önemli haber çıkyıor ki bu aklımdan çıkmış
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    10nm'de Intel hayatının hatasını yaptı. 10nm yarım nod, 10nm'de gitti bir de transistör tarafını yeniledi.
    Oysa AMD ne yaptı(GF de diyebiliriz bu tarafa)? Hem tam noda yatırım yaptı, hem çalışan tarafı değiştirmeyip bağlantılar tarafını yeniledi; üstüne de çok uç mimarilere gitmedi ki, hem GF'de üretsin, hem de TSMC'de üretebilsin.
    Görüyoruz,Intel gecikme üzerine gecikme bildiriyor kendi fabrikalarından.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Sen söyleyince yine hatırladım, belki de günün en bomba haberi, Samsung Extreme UV üretim teknolojisini hayata geçiriyor;

    https://wccftech.com/samsung-new-7nm-euv-technology-detailed/

    Haberdeki en önemli detay bence şu söz;

    EUV technology will also result in better pattern fidelity and less variability at these dimensions, with Samsung claiming 70 percent better pattern fidelity.

    Artık silicon lottery gibi bir kavramı bile kalmayabilir, herkese altın dağıtırlar artık.

    Bu arada, Intel 10nm ile (ama 10nm+) ice lake için gerçekten MCM teknolojisine geçeceği benziyor. Ama 10nm+ çıkana kadar olan olmuş olacak gibi görünüyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nkvelioglu

    250w a takılanlar karşılarında 32 çekirdekli bir işlemci oldugunu ve intel gibi yalandan az tdp söyleyen bir firma olmadigini unuttular galiba. Ayrica ayni cekirdek yapisinda kiyaslandiginda intelin önde olduğunu zannedenler var onu da hala çözemedim. İlk nesil ryzenlarin IPC performansı intelin %5 gerisindeydi. 2. nesilde bu fark kapanmistir hatta muhtemelen ryzeninki daha performanslıdır. Ryzen işlemcilerde çekirdek sayısı artarken frekans hızı aynı kalıyor. İntelde ise yüksek çekirdek demek düşen frekans demek. Yani intelin yüksek frekans artisi bu seviyede işlemiyor. Kısacası bu seviyedeki işlemcilerde intelin bu fiyatlarla artık hiçbir alınabilirliği kalmadı istediği kadar yırtınsın.
    Evet bu yüzden hala overclocklu ryzen 2600 hala i5 8400 bile gerisinde FPS aliyor



    Şuraya iki tane inceleme koy i5 8400 ile aynı FPS versin bak fazla demiyorum aynı FPS versin 1080p de gidip ryzen 2600 alacağım bunuda tüm foruma yazacağım :)



    Sakın 2k inceleme getirme o çözünürlükte işlemcilere yük binmiyor pek şuan ki gpu lar ile





    En yakın arkadaşım senin gibi fan boylara uydu gitti 5820k sattı ryzen aldı 5 gün sonra satıp 6700k aldi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mikhail kullanıcısına yanıt
    Haklısınız çok zor dediğiniz gibi işlemciyi yakma olayı var. Ama linus techte yapmışlardı o yüzden öyle söyledim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brother ToLGa

    Evet bu yüzden hala overclocklu ryzen 2600 hala i5 8400 bile gerisinde FPS aliyor



    Şuraya iki tane inceleme koy i5 8400 ile aynı FPS versin bak fazla demiyorum aynı FPS versin 1080p de gidip ryzen 2600 alacağım bunuda tüm foruma yazacağım :)



    Sakın 2k inceleme getirme o çözünürlükte işlemcilere yük binmiyor pek şuan ki gpu lar ile





    En yakın arkadaşım senin gibi fan boylara uydu gitti 5820k sattı ryzen aldı 5 gün sonra satıp 6700k aldi...

    Alıntıları Göster
    işlemcinin tek görevi yüksek FPS vermek değildir. başka amaçlarla da kullanılıyor.




  • burada ve diğer konularda bahsi geçenler hep bu yönde yanlız..

    Threadripper 2990X söz konusu olsa şahsen ses çıkarmam , çünkü hem 32/64 hemde bu kadar yüsek saat hızında çalışan tek modül bir işlemci şuanda intel tarafında yok , çoğu profesyonel workstation kullanıcısının sıkıntılarından biriside budur.. çok çekirdek ve düşük saat hızı ile bazı ekran kartı destekli uygulamalarda intel xeon işlemciler ekran kartlarına darboğaz oluşturuyordu ve bazı uygulamalar çalışılamaz duruma geliyordu

    Threadripper 2990X gayet güzel bir işlemci bence intel tarafında şuanda 32/64 olup 3.40ghz base saat hızlı bir işlemci yok , olan 28/56 lık 2.50ghz base saat hızlı intel işlemciler bile 10.000$ başlayıp 20.000$++ fiyata kadar gidiyor.
  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt
    Birincisi overclocklu 2600 yeterince hizli ram takiliysa 8400 un onune geciyor oyunlarda.https://youtu.be/AUyF--fJaaM İkincisi oyunlardaki dusuk fps, ram gecikmesinin intele gore yuksek olmasindan ve belki de yeni mimari oldugundan suan ve yakin zamanda cikmis oyunlarla tam optimize olmadigindan kaynaklaniyor. Sonuçta sağlam bir oyunun yapımı 4 yıl alıyor. Ram gecikmesi kesij ve bilinen bir şey. Optimizasyon benim tahminim. Ama profesyonel islerde yani islemcinin gercekten sorunsuz gucunu gosterebildiği yerlerde evet ayni cekirdek yapisinda ve ayni frekansta benzer performans veriyor. Yine hizli ram takiliysa onune bile geçer diye dusunuyorum. Bakmadım ama tahmin ediyorum. Üçüncüsü konu oyun değil. 32 çekirdek işlemciden bahsediyoruz oyundan bahsediyorsunuz. Oyun kıyaslamalarının yeri değil burası. Ayrıca bir dahakine fanboy dediğiniz adamın en azından imzasını okuyun da rezil olmayın. Ben bahsettiginiz fanboylarla 2600 a karsi 8400 u savunmakla ugraşan biriyim. Bu kadar kör gözle okuyup bana fanboy dediğinize göre muhtemelen asıl siz fanboysunuz. Ben iki tarafin da ne yönlerinin iyi olduğunu iyi bilen tarafsiz biriyim. İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 22 Haziran 2018; 9:38:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brother ToLGa

    Evet bu yüzden hala overclocklu ryzen 2600 hala i5 8400 bile gerisinde FPS aliyor



    Şuraya iki tane inceleme koy i5 8400 ile aynı FPS versin bak fazla demiyorum aynı FPS versin 1080p de gidip ryzen 2600 alacağım bunuda tüm foruma yazacağım :)



    Sakın 2k inceleme getirme o çözünürlükte işlemcilere yük binmiyor pek şuan ki gpu lar ile





    En yakın arkadaşım senin gibi fan boylara uydu gitti 5820k sattı ryzen aldı 5 gün sonra satıp 6700k aldi...

    Alıntıları Göster
    32 çekirdek = OYUN ???? nasıl bir mantık acaba bu. Kendi elinizle ipinizi çektiğinizin farkında değilsiniz 1. si konu 2600 RYZEN değil 2. cisi 32 çekirdek ve 64 thread destekli 1 adet bile oyun yok piyasada şu anda aynı şekilde 8 core 16 thread' da yok tam olarak çünkü hepsi 4 core 8 thread' a yani intelin yapısına göre tasarlanmış durumda.

    32 çekirdekli mimari zaten bireysel değil kurumsal cephe ürünü 128 gb ram desteği var ve bu ram miktarını açabilecek 1 tane bile işletim sistemi yok sunucu işletim sistemleri haricinde.

    Olayı nerelerden nereye getirip konun içine ettik sayende.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ParaMounT99229

    32 çekirdek = OYUN ???? nasıl bir mantık acaba bu. Kendi elinizle ipinizi çektiğinizin farkında değilsiniz 1. si konu 2600 RYZEN değil 2. cisi 32 çekirdek ve 64 thread destekli 1 adet bile oyun yok piyasada şu anda aynı şekilde 8 core 16 thread' da yok tam olarak çünkü hepsi 4 core 8 thread' a yani intelin yapısına göre tasarlanmış durumda.

    32 çekirdekli mimari zaten bireysel değil kurumsal cephe ürünü 128 gb ram desteği var ve bu ram miktarını açabilecek 1 tane bile işletim sistemi yok sunucu işletim sistemleri haricinde.

    Olayı nerelerden nereye getirip konun içine ettik sayende.

    Alıntıları Göster
    . İlk nesil ryzenlarin IPC performansı intelin %5 gerisindeydi. 2. nesilde bu fark kapanmistir hatta muhtemelen ryzeninki daha performanslıdır.



    Bunu yazan adama cevap verdim , benim muhatabım sizler değilsiniz , burası açık bir forum ve kişiler problemler ve saplantilari olan insanların başkalarını yanlış yönlendirdiğini gördüğümde sesimi cikaririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brother ToLGa

    . İlk nesil ryzenlarin IPC performansı intelin %5 gerisindeydi. 2. nesilde bu fark kapanmistir hatta muhtemelen ryzeninki daha performanslıdır.



    Bunu yazan adama cevap verdim , benim muhatabım sizler değilsiniz , burası açık bir forum ve kişiler problemler ve saplantilari olan insanların başkalarını yanlış yönlendirdiğini gördüğümde sesimi cikaririm

    Alıntıları Göster
    Bakın hele yanlışçıya konu 32 çekirdek gelmiş 8 çekirdek dalaşında Fazla oksijenin faydaları işte yazdıklarını bile takip edemiyor.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.