Şimdi Ara

AMD Ryzen Mobil 6000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
21
Favori
22.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Hocam çok çok teşekkür ederim , tüm bu detaylı , uzun uzun bilginizi paylaştığınız yazılar için. İnanılmaz bir keyifle okuyorum yazdıklarınız. Sık sık profilinize girip hareket geçmişinizden en son paylaştığınız 10-15 yorumu okuyorum. Gündem teknolojileri vs. hakkında.


    Mesleğim hakkında verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim , olabildiğince kendimi zorlayıp mac i ana cihazım yapmaya çalışacağım.


    Laptop tavsiyesi için teşekkür ederim. Mac air in ci p3 ekranından sonra %45 ntsc ips hp çok keyif vermiyor , 250 nit parlaklık ta düşük kalıyor. Bahsettiğiniz model gibi Hem hertzi yüksek hem renk kabiliyeti yüksek gaming laptoplar çok keyifli olacağına eminim.


    Video hızlandırıcının encode , decode gibi render anlarında işe yaradığını günlük hayatta etki etmediğini biliyorum. Merak ettiğim nokta paralel işlem yapan gpunun yüzlerce çekirdeği farkı ortaya çıkaran asıl unsur değil miydi ? Mesela donanım hızlandırıcı var mı yok mu diye 2 seçenek sunuluyor sadece. İleride donanım hızlandırıcıların farklı güç , performans , ghz , bitrate vb özellik detayları , çeşitleri gelir mi ?


    İşlemci konuunda intel gerçekten çok f-p ama anakart pahalılığı (giriş seviyesinde), uzun süre düşük hızda ram desteklemesi ve soket değiştirip durması çok sinir bozucu.


    Bu arada gpu hakkında donanım arşivi tarafından geçen paylaşılan şu video çok hoşuma gitti.

    İçimdeki 0-2.el karışık ultra f-p uzay montaj toplama arzusunu uyandırdı tekrardan :) 3800 liralara 2.el temiz rtx 2060 , yanına 9400f ve ya 10400f ve anakartı, 512 ssd - 16 ram , 2. el güvenilir marka bi psu ve ya benzer fiyat varsa kasa+psu. Elektrik tüketimini azaltmak için biraz undervolt :D (artık şart oldu).



    Donanım Arşiviyoutube
    Ekran kartı fiyatları epey ucuzladı peki ya ikinci el sitelerindeki kart fiyatlarından haberiniz var mı? oradaki fiyatlar da inanılmaz derece de ucuzlamış ve sıfır GTX 1650 ekran kartı fiyatına ikinci el RTX 2060 almak bile gayet basit ve mümkün. Facebook - https://www.facebook.com/donanimarsivi Instagram - https://www.instagram.com/donanimarsivi Twitch - https://www.twitch.tv/donanimarsivitv Twitter - https://twitter.com/donanimarsivi
    https://www.youtube.com/watch?v=IWPWMLoucVo&feature=youtu.be




  • 13.4 inç ultra hafif bir cihazda çok güçlü işlemci, RTX ekran kartı, muhteşem bir ekran, premium gövde kalitesi...


    Normalde 30.000 TL'dan pahalı olan Asus ROG Flow X13 20.000 TL'nın altına düştü, bu tarz cihaz arayanlar kaçırmamalı.



    akakce.com
    Asus ROG FlOW X13 GV301RC-LJ078 Ryzen 7-6800HS 16 GB 1 TB SSD RTX3050 13.4" Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-asus-rog-flow-x13-gv301rc-lj078-r7-6800hs-16gb-1tb-ssd-rtx3050-120hz-dos-13-4-wuxga-notebook-fiyati,1917142935.html




  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Rtx 3050 ile icindeki dahili gpu neredeyse ayni gucte degil mi ?

    Macbook Pro 14 base model cihazımı sattım. 6 Ay kullanım süremde neredeyse 1 kere fan sesi duymadım. Cİhaz ısınmıyordu neredeyse. Kullanım tarzın tamamen programlama üzerineydi.(Xcode, Nodejs vs.)


    Wİndows tarafında bir cihaz arayışındayım özellikle ekranı işlemcisi ve bu fiyatıyla x13 cezbetti. Tek korkum aşırı ısınma ve fan sesi. Windows tarafında ısınmayan cihaz yok elbette x64 mimarisi gereği fakat bu cihaz inceliğiyle aşırı korkuttu doğrusu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h065 -- 8 Temmuz 2022; 16:47:13 >
  • h065 H kullanıcısına yanıt
    Hayır değil tabi ki, dahili ekran kartı 1650 Max-Q'dan bir tık aşağıda, 3050 çoğu işlemde 2 kat daha yüksek performans veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 8 Temmuz 2022; 16:52:8 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mevcut teknoloji dünyasında en sevmediğim gelişmelerden biri daha piyasaya çıkmayan bir ürünün veya çözümün özenle seçilmiş örneklerini, belli başlı kanal ve medya kuruluşlarına kanaat önderliği yaptırmak için önceden göndererek tanıtım yaptırmaları. Eskiden bunlar CES gibi yerlerde şov amaçlı yapılırdı, artık sempati ve beğeni kazanmak ve takip edilmeyi artırmak için medya kuruluşlarına, sosyal medya ve pazarlama uzmanlarına danışılarak yapılıyor. Genelde optimize sürücüler mevcut olmadığı için limitli testler yapılabiliyor; cihazların içi-dışı, orası-burası gösterilemiyor; benzer şekilde rakiplerin henüz çıkmamış ya da yaygınlaşmamış çözümleriyle kıyaslayıp, dünyanın %99'unu ilgilendirmeyecek, gerçeklikten kopuk arayışlar içine giriliyor.


    YouTube'a, notebookcheck'e, techspot'a, tom's hardware'e, pcworld'e ve benzeri bir çok outlete girip bakan insanlar, bu incelemeleri gördükten sonra sanki bu işlemciler piyasaya çoktan çıkmış da onların haberi yokmuş, onların coğrafik bölgesinde mevcut değilmiş, hatta öyle ki birkaç aya yeni serisi çıkacakmış gibi bir yanılgıya rahatlıkla düşebilir. Gerçeklerle hiç alakası yok ama. Bu trendin son kullanıcıya daha az sıkıntılı ve bug'sız tecrübe sunmayı mümkün kılması dışında hiçbir olumlu etkisi yok; keza bu yönde çabalama seçimi de şirketin insiyatifinde. Yani bununla uğraşmayabilir de. Yani adam elindeki pazarlama rakamlarına bakıp, somut rakamlarla karşılaştırıp gerekli görmez 1-2 firmware ve driver ile olayı kapatır. Medya kuruluşlarının işine tek gelen şey daha fazla tık almaktır; yoksa kim inanır ürünlerin piyasaya sürülmeden önce incelemecilere dağıtılıp geri dönüt alındığına ve ürünlerin o dönütlere göre iyileştirildiğine? Ana okulu çocuğu bile inanmaz.


    Biz daha somut bir ürün göremedik elde avuçta, ama millet bunların overclock potansiyellerinden ısı haritalarına kadar her bokunu incelemiş bakıyoruz. Eee, envanter nerede? 6 ay oldu be, 6!





  • Maalesef sonuna kadar haklısınız, özellikle bu yıl işler iyice çığırından çıktı, ne AMD'nin ne de Intel'in 15 Watt serileri aylardır ortada yok... Hadi AMD çip krizi falan hakkını H serilerine kullanıyor diyelim ki bu bile bahane değil, hiç mi 6800U ya da 6600U üretemiyorsun kardeşim? Intel hepten suçlu, çip krizinden etkilenme sıfıra yakın çünkü kendi dökümhaneleri var ve hiç problem yaşamadı ama birkaç tane H serisi, numunelik P serisi cihazlar var, hani 12. nesil U serisi ya da G4, G7 diye biten işlemciler nerede?


    Sanki her iki taraf da yeni çipleri piyasaya sürmeden bir önceki nesli sağabildiği kadar sağmaya çalışıyor gibi bir izlenim uyandırıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 9 Temmuz 2022; 2:50:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum ama ryzen 6000 serisinden Asus tuf gaming serisini beğendim alıcam fakat aklıma takılan birşey var

    https://www.hepsiburada.com/asus-tuf-gaming-a15-fa507re-hn049-amd-ryzen-7-6800h-16gb-ram-512gb-ssd-4gb-rtx3050ti-15-6-fhd-144hz-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV000023I1RK?magaza=GpnTeknoloji&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_medium=akakce&utm_source=pc&utm_term=k&v=1.61.9&wt_pc=akakce.c.k.pc

    https://www.hepsiburada.com/asus-tuf-gaming-a15-fa507re-hn062-amd-ryzen-7-6800h-16gb-ram-512gb-ssd-4gb-rtx3050ti-15-6-fhd-144hz-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV000022YZN5?magaza=GpnTeknoloji&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_medium=akakce&utm_source=pc&utm_term=k&v=1.3.1&wt_pc=akakce.c.k.pc


    bu ikisi arasındaki fark nedir araştırsamda anlayamadım yardımcı olur musunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • st_falcon S kullanıcısına yanıt

    hn049 kodu ile biten cihaz 8*2 seklinde cift kanal olarak geliyor. hn062 kodu ile biten ise tek modul 16GB seklinde geliyor.

  • sakura7 S kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim @sakura7

    küçük bir fark olmasına rağmen arada 1300 TL fiyat farkı var cidden ilginç

    bu fiyatlarda laptop öneriniz varsa alabilirim bu arada


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • st_falcon S kullanıcısına yanıt

    Aynı zamanda dizayn farkı var kapakta arkalarına bakarsanız görebilirsiniz. Ucuz olan Jeagar Grey, pahalı olan Mecha Grey. Tabi bu ikisi arasında tasarım dışında fark yok, materyaller aynı.

  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Sağolun hocam

    Ben hn062 yi tercih edeceğim galiba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu yeni Intel 12700H işlemcilerin özellikleri ;

    Çekirdek sayısı. 14
    İş Parçacığı Sayısı. 20

    böyle kağıt üstünde çok güzel duruyor. Gerçek kullanımda da böyle mi?

    Bir yerlerden şarjı az gidiyor duymuştum doğru mu?

    Hocam birde iş parçacığı sayısı çekirdek sayısının 2 katı olmuyor muydu? Bu niye böyle olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emurat -- 16 Temmuz 2022; 3:8:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emurat E kullanıcısına yanıt
    Evet muhteşem güçlüler, fakat bu gücü elde etmek için inanılmaz elektrik harcıyorlar. Elektrik problem değilse bile soğutma sistemi çok iyi olmalı.

    Şöyle ki 45 Watt'da 12700H ile 6800H aynı performansı veriyor fakat 6800H 45 Watt'ın üzerine çıkamazken 12700H 90 Watt'a kadar kendini ölçekleyerek %70'e varan performans artışı elde edebiliyor. Eğer "kabul" dersen en yüksek performansı 12. Nesil Intel sağlıyor şu an.

    Çekirdek ve iş parçacığı konusuna gelirsek, 12. Nesil işlemcilerle beraber Intel de tıpkı cep telefonu işlemcileri gibi big.LITTLE mimarisine geçti, yani işlemcide artık güçlü çekirdekler (P çekirdekleri) ve tasarruf çekirdekleri (E çekirdekleri) var. Bu sayede eski mimariye veya rakiplerine göre daha az sayıda ama çok güçlü çekirdeklere yüklenerek tek çekirdek performansını çok yukarılara çekebilirken isterse P ve E çekirdeklerinin tamamını kullanarak oldukça yüksek çoklu çekirdek performansı elde edebiliyor. İsterse de sadece E çekirdeklerini kullanarak günlük işlemlerde çok az enerji harcıyor. Sadece P çekirdeklerinde sanal çekirdek var bu yüzden sadece P çekirdeklerinin ek iş parçacığı var. 12700H özelinde 6P+8E çekirdeği var toplam 14 çekirdek, 6 tane P çekirdeğinin sanal çekirdekleri ile 20 iş parçacığı işleyebiliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    hocam geçen sene önerinizle lenovo e15gen 2 almıştım. amd 4300u modeli.


    aşırı memnunum


    şu an piyasada amd, intel durumu nasıl? benim donemimde mobilde amd ezici üstündu.


    Şimdi intel 12. nesil çıkmış sanırım. hala amd ryzen önde mi 6000 serisinde?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SaidAbdullah kullanıcısına yanıt
    Memnun olmanıza sevindim.

    H serisi işlemcilerde durum bir üstte yazdığım gibi, AMD 6000H ile Intel 12000H serisi aynı wattda aynı performansı veriyor, 12000H watt sınırını geçerek 90 Watt'a kadar çıkıp daha yüksek performans sağlayabiliyor.

    U serilerinde ne AMD 6000U ne de Intel 12. Nesil U piyasaya sürülmedi, bu yüzden Intel 11. Nesil U veya G ile AMD 5000U serisini kıyasladığımızda AMD hem işlemci, hem ekran kartı olarak ezici.

    Daha piyasada göremediğimiz yeni neslin (Intel 12. Nesil veya AMD 6000U) özellikleri ve erken sızıntılarına baktığımızda ise Intel işlemcide 1 tık öndeyken AMD dahili ekran kartında uçtu gitti, Intel'i 2 kattan yüksek farkla geçiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Hocam.merhabalar

    6800h modelleri sadece asus.da war gozukuyor

    Onun disinda 6800u daha piyasada yok

    6800h onerirmisiniz su ara alinirmi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 6800 ün 5800 den çok farkı var mı Grafik tarafı hariç İşlemci gücü olarak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6800H'ın dahili ekran kartını işin dışında tutarsak 5800H'da göz ardı edilebilecek kadar az bir performans farkı var, evet DDR5 destekliyor, daha düşük nm ve Zen 4 fakat iş pratiğe gelince çok az fark var. Bu yüzden aradaki fiyat farkı yüksek ise 5800H islrmci almak daha mantıklı.

    @emurat




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 18 Temmuz 2022; 3:12:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Hocam peki cok tesekkurler

    Peki tam bilgim yok o yuzden soruyorum

    Bakiyorum 3050 ti li.laptoplar ile 3060 li laptoplar arasinda fiyat farki ciddi var

    Sizce degermi buna.ve hangi laptopu onerirsiniz

    16gb li ve 32 gb li onerebilirmisiniz 3050 ti ve.3060 li laptop

    Bide bunlarin max performans ve watt dusuk olan modelleri warmis


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oskis kullanıcısına yanıt
    4000 civarı fiyat farkına kadar değer. Asıl amaç oyun oynamaksa veya grafik ağırlıklı işlemse 3060'ın altına düşülmemesi önerilir. Almışken Maksimum Performans (Max-P) modelini almak tabi ki çok daha iyidir. Saolsun Nvidia bu nesil ile işi iyice karıştırdı. Eskiden sadece az enerji harcayıp az ısınan ve az performans gösteren Max-Q ile bir de normal model vardı, şimdi aynı ekran kartının Max-Q olanı var, 3 farklı watt'da normal olanları var, bir de Max-P olanı var yani 5 farklı modeli var. Bir de 2021 olan Max-P var, daha fazla watt'lı 2022 olan Max-P var... Yani nVidia yine kullanıcı dostu olmadığını kanıtlıyor. Max-P olanlara da kimse Max-P yazmıyor, üreticiler de ayrı dava...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.