Şimdi Ara

AMD Ryzen işlemcilerde %30'a varan fiyat indirimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
3.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Whippoorwill kullanıcısına yanıt
    Hocam en azından ne intel fanı ne amd fanı değilim.

    ryzeni 3 ay ancak kullanabildim.

    Anakart üreticilerin ilgisizliği sorunların gideceği yerde büyümesi. Ve bir kaç stabilite sorunların yüzünden. En basiti afterburner sıcaklık göstermiyordu son 1 ay hariç. Bu en basit örneği.

    Sattım 8700k aldım.

    Ryzen daha beta sürüm gibi gerçekten. Bazı kısımlar sorunsuz kullanıyor sadece. Bir de açıklamalar var ortada, Zen2 ler gelse bile anakart değişmesi lazım gelebilir yada anakart değişse bile işlemcide değişmesi lazım gelebilir bu sorunların tamamen olmaması için. gibisinden.

    ryzen pişmesi lazım. ama güzel sattı iyi oldu. adamlar para kazandı biraz. rekabet iyidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ScriptKidie

    Hocam en azından ne intel fanı ne amd fanı değilim.

    ryzeni 3 ay ancak kullanabildim.

    Anakart üreticilerin ilgisizliği sorunların gideceği yerde büyümesi. Ve bir kaç stabilite sorunların yüzünden. En basiti afterburner sıcaklık göstermiyordu son 1 ay hariç. Bu en basit örneği.

    Sattım 8700k aldım.

    Ryzen daha beta sürüm gibi gerçekten. Bazı kısımlar sorunsuz kullanıyor sadece. Bir de açıklamalar var ortada, Zen2 ler gelse bile anakart değişmesi lazım gelebilir yada anakart değişse bile işlemcide değişmesi lazım gelebilir bu sorunların tamamen olmaması için. gibisinden.

    ryzen pişmesi lazım. ama güzel sattı iyi oldu. adamlar para kazandı biraz. rekabet iyidir.

    İşte gelde bunu daha ryzen yüzü görmemiş fanboyluk yapanlara anlat.Bendede şu an ryzen 1600 var ve geçenlerde sattığım ve uzun zamandır kullandığım 2600k ve 4790k ile farkını bizzat kullanarak test ederek gördüm.Sağdan soldan duyduklarım ve fanboyluğun vermiş olduğu azimle yorum yapmam.Forumda çoğunlukla bu amd fanboylara sinir olduğumdan dolayı yaralarını kaşımak adına üzerlerine gidiyorum.İndirimlerde ilk uygun fiyata 8 serisi bulduğumda direk intele geçeceğim.Günlerdir 2.ci elde 7700k lara baktım ama millet uçmuş resmen.Hala ne fiyatlardan satıyorlar aklım almıyor.Ryzen ne yazıkki dediğin gibi bir nevi beta sürümü.İlerleyen yıllarda core mimarisi gibi iyice gelişmesi lazım.Refresh den pek birşey beklemiyorum ama ryzen2 de güzel şeyler olacak gibi.Kimseler ryzen ilk sürümün yüzüne bakmayacak.refreshler çıkmasına yakın görün 2.elde dolup taşacak ryzenlar.Şimdiden kullanıcıları baya zarar etti bu fiyat düşüşleri ile.Millet bu donanım olayını altın döviz gibi yatırımlık zannediyor herhalde.Şimdi düşük ama ilerde değerlenir
    Anlatmaktan yoruldum ama yok anlamıyorlar.İşlemciyi aldığın döneme göre alırsın ilerde bakarsın hangisi öne geçtiğinde geçişe değecek fark varsa satarsın onu alırsın.Çokmu zor bunu anlamak.Zaten intel alanlarda salak yaa amd iyi olmasına rağmen gidiyorlar fiyat farkı verip alıyorlar.Amd de salakki iyi olmasına rağmen düşük fiyata satıyor birde üzerine fiyat düşürüyor.Şimdi gene atlayacak birileri adamlar indirim yaptı suç oldu diye.Arkadaş burdaki durumla bu gözü kör amd fanboyların anlamasını sağlamaya çalışıyoruz.Fanboyluk cidden kötü birşey.




  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Soket devamlılığı konusunda AMD'nin kullanıcıya sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Ryzen platformu kesinlikle güncellemelerle şahlanan bir platform bunu çoğu kişi belirtiyor zaten.



    Zen2 ile beraber elle tutulur bir performans artışı olursa eğer işler tam biz kullanıcıların lehine olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Whippoorwill kullanıcısına yanıt
    ben gördüğüm 3 güncelleme de bir şahlanma görmedim hocam. Hatta overclock.net halen kayda değer miktar ilk biosları bile kullanıyor.

    hynix ve e-die ram kullanan kişiler ramleri 2666 üstüne çıkaramıyorlar. cl30 cl29da belki o da varya kılı 40 yaracaksın da öyle :)

    Şimdi asus bios şefi çıktı yeni ryzen işlemci alsanız bile sorunlar devam edebilir. Yeni bir anakart almak zorunda kalabilirsiniz. Veya tam tersi anakartı değişseniz bile yeni bir işlemci alabilirsiniz. Çünkü tek suçlu ne anakart ne cpu. Bunu asus bios şefi elmor dedi.

    Ha inşallah olur zen2 de falan. Ne diyelim çıksın görelim diyelim. ben sanmak sanmamak olayına girmiyorum artık gördüğümü alırım ben. 3 ayda burnumdan geldi resmen.
  • Katılıyorum sana. Zen2 ya da refreshler çıkınca sorunsuz olursa ve bu ryzenlerde sorunlar düzelmezse çöp gibi kalır bu seri. Umarım böyle bişe olmaz.

    Ha oldu mu ben bir daha hiç bir şekilde kolay kolay geçmem.

    Kendini ispatlayacak kafa kafaya falan da öyle alırım ancak.
  • Yeni sistemim için ikinci nesil Ryzen'leri bekliyordum ki başlığa söz konusu olan indirim bana çok fazla beklemeyeceğimi işaret ediyor. Hayırlısı artık...
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Millete ergen, liseli vs diyorsun fakat kendin rastgele atılmış bot gibisin. Rumuzun da uyumlu.
    Ryzen çıkınca intel indirime gidince ya da 8. nesil çıkınca 7. nesil indirime gittiğinde intel işlemci alan enayi olmuyor fakat 8 ay sonra indirim gelince ilk alanlar enayi oluyor. 4-5 ay boyunca h anakartları bilerek çıkarmayan intel kötü olmuyor ama rakibi oluyor. Sadece 2 çekirdek ekledi diye aynı chipset soketini değiştiren intel kötü olmuyor ne hikmetse. Bir de fiyatı uygun göstermek için 100 lira daha düşük yazmışsın piyasaya göre. Parası olan Ryzen sisteme geçince sana göre keriz oluyor ama soket değiştirip intel sisteme geçince kimsenin söz söylemeye hakkı olmuyor.
    Ryzen alan adam ne beklediğini alarak alıyor. 2 dez avantajı var. Birincisi iyi hız aşırtma potansiyeli yok ve bu yüzden tek çekirdek olarak rakibinden geride kalıyor (aynı saat hızlarında yapılan testlerde -4GHz- rakibine yakın ipc performansı gösteriyor). İkinci olarak ise yüksek ram frekansı istediğini biliyor. Bunları göz önünde bulunduran birisi seçimini yapar. Bütçe sorun değilse en yüksek oyun performansını isterse gider intel alır. Ama böyle çamur atmaya devam ederseniz. 17 6900k gibi 8 çekirdek işlemcileri 1100$'dan almaya çalışırdınız. Oyun sistemleri için 6 ve 8 çekirdekleri bir kaç yıl daha hayal olarak görmeye devam ederdiniz.
    Tüm bunların dışında bir çok inceleme sitesi ve kaliteli Youtube kanalları rekabet ve piyasa çeşitliliği için Ryzen önerirken. Nasıl oluyorsa forumdaki sözde donanım uzmanları önermiyor. Burada daha fazla vakit kaybetmeyin o vakit. Hemen bir donanım sitesi kurun ve kendi incelemelerinizi yayınlayın.




  • Arkadaşlar amd'ye sövmeye devam edin, nasıl olsa onlar olmasaydı hala tasarlanan 8700k işlemci haberlerini okuyordunuz. Yıllardır amd'nin güçsüzlüğünü fırsat bilip ortalığın anasını ağlattılar siz de

    iyice intel fan boyu oldunuz çıktınız zannedersem. Yargılamayın kıymet bilin, alın, aldırın!
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    8700K ayarında işlemci Intel'in 5 senelik planları içerisindeydi hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    ryzen konusunda şansı yaver gitmemiş bir kendimi bilirdim; bir süre full stok olarak kullandım agesa güncellemesiyle hynix e destek geldi olmadı, b die ram aldım 2133 den yukarı çıkamadım bios güncelledim kullandığım 3.9 ghz hızı göremedim eskiye döndüm ramleri iade ettim. double boot yaşıyordum (sürekli 5 açmanın 4'ün de) ben sistem normal açılıyor sanarken ya cpu stok hızdaymış ya ramler ince ayar lazım dediler denemediğim kombinasyon kalmadı. xp anthlon'lar ki halen hayranı olduğu dfi lanparty anakartlardan conroe'ya geçtim core2duo'dan e6300 / q6600 / e8500 sonra fx 8320'ye geçtim sıcaktı ama seviyordum amd'yi sonrasnda 4790k,6700k ve 7700k aldım ryzen çıkınca yaklaşık 1 bile kullanmadan 7700k'dan ryzen 1700'e geçtim şimdi durum malum yine intel'e dönüş.özenip topladığımız sistemlerde saçma sapan sorunlar yaşamak can sıkıcı oluyor ha şu da var oyunlarda anlık takılma sorunu yaşayan fazla ben o sorunu yaşamadım hiç ama boot sorunları sistemin tripleri bıktırdı. ryzen rekabet için efsane bir sıçrama oldu intel'e sağlam tokat geldi ryzenlerla rekabet ortamı tekrar doğdu ve inşallah böyle gider.




  • s1Lv3r S kullanıcısına yanıt
    anlık takılma frametime spike çok fazla yaşadım ryzende ben. 4790k'dan ryzen 1700x geçtim. pişman oldum.

    şimdi aynı sizin sistem gibi 8700k + gaming 7 kombinasyonu yapacağım kısmetse.

    b-die ramlere destek geldi. 3200mhz kullanılıyor. ama zor yine zor. sıkıntılı.

    o kadar para verip aldığım sistem boş yere gitti.
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    haklısınızdır mesala alıp sorunsuz kullananlar farklı anakart modeli alıyor onlamı alakalı ?
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Çok sorunsuz en ufak problemi olmayanda var hocam.

    aynı sistem ile aynı işlemci ile de olmuyor değil. ama benim gördüğüm X serisi dışındakiler daha sorunsuzlar.

    Ama bunun şansı olmaz ki. Ben aynı sistemde fps drop yaşayacam diğer adam yaşamayacak. Bunun nesi doğru



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScriptKidie -- 21 Kasım 2017; 0:32:49 >
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    mevcut ramlerim anakartın uyum listesindeydi 3200mhz aldığım bdie'lar öyle ama inatçı çıktı x370 gaming pro carbon, hevesim kursağımda kaldı resmen. güzel ikili olacaklar şimdiden hayırlı olsun
  • s1Lv3r S kullanıcısına yanıt
    sağlık olsun diyecek bişe yok.

    maximus x neden almadınız ?
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    11.11 kampanyasından aldım işlemci ve anakartı. maximus satan bir satıcı vardı satışı kapatınca gaming 7'ye yöneldim ilk gigabyte anakartım gayet memnunum gerçekten kaliteli bileşenler kullanılmış bir kart tavsiye ederim.
  • s1Lv3r S kullanıcısına yanıt
    En kaliteli bileşenlere sahip o kart zaten. Ama biosu yazılımları o kadar dandik ki hele biosu leş derler hep :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • az daha milletin gazına gelip gül gibi 7700k yı satıyordum iyiki intelden şaşmamışım bukadar sorunlu olduğunu bilsem hiç adını bile zikretmezdim ryzenin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    biostan beklenti nedir bilemiyorum valla ilk gigabyte kartım hiçbir zorluk çekmedim kurdum ayarladım kullanıyorum
  • s1Lv3r S kullanıcısına yanıt
    yok ince oc işleri vs. asusun yanından geçmez. ama klasik OC'ni yap geç mantığı vardır illaki.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.