Şimdi Ara

AMD RYZEN 2 (EFSANEYE SAYGI KONUSU)ANA KONU) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.243
Cevap
13
Favori
69.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostum AMD bu sefer Bulldozer selefisine son verip Zen islemciyle yep yeni sayfa acmak istiyor Tek izlek performansi guclu olucakmis FP olarak i7'nin verdigi performansi vericek bu sefer Phenom II x4 ve Phenom II x6 i7'nin verdigi performansi veriyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar zen serisinin en güçlü modeli olarak varsayalım i7 6700K'dan oyun olarak kaç FPS fark atar en fazla ortalama?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BR9

    Arkadaşlar zen serisinin en güçlü modeli olarak varsayalım i7 6700K'dan oyun olarak kaç FPS fark atar en fazla ortalama?

    Çıkmamış işlemci hakkında bunu konuşmak pek doğru değil denildiği gibiyse benzer performans gösterirler, oyunlarda yüksek detaylarda limiti ekran kartı belirler.

    Bu Amd'den hiçbir şey olmaz, bir Cinebench testi yap, hazır Zen'i getirmişsin oraya kur makineleri Counter oynayın saati 2 tl oynatıp para kazan, pazar payını artır. Kur oraya şöyle 4k bir Batman izlet insanlara bu nasıl bir firmadır arkadaş? Sen kalk o kadar sıfırdan işlemci yap ama bir tane Cinebench testi yapma olmaz böyle Amd, bak beni dinle kur makineleri en az 100 kişi gelse saati 2 tlden sağlam para kaldırırsın üç tane de Cinebench yap tamamdır bu iş.
  • İntel ve AMD nin masaüstü işlemci pazarındaki durumunu şuna benzetiyorum ;

    İntel çıkardığı üst seviye ürün ve pazarlama stratejileri ile masaüstü pazarında o kadar büyüdü ki pazarı garanti altına aldı ve şimdi elini alnına siper etti mobil pazar ne durumda orada ne atılımlar yapabilirim diye mobilin ufkunu gözetliyor , AMD de arada bir kulağına yanaşıp rahatsız etmeye çalışan Sivrisinek gibi şu durumda Biraz sesini yükselttimi,rahatsız etmeye başladı mı intel şaplağı vurup yere düşürecek olacağı bu :)

    Kesinlikle intel fanlığı ile yapılmış benzetme olarak algılamayın inanın en az sizin kadar ZEN mimarili işlemciler sağlam gelsin İntel şaşkına dönsün isterim ancak büyük bir sihir ve biraz mucize lazım , her ne kadar ZEN mimarisinin hazırlanıp geliştirilmesinde Jim Keller imzası olsa da ve bu da beklentileri yükseltip umutları son yıllardaki en doruk noktasına ulaştırsa da olaya biraz daha temkinli yaklaşılması ve her türlü iddianın pazarlama hamlesi olabileceği gerçeğinin de düşünülmesini tavsiye ederim.
  • Playstataion 4 ve Xbox One'da kullanılan Apu'lar da sivrisinek benzetmesi yaptığın firmaya ait bu arada. Mobil pazarda ki devler masaüstünde ki firmalara benzemez bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 20 Ağustos 2016; 21:51:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

    Playstataion 4 ve Xbox One'da kullanılan Apu'lar da sivrisinek benzetmesi yaptığın firmaya ait bu arada. Mobil pazarda ki devler masaüstünde ki firmalara benzemez bu arada.

    Dostum , sen yazıda anlatmak istediğimi anladığından emin misin ?

    Ben bu benzetmeyi daralttım ve tek bir kulvar için kullandım (desktop) ve AMD nin son zamanlarda yaptığı eylemler kendi ayağına sıkması zaten buna hak veriyor :)

    Mobil pazar için kullandığım cümleyi iyi anlamadığından kesinlikle eminim.

    quote:

    orada ne atılımlar yapabilirim diye mobilin ufkunu gözetliyor



    Önce anla sonra cevap ver ki seviyeli şekilde , birbirimizi anladığımızdan emin olarak tartışalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 20 Ağustos 2016; 22:42:12 >
  • Tamam bende diyorum ki gözetlerken biraz daha dikkatli gözetlesin yoksa orada ki firmalar Amd'ye falan benzemezler.
  • intel kaby lake ı çıkaracak amd hala zen i sürmedi.
  • Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt
    Hocam ikisi de 2017 için.
    Aralık ayında resmen tanıtılır ve şubat ayından itibaren piyasaya açılır.
    Genelde bu şekilde yürüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Damenda

    Hocam ikisi de 2017 için.
    Aralık ayında resmen tanıtılır ve şubat ayından itibaren piyasaya açılır.
    Genelde bu şekilde yürüyor.

    Ya orası öylede hocam ben şu anlamda söylemek istedim. Şimdi bu kaby lake skylake nin devamı ya ondan. Tick Tock üretim zincirine göre. Yoksa lansmanı bilmemnesi aynı zamana denk gelebilir elbette.
  • AMD nin buldozeri

    AMD RYZEN 2 (EFSANEYE SAYGI KONUSU)ANA KONU)

    Gerçekte çıkan

    AMD RYZEN 2 (EFSANEYE SAYGI KONUSU)ANA KONU)



    Tanıdık birinin testlerini görmeden inanmam.Hadi diyelim İntel den iyi oldu bu sefer de İntel'den ucuz olacağının imkanı yok AMD son neslin zannettiği gibi bütçe dostu efendi kuruluş kullanıcı dostu filan değil.Ortalığı boş bulursa 1000 yıldır kan emmeyen Vampir gibi saldırır . Gönül ister ki rekabet canlansın ama bunca yıldır zarar eden bir kuruluşun nasıl bir AR-GE bütçesi ile çıkacağını bilmek zor bekleyelim görelim.
  • AMD RYZEN 2 (EFSANEYE SAYGI KONUSU)ANA KONU)


    https://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/intel-BroadwellE-islemcilerin-fiyatlari-belli-oldu.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 21 Ağustos 2016; 15:52:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sertan-57

    Dostum AMD'nin 8 Cekirdekli 16 izlekli canavari i7 5960X'i gecmesini sasirmadim ben biliyordum ondan guclu oldugunu i7 6950X'le kapisacak. AMD'nin 8 Cekirdekli 16 izlekli canavari Extreme serisi olucak yeni Athlon FX'ler gorucez insallah fiyati 1000 $ Dolar olucakmis islemci oldukca iyi performans veriyor ve i5 4690 K'ya gelirsek o hikaye bunlar uydurma oldugu icin ortaligi karistirmak istiyorlar. AMD Zen islemci cikartirken 2 model cikicak birisi 8 Cekirdekli 16 izlekli canavari digeride 4 Cekirdekli 8 izlekli canavarida i7 6700 K ile i7 7700 K'la Kapisacak insallah.

    Alt modellerin de gelmesi lazım. Ben napim 1000$ lık işlemciyi. Render falan almıyorum. Server çalıştırmıyorum. Oyun, programlama, günlük kullanım vs için 200$ a 6700 ayarı bir işlemci lazım bize.
  • Burada piyasayı Intel belirlemiş zaten Amd'nin işlemcileri hangisinin performansına denkse o civarı bir fiyata girebilir piyasaya. Bizim beklentimiz AMd'nin şimdiye kadar yaptığı uygun fiyat politikasını sürdürmesi yönünde.
  • uzun lafın kısası çıkınca görecez fiyatları. illede fiyat spekülasyonu yapacaksak fikrimi açıklıyım. youtube daki digital foundry denilen sıkla gamerlar tarafından takip edilen kanaldaki abimiz diyor ki intel desktop pclerde piyasanın yüzde 76 sına laptoplarda ise yüzde 95inden fazlasını elinde tutuyor. bu demek oluyor ki amd piyasadaki pastadan payını almak istiyorsa bizleri tatmin edecek fiyat performans oranını yakalamak zorunda. şuanda amd diyor ki ben broadwell e işlemci ile kapısabilecek seviyedeyim. ancak intel ben kaby lake ile gelcem diyor. eğer 2017 başında kabylake işlemciler broadwell e serisine göre ciddi performans artışı sağlarsa bu zen işlemcilerin fiyatının daha da düşmesine sebep olacaktır. o yüzden mantıken intel işlemci fiyatlarına yakın rakamlar öngörmek zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön yargılı yaklaşımları tasvip etmiyorum gerçekten beklentilerin çok çok altında kalan fx serileri bile fiyatı ile bir çok insana masaüstünde günlük kullanım ve oyun deneyimini üst seviyede yaşattı hadi hepsini geçtik rekabetin ne kadar önemli olduğunu ekran kartı çekişmesinden görebiliriz Rx 480 kötü fiyatına rağmen 1060'ın çıkışını hızlandırdı ve fiyatını frenledi 1060 rx 480'in fiyatını düşürecek yoksa kart satılmaz 1050 çıkarsa 470 in fiyatı oturur vs vs üç firmada babamızın oğlu değil
  • Rx 480 gibi bir kart gelmeseydi Pc piyasası halen o kısır döngü içinde devam edecekti. Rx 480 performansı ve fiyatıyla yılın ekran kartıdır zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 21 Ağustos 2016; 18:08:42 >
  • Tek fanli 1060lar 1070lira falan fp urunu falan degil rx480 kimse kusra bakmasin ozel sogutmalilari essek gibi pahali reflerde isiniyor 1060 tek fanla dertsiz tasasiz calisiyor uzerine 480den performansli

    Fp urunu 1060dir 480 degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinayet13

    Tek fanli 1060lar 1070lira falan fp urunu falan degil rx480 kimse kusra bakmasin ozel sogutmalilari essek gibi pahali reflerde isiniyor 1060 tek fanla dertsiz tasasiz calisiyor uzerine 480den performansli

    Fp urunu 1060dir 480 degil

    işte bunlar hep trdeki fiyatlandırma politikası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.