Şimdi Ara

AMD Ryzen'a orta sınıfa büyük destek 'MSI MAG B550 Tomahawk inceleme' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • recep054gs kullanıcısına yanıt
    Phenom ve fx serisinde özellikle, 770 - 790 - 970 - 990 chipsetli anakartların hiçbirinde LLC yoktu. Bu nedenle işlemcinin anlık gerilim taleplerine sürekli yüksek voltajla karşılık veren bir yapı sözkonusu. İşlemci ayrı kavruluyor, vrm ler ayrı pişiyor. Öküz gibi vdrop var herbirinde.Bu anakartların birçoğu en sonunda çip arızası verip gitti.

    Fps drop konularına disk okuma hızlarında verilen fireyi hiç anlatmayaym. Tüm sata portlarını doldurduğunuzda oluşan ani donmalar, okuma hızlarının anlık 0 a düşmesi saç yoldurttu bana.

    Tam dedik ki 970 gaming son revizyonlardan onlardan alalım onunda ısıdan termal padleri eridi aktı. Fx8350 yi zor taşıyor mecbur 6350 taktık.Overclock potansiyeli deseniz llc olmadığından sadece adam gibi bir gold chip e denk gelirseniz mümkün.

    Ses kartımı ve preamfimi kullandığım 970gaming dışındaki tüm msi boardlarda usb besleme sorunu vardı ki referanslar boşta civik civik ötüyor. Kayıt almanın zaten imkanı yok.

    Onu da geçtik, tomahawk aldık yok bios update, yok kararlı sürüm, 3. Nesil çıkınca bide bios belleği yetmedi. 10yıl geri gitti bios ekranı.

    Tüm bu boardlarda o kdar ayar ,sürücü , donanım ve konfigurasyon denedim ki oyuna vakit kalmadı.

    Yani gerçekten bir anakart üreticisinin ejderha resmi çizmekten daha başarılı işler yapacağını düşünmüştüm. Kendi adıma yanılmışım. Mutlaka sorun yaşamayanlar vardır sevenler vardır saygı duyarım.
    Ama b450 strix aldığımdan beri o kadar rahatımki anlatamam.
    Geldim taktım, ayarladım ve çalıştırdım. Hepsi bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • recep054gs kullanıcısına yanıt

    Doğru haklısınız o paketle beraber güzel bir indirim yakalanıyor. Benim lafım donanım konusunda biraz da olsa tecrübesiz arkadaşlaraydı aslında. Forumda görüyoruz 4-5 bin bütçesi oluyor ısrar ediyor B550 anakart alacağım diye. Bu sefer sadece oyun oynayacak adam ekran kartından kısıyor, ne gerek var.  

  • Şu durumda 3300x veya 3600 ile x570 bence en mantıklı alışveriş olur. ileride 4900 serisi bir işlemci ile upgrade edilebilir. b550 ler beklendiği gibi pahalı malesef. 1300 civarı asus prime modeli gayet mantıklı olur.

  • Şu anakartları artık beytlik laflarla herkesin okuyabileceği spec'leri videoda sayarak anlatmayın, ya da anlatıyorsanız buna inceleme demeyin. Bir ekranda göstrerin geçin. Bana vrm kalitesini analiz edin, işlemci takıp overclock edip, kastırın, değişik ramlerle kontrol edin, bios özelliklerinden bahsedin...İnceleme budur, bu ise reklam.

  • Bu inceleme değil ürünü şirin gösterme.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: trumpet

    MAG B550 alacaktim , ama emin olamadim , MSI FB sayfasina mesaj attim , ARGB destegi ile ilgili , ama cevap vermek istemediler herhalde , bende su an Gigabyte Aorus B550M pro yu bekliyorum , Master fazla tuzlu gelecek .

    Asus a'da bakmanı tavsiye ederim hocam. Söylediğin konuda kesinlikle haklısın. Sana net söyleyebilirim ki Asus'un geri bildirimi konusunda giga da msi da eline su dökemez. Bu sebeple ben tamamen Asus'a dönmüş durumdayım. Asus Tuf B550 düşünebilirsin yada X570 kampanyası denkgetirirsen , 600TL lik mause hediyesi de var. Değerlendirilebilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    Asus a'da bakmanı tavsiye ederim hocam. Söylediğin konuda kesinlikle haklısın. Sana net söyleyebilirim ki Asus'un geri bildirimi konusunda giga da msi da eline su dökemez. Bu sebeple ben tamamen Asus'a dönmüş durumdayım. Asus Tuf B550 düşünebilirsin yada X570 kampanyası denkgetirirsen , 600TL lik mause hediyesi de var. Değerlendirilebilir.



    Alıntıları Göster

    Acaba mouse la beraber oyun kapmanyasinada katilabiliyormuyuz ya. Asusun ayni zamnada day lighting mi ne bi oyun kampanyasida var x570 icin. Ama bana hala kimse aradigim cevabi veremedi. Deneyen bir Allahin kulu yokmu. 6 tane argbyi 2 coklayiciyla kullaniyorum. Bu 2 coklayiciyida 1 coklayiciya baglayip anakarta baglayabilir miyim ? Var mi boyle bir coklayici


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mesut Bey'in özellikle kendi kanalındaki teknoloji temalı videolarını çok seviyorum ama donanım incelemelerini Burak Bey'e bırakın lütfen.

  • ruzgarnufel kullanıcısına yanıt

    7 kez mi!   6.'dan sonra devam etmseydin keşke.


    Abit, Asus, Biostar, Gigabyte ve MSI anakartlar kullandım, hiçbirinde değiştirilmesine gerek olacak bir sorunla karşılaşmadım. Hepsini de sistem yükseltmesi nedeniyle değiştirdim.

    Bir dahaki sefere bir de Asrock denemek istiyorum, nasip bakalım.


    not: Asla ucuz ve kalitesiz PSU almadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zenohsama -- 9 Temmuz 2020; 11:35:41 >
  • Zenohsama kullanıcısına yanıt
    Asrock benimde denemek istediğim bir marka.
    Gigabyte ı da en son 775pin pentium zamanları kullanmıştım. Isıdan dolayı yine sıkıntılar yaşadık ama tabi gigabyte ın çok kaliteli anakartları da mevcut.

    Psu kalitesi bana göre verimlilikle doğru orantılı. O yüzdendir sanırım hiç bugüne kadar aldığım psu larda sorun yaşamadım.
    Marka takıntım pek yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orodruin

    Bunu inceleyeceğinize, Asrock Taichi B550, ASUS B550-E Gaming ya da Gigabyte Aorus B550 Master gibi B550'lerin tepe seviye kartlarını 3900x ile incelemenizi isterdim. Bu arada bu anakartlarda Pcie 4.0 desteği anakartın kendisinde değil, işlemciden gelen PCIE 4.0 hattını kullanıyor.

    Merhabalar

    Cahilliğimi bağışlayın. " B550 anakartlarda Pcie 4.0 desteği anakartın kendisinde değil, işlemciden gelen PCIE 4.0 hattını kullanıyor. " demişsisniz. Bu tam olarak ne anlama geliyor. Performans, ısı vs. farkı var mı? Saygı ve selam ile ..

  • erdal73 kullanıcısına yanıt

    Performansta farketmez bu durum. X570 anakartlarda anakart chipsetinde pcie 4.0 olduğu için fazla güç gereksinimi doğuyor bu nedenle chipset üstünde küçük fan var. B550 ise anakartın kendisinde yani chipsetinde 4.0 desteği yok. İşlemciden gelen 4.0 hattını kullanıyor. Bu nedenle hem güç gereksinimi yüksek değil hem de sadece 1 adet x16 slotu bir adette m2 slotunda pcie4.0 desteği var. Diğer slotlar 3.0 destekli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orodruin kullanıcısına yanıt

    Açıklama için teşekkürler. 

  • MSI b550 anakart tavsiyeniz var mı arkadaşlar? Ryzen 3600 ile kullanmayı düşünüyorum en fiyat performans b550 anakart hangisi sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Virüsü -- 14 Temmuz 2020; 12:54:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.