Şimdi Ara

AMD Ryzen 7 1800X incelemesi 'AMD tüm gücüyle, rakiplerini eze eze döndü!' (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
553
Cevap
1
Favori
25.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feris

    burdaki en büyğk handikap şu eskiden yeni ürün cıkınca eski ürünlerde düşüş çok olurdu. şimdi ise olay tersine dönmüş durumda. insanların bu politikalara karşi tepki koyması gerek fakat bizim toplumuzda birlik beraberlik zor. kendi halkını anca ezsin. vatanbilgisayar gibi yerler anca sıkışınca kdv indirimi yaparlar ne yazıkki. indirimli bi ürün getirtirtsen amazondan onu indirimli almaman için ellerinden geleni yaparlar. görende sanırki bu teknolojiyi kendileri üretmişte kendilerinden başkası satamaz. vatan eskiden uygundu iu an ise çoğu ürünleri çok kazık.

    şimdi tam tersi millet marka fanatiği olmuş kazık fiyata aldıkları ürünün fiyatı düşecek diye sevinmek yerine yeni çıkan ürünü kötülemeyi tercih ediyorlar bu nasıl bir hastalık çözemedim




  • Ben AMD fanıyım. Ama bildiğiniz fanlardan değilim AMD'nin intele daha uygun fiyatla kafa tutması benim hep hoşuma gitmiştir. Bu sefer bir sorum var AMD'nin olayı intel işlemcilere çok yakın performanslar sağlayıp aynı zamanda daha ucuz olması değil miydi? Gördüğüm kadarıyla örneğin 1700x in 7700k ya yakın performans vermesine rağmen 1700x daha pahalı? Ben şahsen AMD'yi rakip intel işlemcilerle arasında gözle görülür fark olmamasına rağmen daha ucuz olduğu için tercih ediyordum şimdi işin esprisi nerede kaldı? Tamam çok çekirdek kullanan programlarda ryzenlar gözle görülür fark atmış çekirdek fazlası olduğu için. Ama o çok çekirdek kullanan programlar nerede? FXler çıktığında da artık çok çekirdek kullanan uygulamalar çoğalacak dendi bizde geleceğe yatırım olarak FX tercih ettik. Cinebench dışında bir uygulama bilmiyorum çok çekirdek kullanan. Render'da da performansa ihtiyacım var fakat Sanki AMD İntel, İntelde AMD olmuş. 7700k 1700 lira AMD tarafında rakibi kim ? 1700x ise oyun anlamında yakın performans göstermesine rağmen daha pahalı.1600x ise 400 lira daha ucuz fakat o performans farkına değer mi? Bir de ricam artık şu İntel/AMD kapışmasını bırakın biz tüketiciyiz hangisi FP ise hangisi işimize geliyorsa onu tercih edeceğiz. Kapışan firmalar fayda sağlayan tüketici olmalı. Bu halde tam tersi.





  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Adamlar daha 3200MHz gibi yüksek hızlı belleklere destek vermezken millet hız aşırtıyor. Eğer performans çıtasını yüksek çekmek istiyorsanız agesa 1.0.0.5 ile alınmış sonuçları beklemek durumundasınız. Bu sonucu bekliyorum demek için önce yerine getirilmesi gerekiyor. Şimdi bile Ryzen ile alınmış sonuçlarda 7700K rakip değil. Yarın Vega çıktığında tam Directx 12 desteği dedikleri şeyi masaüstü bilgisayarlarda da görüp işlemci kullanımı azaldığı vakit, ortada itiraz edecek bir durum kalmayacak.
  • Millet neden 8 cekirdekli islemciyle 4 cekirdekliyi karsilastiriyor anlamiyorum. 7700k nin rakibi benim gozumde 1500x. 1700 1800x falan ne oluyor? Milletin yillardir fiyatlari yuzunden var oldugundan neredeyse bihaber oldugu intelin xtreme i7 leri seviyesindeki 1700 ü bu kadar uygun fiyati sayesinde normal i7 lerle kiyasluyorsunuz. Ama buna ragmen amd nin fiyati yuksek diyorsunuz. Çok acayipsiniz vallahi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

    Millet neden 8 cekirdekli islemciyle 4 cekirdekliyi karsilastiriyor anlamiyorum. 7700k nin rakibi benim gozumde 1500x. 1700 1800x falan ne oluyor? Milletin yillardir fiyatlari yuzunden var oldugundan neredeyse bihaber oldugu intelin xtreme i7 leri seviyesindeki 1700 ü bu kadar uygun fiyati sayesinde normal i7 lerle kiyasluyorsunuz. Ama buna ragmen amd nin fiyati yuksek diyorsunuz. Çok acayipsiniz vallahi.

    1500x ile 7700k yi kıyaslamakta ayrı bir ironi olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1700 ile 7700k yi karsilastirmak 6900k ile 7700k yi karsilastirmakla esdeger bir seydir. Seviye farki ryzen fiyatlarinda anlasilmiyor diye intelden soyluyorum. 5000 lira vs 1600 lira. Ki 5 bin liraligin oyun performansi 1600 lukten kotu. Bu ikisi farkli kulvarlar. Bu sekilde karsilastirilamazlar. Ayrica optimizasyon problemi cozulse 1500x gercekten de i7 rakibi bir islemci olur. Fiyatlara aldanmayin. Is optimizasyonda bitiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 12 Nisan 2017; 9:14:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

    1700 ile 7700k yi karsilastirmak 6900k ile 7700k yi karsilastirmakla esdeger bir seydir. Seviye farki ryzen fiyatlarinda anlasilmiyor diye intelden soyluyorum. 5000 lira vs 1600 lira. Ki 5 bin liraligin oyun performansi 1600 lukten kotu. Bu ikisi farkli kulvarlar. Bu sekilde karsilastirilamazlar. Ayrica optimizasyon problemi cozulse 1500x gercekten de i7 rakibi bir islemci olur. Fiyatlara aldanmayin. Is optimizasyonda bitiyor.

    Bu işlemcileri karşılaştırmak yanlış o yüzden ikisinede ayrı bir ironi dedim. Oyun oynayan biri için ryzen veya 6900k yanlış bir tercih olur. Bahsettiğiniz optimizasyon yapılana kadar bu işlemciler eskir diye tahmin ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskisin. Acikcasi cok umrumda degil. Suan ekran kartlarini besliyorlar bir sekilde 144 fps almak degilse amac. Optimizasyonla adam olacaklarsa yillarca daha besleyecekler. Ayrica 6 yillik islemciler gunumuzde hala gayet gucluler ve is yapiyorlar. Ha suandan sonra da ayni hizla mi gelisir islemciler bilinmez ama olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

    Eskisin. Acikcasi cok umrumda degil. Suan ekran kartlarini besliyorlar bir sekilde 144 fps almak degilse amac. Optimizasyonla adam olacaklarsa yillarca daha besleyecekler. Ayrica 6 yillik islemciler gunumuzde hala gayet gucluler ve is yapiyorlar. Ha suandan sonra da ayni hizla mi gelisir islemciler bilinmez ama olsun.

    O halde şimdi i7 7700k alınır.. boş yere optimizasyon gibi sorunların çözülmesini beklemeye gerek yok. Bilgisayarı oyun için kullananlar için söylüyorum. Elbette render gibi işlemlerde ryzen avantajlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle zaten. Acikcasi ben yeni windows gelene kadar ryzenlarin gercekten optimize olacagini sanmiyorum. Ama optimizasyon oldugunda artik cok cekirdek kullanimi da yayginlasmaya baslamis olur oyunlarda. Ryzen 1600 suanki i7 leri sollar muhtemelen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 12 Nisan 2017; 9:31:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Adamlar daha 3200MHz gibi yüksek hızlı belleklere destek vermezken millet hız aşırtıyor. Eğer performans çıtasını yüksek çekmek istiyorsanız agesa 1.0.0.5 ile alınmış sonuçları beklemek durumundasınız. Bu sonucu bekliyorum demek için önce yerine getirilmesi gerekiyor. Şimdi bile Ryzen ile alınmış sonuçlarda 7700K rakip değil. Yarın Vega çıktığında tam Directx 12 desteği dedikleri şeyi masaüstü bilgisayarlarda da görüp işlemci kullanımı azaldığı vakit, ortada itiraz edecek bir durum kalmayacak.

    Valla şu kör topal bioslarla bile bayağı bayağı yüksek hızlı belleklere destek veriyorlar 3200 MHZ 14-14-14-34 1T %100 stabil bir şekilde kullanıyorum. Anakart faktöründen dersen eğer, aynı şekilde dün bir arkadaşım R7 1700 ve ASUS Prime x370-Pro aldı ve o da aynı hız/timing değerlerinde sorunsuz kullanıyor. Anakart, işlemcisine ve ramine göre 3500-3600 MHZ hızlarına çıkanlar da var. Henüz 1 aylık çok yeni bir platform için bunlar kabul edebilir şeyler diye düşünüyorum ama dediğin gibi yeni yazılım ve bios güncellemeleriyle Ryzen platformu gerçek gücünü ortaya koyacaktır ve optimal verimlilikle çalışacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 12 Nisan 2017; 10:6:2 >




  • ßekir kullanıcısına yanıt
    1700'e bile gerek yok. Bir Ryzen 5 1400, bir de 4x4 2400/2666 mhz bellek. Ondan sonra ver hız aşırtmayı, konuştur performansını.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Ben biraz ağır işçiyim, 1700 ve yüksek hızlı ram bana lazım oluyor ama geneli için 2666MHZ bellek yeterli olacaktır fakat onların da düşük timinglilerini bulmak gerek. RAM pek önemsenmese de çoğu kişi tarafından, bilinmeyen bir performans canavarı olur kendisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 12 Nisan 2017; 10:57:21 >
  • boş konuşuyorsun çakma olduğu için mi 7 yıldır x4 965 kullanıyorum hala sorunsuz bırakın bu saçma sapan fanatikliği artık 6900k nın 1800x den ne farkı varda 5 bin tl bırakın bu işleri ne amd nede intel ona yalakalık yapınca bedava işlemci vermiyor
  • Ön yargılarım kırıldı hemen AMD ye geçiyorum.
  • Piyasanin en guclu islemcisi Ryzen geldi cok sukur cikti aynen dedigim gibi cikti burda herkese bunu anlattim aynen dedigim gibi cikti Core serisinin katili Ryzen neyse R7 cok fena olmus ben bu kadarini beklemiyordum tek izlek performansi cok guclu olmus hatta intel'den bile az farkla daha guclu olmus bu islemci dusuk saat hiziyle i7'le kapisiyor R7 1800X'i i7 7700 K'la ayni saat hiziyla calistigini dusunun AMD burda az farkla geciyor sunu soyle aciklayayim AMD'nin cok gelismis mimarisinden kaynaklaniyor sifirdan tasarlanmis yep yeni mimari sonucta AMD'nin gelismis Hyper-Threading teknolojisi intel'den az farkla onde daha verimli calisiyor benim onceden dedigim gibi 2 tane bolgede 4 tane x86 Zen cekirdegi var toplamda 8 cekirdek oluyor iken 16 izlek olacagini hepimiz biliyorduk Jim Keller ve ekibi harika bir is basarmislar ben biliyordum basaricaklarini ki oyle oldu zaten yeni Athlon 64'lerin ciktigi gercekten cok iyi oldu Ryzen'nin atasi Athlon 64 oluyor 2006'da tekelligi intel'e kaptirdi ve 2017 yilinda tekelligi geri aldi yani 11 sene sonra gerceklesti AMD 2006'dan Ryzen gibi canavar islemci cikarmadi Phenom II'ler yetmiyordu neyse buna cok sukur Bulldozer faciasindan boyle kurtulup son bulduk piyasanin FP canavari islemcisi son anda geldi cok ihtiyacimiz vardi fakat dolar'in yuksek oldugu zamana denk geldi buda bizim icin pek iyi olmadi R7 1800X i7 6900 K'yi az farkla geciyor Forum Donanim bunu hepimize kanitladi R7 1800X 499 $ dolar iken i7 6900 K 1000 $ dolar AMD FP farkini koymaya devam ediyor bunu her zaman ki gibi basardigini ispatlamis oluyor intel'de nereye kadar Core mimarisini modofiye et et nereye kadar mimari cok eskidi gelistirme acisindan tikandi Nm duserek %5 performans artisi oluyor yeni mimariye gecmesi sart yoksa Ryzen'lerin altinda daha cok ezilecek intel sonucta eski mimariyle herkesi tokatladi cunku herkes bunu yasadi tamam performans iyi ama mimari eski Ryzen mimarisi icin up uzun bir yol var gelistirme acisindan guncelleme acisindan cok önü acik yolu var intel'in yeni mimariye gecmesi sart Core mimarisi gene Pentium 4 faciasina dondu doner sen 11 sene ayni mimariyi guncellersen facia olur intel bunun aynisini Pentium 4'lerde yapti simdi Ryzen coklu izlek performansinda i7'ye fark atiyor aslinda coklu izlekte'de Ryzen daha iyi ama intel saat hizlarini yukseltip yukseltip oyle satisa satiyor AMD oyle yapmiyor butun programlarda Ryzen daha iyi bazi oyunlarda Ryzen daha iyi nedenini soyle aciklayayim Ryzen butun oyunlari tam desteklemiyor optimize edilmemis uyumsuz calisiyor bu halde bile bir cok oyun testinde intel'i gecmeyi basariyor oyunlar desteklese optimize edilmis olsa uyum olda zaten Ryzen intel'i daha rahat gecer bu dediklerim programlar icin bile gecerli Core mimarisi artik bitti Core mimarisuni istedigi kadar guncellesin Ryzen'i asla gecemez ben seye cok sasirdim bu video'da Erdi bey ile Mesut bey'in olmamasina cok sasirdim Burak bey'de cok guzel anlatiyor sesi'de guzel Ryzen'ler bazi oyunlarda geciyor bazi oyunlarda intel geciyor dogu programda Ryzen geciyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 13 Nisan 2017; 21:2:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Bro Ryzen ne yapmis boyle Core mimarisine Osmanlı tokadına fena patlatmis bu ne hiz bu ne ofke'dir yahu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sertan-57 S kullanıcısına yanıt
    Sondaki noktayı neden koydunuz anlamadım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fangoso kullanıcısına yanıt
    İyiydi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sertan-57

    Piyasanin en guclu islemcisi Ryzen geldi cok sukur cikti aynen dedigim gibi cikti burda herkese bunu anlattim aynen dedigim gibi cikti Core serisinin katili Ryzen neyse R7 cok fena olmus ben bu kadarini beklemiyordum tek izlek performansi cok guclu olmus hatta intel'den bile az farkla daha guclu olmus bu islemci dusuk saat hiziyle i7'le kapisiyor R7 1800X'i i7 7700 K'la ayni saat hiziyla calistigini dusunun AMD burda az farkla geciyor sunu soyle aciklayayim AMD'nin cok gelismis mimarisinden kaynaklaniyor sifirdan tasarlanmis yep yeni mimari sonucta AMD'nin gelismis Hyper-Threading teknolojisi intel'den az farkla onde daha verimli calisiyor benim onceden dedigim gibi 2 tane bolgede 4 tane x86 Zen cekirdegi var toplamda 8 cekirdek oluyor iken 16 izlek olacagini hepimiz biliyorduk Jim Keller ve ekibi harika bir is basarmislar ben biliyordum basaricaklarini ki oyle oldu zaten yeni Athlon 64'lerin ciktigi gercekten cok iyi oldu Ryzen'nin atasi Athlon 64 oluyor 2006'da tekelligi intel'e kaptirdi ve 2017 yilinda tekelligi geri aldi yani 11 sene sonra gerceklesti AMD 2006'dan Ryzen gibi canavar islemci cikarmadi Phenom II'ler yetmiyordu neyse buna cok sukur Bulldozer faciasindan boyle kurtulup son bulduk piyasanin FP canavari islemcisi son anda geldi cok ihtiyacimiz vardi fakat dolar'in yuksek oldugu zamana denk geldi buda bizim icin pek iyi olmadi R7 1800X i7 6900 K'yi az farkla geciyor Forum Donanim bunu hepimize kanitladi R7 1800X 499 $ dolar iken i7 6900 K 1000 $ dolar AMD FP farkini koymaya devam ediyor bunu her zaman ki gibi basardigini ispatlamis oluyor intel'de nereye kadar Core mimarisini modofiye et et nereye kadar mimari cok eskidi gelistirme acisindan tikandi Nm duserek %5 performans artisi oluyor yeni mimariye gecmesi sart yoksa Ryzen'lerin altinda daha cok ezilecek intel sonucta eski mimariyle herkesi tokatladi cunku herkes bunu yasadi tamam performans iyi ama mimari eski Ryzen mimarisi icin up uzun bir yol var gelistirme acisindan guncelleme acisindan cok önü acik yolu var intel'in yeni mimariye gecmesi sart Core mimarisi gene Pentium 4 faciasina dondu doner sen 11 sene ayni mimariyi guncellersen facia olur intel bunun aynisini Pentium 4'lerde yapti simdi Ryzen coklu izlek performansinda i7'ye fark atiyor aslinda coklu izlekte'de Ryzen daha iyi ama intel saat hizlarini yukseltip yukseltip oyle satisa satiyor AMD oyle yapmiyor butun programlarda Ryzen daha iyi bazi oyunlarda Ryzen daha iyi nedenini soyle aciklayayim Ryzen butun oyunlari tam desteklemiyor optimize edilmemis uyumsuz calisiyor bu halde bile bir cok oyun testinde intel'i gecmeyi basariyor oyunlar desteklese optimize edilmis olsa uyum olda zaten Ryzen intel'i daha rahat gecer bu dediklerim programlar icin bile gecerli Core mimarisi artik bitti Core mimarisuni istedigi kadar guncellesin Ryzen'i asla gecemez ben seye cok sasirdim bu video'da Erdi bey ile Mesut bey'in olmamasina cok sasirdim Burak bey'de cok guzel anlatiyor sesi'de guzel Ryzen'ler bazi oyunlarda geciyor bazi oyunlarda intel geciyor dogu programda Ryzen geciyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.