Şimdi Ara

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] 5700X3D ÇIKTI ! (363. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
14.823
Cevap
135
Favori
664.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] 5700X3D ÇIKTI !


(En Son Oy Tarihi: 21.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mad_Wolf

    Herkese selamlar

    Ben de 5900x işlemcimi aldım ama daha gelmedi.

    Noctua u14s ve msi x570 meg unify ile kullanacağım

    2 tane de 16 gb 3200 mhz ram var ramleri oc ile 3600 yapmayı düşünüyorum


    Önereceğiniz veya tavsiye edeceğiniz birşey var mı acaba?

    Var mı öneri ?

  • avanak_abdi kullanıcısına yanıt

    Kasa güzelmiş,


    sıvı soğutmanın stabil olmama sebebi büyük ihtimal montaj sorunlarından dolayıdır yada kasa yapısından dolayı. yoksa tıkır tıkır çalışan doğru monte edilmiş soğutucu sanmıyorumki dert çıkartsın. insanların dediklerine çok kafayı takma 1-2 fps için canını kanını verecekler olur. marka delileri olur. birde ahanda montajı böyle yapıp çalışmıyor diyenlede var boşver.


    AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] 5700X3D ÇIKTI !


    önde cam var ama 2 parmak havalandırma boşluğu da var umarım yeterli olur. eğer soğutmayı beğenmezsen öndeki camı kaldırmayı düşünebilirsin. bende coolermaster haf 912 var ön taraftaki fan bildiğin hava filtresi gibi çalışıyor. ortamın tüm tozunu çekiyor ki evde perden halı bile yok perdeleri halıyı çocuk yüzünden kaldırdık toz yapıyor hasta ediyor diye meğer toz bahane küf den dolayıymış çamaşır suyu ile duvarları yıkadım. neyse.


    Demin buna denk geldim ne demek istediğimi çok güzel anlatıyor.






  • alihakki kullanıcısına yanıt

    Videoyu gördüm. Bazı kasa incelemelerinde ön camı söküp de test ediyorlar. Gx601’de de o şekilde test görmüştüm. Yanlış hatırlamıyorum 10•’ye kadar farkediyordu. Sökeceğimi sanmam ama oyundayken kasanın üstünden high moda alırım kasa fanlarını AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] 5700X3D ÇIKTI ! 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Amd işlecimlerle ilgili sormak istediğim bir konu var Core voltageye intel işlemcilerde olduğu gibi eksi veya artı off set versek yinede verdiğimiz manuel voltaj aynı mı kalıyor her zaman yani demek istediğim yüke göre artıp düşüyormu?

  • 5000 serisi işlemcilerde whea uncorrectable error mavi ekran hatası alan var mı?? 5900x ile sık sık bu hatayı alıyorum. Çıldıracam.
  • seko.tr kullanıcısına yanıt

    5600x ile yoktu ama 5900xten sonra olmaya başlamıştı 3800 mhz de

    gear down mode enabled yaptım sıkıntı kalmadı

    sadece latency arttı 1-2 ns zaten 4x8 kullandığımdan önemsemedim

  • sithicus kullanıcısına yanıt
    Bnde wifi driver ve ses driver güncellemesi yaptım. Şu an bi sorun yok ama belli de olmaz.. tırsmaya başladm. Her an mavi ekran gelecek diye tetikteyim. Endişelenmeli miyiz? Bios güncellemesi ile çözülecek bir sorun mu? Yani bios beklicez mecbur. Şu an en günceli var. Asus tuf x570 wifi anakart
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    zaten ederi en fazla 4700 tl bakma fiyata takılmayıp 5 6 hatta 7 binden alanlar oldu ama bunlar elbet bitecek ve fiyat daha da inecek ve rüya görme inmez diyenleri göreceğim burada 

    Hocam bu işler zaten epey ilginç. Evet bizim ülkemizde kur sıkıntısı var ama bu ürünlerin yurtdışı fiyatları belli (ki orada gördüğümüz fiyatlar yine belirli sitelerin kendi karlarını koymuş halleri) üstüne ürünlerin üstündeki vergiler gizli değil, bizde hesaplayabiliyoruz.


    Bazı arkadaşlar sanki bizim ülkede az bir kar marjı ile bu işler yapılıyor zannediyor. Bu işlerden kazanılan para az olsa bu firmalar hem gümrük hem dövizle iş yapmak ister mi? Aciliyet yoksa bence bu fiyatlara almak mantıklı değil sizlerinde dediği gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • seko.tr kullanıcısına yanıt

    benzer olay son bir haftadır oldu eski sistemde işlemci phoneom 965 arada mavi ekrran alıyordum en son pc fişi çekilip ertesi gün açınca ekran gelmiyordu anca enerjiyi boşaltıp bir kaç kere açınca ekran gelse de bios sıfırlanmış şekilde ekran geliyordu f1 yapıp biosa girince saat dahil tüm ayarlar sıfırlanmış oluyordu. önce pilden sanıp pili yeniledim yine olmadı sonradan fark ettim 1 yıldır docp ayarı yani ram oc açıktı onu oto yaptım düzeldi kısaca işin garibi 1 yıldır bu ayarda sorun olmamıştı bir haftada olmaya başladı artı sistem 11 yıldır böyle sorun yaşatmadı ben bu son windovs 10 sürümlerinden şüpheliyim hadi diyelim bu eski sistem diğer imzamdaki sistem de 2 yada 3 ayda bir ekranı klavye maus gidip her şey donuyor ve pc çalışıyor reset atmadan düzelmiyor şüphem w10 ram oc de bu hatayı verdirmeye başladı

  • BorhanFr B kullanıcısına yanıt

    tamam zaten bizde yurt dışından her zaman pahalıydı buna lafım yok ama yurt dışındaki kullanıcılarda pahalı diyor ben bunu ilk kez gördümAMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] 5700X3D ÇIKTI ! 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    tamam zaten bizde yurt dışından her zaman pahalıydı buna lafım yok ama yurt dışındaki kullanıcılarda pahalı diyor ben bunu ilk kez gördüm 

    AMD'nin sürpriz tüm işlemcilere yaptığı sürpriz 50 USD'lik zam ve "scalper" diye tabir edilen grubun son tüketiciden hızlı davranıp al-sat yapmasının bunda büyük etkisi var hocam.


    Üstüne 5600 ve daha uygun fiyatlı olan 8 çekirdekli Ryzen 5700 (veya 5700x) 5000 serisi çıkışında müşterilere sunulmadı, bu sebepten ötürü müşteriler ihtiyaçları için daha pahalı modellere yönelmek zorunda kalıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BorhanFr B kullanıcısına yanıt

    Aynen 50 dolar fark olsa iyi de daha fazlaya satılınca yabancılar bile söylendi bunaAMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] 5700X3D ÇIKTI !  neyse ilerde fiyatlar oturur diye tahmin ediyorum AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] 5700X3D ÇIKTI ! artı pandeminin de etkisi var tabi bundaAMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] 5700X3D ÇIKTI ! 

  • mito1172 kullanıcısına yanıt

    hocam ben sorunun kaynağını buldum sanırım. çipset aşırı ısınıyor. 80 derecelere geldiği zaman mavi ekran alıyorum. ekran kartı çipsetin fanının üzerine denk geliyor. ve fanlar 3000rpm ile dönüyor yine de soğutamıyor. boştaki sıcaklık 65 derecelerde ve fan hızı yine aynı. çipsette bir sorun var sanırım. ne önerirsiniz.?

  • seko.tr kullanıcısına yanıt
    Riser kablosu ile bağlamak sorunu çözebilir
  • seko.tr kullanıcısına yanıt

    Sanırım anakart chipset fanlı? boştaki ısı bile normal değil zaten cihipset durduk yere, yani pc boştayken 65 c olmaz , olmamalı ki fanlı anakart kullananların dediği fan bile dönmüyor ısınmadıkça valla buna öneri olarak ne denir bilemedim ama ekran kartı kapatıyorsa ondandır desek saçma olacak istesen ekran kartını bir alt slota takıp dene ama oda 8x çalışıyordur büyük ihtimal

  • Wiseeman kullanıcısına yanıt

    riser kablo iiçin kasa uygun değil maalesef

  • mito1172 kullanıcısına yanıt

    eski ekran kartı kapatmıyordu mesela açıktı önü. ama yine çok ısınıyordu. bir anormallik var ama anlamadım. en kötü garantiye göndereyim..

  • seko.tr kullanıcısına yanıt
    Onun içinde ayrı aparat satılıyor, vertical gpu holder diye
  • 
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.