< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 22 Ocak 2021; 16:35:0 > |
Şu ana konuları tarafsız insanlar açsın. Başlığa fiyasko yazmak yerine ana konuda bilgi paylaş yoksa açma bu konuları kardeş. Lüfen yönetim bir el atabilir mi?
|
CS GO'ya bi' alkış alalım... DX9 oyunu olarak 2020 yılında CPU lansmanında olması itibariyle... |
Demek ki olay firma ile alakalı değilmiş. Bu işin doğası gereği zamanla gittikleri yol aynıymış. İntel'den kurtulduk derken bu gidişle iki tane intel olacak. Fiyatları da arttırmaya başladılar. Üçüncü bir firma çıksa da yeni amd'miz olsa |
Amd hakkında en ufak söz edenin perişan edildiği reddit amd bölümünde bile ardı ardına Amd'ye saydıran konular açılıyor. Yabancılar için bu fiyatlar önemsiz diyenler hiç bir şey bilmiyor. 100 dolar orada da büyük para. Alım gücü çok yüksek 100 doların. Bizde bir sürü kişi anlamsızca fiyat artışını savunurken gidin reddit vs bakın millet özellikle zen 3 bekleyenler amd fanları çatır çatır 10700 10700k alıyor. newegg de anakart ile kampanya varmış millet bir yandan Amd'ye saydırıp bir yandan da 10700K falan alıyor lnkini paylaşıyor. 10850k varken neden 5800x'e 450 dolar vereyim diye yardırıyor millet. Bunlar en beğenilen yorum olmuş burada bazıları fiyatları binbir bahane ile savunadurur iken. Yurtdışında zengin ülkelerde inanılmaz tepki var. Kimsenin gözü 19% ipc artışını görmüyor an itibariyle Ayrıca 19% ipc artışına rağmen oyunlarda overclocksuz 10900k ile farkların 5% civarında olması da birçok kişide hayal kırıklığı yaratmış ki bunlar Amd'nin rakamları. Bir de zam 50 dolar diyenler var ki tam komedi. 65W olarak 5600x çıkardılar. 5600'ün çok zor durumda kalmadıkça gelmeyeceği yada ileride kısılmış halde çarpan kilitli falan gelebileceği söyleniyor rocket lake çıkınca falan. Bu açıdan bakarsan tüketici açısından 3600 yerine artık sadece 5600x var ve artış 50 dolar değil tam 100 dolar. Yani zam 50%! 3600 en iyi 1850 liraya şu an. Bu da demek ki 5600x 3000 liralara gelecek. 3900x şu anda bizde 4350 lira. Bu işlemcinin satış fiyatı 420 dolar. 450 dolarlık 5800X kaçtan gelir bize siz hesap edin. Bir de soğutucu vermiyorlar 3700x den 5800x e geçiş zammı 5700 olmaması ve soğutucu olmaması nedeniyle tam 150 dolar. Bazıları onlar için 100 dolar para değil demeye devam ederken firmayı savunurken Almanı Amerikalısı isyanlarda Yurt dışı bunla yıkılıyor burada inanılmaz biçimde normal abi diye savunanlar var. Hayret bir olay |
Kurtar bizi İntel, bu AMD kazık fiyatlarından. |
AMD Ryzen serisi ile intelin aşırı pahalı işlemcilerine iyi bir alternatif olmuştu, fakat suyu ısınan kurbağa gibi kullanıcıları salak yerine koyarak,firma 2000 li yılların başındaki haline tekrar evrilmeye başladı, işlemcileri intel 10xxx serisi işlemcilerden ucuz değil, kutudan fan çıkmıyor(çıksada soğutmuyor), pazarda yeterince büyük olmamasına rağmen kendilerini dev aynalarında görmeleri ryzen kullanıcısı olarak bende antipati kazandırmayı başardı. Özellikle işlemci ailesinin intel tarafının rekabet edememesi bahane gösterilerek ertelenmesi, 50$ çıkmamış işlemcilere zam yapması, b450 kullanıcılarına üvey evlat muamelesi yapıp agesa 1.0.8.0 güncellemesini 2021 e ertelemesi(Kullanıcı baskısıyla vereceklerini söylemelerine rağmen am4 platformunun 3 nesil göreceğini kendilerinin demesine vede sanki lütufta bulunuyorlarmış gibi sunmalarına rağmen, söz verdiniz siz SÖZ) beni firmadan soğuttu. Bu çirkeflikle devam ederlerse güle güle amd. Bekledikleri satış rakamlarını yakalayamayarak kullanıcıların firmaya bir ders daha vereceğini düşünüyorum ryzen 5xxx serisinde. Şahsen fiyatlar düşene kadar geçiş yapmayacağım. Çevremdeki kimseyede ryzen sistem tavsiyesinde bulunmayacağım beklemelerini söyleyeceğim.(Ryzenler çıktı çıkalı çevremdeki en az 4-5 kişiye intel sistem kurmak yerine ryzen sistem aldırmıştım.bazısını bizzat kendim kurmuştum, firmanın bize teşekkürü bu olacakmış demekki.İnternet ortamındaki önerilerimi yazmıyorum bile.) |
"5200 ring 49 yapan 10700 k bile kesmedi beni bu hafta içi 10850 k satın aldım." "Memnunmuyuz amd ci kardeşlerim. hepiniz render alıyorsunuzya . hepınız cpu-z benchmark ve r20 23 kasıyorsunuz. memnunsunuz umarım. ama ben İntelimle sizlerden daha memnunum." nasıl bir cumledir?Mantıgı,maksadı nedir?Bir Ahmet Cakar havası bir narsizm havası var cumlede... neyle olctun kendi memnuniyetini ve AMD kullananların memnuniyetini?Nasıl bu kanıya vardın? İster 24 saat oyun oynar adam ister 24 saat Cinebench calıstırır.Kendi karar verir. 10850K,10900K alıp render alan yok mu?Sirf oyuna mı alınıyor tum 10850K lar? memnun olacagını dusunmus ki AMD tercih etmis.Sen de Intel etmissin. Adam belki PCIE 4.0 ile 980SSD kullanmaktan keyif alıyor.Belki Prize Wattmetre bagladı Prizden cekilen gucu gordukce mutlu oluyor.Render alırken 540W yerine 340W golrunce keyifleniyor.Belki 16 cekirdegin 10 unu Rendera 6 sını oyuna kullanıyor. Memnuniyetolcer mi cıkmıs?neye gore olcuyormus?Cekilen Watta gore mi?Multşicore gucune gore miş?Singlecore gucune gore mi? İndirimli 3500 e 10850K alıp 2500 e de Z590 alınca mutlu olunuyor da, 5000 e 5900X 2000 e de X570 alan kahır mı ediyor? Ben memnun degilim mesela ne yapacagız?B460 a 11. nesil destegi yok diyor Intel bir Anakart daha al diyor.Mutlu mu olayım simdi? 5.2 10700K kesmedi 10850K aldım deyip de hepiniz 24 saat Render alıyorsunuz ya ondan AMD alıyorsunuz demek nedir? İster AMD alır ister Intel alır ister Apple alır.Pasa gonlu bilir herkesin... |
Konuya ara ara gelip ortalığı karıştırma maksatlı 5000 serisi alanlara laf atıyordun, 5000 serisine ne gerek var, israf vs. yazıp yazıp gidiyordun noldu o kadar lafını yuttun şimdi gittin kendin mi aldın Şahsın konuya yazdıklarından bazıları; "5000 çıkınca 3000ler eskimeyecek. Dolar olmuş 8 lira. Ülke ve insanlar krizde. Bu şartlarda Render alıp iş yapan adama lafım yok lakin 3-5fps için 3000 serisi işlemcisini değiştirip 1000-2000 lira farkı işlemciye gömecek insanın aklına yazık." "3800x ya da 3900x alıp 5000 serisine geçmeye kalkmak ne derece doğru bilmem. Gereksiz israf." "Render alıp para kazanıyor olsam belki satardım. Ama oyun için işlemci değiştirmenin hiç bir anlamı yok. Üstelik artık pek çok oyunca işlemci faktörü giderek azalacak. İşi gpu yapıyor çünkü. " "İki ay sonra bu başlıklarda 3000 serisine çöp diyecek tipler çıkacak. Oyun testlerine bakıosun 3900x bi oyunda 120fps vermişse 5900xte 132 fps vermiş Aman ne büyük fark. Uzaya çıktınız tebrikler." "Önümüzdeki 3 yıl boyunca sistemi değiştirmeyi düşünmüyorum. Ne zaman ki işlemcim şu an 4790k nın pozisyonuna gelir o zaman duruma göre bakarız o işlere gereği yok. " "Söylediklerine harfiyen katılıyorum. Burada aslında bunu anlatma çalıştık ama millet anlamadı. Para kolay kazanılan birşey değil. Hepsini geçtim. 3600X ya daXT İşlemcisinin ismi corei7 8700k olsaydı RTX 3080i besler diyecek kişiler işlemci AMD olunca yok beslemez yok darboğaz olur diye yaftalıyor. Allahaşkına 3000 serisi ile neyi yapamıyorsunuz da 5000 serisine onca parayı gömmek gerekiyor biri açıklasın." Demek ki neymiş bir daha böyle bir duruma düşmemek için büyük lokma ye büyük söz söyleme. |
Dual kanal probleminin çözümünü buldum. Reddit'de aynı problemi yaşayan bir kullanıcının deneyimin paylaşmasından yola çıkarak. Tuhaf gelecek büyük ihtimalle ama Sorunun kaynağı İşlemci Soğutucunun ( COOLER MASTER HYPER 212 ) bağlantı vidasının anakartın yüzeyine baskı yapması imiş. Vidayı biraz gevşetince Dual Ram ile boot etti sistem. 3 haftadır kafa yorduğum, işlemci ve ram değişimleri yaptığım , anakartı iade etmeyi düşündüğüm problemin çözümü bu kadar kolaymış meğer.. Be vesile ile benzer problem yaşayanlara örnek olsun , şu vidaları çok sıkmayın arkadaşlar :) ![]() |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryzenmaster -- 26 Mayıs 2020; 18:2:44 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 27 Mayıs 2020; 21:24:2 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryzenmaster -- 27 Mayıs 2020; 18:13:28 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scutaro -- 27 Mayıs 2020; 19:31:11 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scutaro -- 27 Mayıs 2020; 19:36:50 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 27 Mayıs 2020; 21:58:43 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 28 Mayıs 2020; 15:40:52 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 29 Mayıs 2020; 13:25:24 > |