Şimdi Ara

AMD Ryzen 5000 işlemciler ve 500 serisi anakartlarda yüksek hata oranı gözlemleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD Ryzen 5000 işlemciler ve 500 serisi anakartlarda yüksek hata oranı gözlemleniyor



    AMD Ryzen 5000 ailesiyle Intel’in karşısına bir kere daha rekabetçi çözümlerle çıksa TSMC’nin üretim kapasitesinin yetmemesi firmayı Zen mimarisini duyurduğu günden bu yana ilk defa pazar payında düşüş yaşattı.



     



    Diğer taraftan bir şekilde stoklarda Ryzen 5000 işlemci ve 500 serisi anakart alanlar da halinden pek memnun değil. Özelleşmiş sistemler satan PowerGPU’nun tweetiyle başlayan çeşitli popüler hesaplardan yapılan paylaşımlarla gündeme gelen sorun Ryzen 5000 stoğu bekleyenleri tedirgin etti.



    Ryzen 5000 işlemcilerde yüksek hata oranı



    Ellerine ulaşan 50 Ryzen 9 5950X’ten 8’inin yani %16’sının DOA-Dead on Arrival (Müşteriye ulaştığında bozuk durumda) kapsamına girdiğini rapor eden satıcıya verilen cevaplara göre normalde bu oran yalnızca %0.01 seviyesinde kalıyordu.






    Dahası son döneme kadar DOA olarak değerlendirilen yongaların %80’i mavi ekibe aitken %20’si AMD kanadına aitmiş. Patlak veren arızalı işlemci sorununun yaşandığı şu günlerde Intel cephesinde ise yalnızca 1 sorunlu işlemciye rastlanmış ki o da Core i7-9700K olarak kayda geçmiş.



    Hatalı anakartlar da bildiriliyor



    Diğer taraftan tek sorun güncel AMD işlemcilerde de değil. AMD’nin PCIe 4.0 desteğiyle öne çıkan bütçe dostu B550 yongasetli anakartlarında ve üst segment X570 anakartlarda da her hafta 3-5 arası sorunlu anakartla karşılaşıldığı bildirilmiş.



    Ayrıca Bkz.Core i9-11900T ortaya çıktı: Tek çekirdekte Core i7-11700 ile eşleşiyor



    Dahası tamamen kullanılamaz haldeki donanımların yanı sıra FCLK hız aşırtma performansı beklentinin altına kalan ya da sıcaklık durumuna göre AMD’nin çekirdeğe bağlı performans kontrolünü sağlayan  CPPC (Collaborative Processor Performance Control) etiketlerinin de hatalı rapor edilen yongalarla da karşılaşılıyor. En önemlisi de işlemciye entegre USB 3.0 kontrolcüsü çalışmayan ya da stabilite sorunlarına yol açtığı durumlar da bildiriliyor.



     




    Kaynak:https://wccftech.com/amd-ryzen-5000-zen-3-desktop-cpus-x570-motherboards-high-failure-rates/







  • Şu mavi ekiple, kırmızı ekibin karşısına yeni bir renkli ekip çıksa da bunların akılları başlarına gelse hep sorun, hep sorun...

  • Bir ürün çıktığında ilk alanlardan olmamak lazım. Bir takım çocukluk hastalıkları olabilir. Hatalar düzeltilince sonraki seriler daha mantıklı olur.

  • birilerine hoş görünmek adına amd satışlarını baltalamak için yapılmış haber.geçiniz.

  • yok %50

  • Haber biraz abartı gibi bu tarz yüksek oranlarda hatalar olsaydı eğer internette bir çok haber vs. olurdu. İllaki hatalı işlemci anakart olacaktır ama haberdeki kadar abartılı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Reklam kokan hareketler gibi duruyor.

  • usb kontrolcü hata olayı b450 den beri yaşanıyor. amd usb kontrolcülerini elden geçirmeli..!

  • AMD nın önünü nasıl kesecekler,böyle abartma haberler yaparak, meyve veren ağaç taşlanır misali.

  • AL3ATROS kullanıcısına yanıt
    Son kullanıcıya çok güzel meyve verdi %13 zam onu kastediyorsun herhalde.

  • Kararlı çalışma, yüksek performans ve dahili teklonojiler, yıllardır sabit fiyat hatta indirimler = Intel

  • yc#1 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle revizyon anakart ve revizyon işlemci almak mantıklı.1600af işlemcisi gibi.

  • b450 de beta bios ile gözle görülür bir sıkıntı yaşamadım. amd ye teşekkürler bizi güncel tuıttğu için

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geride kaldigi icin saray entrikalariyla hunharca saldıran mavi ekip, liderliği elinde tutan kırmızı ekibin piyasayi tamamen kapmasini engelemeye çalışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Gardiyan-

    Haber biraz abartı gibi bu tarz yüksek oranlarda hatalar olsaydı eğer internette bir çok haber vs. olurdu. İllaki hatalı işlemci anakart olacaktır ama haberdeki kadar abartılı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Reklam kokan hareketler gibi duruyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üretimini kendi yapsaydı böyle sıkıntılar yaşamazdı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceann Capall -- 15 Şubat 2021; 8:42:4 >
  • amd nm düşürdü bunun olması doğaldır.. ne kadar küçük üretim o kadar yüksek hata.. intel 5nm üretim sürecine girdiğinde asıl DOA ları görün..

  • Haber doğru, 3 gün önce 5600x aldım bozuk çıktı, pc ilk boottan hemen sonra mavi ekran verdi ardından bootloopa girdi.

  • Şu renkelere takılanlar bi tek bizi millet, bir ton video izliyorum blue team red team green team diye altında 1 tane böyle takıntılı yorum olmuyor.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.