Şimdi Ara

AMD RYZEN 2 (EFSANEYE SAYGI KONUSU)ANA KONU) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.243
Cevap
13
Favori
69.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -Oxy.gen- kullanıcısına yanıt
    SR3'ün 6700k'dan çok daha aşağıda olması için bir sebep yok. Broadwell-E dediğimiz mimari Haswell(4.nesil core)'in 14 nm'de üretilmiş hali. Eğer ZEN 8 çekirdekte Broadwell'i yakalıyorsa, 4 çekirdekte de yakalayacaktır. Zaten 4790k ile 6700k arasında öyle ahım şahım bir fark yok hatta 4790k'nin DDR4 desteği olsa 4790k daha iyi bile denebilir. Bu da programdan programa, uygulamadan uygulamaya i7 6700k'den daha iyi ya da daha kötü bir çip ortaya çıkartır. AMD güya RX 470'i 150 USD'den fiyatlandıracaktı. Ancak bir baktık 180 USD'den çıktı kart. Neticede AMD hayır kurumu değil, para kazanabileceğini gördüğü yerde fiyatı arttıracaktır.

    SR3 4/8 150 USD
    SR5 6/12 250 USD
    SR7 8/16 350 USD

    Şeklindeki fiyatlar hakikaten gerçek olmak için fazla iyi duruyor. Keşke doğru olsa ama uzaktan bakan biri olarak gözlemlediğimde 6700k performansını ya da %90'ı civarı bir performansı AMD 200 USD'den verse yine yok satar. 230-240 USD'ye çıkarsa fiyat, Intel'in de Kaby Lake'lerden sonra 6700k'leri 250 USD civarına çekmesiyle ciddi bir zorluk yaşayabilirler ki böyle bir senaryoda AMD fanları dışında kimse gidip Zen almaz(BF öncesi sonrası fiyatlar 2-3 hafta 280 USD civarlarındaydı zaten.). Çünkü AMD çıkardığı sıkıntılarla Intel ise stabilitesiyle ünlenmiş bir şirket. Özetle 6700k benzeri çipini 150 USD'den satarsa şaka gibi bir fiyat olur, Intel'in cevabı da "fiyat kırarak yarışamam, yarışırsam müşterilerim çılgına döner, en iyisi ölü taklidi yapıp OEM'e ucuzdan vereyim" olur. Ancak 200 Dolar üzeri bir fiyata intel de fiyatını 250 USD'ye çekebilir ve bu durumda AMD batışa doğru hızla ilerler. Bu 150 USD olayı intel'in fiyat kırarak mücadele edemeyeceği kadar düşük bir fiyat olduğu için mantıklı geliyor. Intel 150 USD'ye 6700k yakını bir işlemciye hiçbir cevap veremez, vereceği tek cevap 8.nesil Core i serisi işlemcilerin 7.nesile göre %35-40 performans artışı sağlaması olur ki, 14nm'den 10nm'ye geçişte böyle bir performans artışı bana mümkün gelmiyor. Fiyat konusunda Intel'in elini kolunu bağlayan şey alt seviye işlemcileri olur. Intel segmentasyonunu rekabetsiz bir piyasaya göre yaptığı ve en ufak bir özellik için dahi müşterisinden para koparmak istediği için(Mesela g4400 ile i3 6100 arasında pek marjinal bir fark yok, tek fark HT biri 60 USD diğeri 100 USD) ve müşterilerini bu şekilde yolmak üzerine bir kar stratejisi geliştirdiği için i7 6700k'yi 200 USD'ye düşürse bu sefer i3 6100'lerin 70 USD bandına düşmesi lazım, o 70 USD ise g4400'lar 35-40 USD olmalı... Falan falan. Kısacası Intel'in böyle yekten bir fiyat kırma politikasına girmesi asla mümkün değil. Pazarlama yalanlarıyla beyni yıkanmayan insanların hepsi 170-180 USD'ye kadar aklını bir kez bile yormadan gider 4/8 Zen işlemciyi alır. Ancak 200 USD üzerindeki fiyatlar AMD için büyük tehlike. O topa gireceklerini o yüzden zannetmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 16 Aralık 2016; 23:17:26 >




  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    O zaman intelin 3 maymunu oynaması amdnin işine gelir. Fiyatlar ucuz olursa satışlar yükselir amd tarafında. Sonuç olarak, kullanıcı için güzel gelişmeler var. Bekleyip görelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amdnin atak yapması intelin ucuzlaması demek , piyasa karışsın ucuza intel alalım
  • İ5 6500 kullanıyorum. Özletti AMD artık. Güzel bir işlemci işe gelirlerse sonraki sistem muhakkak amd toplarız ekran kartım rx480 zaten.
  • Blender testini koyuyorsa oyun testini de koyması lazımdı. Doğru düzgün sonuç göstermediği için ben şüpheyle bakıyorum. O işlemci daha iyi olsaydı amd orda oyun şovu yapardı. Fx serisi çıkarken de işine gelen uygulamaların sonuçlarını gösterirdi, çıktından sonra herkes gördü neyin ne olduğunu.

    İnşallah bu sefer iyi işlemciler çıkar. Zaten dolar kuru yüzünden yeterince kazıklanıyoruz bir de rekabetsizlik binmesin üzerimize.
  • İntel 7700k ile amd ye hamle tanımış oldu.Malum 6700k dan nerdeyse hiç farkı yok.Umarım iyi bir işlemci çıkarda ddr4 sistem düşünenler için iyi bir tercih olur.Ben 2600k dan 4790k ya geçerek sistem update olayını en az 1 yıl öteledim.Elimde zaten 2400 mhz lik ddr3 ram vardı.Şimdi stand by konumuna aldım beklemedeyim.Amd nin elinde tek atımlık kurşun var.Umarım intel hardcore yapmaz.Hatırlayın 2500k-2600k...
  • Arkadaşlar cok fazla HYPE yapmıyormuyuz? Şahsen bende mini itx sistem icin bekliyorum.
    Ya tek çekirdek performansı yeteri kadar iyi değilse?
    Ya tek çekirdek performansı iyi ama fiyatı da pahalı gelirse?

    Neyse beklemekten başka çaremiz yok umarım soyguncu intelin elinden kurtulacak yeni pc toplayacaklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hyperchondriac

    Arkadaşlar cok fazla HYPE yapmıyormuyuz? Şahsen bende mini itx sistem icin bekliyorum.
    Ya tek çekirdek performansı yeteri kadar iyi değilse?
    Ya tek çekirdek performansı iyi ama fiyatı da pahalı gelirse?

    Neyse beklemekten başka çaremiz yok umarım soyguncu intelin elinden kurtulacak yeni pc toplayacaklar.

    Fiyatı pahalı gelirse Intel'e yaptığımız gibi bunu da eleştiririz ama ben sanmıyorum pahalı geleceklerini. Sonuçta Amd pazar payını geri kazanmak isteyecektir Rx 480'deki gibi uygun fiyat politikasıyla devam edecektir. Athlon efsanesinde olduğu gibi isimlerini geri kazanmaları gerekiyor.
  • İnşallah yine balon çıkmazda , yok 85 çekirdek yok şöyle iyi yok intelin 2 katı , intelde 1000 dolarlık işlemciyle eş değer ve 350 dolar olucak olmasın bu sefer , sevindir milleti amd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi overclockingg -- 18 Aralık 2016; 13:12:41 >
  • RX480 AMD nin tepe modeli olmasına ragmen Nvidia da GTX 1060 la yakın performansa sahip ve fiyatı da 1060 dan cüzi bi miktar aşağıda bence rx480 in fiyatlandırması çok düşük değil.
    4c/8t işlemcinin fiyatı 150 dolar denmiş ülkeye 200 dolar herşey dahilden girse 700 lira yapar 6700k ile aralarında +- %10 performans farkı olursa şayet o zaman çok güzel olur.
    Asıl problem DirectX denilen olay çoğu oyun hala DX11 4 çekirdek destekli DX12 yeni yeni geliyor 6 çekirdek destekli bunlara izlekler de dahil mi tam olarak bilmiyorum açıkçası.
    Yeni nesil işlemcilerden önce yapımcıların Vulkan, Mantle gibi işlemci çekirdeklerini daha verimli kullanan motorlara yönelmeleri bence daha iyi olur düşüncesindeyim ama tabiki de böyle birşey olmayacak çünkü ortalıkta bizim bilmediğimiz saman altından yürüyen sular, partnershipler falan var.
  • Rx 480 Amd'nin tepe modeli değil baştan hataya düşmüşsün Amd yeni nesil tepe modellerini çıkartmadı. Vega'yı bekliyoruz o yüzden bu konularda araştırma yapmamışsın bile. Rx 480 fiyatı rakibi olan Gtx 1060'dan Dx 12'de daha iyi olmasına ve cf desteklemesine rağmen daha düşük, Freesync muhabbetine girmiyorum bile. Dx 12'nin çıkış amaçlarından birisi işlemciyi daha verimli kullanmasıdır, geçenlerde bir haber gördüm Battlefield 1'de Fx işlemclerinde performans artışı yaşanmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

    Rx 480 Amd'nin tepe modeli değil baştan hataya düşmüşsün Amd yeni nesil tepe modellerini çıkartmadı. Vega'yı bekliyoruz o yüzden bu konularda araştırma yapmamışsın bile. Rx 480 fiyatı rakibi olan Gtx 1060'dan Dx 12'de daha iyi olmasına ve cf desteklemesine rağmen daha düşük, Freesync muhabbetine girmiyorum bile. Dx 12'nin çıkış amaçlarından birisi işlemciyi daha verimli kullanmasıdır, geçenlerde bir haber gördüm Battlefield 1'de Fx işlemclerinde performans artışı yaşanmış.

    Şuanda piyasada vega mimarili ekran kartı vs var mı? Vegadan benimde haberim var ama elle tutulur bir kaynak yok benim gordugum bi haberde gtx 1070 den biraz iyi performans veriyordu rx490 ne kadar guvenebiliriz? benim amacım tartışma yaratmak veya insanları şu yanlış bu doğru diye yargılamak değil burda vurgulamak istediğim amd babamızın oğlu değil denk performans verdiği ekran kartların cogunda nvidiaya gore ucuz satmıstır bu da dogru ama aradaki fiyat farkı da çokta bariz bi fark değildir. Ben burda fanboyluk v.s. yapmıyorum hatta amd tarafına hep sempatim vardır sadece demek istediğim şu bu adamlar ryzenle inteli, vega ile nvidia yı yense fiyatların uygun olacagından ne kadar eminiz?
    Piyasadaki payını artırmak isteyecektir düşük fiyattan çıkacaktır diyenler var inşallah oyle olur ama benim şahsi düşüncem fiyat konusunda pek de heveslenmemek olacak.




  • Arkadaşlar bu ryzen geleceği yok artık bekle bekle sıkıldım ufukta skylake yolu göründü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By_SeDo

    Arkadaşlar bu ryzen geleceği yok artık bekle bekle sıkıldım ufukta skylake yolu göründü

    Al geç ya bende skylake topluyorum 2 keredir amd topluyorum sorunlarından usandım ,cpu olsa anakart olmuyor anakart olsa cpu yavaş kalıyor amdde hep bir sorun var bende anakartı aldım şimdi işlemciyi alıcam anakartı ddr3 tipi seçtim ram masrafından yırtmak için ,ilk aldığım athlon64 anakart ve cpu olarak beni memnun etmişti 2. aldığım phenom ve boardundan hiç yüzüm gülmedi işlemci sıcaklığını yanlış algılaması anakartın yüksek sıcaklıkta çalışması fanları kontrol edemeyişi İTO çipinin saçmalığı bu arada bunların hepsi ,kalsın ben istemiyorum çokta az bir para vermedimki toplarken intelden taş çatlasın 50 dolar az verdim ama o kadarda sıkıntısını çektim yani veirlen para boşa verilmiyor.




  • gerçekten benimde tepem atmaya başladı 17 ocakta piyasaya çıkacak deniyordu hani ortada hiç bişi yok 1070 li bilgisayarla darboğazla bekleyip duruyorum gelmeyecekse alıp geçecem inteli bu nedir ya
  • Gelsin artık... Şubatta gelecek deniyor.
  • Bi rise and shine olamadı gitti yaw, ömrümüz geçti beklemekten, phenom 2 zamanında millete tavsiye edebiliyorduk en azından fx'le beraber onu da yapamayoz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V2

    Gelsin artık... Şubatta gelecek deniyor.

    Şubat sonu bir de. 27 Subatta başlayan bir etkinlikle satışa sunulması bekleniyor. Firma 27sinde çıkacak diyemiyor söylenenlere göre o da söylenti sadece.



    Halen tarih veremiyorlarsa tek sebep geliyor aklıma. Halen hazır değiller

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: InvisibleLord


    quote:

    Orijinalden alıntı: V2

    Gelsin artık... Şubatta gelecek deniyor.

    Şubat sonu bir de. 27 Subatta başlayan bir etkinlikle satışa sunulması bekleniyor. Firma 27sinde çıkacak diyemiyor söylenenlere göre o da söylenti sadece.



    Halen tarih veremiyorlarsa tek sebep geliyor aklıma. Halen hazır değiller

    Yok,Ces fuarından önce tanıtacağım. Yok şu oyun etkinliğinde çıkaracağım. AMD ne işlemci bu? Bunun daha anakartlarının, bioslarının oturması stabil hale gelmesi vs... Yol çok uzun!

    AMD bana sallıyor gibi geliyor.




  • AMD Ryzen: New Speculation on prices and release

    Over at the Chinese Chiphell-forum some new info appeared on the upcoming Ryzen processor release. AMD is still on track for a late February release announcement, however availability might be shifted towards due to some BIOS bugs from the motherboard manufacturers that need to be addressed.

    So basically the release and announcement of the 8-core Ryzen part would take place late February as expected. The four core models however would be launched a few months later (up-to four months). So the now form indication is that the 8-core / 16 threads Summit Ridge SKUs get launched first.

    Here's where we dive into the speculation, and please do treat it as such! Prices might not be at the low level that people expect it to be.
    When you read Chiphell properly you'll notice prices mentioned of 580 to 720 USD for the 8-core parts. They do not mention pricing levels of the 4-core parts though.

    Currently there has not been mention of a 6-core part just yet. I need to say that the prices are speculation and likely an estimation. Hence take that info with a grain of salt.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 23 Ocak 2017; 13:9:48 >




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.