Şimdi Ara

AMD Ryzen 1500X - Stock soğutucu ile hangi değerlerde overclock yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, aşağıdaki sisteme sahibim. Önceki işlemcim i5-6600K Battlefield 1 için yetersiz kaldığından dolayı birkaç parçamı satıp upradge yapmak istedim.

    PSU: HP-600-G12S
    CPU: AMD Ryzen 1500X
    MOBO: MSI B350 TOMAHAWK

    Öncekine göre çok daha iyi bir performans alıyorum ama çok nadiren arada sırada takılma yaşayabiliyorum. Özellikle yeni gelen competitive sistemiyle Battlefield 1 Incursions'da. Birkaç kere overclock yapmayı denedim, olmadı. Anakart BIOS versiyonum güncel.

    3.7GHz
    3.8GHz
    3.9GHz
    4.0GHz

    Bu hız değerlerini 1.35V-1.41V arasındaki güç değerleri ile çalıştırmayı denedim ama oyuna girdiğimde garip takılmalar, mouse'un takılarak kayması ya da oyundaki seslerde gecikmeler yaşadım. Nerede yanlış yaptığımı anlamadım. Sonrasında AMD Ryzen™ Master Utility adında bir programın olduğunu buldum ve bunu bilgisayarıma kurdum. Bir de bu program üzerinden deneyeyim dedim ama programda değişiklik yapıp yeni değerleri onayladığımda bilgisayarımı yeniden başlatmamı istedi ve buna onay verdiğimde bilgisayarım tekrar açılmadı. Ben de BIOS pilini sıfırlamak zorunda kaldım. Bir yerde yanlışlık mı yapıyorum? Bana yardımcı olabilir misiniz?







  • Aynı işlemci var sıvı sogotucuyla 4.1 ghz o.c kullanıyorum biosdan deneme yaparak bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı işlemciyi kullanıyorum. Stabil olarak 3.8Ghz 1.3375v
  • İşlemcime overclock yaptıktan sonra Battlefield 1 oynarken takılma yaşamamın nedeni güncel BIOS versiyonlarının sorunlu olmasından dolayıymış. Yalnızca Battlefield 1'i etkiliyor bildiğim kadarıyla.

    https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/Audio-cutout-issue-with-Ryzen-overclock/td-p/5963549

    MSI B350 TOMAHAWK için bu BIOS versiyonlarında sıkıntı yaşamıştım.

    7A34v1F
    7A34v1G

    Eski bir BIOS sürümüne dönmem gerekiyormuş. Yeni sürümlerde değişen AGESA kodları sanırım bu soruna neden oluyordu. MSI BIOS üzerinden eski sürüme dönüş yapılamıyor. Bunun için de ayrı bir tool kullanarak downgrade yaptım. Şu an kullandığım versiyon 7A34v19 ve sorunsuz bir şekilde overclock yapıp BF1 oynayabiliyorum.

    BIOS downgrade yapmak için:https://forum-en.msi.com/index.php?topic=302638.0

    Umarım bu konu aynı sorundan muzdarip diğer arkadaşlara da yardımcı olacaktır. Bu arada şu an için 3.9GHz @ 1.35v kullanıyorum. Lottery kazanmış mı oldum? 3.5 saat stres test yaptım, herhangi bir hata yok. Stock fan kullanıyorum.




  • Hortlatmak gibi olmasin ancak msi tomahawk artic var bendede 1500x li bi sistem sorun yasiyorum. Konuma bakabilirmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turbo hızın üstüne çıkma derim.
  • İLK ÖNCE OTO VOLT VE OTO AYARLARDA STRESS SOK 1 SAAT VE İŞLEMCİN NE KADAR VOLTAJ YİYOR GÖR SONRA O VOLTDAN AŞŞA DOGRU 3.7 GHZ AYARLA İNDİR SIRA İLE YAVAŞ YAVAŞ VE EN STABİLİNİ DENE DİGER BUNU DEME SEBEBİM HER İŞLEMCİ ÇİP ÜRETİMİ FARKLAR OLDUGU İÇİN HERKEZİNKİ FARKLI MESELA BENİM ELİMDEKİ İ5 80 DERECE OLURKEN ARKADAŞIMDAKİ AYNI AYARLADA 68 DERECE OLUYOR KALİTE FARKI OLUYOR BU YÜZDEN ŞANSINA NE ÇIKMIŞ GÖR ÖNCE NORMALDE STRESS SOK SICAKLIK VE VOLTAJI İZLE ONA GÖRE YOL İZLERİZ DOSTUM İYİ FORUMLAR.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.