Şimdi Ara

AMD RX Vega [ANA KONU] (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.591
Cevap
10
Favori
66.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • woundedknee kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hemen bakıyorum

    Ekleme; o zaman kullandığınız eski sürücüyü yükleyerek aynı ayarları kullandım hedef sıcaklık 55 derece olunca fan devri çok hızlandı pek iyi olmadı bana.

    Son sürücüyü yükledim tekrar fan hızını maksimum 60da bıraktım 2bin devir ile çalışarak iyi değerleri yakaladığımı düşünüyorum.

    Bir yandan işlemci sıvı soğutucu sipariş edip ekran kartına monte etmeye çalışıcam. Saf bakır pasif soğutucu siparişi verdim diğer vram sıcaklıkları için aldım üstünede 14lük fan takmayı düşünüyorum. Bakalım başarabilirsem paylaşıcam.

    AMD RX Vega [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord.Blade -- 17 Kasım 2020; 1:26:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AMD RX Vega [ANA KONU]



    Bende ayarlarımı atayım %100 stabil değerler. Bellek 1100 mhz de artifact vermeye başlıyor bende güvenlik olarak 1050 mhz kullanıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyraxus -- 21 Kasım 2020; 2:10:17 >
  • İşlemci sıvı soğutucuyu ekran kartına takmayı başarabildim güzel sonuçlar aldım. Maksimum gpu 1770mhz bellek 1070 gördüm. Gpu sıcaklığı 56 gördü. Vddc 90lardaydı 315 wata kadar çıktı.

    Sessizlik ve sıcaklık için gpu 1600 bellek 1050 olarak kullanıcam. (Kart asus strix vega 64) vddc bölümüne 12lik fan koydum plastik kelepce ile tutturdum. Ancak kartın önünde termal pad veya pasif soğutucu yok. Sanayide yaptırmayı düşünüyorum.

    AMD RX Vega [ANA KONU]
    AMD RX Vega [ANA KONU]
    AMD RX Vega [ANA KONU]
    AMD RX Vega [ANA KONU]
    AMD RX Vega [ANA KONU]

    Kartın kırmızı ile çizdiğim bölüm ile tavsiye edebileceğiniz bir şey var ise memnun olurun

    AMD RX Vega [ANA KONU]

    Bu arada vddc sıcaklığı maksimum kaç derecede güvenli durur. 90ın üstüne çıktığı için yaptım 125 dereceye kadar normal yazıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord.Blade -- 24 Kasım 2020; 17:29:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lord.Blade kullanıcısına yanıt

    Vrm ler için birşey bulana kadar oradaki termal macun gibi olan maddeyi temizleseydiniz fan daha etkili olur.


    Bende benim vega 56 için alüminyum folyo düşünüyorum nasıl olur acaba aklımın bir köşesinde dolanıyor sürekli.AMD RX Vega [ANA KONU] 

    Referans kartta direk vapor chamber temas ettiği için bunun içindeki silindir kolonların olduğu noktalar tam temas ederken boşlukta olan bölümler az temas ediyor bellek teması ise çok kötü bunun için 2 kat folyo ve altına üstüne termal macun düşünüyorum normalde olan temasın görüntüsü şu.


    AMD RX Vega [ANA KONU]

    Koyu kırmızı yuvarlaklar vapor chamber içindeki silindirler geri kalan yerin teması az altta bellekler için hiç temas yok gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 24 Kasım 2020; 18:40:45 >




  • Lord.Blade kullanıcısına yanıt
    Benşm yapmayı düşündüğüm şeyi yapmışsınız elinize sağlık amd aparatıylamı şntel aparatıylamı uydu yada ekstra bişey yaptınız mı...kartın orjinal vrm soğutmaları uymuyor mu törpülense yada soğutmaya engel mi oldu...ben kartı söktügümde orası kapalıydı siz mi kestiniz...kartınızı blower zannediyordum ama asus strix miş şahsen ben bu karta bunu takmazdım strix soğutması uyarsa alayım sizden 😀 oraya bellek soğutmaları veya vrm soputmaları için satılan allüminyum soğutmalar vardı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _İZ BIRAKAN_ -- 24 Kasım 2020; 18:39:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _İZ BIRAKAN_ kullanıcısına yanıt

    O kart asus ama referans modelde o siyah metal iskelet diyim vrmleride soğutuyor referans kart tam sıvı soğutucu takmalık o yüzden.

  • Sonradan farkettim evet asus muş bi ara bende sıvı soğutmamı çıkarıp kartıma deneyim ona görede sıvı soğutma alayım 😀

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _İZ BIRAKAN_ kullanıcısına yanıt

    Benim alüminyum folyo mevzusuna ne diyorsunuz akıl akıldan üstündür sonuçtaAMD RX Vega [ANA KONU]  hatta sadece bellekler için tek kat şerit şeklinde olsa bile çok iyi olur gibime geliyor bellek teması gpu ya göre çok az çünkü.

  • Belleklere mi yoksa vrm leremi folyo koyacaksınız tek kat kurtarır gibi çift kat koyacaksaızda katlsr arasına da macun koymak lazım ama 3 kat macunda ısı iletimini düşürür iyice macun tek kat folyo macun olabilir en kötü...denemek lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _İZ BIRAKAN_ kullanıcısına yanıt

    Vrm lere dokunmuycam 55 dereceyi geçmiyorlar mesela valhallada, rdr2 gibi bir oyunda 60 larda dolanıyor ama bellekler çekirdeğe göre 5-6 derece fazla ısınırken hotspotdaki fark 12 dereceye kadar açılıyor üç kat macunda kaş yapayım derken göz çıkartmak olucak evet bayadır aklımda ama bir türlü icraata geçemedim.

    Ekran kartı soğutucusunda direk vapor chamber teması + arkada gergi demirli sistem pek iyi bir kombo değil bence yeni kartlardada hep bu sistem var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 24 Kasım 2020; 22:10:21 >
  • Termal padin kalıntıları duruyor. Haklısınız orayı iyice sileyim de birde öyle deniyeyim

  • Evet gergi demirli sistem sağlıklı değil gibi siz çok kaliteli yani 12 13kw iletkenlikli bir macun ve gergi demirini gerdirerek ve hatta vidalardaki yayları iyice gerdirerek tekrar montaj yapın...aleminyum folyoda kılcal bir bükülme daha sağlıksız olabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _İZ BIRAKAN_ kullanıcısına yanıt

    Soğutucu aparatları uymadı soğutucunun kendi kulaklarına matkap ile deldim sanayiden ekran kartına uygun civata somun ve plastik pul ile beraber taktım. soğutucu asusta tek parça halinde bi üzerinde ki resimde görünen siyah aparatı var o kadar. vrmlerin oraya birşey bulmam lazım. Teklifin için teşekkür ederim :) , ileride buradan ilana koyduğumda lazım olur kendi soğutucusu :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord.Blade -- 24 Kasım 2020; 22:58:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord.Blade

    Termal padin kalıntıları duruyor. Haklısınız orayı iyice sileyim de birde öyle deniyeyim

    Mosfetleri battaniye gibi örtüp hava vurmasını engelliyordur onlar, aslında vrm sıcaklığına da önem vermek gerek amd nin eski r9 290 390 gibi yüksek güç tüketimi olan serilerinde ilk can veren parçalar mosfetlerdi vegaların mosfetler baya güçlü ama yinede iyi bakmak lazım.

  • Yanlış anlamadıysam cekırdegın yuzeyi ile bellek yüzeyi farklı bü yüzden folyo diyorsunuz sanırım. Çekirdek ve bellek yüzeyinin etrafına termal ped kesip duvar oluşturabilir ve belleklerın oraya fazladan macun koyduğumuzda dışarı taşmamış olur. sıcaklığı düşürmek için denemiştim. Ama sonradan baktım da seviyeleri aynı çekirdek ile belleklerin.

  • _İZ BIRAKAN_ kullanıcısına yanıt

    İlk macun yenilememden yaptım onu gpu 75 bellekler 80 derece iken hotspot 102 dereceyi buluyordu gergi demirini biraz daha eğince hotspot 88 dereceye düşmüştü.

  • Kartınız hangisi gergi demiri asustaki gibidir tahminim ısı değerleriniz çok iyi düşmüş. Bende denesemmi acaba sıvı soğutmaya gerek olmaz. Gergi demirini karta takılcak hizada tutuyor iken yukarı doğru mu germeliyim ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.hepsiburada.com/thermalright-vrm-r5-amd-hd5850-5870-uyumlu-vrm-sogutucu-pm-bd98164
    Şöyle bir ürün buldum, ama satışta değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord.Blade kullanıcısına yanıt

    Referans soğutucuların yüzeyi için geçerli o folyo mevzusu asusun kendi soğutucusu nikel kaplı düz tabana sahip.

    Referans kartta buhar odası denilen bölüm temas ediyor gpu ve belleklere (üstteki parça) ve temas eden bölüm düz bir yapıda değil buhar odalarının 2 yüzeyini birbirinden ayrı tutmak için içinde yuvarlak silindirler var en büyük basınç noktaları bunlar olurken geri kalan kısımlar tam temas etmiyor hatta son çıkan 6800 kartlardada soğutucu buhar odalı fakat termal macun yerine grafit termal ped kullamışlar tam temas sağlamak için.



    AMD RX Vega [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 24 Kasım 2020; 23:33:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord.Blade

    Kartınız hangisi gergi demiri asustaki gibidir tahminim ısı değerleriniz çok iyi düşmüş. Bende denesemmi acaba sıvı soğutmaya gerek olmaz. Gergi demirini karta takılcak hizada tutuyor iken yukarı doğru mu germeliyim ?

    Faydası olur aslında ayen o şekilde demirin kollarını bükün biraz, sonra düz zemine masaya koyun kol uçları temas edecek şekilde 4 kolda aynı anda temas edene kadar tek tek eğin takarkende ekstra dikkatli olun ilk vidayı ne tam sıkın nede az sıkın yarım sıkınki diğer taraftan bastırınca demire vida dişlerinden kurtulup fırlamasın vidadanda olursunuz hatta ilk vidalanan kola parmağınızla destek uygulayın ikinci kolu vidalarken.


    Kolların ortada birleştiği kare bölümden doğru eğilmesi gerektiğini unutmayın yani kökten eğilmeli kolların ortası eğilmesin kollar dümdüz olmalı yine.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 24 Kasım 2020; 23:46:30 >




  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.