Şimdi Ara

AMD RX 6000 ekran kartı tasarımını paylaştı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ayni karti kullanip ayni hatayi almayan insanlar farkli çözüm önerileri üretiyor fakat ram sorununu psu grisindeki kabloyu 10amperlik monitorun guc kablosuyla karistiranlar ve daha birsuru sorunu amd ekran karti kullaniyorum diyip direk sorunu driver a atanda var ne yazikki sorunu bu önerilerle çözende var yorum yapmadan önce şunu düşünmelisin ben nvidia faniyim ozaman neden amdlileri sorunlari olan konulari takip ediyorum diye takip ediyorsan düzgün takip et bilgi sahibi olmak icin amd ye nasil bok atarim diye değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wtf

    AMD RX 6000 ekran kartı tasarımını paylaştı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolferto

    ayni karti kullanip ayni hatayi almayan insanlar farkli çözüm önerileri üretiyor fakat ram sorununu psu grisindeki kabloyu 10amperlik monitorun guc kablosuyla karistiranlar ve daha birsuru sorunu amd ekran karti kullaniyorum diyip direk sorunu driver a atanda var ne yazikki sorunu bu önerilerle çözende var yorum yapmadan önce şunu düşünmelisin ben nvidia faniyim ozaman neden amdlileri sorunlari olan konulari takip ediyorum diye takip ediyorsan düzgün takip et bilgi sahibi olmak icin amd ye nasil bok atarim diye değil

    Hayatında kaç tane AMD kart kullandın? son 4 senede RX480, 570, 580, VEGA56 ve şuan kullandığım 5600XT ile 5 farklı AMD kart kullandım. Sizden çok AMD fanıyımdır ama sizin gibi boş yapmıyorum gerçekleri, doğruları konuşuyorum. Siz 3 kuruşluk kartlara kölelik yapmaya devam edebilirsiniz.

  • arrivederci kullanıcısına yanıt
    o cepte hocam, merak etme

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesleğim bu benim kac kere kullandin diyince içimden bi gülümseme geldi ben fan gbi cevap vermedim farkettiysen yapici yorum yaziyorum ki kac kere recomented driver yuklemeyen yanlis guc kablosu takan musterimin sorununu çözdüm senin konusmanin aksine nedense bu sorunlari yasayan nvidia sahipleri bana bilgisayarini getirdiğinde ekran kartlarindan hic şuphelenmiyorlar sorun kartlarinda cikiyor sen bilmion diyecek seviyeye geliyorlar amd kullanicilari geliyor ekran kartim bozuk diyor sorun baska yerde cikiyor yada önerilen surucuyu yuklememis deneme driverlarini yuklemis yada onlari tamamen kaldirmamis yada format attikdan sonra windowsun oto kurdugu driveri kaldirmamis ben insanlardaki şu önyargi muhabbetine sinir oluyorum tanidigim sig beyinli yakinlarim gbi begenmedikleri kisiye bi kere hata yaptimi bi sorun oldugunda o yapmistir derler ya ayni öylesiniz 5700 de sorun var ve hala duzelmedi de dogru derim tik kelime etmem nasil genelleme yapabiliyorsun nasil diger sorunlari deneyimli insanlarin soylemesine ragmen görmezden gelip amd yi savunmak icin sorunu baska yerde ariyorlar flan dersin burda bu isi yapan deneyimli olan insanlar var yazmadan önce kucumseyecegin insanlarin kim oldugunu bil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolferto

    mesleğim bu benim kac kere kullandin diyince içimden bi gülümseme geldi ben fan gbi cevap vermedim farkettiysen yapici yorum yaziyorum ki kac kere recomented driver yuklemeyen yanlis guc kablosu takan musterimin sorununu çözdüm senin konusmanin aksine nedense bu sorunlari yasayan nvidia sahipleri bana bilgisayarini getirdiğinde ekran kartlarindan hic şuphelenmiyorlar sorun kartlarinda cikiyor sen bilmion diyecek seviyeye geliyorlar amd kullanicilari geliyor ekran kartim bozuk diyor sorun baska yerde cikiyor yada önerilen surucuyu yuklememis deneme driverlarini yuklemis yada onlari tamamen kaldirmamis yada format attikdan sonra windowsun oto kurdugu driveri kaldirmamis ben insanlardaki şu önyargi muhabbetine sinir oluyorum tanidigim sig beyinli yakinlarim gbi begenmedikleri kisiye bi kere hata yaptimi bi sorun oldugunda o yapmistir derler ya ayni öylesiniz 5700 de sorun var ve hala duzelmedi de dogru derim tik kelime etmem nasil genelleme yapabiliyorsun nasil diger sorunlari deneyimli insanlarin soylemesine ragmen görmezden gelip amd yi savunmak icin sorunu baska yerde ariyorlar flan dersin burda bu isi yapan deneyimli olan insanlar var yazmadan önce kucumseyecegin insanlarin kim oldugunu bil

    Sen ne anlatıyorsun cidden merak ediyorum, ne anlatıyorsun? bana ne sana gelen çoluk çocuktan halen daha it dalaşı gibi Nvidia diyorsun yok çocuklar geliyor yok sorun kartlardaymış bilmem neymiş. Koskoca AMD kabul ediyor sorunu senin gibiler halen daha savunma modunda.


    • Some games may exhibit stutter intermittently during gameplay on Radeon RX 5000 series graphics products.
    • AMD will continue to monitor and investigate any new reports of black screen or system hang issues during extended periods of gameplay closely. Users are encouraged to use the new Bug Reporting Tool for any issues they may encounter. 



    Yeterli mi? son çıkan 20.8.3 ün driver notlarından biri. Size AMD kabul ediyor driverlarının sorunlu olduğunu dedikçe bık bık ötüyorsunuz. Bir şeyi savunacaksan önce o konu hakkında bilgi sahibi olacaksın abicim.

  • mayıs 8 de 5700xt kart aldım, kart ikinci el değildi.


    2 3 gün boyunca ara ara kitlenmeler oluyordu yeşil ekran gelip kapanıyordu. psu yeterli 850 w ve sistemde yeniydi. Sorunun kaynağını bulabilmek için aklınıza gelecek tüm testleri yaptım.


    Sorun nasıl mı çözüldü? AMD yeni sürücüsünü çıkarttığında, yani AMD yazılım üzerine kendini geliştirsin öyle gelsin kart satışına başlasın.


    İşlemciler kısmından bahsetmiyorum ama amd bildiğin leş ekran kartı tarafında!


    Ekran kartını sattım ve şimdi 3080 alacağım çıkmasını bekliyorum.

  • Rekabet her zaman iyidir aynı performansı yakalayamasa bile fiyatlar uygun olursa alıcıların seçenekleri artmış olur en azından.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AMD nin kartının nvidia ya fiyatları bu seviyede tutturacak kadar güçlü olduğunu biliyoruz. Eğer rekabet olmasa kartlara ucundan dokunup dayıyor nvidia. En kısa zamanda işlemcilerde yakaladığı başarıyı yakalayabilirse iki üreticiden de daha başarılı kartlar görebiliriz.

  • sen ne anlatiyorsun driverlar sorunsuz dedim mi ben .insanlar yardim istiyor cözüm önerilerinle dalga geciyorsun ama yarisindan fazlasi bu önerilerle sorununu cözüyor kartdan olmayan sorunu kartdan zannediyor ki bu öneriler işe yaramazsa bu hatayi driverdan dolayi yasiyorsun diyoruz ama sen gelmis sorunu olan insanlara yardim edenlerle dalga geciyorsun asil ben seni anlamadim amacin dogrultusunda ilerliyorsun hala beni anlamakda sorun yaşıyorsun çünkü karşına tartismaya devam edecek rezil etmek istediğin bi fanboy ariyorsun ezbere yaziyorsun fakat yapici yorumlari algilayamiyorsun ne yazsam sen hala driver sorununu öne getirmeye devam edeceksin hic bi sorun yok diyen vamis gbi :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her markanın ürünlerinde sorunlar olabiliyor, ilk grafik kartım Creative Nvidia TNT2 ultra 32 Mb'tı, sonra GPU kavramı çıktı ortaya, dayanamadım haliyle, almak lazımdı mecburen :) Ancak maalesef 2002 senesinde ilk aldığım


    Geforce 256 durup dururken bozulmuştu, sonraki yıllarda epey gelişti sektör ve trende uyup! 8800GT aldım, efsane karttı ama o da 3 sene sonra bozuldu ki overclock vs ile alakam yoktur. Gittim yenisini aldım...



    Daha sonra, biraz da Ati deneyim diyerek rx480 almıştım, sıkıntısız kullandım ve yetmemeye başlayınca baktım en hesaplı fiyat performans ürünü olarak RX5700 aldım.


    Son olarak 30 serisini görünce aklım oraya kaydı, muhtemelen 3070 alacağım.


    Hiçbir forumda da Nvidia beni mahvetti, leş bunlar vs diye yazmadım, haterlık bence bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zenohsama -- 17 Eylül 2020; 8:45:30 >
  • Zenohsama kullanıcısına yanıt

    Benim de nvidia gtx 470 amp kartım bozuldu veya psu seçti yetmedi iki kart da gtx 260 ama birisinin çalıştığı psu da yeni olan gtx 260 çalışmadı.. O arada eski gtx 260 hala çalışabiliyordu aynı psu da. Gtx 970 kartım 3.5gb çıktı etti oldu yani bir sürü şey.. Nvidia işime gelirse nvidia alırım amd işime gelirse amd.. Sadece gtx 970 3.5 + 512mb olduğu halde tam 4gb denmesine bozulmuştum çünkü hileli pazarlama.. Öteki söylediklerim bilgisayar dünyasında zaten olağan şeyler olduğunu bildiğim için hiç bir forumda nvidia beni mahfetti bilmem ne demedim..8800GT kartım 512mb alt+tab sorunluydu bilenler bilir daha bir çok şey olmuştur. Ama sektör de olağan durumlar dedik geçtik.


    Bilgisayar alırken 3 parçaya çok dikkat etmek lazım..


    Modern bilgisayarlar da iyice psu kalitesi gücü önem kazandı..


    1.PSU modern sistemlerde artık çok önem arz etmeye başladı iyi sorunsuz voltaj dalgalanmalarına dayanıklı kendini ispat etmiş model olursa biraz da güç açısından önerilen sistem gereksiniminin üstünde +100-150w olursa artık 2 adet pci-e kablosu ayrı ayrı olması da çok önemli genel sorunların %50 si bertaraf oluyor.. İdeali kalite katmanı tier a-b altına mümkünse düşmemek.


    2.RAM gizli açık bir sürü sorunun baş sebebi ramler oluyor genelde.. Cold boot , mavi ekran o kadar çok soruna sebep verebilir ki uyumsuz yada arıza oranı yüksek kötü bir ram baş ağrıtır.. Belli başlı çipleri kullanan kaliteli ramler var. Crucial mesela 50 lira pahalı ama taş gibi ram yapmış adamlar daha bir tane şikayet eden olmadı ram kaynaklı hele e-die kullananlar arasından .. Git al işte zorlama.. Olur onda da sorun olabilir ama binde bir diğerlerine göre..


    3.SSD de ucuza kaçan her sorunu beklesin.. Ne zaman bozulacağı belli olmaz mavi ekran verir eder iyi araştırıp almak gerekli..



    Bu parçaları düzgün bilinçli seçtikten sonra ekran kartı anakart veya belki işlemcide sorun çıktığı zaman tespit etmek çok kolay oluyor hemen çözüyorsun sorununu..


    Ama hazır kasalarda hak getire adamlar en ucuz ne varsa koydu sonra tonla sorun sıkıntı işte..


    Şimdi o listede anakart neden yok diyecekler olabilir.. Evet anakartı da kesinlikle kronik problemsiz seçmek gerekiyor.. Ama uygun fiyatlı genel problemsiz yüksek oc beklentisi olmayanın işini görebilecek modellerde olabiliyor.. Gidip en pahalı anakartı almadan da işini iyi yapan anakartlar var isteyince bulabiliyorsunuz.. Gidip ucuzun en ucuzu anakartı da alırsanız gene sorun çıkmaya başladı mı şurdan mı burdan mı diye aranır durursunuz..


    Ve çözmesi de oldukça zor olabilir tecrübe sahibi değilseniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 17 Eylül 2020; 12:29:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt

    Aynen, bir bilgisayardaki en önemli parça PSU'dur, tüm sistemi ona emanet ediyoruz.

    Ama çoğu insan daha fazla işlem gücü için kalitesiz veya sistem ihtiyaçlarını karşılayamayacak ucuz ürünleri alıyorlar ve sonrası malum. Önce bilinçli olmak lazım. Ayrıca kullanılan ortamda topraklı priz yoksa en azından koruma özellikli prizlerden de almak lazım.

  • Zenohsama kullanıcısına yanıt

    Şimdi şu psu mesela 650w etiketli gönderiliyor ama 12v kanalı sadece 528w bu psu bütün kanalların toplamı 650w verebiliyor olabilir.. Sadece watt zaten kalite bazında hiçbir anlama gelmiyor da örnek olsun diye söylüyorum.. Eee adam şimdi nerden bilsin önerilen 650w yazıyor aldığı parçada aa bu psu her türlü çalıştırır geliyor ondan sonra burada sürücü sorunu diye geziyor.


    Bu tip psularda Allah'a emanetsin belki çalışır belki çalışmaz ne olacağı hiç belli olmaz karttan karta markadan markaya revizyondan revizyona değişkenlik göstererek.


    AMD RX 6000 ekran kartı tasarımını paylaştı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 17 Eylül 2020; 10:8:12 >
  • Böyle atıp durduğuna bakmayın bu arkadaş Corsair VS650 V2 powerın (12v kanalından 52A 624W) 5600XT gibi bir karta yetmeyeceğini, o powerla 5600XT nin sağlıklı çalışmayacağı hakkında benimle sayfalarca tartıştı :)


    Adama bu sorunlar driver kaynaklı ben alt-tab yapınca sistem siyah ekranda kalıyorsa bunun powerla ne alakası var? bu powerla sorunsuz VEGA56 ve GTX1080 kullandım diyorum bana kalkıp o power dandik 5600XT ye yetmez diye spam yapıyor.. vaktim olsa o tartışmaları koyacam buraya adam utanmadan sayfalarca bana boş yaptı. 12V kanalından 52A 624W güç verebilen güç kaynağının 5600XT gibi 150W bile tüketmeyen karta yetersiz olduğu hakkında ciddi ciddi sayfalarca boş yaptı bir de bana eski V1 modelinin incelemelerini atıp bak kötü diyorlar bu powera falan diye aklınca kanıt sunduğunu sanıyordu AMD RX 6000 ekran kartı tasarımını paylaştı 



    Velhasıl özetle bir ton sorun yaşıyordum %90 ı 20.4.2 WHQL ile son buldu. Bu arkadaşa kalsak 2060 dan bile az güç tüketen 5600XT için bize 1 yıllık tertemiz powerı sattırıp 800W 80+ GOLD power aldıracak sonra driver falan çıktı derken sorun çözülünce forum sayfalarında baak falancaya power aldırdım sorunu çözüldü diye ortalıkta gezecek. Yazık cidden.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 17 Eylül 2020; 11:25:52 >
  • https://linustechtips.com/topic/1116640-psu-tier-list//


    Corsair VS 2017 Gray label Tier D önerilmiyor dendi igpu sınıfı kalite psu dendi..


    5600XT yetme açısından problem çıkarmaz normalde ama kalite açısından arıza çıkarabilir.. Anladın mı? Ben değil bunu işi bilen herkes söylüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 17 Eylül 2020; 11:33:21 >
  • 4700 4800tl maks fiyatı ile 3070 rakibi 16gb olması söylenen model tr de alıcı bulacak


    Amd sır gibi saklıyor açıkcası heyecanla bekliyoruz.

    2080ti 2080 2070s 2070 alanlar seri üzgün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timeguard

    https://linustechtips.com/topic/1116640-psu-tier-list//


    Corsair VS 2017 Gray label Tier D önerilmiyor dendi igpu sınıfı kalite psu dendi..


    5600XT yetme açısından problem çıkarmaz normalde ama kalite açısından arıza çıkarabilir.. Anladın mı? Ben değil bunu işi bilen herkes söylüyor.

    Insanlar da Bi cehalet var. Corsair veya evga yazıyorsa iyidir sanıyor


    VS serisi çöptür


    High power marka 500 600 watt 80 Plus psu seçimi daha sağlıklı olacaktır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timeguard

    Benim de nvidia gtx 470 amp kartım bozuldu veya psu seçti yetmedi iki kart da gtx 260 ama birisinin çalıştığı psu da yeni olan gtx 260 çalışmadı.. O arada eski gtx 260 hala çalışabiliyordu aynı psu da. Gtx 970 kartım 3.5gb çıktı etti oldu yani bir sürü şey.. Nvidia işime gelirse nvidia alırım amd işime gelirse amd.. Sadece gtx 970 3.5 + 512mb olduğu halde tam 4gb denmesine bozulmuştum çünkü hileli pazarlama.. Öteki söylediklerim bilgisayar dünyasında zaten olağan şeyler olduğunu bildiğim için hiç bir forumda nvidia beni mahfetti bilmem ne demedim..8800GT kartım 512mb alt+tab sorunluydu bilenler bilir daha bir çok şey olmuştur. Ama sektör de olağan durumlar dedik geçtik.


    Bilgisayar alırken 3 parçaya çok dikkat etmek lazım..


    Modern bilgisayarlar da iyice psu kalitesi gücü önem kazandı..


    1.PSU modern sistemlerde artık çok önem arz etmeye başladı iyi sorunsuz voltaj dalgalanmalarına dayanıklı kendini ispat etmiş model olursa biraz da güç açısından önerilen sistem gereksiniminin üstünde +100-150w olursa artık 2 adet pci-e kablosu ayrı ayrı olması da çok önemli genel sorunların %50 si bertaraf oluyor.. İdeali kalite katmanı tier a-b altına mümkünse düşmemek.


    2.RAM gizli açık bir sürü sorunun baş sebebi ramler oluyor genelde.. Cold boot , mavi ekran o kadar çok soruna sebep verebilir ki uyumsuz yada arıza oranı yüksek kötü bir ram baş ağrıtır.. Belli başlı çipleri kullanan kaliteli ramler var. Crucial mesela 50 lira pahalı ama taş gibi ram yapmış adamlar daha bir tane şikayet eden olmadı ram kaynaklı hele e-die kullananlar arasından .. Git al işte zorlama.. Olur onda da sorun olabilir ama binde bir diğerlerine göre..


    3.SSD de ucuza kaçan her sorunu beklesin.. Ne zaman bozulacağı belli olmaz mavi ekran verir eder iyi araştırıp almak gerekli..



    Bu parçaları düzgün bilinçli seçtikten sonra ekran kartı anakart veya belki işlemcide sorun çıktığı zaman tespit etmek çok kolay oluyor hemen çözüyorsun sorununu..


    Ama hazır kasalarda hak getire adamlar en ucuz ne varsa koydu sonra tonla sorun sıkıntı işte..


    Şimdi o listede anakart neden yok diyecekler olabilir.. Evet anakartı da kesinlikle kronik problemsiz seçmek gerekiyor.. Ama uygun fiyatlı genel problemsiz yüksek oc beklentisi olmayanın işini görebilecek modellerde olabiliyor.. Gidip en pahalı anakartı almadan da işini iyi yapan anakartlar var isteyince bulabiliyorsunuz.. Gidip ucuzun en ucuzu anakartı da alırsanız gene sorun çıkmaya başladı mı şurdan mı burdan mı diye aranır durursunuz..


    Ve çözmesi de oldukça zor olabilir tecrübe sahibi değilseniz.

    Katılıyorum ama


    1. Psu tier a olmak zorunda değil 3090 gibi gpu kullanılmıyorsa. Gerçekten gerek var mı bilmiyorum


    3080 vb güçte kart kullananlar corsair RM850 alabilir rahatlıkla. Tier a değil diye hatırlıyorum ancak Ripple değeri piyasada 1700tl ye satılan çoğu psu Dan iyidir... 5mv civarı. Hydro g fsp 22mv olması lazım genel olarak.


    Mesela...


    2. Ram : corsair lpx serisi gayet stabil. 3000 mhz cjr kitleri 3800 lerde sorunsuz kullandım cl16 olarak.


    Gayet stabil ramlerdir. Anakart bios xmp uyumu var mı buna bakılmalı. İşlemci amd 2000 serisi ise mesela fazla heves yapmasın kimde 3400mhz üzeri açmaz imc. Genel olarak ramlerse xpm ellenmediği sürece sorun olmayacak


    3. Ssd. Evet bu çok önemli. Hynix Sk ssdler çıkıyormuş ve baya sorunlu deniyor. Kötü ssd de sürekli dosyalar corrupt olur.


    Bi bakarsın Windows uygulaması açılmıyor.


    Ayrıca : gigabyte rgb fusion uygulaması sorunlu ve çalışmıyor ssd öldürmesi az bilinen bir yan etkisi nasıl yapıyor çözebilen yok. Rgb olcak diye ssd yi öldürmeyin dostlar



    Genel olarak katılıyorum



    Benim sistem kuranlara en büyük tavsiyem dengedir


    Mesela 3 ay geriye gidelim :


    3800tl rx 5700 xt gigabyte versoynu var birde 5500tl 2070 super. Kartların performansı eşit denebilir.


    Sen gidip 5500tl 2070 super alıp işlemci ramden kısıyorsan zaten rx 5700 xt fps inden aşağı performans alacaksın. İşte malum kitlenin anlamakta zorlandığı yer burası.

    Denge...



    1. Altın Kural : anakart ile işlemci aynı para etmez. Eğer anakarta işlemci kadar hatta daha çok para veriyorsan ortada net bir sorun var.


    Işlemci anakarttan pahalı olmalı


    300 dolar işlemci 120 dolar anakart ise 400 dolar olmalı gpu minimum


    Buda 2. Kural


    Gpu işlemci den daha pahalı olmalı. Yani aynı parayı vermemelisin çünkü gpu en önemli parça bu anlamda.


    İ9 10900k alıp 2070 super alıyorsan kontak arzası var demektir.


    İ5 10600k + 2080 super alınabilir mesela daha çok fps verir.


    Veya işte 3070 + İ5 10600k gibi



    3. Ders : sabır



    Evet aylardır forumda konulara yazdım. Almayın ekran kartı 3000 serisi geliyor işlemci almayın 11. Nesil Intel ve 4000 serisi amd geliyor. Dinleyen yok


    Girmiş 12 bine 2080ti almış ağlıyor şimdi çünkü 8 bin tlye 3080 satılıyor trde ve 2080 ti dan yüzde 35 güçlü


    5000tl ye çıkacak 3070 de 2080ti ile denk...



    2 ay sabır etse ağlamazdı...



    İşlem de aynı. 3600 alıyor

    Şimdi R3 4300 çıkacak 3600'ın eline verecek gene ağlayacaklar



    1 yıl bekleyin diyen yok 2 ay bekleyin diyen var.


    Sabır çok önemli dostlar sabır.



    Ayrıca parça seçiminden emin değilseniz mesela kasa (en çok hata yapılan yer bence kasa, çoğu kasanın air flowu rezil) konusunda vs


    Sistemi buildapc sub ına yazın redditte illa güzel feed back alırsınız.





    Fps /dolar gibi oranlara bakın


    Şuan 3080 8000tl trde


    Rx 5700 xt 4000tl


    Aradaki fark tam 2 katı ancak fps de tam 2 katı. Normali budur.


    Gelelim 2080ti hikayesine 1200 dolar

    Rx 5700 xt 390 dolar.

    3 kat fiyat var



    Performans ise yüzde 35 ileride....


    Yani diyeceğim bu kısacası aklınızı kullanın azcık


    3090da büyük ihtimalle kötü bir tercih olur oyun için. Zaten titan yerine çıkmış bir kart yani profesyonel işler için oyun için değil


    3080 den yüzde 15 bilemedin 20 güçlü ama fiyat 1500 dolar. (oyun performansı)


    2 kat fiyat a a yüzde 20 performans



    Al tamam al. 4070 çıkınca gene ağlarsın...


    İşte en pahalısını en iyi sanan kitle var keşke sadece konsol kullansalar hahahaha



    3090 ai işleri, render ve diğer ağır iş yükü olan uygulamalar için yapıldı. Yani hedef kitle şirketler ve ufak ofisler.



    Zaten gelir vergisinden düşecek kart ve iş 2 kat hızlı bitecek ise bu parayı verecektir


    Oyun için bakacaksın ki 3080den 20 puan önde maks.


    Öyle tahmin ediyorum ben

    Titan ve quadroda benzer hikaye çünkü




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 17 Eylül 2020; 12:16:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknoCat kullanıcısına yanıt

    Tier a-b yazıyor zaten yada iyisinden seçmece c ama d veya e mümkünse hiç inmemeye çalışmak lazım.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.