Şimdi Ara

AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT (405. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.569
Cevap
101
Favori
467.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 403404405406407
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timeguard

    Eğer bu modelse Tier sınıfı D kesinlikle harici gpu ekran kartı ile önerilmeyen sınıfta.

    Şimdi pc reset meset atınca windowsta bozulabiliyor dosyalar yani sakıncalı iyi bir psu bulup bir şekilde temiz format denemenizi öneririm.

    Thermaltake | Smart 80+

    https://linustechtips.com/main/topic/1116640-psucultists-psu-tier-list/



    Yada illede satın almadan deneyemiyorsanız en ucuz en iyi model şuanda bu gözüküyor.
    https://www.dfsbilgisayar.com/high-power-600w-80-gold-performance-gd-



    @Relinquished06 @Zayfall

    Sizde psu modelinizi listeden bulup kontrol edin.


    Not: Tabi bunu ram-ssd gibi birleşenlerin kesinlikle sorunsuz olduğu ve whql sürücüsünün temiz kurulum ile yüklendiğini en azından güvenli modda eski sürücü ddu ile silinip + sürücü kurulurken ek seçenekler kısmından fabrika ayarlarına dönerek kur işaretlenmiş olarak kurulduğunu varsayıyoruz.

    Eğer psu dan da değilse sistemde de sorun yoksa kurulumda düzgünse ozaman kartta arıza olma durumu olabilir garantiye göndereceksiniz.
    Hocam bu 5700XT'nin PSU'larla ilgili durumu nedir? Yaşanan bu yeşil ekran, siyah ekran, crashler vs. bundan kaynaklı mı? Bende "High Power 750W 80+ Bronze 56A@12V" var. O listede tam ismini bulamadım ama Tier B'de bir tane 750W High Power Bronze gözüküyor. Herhalde odur benimki. Sizce 5700XT almalı mıyım? Ve hangi modeli olmalı bu? XFX THICC III ve Sapphire Pulse fiyatı uygun olanlar.




  • Manciaa kullanıcısına yanıt
    o psu kaldırmaz hocam benden demesi az önce aynı psu ile 5600xt kulalanan arkadaşla wp den canlı görüştük 12v kanalı yükte 11.7 veriyor, 3-4 yıllık ise sizinki de öyledir muhtemelen anakart cpu ya aşırı şekilde voltaj vermiş onu düzelttik bide karta uv yaptık bakalım bu şekilde deneyecek kilitlenme sorunu varmış onda da bence en az 700 750 w gold almak yada bu psu ile gelen kartınızı gpu ya 1.000mv verecek şekilde uv li kullanmak sapphire güzeldir bellek soğutması iyi gayet thicc inde gpu soğutması iyidir ikiside pişman etmez muhtemelen
  • MSI 5700 XT 8G referans tasarım ekran kartımı 20.5.1 sürümünden DDU ile 20.7.1 sürümüne güncelledim eski sürümde çözdüğüm 144 hz'de boşta yüksek memory clock hızı sorunu tekrar başladı ve buna bağlı olarak tabi sıcaklıklar +10 derece arttı. Bellek boşta sabit 1750mhz olarak çalışıyor aslında 200mhz çalışması lazım. AMD mühendisleri çalışıyor gene. Ve %20 fan hızından daha düşük çalıştıramama sorunu hala devam ediyor. Son olarak aynen ben cahilim temiz driver kurmayı bilmiyorum.

    AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan Tosbağa Yoshi -- 11 Temmuz 2020; 16:28:48 >




  • Dk 20:54sn.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 11 Temmuz 2020; 16:32:25 >
  • Dün akşam incehesap indirimlerinden 2700tlye Asus Dual AMD RX 5700 OC Evo 8GB aldım. kullanan arkadaş var mı, memnun mu karttan ısı değerleri falan nasıldır
  • Uçan Tosbağa Yoshi kullanıcısına yanıt
    bir arkadaş şey yazmış ''Amd nvidia yada intel gibi büyük bir şirket değil, o yüzden yazılıma çok kafa yoramıyor'' adamlar milyon milyon işlemci ekran kartı satıp büyüyemiyorsa bunu biz mi düşünelim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timeguard

    Dk 20:54sn.
    aslında 20:54 saniyeden sonrasını kaydedip kapak niyetine gelene geçene yapıştırmak gerekiyor.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Forumun seviyesi çok çok düştü bro. Eskiden şu msi ın foyasını meydana çıkaran testi bulup getirsen çok daha ciddi eğilirdi insanlar çok daha dikkatli incelerdi gene var öyle insanlar gene varda çok azalmış gerçek manada burda kendisini tatmin etmek için gezen malesefde bilgi tecrübe açısından düşük kalitesiz yetersiz şahısların holiganlığı oldukça fazla..


    AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT

    Yedirememe egolanma kabul etmek istememeye vuruyorlar ne söylesen anlayamadıkları anda.. Yok eski ortam malesef..

    Düzeysizlik kalitesizlik arşa ermiş vaziyette gerçekten anlamakta zorlanıyorum ama anlamaya çalışacakda bir durum yok belli ki tarzlar bunlar blokluyorum hiç muhhattap olmuyorum çok gerekirse artık okuyan diğer insanlar için istisnai olarak hariç. Gelip burda tarz kalitesizliğini ortaya dökecek tutumları sergilemeye sadece banada değil 50 kişi ile adamlar burda didişmeye giriyor resmen yardım edeceğin insana yardım etmenide zorlaştıran parazit yapar tarzda mesajlar yazık.

    Bu yazımında nick vermeyeceğim en son tuf plus bordu olan bir arkadaşla özel mesajla birşeyler konuşmuştuk o kişi ile alakası yoktur.

    Ben orda birisine yardım ediyorum o tipler kenardan gelip pislik yapıyorlar. Amaçları ne yardım etmek gerçekten ne başka birşey kıskançlık,fesatlık,çekememezlik... Yazık günah çünkü ezberlediklerini sadece konuşabilen insanlar yarım yamalak kendilerinden birşey katma becerileri öyle görünüyor ki hiç yok.. Karşısındakini anlamayıda beceremiyor.. İşleri güçleri buralarda troll vari mesajlar atmak ezberlerini dayatmaya kavga çıkarmaya çalışmak.

    Burda açıklayayım bir konu var uzun bir uzaklaştırma aldım ülke ve dünya gündeminden bu donanım ile ilgili bir konudan değil alakasız bir durum..


    Bu donanım kısmında biraz ayıklanma olmadığı sürece donanım kısmınada pek yazmayacağım artık yönetim birşeyler yapıyor ama bence biraz daha ilgili olmalılar şurda 50 kişiye 50 konuda yardım ediyorum elimden geldiğince burda ben veya bana benzer insanlar bu kadar uğraşırken tek amacı yukarıda ki paragraflarda yazdıklarım olan insanlar bu kadar rahat at koşturabilecek hakeret edip aşağılaya bilecekse insanları zaten ben yazmasamda olur bu ortama bir mesaj ama iyi çok iyi arkadaşlarda var onlarda kusura bakmasın bu kadar laubaliliğin tavan yaptığı bir yerde sağlıklı bir bilgi paylaşımında bulanamıyoruz yapıcı diyaloglar kuramıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 12 Temmuz 2020; 0:5:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yapıcı olduğunu söylediğin her ekran kartı konusunda insanlara psu aldırmaya çalışıyorsun,sorunun yazılımsal olduğunu kartın üreticisi bile söylerken inatla psu çığırtkanlığı yapıyorsun,insanlar parayı kolay kazanmıyor,yapıcı olduğunu söylediğin konularda insanları sürekli tüketime yönlendiriyorsun,çeşitli sitelerden linkler atıp bunu al diyorsun,hadi benim gibiler ne yapmak istediğini anlıyor ama foruma yeni katılmış ve fikir edinmek isteyen insanları yanlış yönlendiriyorsun,psu mevzusundan öncede bu gibi sorunların ramlerden kaynaklandığını savunuyordun.msı nın foyasını ortaya çıkardım diyip msı ekran kartı kullanan birini alıntılıyorsun,ki bu kişi sözde ''faydalı'' olması açısından msı kartının fps değerlerini içeren videosunu ''ilgi'' görmediği için kaldıracak kadar kompleksli biri,kesinlikle amacınız faydalı olmak değil dikkat çekmek,her ikinizinde.
  • Manciaa kullanıcısına yanıt
    Pulse 5700 i aynı psu ile sorunsuz kullanıyorum, anakart msi x570 a pro, cpu ryzen 3600

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PSU önemli, fakat power limit ayarını, - %5 - %10 gibi değerlere ayarlayıp, kartın daha az güç çekmesini sağlayabilirsiniz, aynı şekilde undervolt ile bu desteklenebilir.

    Bende 5700xt stock halde 200 watt çekiyor, power limit artırırsam 280 watt, undervolt ve downclock yaparsam 150 watt çekiyor.

    Kartın serin ve sessiz çalışması için gpu 1875 mhz, memory 1820 mhz, voltaj 975 milivolt ile kullanıyorum, 150 watt çekiyor. Örneğin RDR2 1440p oldukça yüksek ayarlarda, stock hali benchmark 73 fps ise, benim ayarımda 70 fps oluyor.

    PSU sıkıntısı olanlarlar OCCT'den power test yapacak, 30dk çalışıyorsa zaten sıkıntı yok. Sıkıntı var ise dediğim ayarları kullanın, yada direk power limit - 10 gibi değerler deneyin.

    Bir diğer ihtimal kasa havalandırması çok kötü ise hotspot sıcaklığı 115 derece olunca sistem kapanır, çözüm havalandırmayı düzeltmek yada undervolt veya artı under clock.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese iyi akşamlar ve iyi forumlar. Detroit: Become Human yükledikten sonra yükseltme danışmanında RX5700 XT yi yetersiz olarak gördü Adrenalin. Oyuna girerken baya bekletti en iyi ayarları yapıyoruz diye sonra da oyuna girdim herşey ultrada müthiş çalışıyordu. O yazıyı boşverip devam mı edeyim? Yoksa o bir sorun mu? Şimdiden görüşleriniz için teşekkür ederim.AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT




  • RASYONALIST kullanıcısına yanıt
    Yazılımda şuan ne gibi sorunlar var ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Poseidon33 kullanıcısına yanıt
    O program benim 3600'e CS'GO'da yetersiz diyor ama ortalama 288 fps veriyor. O yazıyı boşvermeyip ne yapacakısın? Oynamışsın akıcı şimdi o yazı var diye 5700 XT'yi atıp başka bişey mi alacaksın?

    Senin özelinde forum'da yazılanlar herkesin kafasını zehirliyor. Arkadaşım bu kartı oyun oynamak için almıyor musunuz? Neden taksimetre gibi fps sayıyorsunuz? Akıcı oynatıyorsa isterse 100 derecede çalışsın 30 fps versin NE FARK EDECEK.
  • Poseidon33 kullanıcısına yanıt
    60 fps nin altında gösterdiği için yetersiz görüyor. oyun içinde yüksek fpsler alıyorsan , performansdan yana bir sorunun yoksa takma. Banada gta 5 de 65 fps sınırda gösteriyordu (oyun ana ekranında 60 fps ile calısdığı için herhalde) halbuki 140-150 civarı alıyordum fps drop felanda yemiyordum. Adrenalin bu konuda bazen sapıtabiliyor , Ama muhtemelen uzun oynamalarından sonra o yetersiz görülen yer düzelicekdir.

    Forumdaki arkadaşlarada 2 cift lafım var , biz buraya bilgi almak ve bilgi vermek icin geliyoruz. Çok bilmişler var forumda hiç birşeyi kabul etmeyip , sadece kendi bildiğinin doğru olduğunu düşünen var , coğul kullanmama gerek yok aslında.
    Eminimki bunu yapanın amacı gercekden yardım etmek ama şu cok bilmişlik tabularını bir zahmet yıkın.

    Şu çok büyük bir gercek , BU BİZİM EKRAN KARTLARI DRİVER KONUSUNDA ÇOK SORUNLAR ÇIKARIYOR. BUNU BİR ZAHMET KABUL ETMEYEN , KABUL ETSİN. sorun yaşamayan insanda var , muhtemelen bu sorun yaşamayan insan ilk formatında bir sorunla karşılaşır. Biz burayı bu sorunlara çözüm bulalım diye kullanıyoruz. Çoğumuz bu kartların bu sorunlarını bilerek aldık , kimisinin bütcesi yetmemişdir , kimiside uğrasmayı sevdiği için bu ekran kartını almışdır. Burada kimseyi cahil yerine koymaya kimsenin hakkı yok.

    Saygı cercevesinde herkes konuyla alakalı tartışabilir. Ama çok bilmişliği bir geçelim artık.




  • ImKeynes kullanıcısına yanıt
    Hocam kimseyi zehirlediğim yok zaten ilkin isteyerek severek aldım! Aldığım gibi 2. el gelince ve ardından değişildi mağazasından ama 1 hafta sonra! Değişimden sonra sıfır olan kartta 2 kez wattman hatası yedim siyah ekran falan derken olanlar oldu.Soruyorum size 4.000 TL verdiğin bir kartta bu sorunlar çıksa AMD Fan boyluk yapıp devam mı ederdiniz? Yoksa iade etmeye çalışıp 4300 TL ye satılan (O dönemde) 2070 S mi kovalardınız? Kimse kusura bakmasın para kolay kazanılmıyor! Rahat 4 sene idare etsin diye aldım ben bu kartı. Bu arada derdim FPS değil orada yazan şey başkasının başına geldi mi? Sonuçta AMD de daha üstü yok bende biliyorum. Burası sorunlarımızı paylaştığımız bir mecra. Düzgün bir üslup ile yazıp yardım istedim şuana kadar. Zehirleme çok yanlış bir tabir diye düşünüyorum.
  • xlykiaa X kullanıcısına yanıt
    Hay ağzına sağlık üstad. Yani düzgünce yaza bilmek için defalarca yazıp siliyorum öyle pata küte konuşmayayım diye ama insanları zehirliyormuşum! Bu mecrada çok kişiyle tanıştım çokta düzgün insanlar. Yoksa işim olmazdı düzgün insanlar olmasaydı.
  • Poseidon33 kullanıcısına yanıt
    Forumda yazılanlar ve senin özelinde kelimeleri sence senin insanları mı zehirlediğini kast ediyor? Sorunlar olmuş geçmiş nihayet elindeki kart problemsiz açmış boşver takılma programa diyorum. Sen uslüp görmemişsin bence üşenmesem burda ne insanlarla muhattap oluyoruz canlı gösterirdim.
  • ImKeynes kullanıcısına yanıt
    Xlykiaa arkadaşında dediği gibi, herkes sorunlarını yazıyor birbirinle paylaşıyor. Sonuçta bu konu bunun için açıldı. Böyle saçma bir olayı görünce benim dışımda yaşayan var mı görmek istedim. Zaten sorunu ilkin aradım kimsede var mı böyle birşey ama yoktu. Takılmıyorum zaten teknolojiyi seviyorum araştırma birşeyleri yapa bilmek hoşuma gidiyor. Üslup konusunda haklı ola bilirsiniz ama zaten saçma sapan konuşanları şikayet ettim o da bir kere oldu. Neyse iyi geceler.
  • 
Sayfa: önceki 403404405406407
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.