Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (292. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.880
Cevap
154
Favori
251.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 290291292293294
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Allah razı olsun. Benim asıl canımı sıkan şey bana satarken coil whine var diye satmıyorlar ama ben satarken coil whine var demek zorunda kalacağım. Satışta beni zor duruma düşürecek. Ya hepsi coil whine'lı olsun ya da coil whine'lı kart satılamasın. Bu işler artık iyice can sıkcı olmaya başladı.

Uygulamada oyunları tek tek ayar yapıp profil atarım dersen o olabilir.

Bu arada hayırlı olsun güle güle kullan, doğru olanı tercih etmişsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Allah razı olsun. UV yapmazsam olmaz. Benim hayatım gibi bir şey bu. Evet uv'de çok gitmiyor kart. bir bakıyorsun -110'da oynanıyor bir bakıyorsun çökmeye başlıyor. Her oyun için profil düzgün çalışmıyor. Oyun için yaptığım çalışmıyorken global uv çalışıyordu. Onu da denerim ama ben bir global ayar yaparım gibi msı afterburner ile. Çünkü her çöktüğünde profil gidiyor. Bu işten hoşlamıyorum. Afterburnerde yaparım hep kalır.

Hocam dediğim gibi iki kartı da halihazırda kullanıyorum. Haliyle gayet iyi biçimde değerlendirebiliyorum. Şu noktada haklısınız: Normal senaryoda 2 kart arasında 5070'i seçmek akıl karı değil çünkü aralarında 4GB bellek farkı var. Eğer 5070 16GB ile gelse idi %90 kullanıcı 9070'in suratına dahi bakmazdı. Haricinde neredeyse tüm alanlarda Nvidia daha iyi. Neredeyse diyorum zira belki bazı senaryolarda benim yaşamadığım sorunları yaşayanlar vardır. Yoksa benim kullanım senaryomda her alanda Nvidia daha iyi. Düşünün ki Nvidia'nın yazılımsal açıdan en berbat nesli 5xxx nesli olmasına rağmen durum böyle üstelik. Kaldı ki dediğim gibi güç tüketimi benim gibi pek çok bilgisayarı 7/24 çalıştıran insanlar için epey önemli. Hele ki yeni yılla birlikte yıllık 3000'e düşürülecek olan son kademeli elektrik tarifelerinden sonra daha da önemli. AMD'nin bu sıkıntısı yeni de değil üstelik. Yıllardır süregelen bir dert. Nesillerdir bir türlü Nvidia seviyesine çekmeyi başaramadılar. Bir kart video izlerken nasıl muadilinin iki katı güç tüketir akıl almaz bir durum.

Diğer yandan 9070XT ile 5070Ti arasında neredeyse %50'ye varan fiyat farkından ötürü 9070xt tartışmasız mantıklı tek seçenek ama 5070 ile 9070 arasında öyle aman aman bir fark da yok. Ortalama taş çatlasın 5K oynuyor ikisi arasında. 1,2 yıl kullanıp satacak insanlar için -tabii 12GB sıkıntı yaratmayacaksa- tercihlerini 5070'ten yana kullanmaları çok da abes olmaz haliyle.

Velhasıl artık siz elinizdeki modelden mi (Nitro) kaynaklı sorun yaşamıyorsunuz yoksa ben monitörden kaynaklı mı sorun yaşıyorum bilmiyorum ama benim güç tüketimim de sizinki gibi olsa kesinlikle tercihimi 9070'ten yana kullanırdım.

• erdemms E kullanıcısına yanıt

Sizin için kısa bir hesap yaptım. Saatlik 30 watt fazla tükettiğinizi varsaydım. Yılda 260 kw yaptı. Aşım yapılan (pahalı) ücretten bu yılda 1000 tl yapar. Kime çok gelir bilmiyorum. En azından elimizde değer olsun. (kullandığım site bu. Sadece bunun için kullanıyorum. Yoksa siteyi tanımam)

12 gb vram sorun benim için. Oynadığım birkaç oyunda 15 gb civarında tüketim gördüm 2k'da. Örnek olarak black ops 6'da. 12 GB hali hazırda sıkıntı. O yüzden rtx 5070 için benim değerlendirmem böyle. rtx 5070 ti için ise zaten başka gerekçeler devreye giriyor. Yıllardır ikisini de kullanıyorum. Hali hazırda rtx 3070'i arkadaşıma versem de hala benim. Ödünç verdim sadece.

Türkiye'deki bu tutumu kırmak istiyorum. Çünkü amd çöp, nvidia'ya her şeyin iyisi tavrı yanlış. Bu yüzden çubuğu biraz amd'ye doğru büküyorum. Yoksa amd'yi böyle destekleseler nvidia tarafına bükerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 31 Ekim 2025; 20:32:15 >

• Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt

AMD çöp değil tabii ki. Diğer tüm her şeyi bir kenara atsak dahi sadece işlemci dünyasındaki atılımları yeter. Ryzen'dan bahsetmiyorum bu arada Athlon hatta daha da öncesinden ta x64 devrimlerinden bahsediyorum. Sıkıntı AMD'nin yıllardır GPU pazarındaki özellikle yazılımsal kısmen de donanımsal bu görece zayıf pozisyonu. Düşünün ki 9070 ailesinden önceki kaç nesil tamamıyla israf edildi ki bu AMD çapında bir firma için kesinlikle kabul edilmemesi gereken bir durum. 9000 serisinde işleri görece toparlamış olsalar dahi özellikle yazılımsal olarak halen ciddi bir fark var iki firma arasında. Hele ki profesyonel senaryoları baz alırsak daha da açılıyor fark. Yoksa tabii ki ben de isterim rekabetin oluşmasını ama gidişata bakarsak AMD daha uzun bir süre boyunca fiyata oynamaya devam edecek. Üstte de dediğim gibi Nvidia bellek tarafında cimriliği bıraktığı anda -ki 5xxx Super'lerde bu konuşuluyor- devasa bir fiyat farkı olmadığı müddetçe kimsenin gidip de AMD alacağını zannetmiyorum. Kaldı ki şu anda bile aralarındaki çılgın fiyat farkına rağmen oyuncu pazarı raporlarına göre 5070Ti 9070xt'ye kıyasla katlarca fazla satmış durumda. Güzel sohbetiniz için teşekkür ederim, hayırlı akşamlarınız olsun.

• erdemms E kullanıcısına yanıt

Amd'nin yurdışında fiyat avantajı var aslında. Türkiye'de nvidia'nın RT'deki ve cuda'daki avantajlarından dolayı gerçekten amd'nin fiyat avantajı var mı bilemiyorum. Bana biraz daha ucuza satılmalı gibi geliyor. RX 9070 xt kartın 29 falan olması iyi gibi. Ama 35 binlere satmaya çalışınca gerçekten fiyat avantajı olduğunu düşünmüyorum pek. profesyonel senaryoları ayrıca konuşmak lazım. (RTX 3070'den rx 6900 xt'ye gecince renderde biraz sıkıntı olmuştu. Ama gerekli ayarları bulunca davinci gibi programlarda benzer performanslar aldım. ) Benim için daha iyi bildiğim oyun alanını konuşmak daha makul.

Bende sohbet için teşekkür ederim. Aynı düşünceler aklımdan geçmişti. Eğer rx 9070'i satmazsanız. Veya satsanız da bilgi alışverişinde bulunmaya devam ederiz inşallah. Hayırlı akşamlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İndirimleri beklemedim aldım akşam takılıp temiz kurulum yapacağım

Hayırlı olsun hocam, nereden aldınız ne kadara geldi ? Vatan indirim yaptı günlerce ama sonrası kesildi.

Vatandan aldım 39a

Hayırlı olsun. Ekran kartının önünün temiz kalmasını baya beğendim. Pci kabloları bütün estetiği bozuyordu.

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)

Konuyu baltalamayayım diyorum da bu hangi dil ? O avatarla beraber hazır mı geliyor?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    ASUS Prime Z790-P Wifi D4 / i7 14700F / Msi Ventus 2X 4070 Super / 2x16 3000 Mhz Ram / iPhone 15 Plus / iPad 10 / Xbox Series X / Playstation 5 / Dell AW2724DM / LG 32Gn600B / Asus VA27EHE / Razer Kaira For Xbox / SteelSeries Arctis 1 Wireless PS Edition / Razer Wolverine V2 Xbox / Cordsair Hs75 Xbox / Razer Sphex Mouse Pad / Logitech G410 Atlas Spectrum / Logitech G402 Hyperion Fury / Logitech G502 / Lenovo K500 Legion
  • Chromium tabanlı tarayıcılarda tam ekran yapınca bellek saatinin zirve yapması ve en basitinden bir video izlerken bile güç tüketimini 40W'a çıkarmasının önünü almanın bir yolu var mı? CRU yahut Angle DXD9'a geçmek gibi çözümler fayda etmedi. Benzer sorun yaşayan ve bir bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim. Aynı senaryoda 5070 15 watt tüketirken, 9070 40W tüketiyor.

Bir de eski serilerde Igorlabs'ın uygulamaları ile bellek saatini derecelendirebiliyorduk ama bu seride bunu yapamadım. Yapabilen varsa bilgilendirirse sevinirim.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.