Şimdi Ara

AMD Radeon HD 7970'in GPU'su 4.3 milyar transistöre sahip (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
6.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    Şu 32 Rop kafa karıştırıcı. 16 Rop eski nesil orta sınıf kartlara bile yetmezken, yeni nesil ve en güçlü gpu'ya 32 Rop nasıl yetecek acaba? İşler yolunda gitmese AMD hemen duyuru yapmazdı. İşler yolunda gidiyorsa transistör bazında %63'lük bir artış varken Rop sayısının aynı kalması bize artık oyun performansının önemsenmediğini mi gösteriyor? Şu lansman yapılsın da bakalım neler oluyor...

    Bir bakıma haklısın, çünkü gerçekten oyunların performansı önemsenmiyor. Zaten önemsenecek bir oyun varsa o da BF3'tür. Diğer oyunların çoğu konsol için tasarlandığından PC'ye uyarlanması grafik kartlarını pek kasmıyor. Hatta buna en güncel örneği Elders Scrolls: Skyrim'i verebilirim. Elder Scrolls: Oblivion'la pc grafik kartlarının performansı test edilirken, Skyrim'in bugün isminden bile söz edilmiyor.

    Ben 3870'le 2x2 ayarlarında geniş alanlarda sıkıntı vermeyen ufak takılmalarla oyunu çok rahat bir şekilde oynuyorum. Şimdi 6800-6900 serisini kullanan bir arkadaş, max ayarda hiç sıkıntısınız bu oyunu oynayabilir. Durum böyle olunca adamlar neden grafik işlemcilerin roplarını veya diğer özelliklerinde artırıma gitsin?

    Ancak bir de şöyle bir durum söz konusu, bunları artırmamalarının diğer bir nedeni de gpuların ulaşması tahmin edilen işlem gücünün çok altında olması olabilir.

    7 serisinin en göze batan özelliği enerji tasarrufu, o gizli olduğu iddia edilen broşürlerinde yazan destop'ta "<3w " yani max biçilen değer 3w. Şimdi gerçek testlerini görmeyi bekliyorum, 1,5 gün kaldı lansmana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zargana_11 -- 20 Aralık 2011; 11:41:31 >
  • benim gibi saatlerce bf3 oynayan kişilere
    doğru dürüst bf3 oynamayan adamların
    oyunu şu kartla kaymak gibi oynuyorum iddiaları
    gıcığıma gitmeye başladı
  • 28nm üretim süreci görünen o ki transistör sayılarında artmayı beraberinde getirmiş. Transistör artışı performans artışına tek başına etken olarak kabul etmek oldukça zor, nitekim aynı mimari yapıya sahip gtx 480 ile gtx 580 arasında gtx 480 da daha fazla transistör olmasına karşın performans olarak gtx 580'nin gerisinde kalıyordu... Bakalım nvidia 28 nm de transistör sayıları hangi aralıkta olacak...
  • Güzel yorum.
    Ama 7000 de hem GTX460 tan 560 a geçişteki gibi transistör verimi o derece arttıysa + olarak da transistör sayısı da epey arttığına göre karşımıza çok iyi bir kart çıkabilir.

    Neyse 1.5 gün varmış. Bekleyelim de görelim. Ama AMD kartı bu fiyata sattığına göre demek ki kart kullanıcıları çok memnun edecek.
    Hem de tessellation açısından da...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.