Şimdi Ara

Amd Phenom II x6 1055t overclock 4.0 ghz Yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni aldığım sistemimde cogu kullanıcının 4.0 ghz degerlerine stabil sekilde ulaştığı işlemci asirtmasi için yardımınıza ihtiyacım var.

Kullandığım anakart gigabyte ga 880ga-ud3h ve elimdeki ramler corsair xms3 dual 2 adet 4gb. Son olarak sogutucum thermalright venomous x ve üzerinde akasha apache fan.

Şimdi arkadaslar ben kolaylıkla işlemcimi 3.6ghz sınırına taşıdım. İşlemcimin çarpan kilidi açık olmadıgından FSB'yi 257mhz e getirip işlemci çarpanını x14 olarak bıraktım. Kuzey köprüsü ve ht link çarpanlarını ise x8e getirdim.

Dram çarpanı ise x5.66da bıraktım oynamadım. Son olarak da turbo özelliğini kapadım ve voltaj ayarlarını oto olarak bıraktım.

Şimdi gelelim surekli olarak yaşadığım soruna, ne zamanki voltaj ayarlarını auto yerine manuele alsam, anakart sistem hatası veriyor ve default ayarlarla sistem başlatılacak devam etmek için bir tusa basın sorunu çözmek için del tuşuna basarak bios ayarlarını kontrol edin seklinde İngilizce bir uyarı mesajı alıyorum sistemi baslatirken.

Voltaj degerlerini değiştirmiyorum bile ama hep bu sorunla karsilasiyorum. O yüzden ayrı olarak gelebildigim en stabil hız olan 3.6da kaldım.

Bu anakartla aynı tip asirtma deneyen oldu mu, neyi eksik yapıyorum öğrenmem lazım.

Bu arada ramleri gaged olarak çalıştırıyorum.
    Edit: işlemcimin VID degeri 1.275 volt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beybifeys -- 27 Ekim 2011; 17:38:23 >

• Kimse yardım etmeyecek mi :(
  • Merhaba aynı işlemciyi bende kullanıyorum anakart olarak Asus M4A87TD kullanıyorum ram olarakta gskill 2x2 Gb 1600 mhz kullanıyorum ve en fazla 3.80 e çıktım ama benim ram cok çabuk mavi ekran yiyor ayrıca voltajı 1.45 olarak vermiştim :)
  • Benim sorunum şu, bu anakart üzerindeki voltajı auto'dan manuel'e çevirdiğimde sistemin verdiği önceki voltaj değerlerini versem bile sistem başlamıyor. Anakartta kesin değiştirmem gereken bi ayar daha var ama bulamadım. Kafayı yemek üzereyim. İşlemcim çok düşük voltajla bu hızlara geldi hem de stabil olarak. Bu ciddi anlamda fayda sağlayan bi durum. Stabilite testinde işlemcim max 48 dereceyi gördü. Bu da çok iyi bir durum. Eğer anakarttaki şu sıkıntıyı aşarsam 4.0ghz'in de üzerine çıkacağıma eminim.
  • @Beybifeys 1055 t ? çarpan klidi kapalımı

AMD Phenom II X6 1055T Black Edition 2.8GHz diye bılıyoruM

benım takoz amd phenom x2 555 3.2 ghz 3.3 ghz de donuyo ondan sora 3500 mhz e kadar sorun yok 3600 mhz de 1 saat prime 95 .everest.overdrive testi gecıyo 3700 de voltaj verıyom sora 3800 yapıyorum bırakıyoruM stock fanla stabil ...işlemci dereceleri 3800 mhz de 35 derece boşta defult 21*22 derece ...
  • Hocam normalde işlemcilerde aşırtma yapmak için işlemci çarpanını yükseltirsiniz. Ancak bu 1055T sürümünde işlemci çarpanını yükseltemiyorsunuz. Sadece düşürebiliyorsunuz. Bu yüzden aşırtmayı FSB değeriyle oynayarak yapıyorsunuz. Ama benim sorunum nasıl aşırtma yaparım değil, bu anakartımda voltaj ayarı değiştirdiğimde sistem açılmıyor. Voltaj ayarlarını auto'da tutma gibi bir zorunluluk mu var bu tip kartlarda. Ya kimse yokmu Gigabyte anakart kullanan benzer bios'a sahip. Bi el atıverin gözünüzü seveyim ya. DH bu kadar overclock fakiri olamaz, inanmıyorum.
  • @Beybifeys

fsb ıle oc yaparken Dram çarpanı oranını bir kademe alta alıyomusun sistem çakılmasın diye ?
    4000 mhz e geldinmi ? 4000 mhz de testlerini oyunlarda yaptınmı oyun ıcındeyken sıcaklılarına baktınmı ? en az 1-2 saat ?

sistem açılmadıgı zaman bios pilini sokup 10 dakka bekledınmı ?
    burada overlock klübü var amd x6 1055 t olanlara ozel pm at istersen

http://forum.donanimhaber.com/m_40156497/mpage_70/tm.htm

yada konuyu açaN arkadaşa pm at ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frat123 -- 28 Ekim 2011; 19:31:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    12 yıl önce açıldı
    AMD FX-4100 vs. Phenom II X4 965
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu ben açtım :)
    Dediklerinin hepsini yaptım. Pil'i söküp takmama gerek yok çünkü ben voltaj değerini elle girip sistemi başlatınca sistem uyarı veriyor ve defaulta alarak başlayacak diyor ya da biosa girip ayarları değiştirin diyor.
  • @Beybifeys

sana attıgım lınktekı konuyu acana sorcaksın klubdekı konuyu acan ceycey e pm at duyarlı arkadastır burdakı konuyu acansın senı kastetmedım

allah yardımcın olsun dostum oç ısı zevklı ama rısklıdır ben de sorun yasıyorum umarım cozersın olmassa bıos resmını ss le konu aç daha aydınlatmalı olur dedıgım gıbı klube gır x6 oc yapanlara ve klubdekı konuyu acan ceyceye pm at hayırlı akşamlar dileriM
  • öncelikle sistemin voltaj değerlerini auto da bıraktığınızda default değerleri değilde o an ihtiyaç olan voltajları sistem veriyor. bu nedenle autodan normale döndüğünüzde siteminiz stabil kalamıyor.

1055'ler maalesef çarpan kilidi kapalı işlemciler olduğundan Black Edition işlemciler kadar kolay oc olamıyorlar. Bu durumda tek çare fsb artışı ki 257ye kadar çıkabilmişsiniz. fsb yi 257 yaptığınızda ht nb ve ram frekanslarını da yükseliyor ve pasif soğutmaya sahip bu komponentler uygun voltajada bile ısınarak stabilitenin sağlanmasını zorlaştırıyor. bu durumda tek çare var fsb artığında stabilitenin bozulduğu noktada bunların frekanslarını sabitlemeniz ve işlemcinin stabil çalışması için gerekli olan voltajı bulmanız. bunun içinde yapılabilecek tek şey var deneme ve yanılma. bizim klübün listesinde benzer işlemcilere ve çıkabildikleri maksimum hızları görebilirsiniz. bunlar referans noktası oluşturacaktır.

özetle

257 ile stabil çalışan voltaj ayarlarını deneme yanılma ile bulun

fsb yi arttırın ama nb ht ve ram frekanslarının artmasını çarpanlarını düşürerek engelleyin

voltaj-fsb oranını koruyun 3.6 ghz için 1.6 v verebilirsiniz ama bu stabiliteyi sağlamanıza fayda etmez.

oc sırasında sürekli olarak sıstem sıcaklıklarını kontrol edin

umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir. kolay gelsin

• FSB 286
    cpu çarpanı otomatik
    turbo core disable
    ht link çarpanı x7
    ramleri 1333MHz yakın tut
    CPU(core)voltage yazan kısmı 1.540v dene
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.