Şimdi Ara

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.245
Cevap
21
Favori
206.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR 1 YILI AŞKIN SÜREDİR KULÜBÜMÜZ AKTİF ŞEKİLDE GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİ. KAÇ TANE ARKADAŞIMIZ BURALARDAN ALDIĞI BİLGİLERLE OC YAPMA ŞANSI BULDU, NEREDEYSE AMATÖR OLARAK DÜNYA REKORUNU KIRACAKTIK. SİZLERLE BİRLİKTE BİZDE PEK ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK VE PAYLAŞTIK. BU MESAJ BU KONUNUN BURADA KAPANDIĞI ANLAMINA GELMİYOR SADECE ÇOK BÜYÜYEN BU KONUDA ARTIK GÜNCELLEMELERE YETİŞEMEMEMDEN DOLAYI SKOR GÜNCELLEMELERİNİ YAPAMAYACAĞIM. ONLARCA SAYFADA EMEĞİ OLAN O KADAR ÇOK ARKADAŞIMIZ VARKİ ONLARIN ARASINDA İSİMLERİNİ YAZMADIKLARIM OLURSA EMEKLERİNE SAYGISIZLIK EDECEĞİMİ DÜŞÜNDÜĞÜMDEN İSİM VERMEDEN KATKIDA BULUNAN TÜM ARKADAŞLARIMA SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM. HER ZAMAN KONU ÜZERİNDEN PAYLAŞIMLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ.
    SON OLARAK EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR. UMARIM İLERİDE PHENOM İŞLEMCİLERİ GİBİ YENİ AMD İŞLEMCİLERİ İLE YENİ GRUPLARDA KAPILARINA DAYANDIĞIMIZ OC REKORLARINI KIRARIZ

    TEŞEKKÜRLER 24.10.2011


    Arkadaşlar gerek fiyat konumlandırması gerek teknik özellikleri nedeni ile bu işlemci en çok tavsiye istenen ve soru sorulan işlemcilerden birisi. Zaman zaman aynı konu defalarca açılıyor. DH bünyesinde bu mesajların toplanabilmesi daha kısa sürede daha etkin ve hızlı bir şekilde bilgi paylaşımı yapmak, konu kirliliğini azaltmak için bu konuyu açtım. Eğer sizlerinde desteği olursa amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum

    İşlemci sıcaklıklarını oldukça güvenilir bir şekilde veren core temp programını buradan indirebilirsiniz. 64 bit işletim sistemi için 64 bitlik versiyonu kullanmalısınız.

    Amd overdrive işlemci sıcaklıklarını gösteren stabilite ve performans testleri yapabilen yararlı bir program buradan indirebilirsiniz.

    Çekirdekleri %100 yükleyen ve stabilite testi yapmanızı sağlayacak prime 95 programı buradan indirebilirsiniz.

    İşlemci ile bilgisayar bileşenlerinizin sıcaklıklarını görmenizi sağlayan hardware monitor programını buradan indirebilirsiniz.

    İşlemci, ram ve ekran karınızı ayrı ayrı test edebileceğiniz OCCT "yi buradan indirebilirsiniz.

    Super Pi 1.1 Testi indirmek için buraya tıklayınız.

    CineBench 11.5 testini buradan "I Agree" diyerek indirebilirsiniz.

    not: programların tamamı ücretsizdir.


    Hız Aşırtma (O.C.) Hakkında Sık Sorulan Sorular ve Doğru Bilinen Yanlışlar


    Overclock ya da Türkçe ifadesiyle hız aşırtma, bir bilgisayar bileşenini üreticisinin belirlediği hızlardan daha yüksek seviyelerde çalışacak hale getirme sanatı olarak tanımlanabilir.

    Intel ve AMD gibi şirketler tarafından üretilen bilgisayar parçaları çeşitli testlerden geçer ve ne kadar hızlı olduğu belirlenir. Ancak çoğu parça, sorun çıkma olasılığı düşsün diye potansiyelinin daha altında hızlarla piyasaya sürülür.

    İşte hız aşırtma olayı da bu potansiyeli ortaya çıkarmaya yarar. Hız aşırtma sayesinde bilgisayar bileşenlerini üretici firmanın düzgün çalışma garantisi veremediği hızlarda kullanabilirsiniz.

    Üretici firmanın garanti vermemesinin sebebi ise belli seviyeler geçildiğinde bileşenlerinin ömrünün azalması, bozulma ve hatta yanma gibi olayların yaşanabilmesidir.

    Hız aşırtma konusunda insanların aklında birçok soru var. Çoğu kullanıcı bu gibi riskler yüzünden hız aşırtmadan uzak duruyor.


    1.Hız Aşırtma Sadece İşlemciye Yapılır

    Hız aşırtma denilince akla hemen işlemciler geliyor. Hız aşırtma ilgili rekor denemelerinin çoğunun işlemci hızına yönelik olması, bu işin uzmanlarının daha çok işlemci frekanslarını artırmaya odaklanması, insanların kafasında hız aşırtma sadece işlemciye yapılır gibi yanlış bir düşünce oluşmasına neden oluyor.

    Her Bileşenle Olur

    Aksine doğru araçlar ve yazılımlarla sadece işlemci değil, ekran kartından RAM"lere kadar neredeyse tüm bileşenlerin hızını bir şekilde arıtmak mümkün.

    2. Hız Aşırtma Bilgisayarınızı Yakar

    Bir donanım bileşeninin frekansını ya da voltaj seviyesini artırırsanız dışarıya yaydığı ısı da aynı oranda artacaktır.Eğer bu ısı artışına dikkat etmezseniz, ortaya çıkan sıcaklık donanımızda fiziksel hasar bırakabilir, hatta kullanılmaz hale getirebilir.

    Hız aşırtma ile bileşenlerinize fiziksel hasar verebilirsiniz

    Patlamaz Korkmayın

    Ancak bu sıcaklık artışının bilgisayarınızı yakacak ya da patlatacak bir seviyeye ulaşması neredeyse imkansız. Bunun sebebi ise günümüzdeki donanım bileşenlerinin çoğunda termal alıcıların olması. Bunlarsa sorun olmadığı sürece sıcaklık tehlikeli seviyelere ulaştığında sistem ya kilitlenir ya da kendi kendini kapatır. Hız aşırtma ile bilgisayarınızın yanmasından korkmayın.

    3. Hız Aşırtmanın Tek Yan Etkisi Isınmadır

    Hız aşırtma söz konusu olduğunda insanların anlattığı hikayelerin çoğu ya ulaşılan yüksek hızlar, ya da yüksek sıcaklıkla ilgilidir. Bu da hız aşırtmanın tek yan etkisinin fazla ısınma olduğu düşüncesini ortaya çıkarıyor.

    Isınmanın dışında başka sorunlarla da karşılaşabilirsiniz

    Beklenmeyeni Bekleyin

    Ancak ısınma sorunu bir şekilde halledilmiş olsa da, hız aşırtılmış bir bileşen beklenmeyen hataların oluşmasına hatta veri kaybına bile neden olabilir. Bu sebeple hız aşırtma yaptıktan sonra bileşenleri mutlaka çeşitli benchmark yazılımları ile stres testinden geçirmek gerekir.

    4. Hız Aşırtma Yapmanın Tek Yolu Vardır

    Gerçeği söylemek gerekirse hız aşırtma genelde deneme yanılma yöntemiyle yapılır. Bu sebebi ise tüm bilgisayar donanımlarının birbirlerinden farklı olmasıdır.

    Hepsi Farklı

    Her bir bileşenin kendi sınırları vardır ve farklı şartlar altında farklı davranışlar gösterirler. Öyle ki aynı firmanın elinden çıkmış, aynı model iki ürün arasında bile farklılıklar olabilir. Bu yüzden hız aşırtma ile ilgili tavsiyeler ya da yöntemler ile bilgi edinirken bu gerçeği göz ardı etmemek gerekli.

    5. Hız Aşırtma Kârlı Bir İşlemdir

    Hız aşırtmanın getirdiği en önemli avantajlardan biri, düşük hızda çalışan ve ucuz bir bileşeni alıp onu daha pahalı modellere yakın hızlarda çalıştırabilmektir. Ancak insanların unuttuğu bir şey var ki hız aşırtma yapmak beraberinde yeni masraflar çıkaran bir işlem. Bu masrafların başında ise daha iyi bir soğutma sistemine duyulan ihtiyaç geliyor.

    Üst seviye soğutma sistemleri ucuz değil.

    Pahalı Bir Uğraş

    Ortaya çıkan sıcaklığı düşürmek için daha güçlü bir fana hatta su soğutma sistemine bile ihtiyaç duyabilirsiniz. Ayrıca, hız aşırtma yapılmış bileşenler daha fazla güç harcayacağı için elektrik faturanızda da artışlar yaşanabilir. Bu yüzden hız aşırtma yapmanın çok kârlı bir işlem olduğunu söylemek zor.

    7. Hız Aşırtma Yapmak Yasaktır

    Bazılarının sandığının aksine hız aşırtma yapmak yasak bir şey değildir. Hiçbir firma hız aşırtma yapmayı şimdiye kadar yasaklamadı ve hiçbir ülkenin kanunlarında hız aşırtma bir suç olarak nitelendirilmiyor.

    Aksine birçok firma kendi ürünlerinin promosyonunu yapmak için çeşitli hız aşırtma yarışmaları bile düzenliyor. Hatta firmalar fabrika çıkışı hız aşırtma yapılmış modellerini bile piyasaya sürüyorlar. Hem de bunu garanti dahilinde yapıyorlar. Donanım firmaları hız aşırtma yarışmaları düzenliyor.

    Garanti Kapsamı Dışı

    Ancak genelde tüm donanım firmaları kullanıcılar tarafından hız aşırtma işleminden geçmiş ürünleri garanti kapsamının dışında bırakıyor. Her ne kadar bunu tespit etmek zor olsa da, hız aşırtma yapmadan önce elinizdeki ürünün garanti şartlarını okusanız iyi olur.

    8. Hız Aşırtmayı Herkes Yapamaz

    Bilgisayar ve donanım teknolojileri ile çok içli dışlı değilseniz hız aşırtma işlemi size çok karışık ve korkutucu gelebilir. Ancak unutmayın ki bu konunun tüm uzmanları da bir zamanlar hiçbir şey bilmiyordu. Yapmanız gereken şey biraz araştırma yapmak.

    Overclock uzmanları da bir zamanlar acemiydi

    Uzmanlar da Acemiydi

    İnternet üzerinde hız aşırtma hakkında çok fazla bilgi bulabilirsiniz. Hız aşırtma yaparken sabırlı olmaya özen gösterirseniz, belli bir süre sonra çok kademe kat edebilirsiniz. Örneğin bir bileşenin frekansını artırırken bir anda 100 MHz yerine 10 MHz artırıp sonuçları görebilirsiniz. Sorun çıkmadıysa bir adım daha ilerleyebilir, sorun varsa durabilirsiniz. Sabırlı olursanız siz de bir hız aşırtma uzmanı olabilirsiniz. (www.shiftdelete.net sitesinden eklemeler yapılarak alıntıdır.)


    Son olarak herkes kullandığı soğutucu, hızaşırtma ve ısı değerlerini yazarsa işlemcinin gerçek kullanım potansiyelini görmüş oluruz.


    STABİL OLMAYAN MAX İŞLEMCİ DEĞERLERİ TOP-10

    1. tg2601 / Phenom II x4 955 / 4.93 Ghz

    2. tg2601 / Phenom II x6 1090t / 4.83 Ghz

    3. bugra34 / Phenom II x6 1090t / 4.75 Ghz

    4. ExTReMe- / Phenom II x6 1090T /4.71 Ghz

    5. tg2601 / Phenom II x4 965 / 4.69 Ghz

    6. Xaroon / Phenom II x4 955 / 4.60 Ghz

    7. und3rfir3 / Phenom IIx4 965 /4.54 Ghz

    8. suwar / Phenom IIx4 955 /4.44 Ghz

    9. tg2601 / Phenom II x4 555 / 4.41 Ghz





    En Yüksek Stabil İşlemci Hızları


    4.0 Ghz ve Üstü

    1. bugra34 / Phenom IIx6 1090T / 4.52 Ghz / 1.54v / Noctua nh-d14

    2.Xaroon / Phenom II x4 955 / 4.44 Ghz/ 1.52v / Thermalrigh ultra 120 ext. rev c

    3. mbtaskale / Phenom II x4 B55 / 4.42 Ghz / 1.56v / Thermalright Silwer Arrow

    4. bur_478 / Phenom II x6 1090T / 4.41 Ghz / 1.6v / 120w Peltier Soğutma

    5.-ExTReMe- / Phenom II x6 1090T / 4.40 Ghz / 1.55v / ThermalRight True Black 120

    6. KaptanVecihi / Phenom IIx4 955 / 4.40 Ghz / 1.52v / Xigmatek Red Scorpion

    7. archerdeno / Phenom IIx4 955 / 4.38 Ghz / 1.46v / Thermalright Venomous Black

    8. SaLVaToRe / Phenom II x4 955 / 4.31 Ghz/ 1.5v / Sunbeam Core Contact Freezer

    9. _G_K_N_ / Phenom IIx4 / 4.30 Ghz / 1.6v / Xigmatek Red Scorpion

    10. Alagan / Phenom IIx4 B55 / 4.30 Ghz / 1.55v / Sunbeam Core Contact Freezer

    11. Electro77 / Phenom IIx4 965 / 4.28 Ghz / Noctua NH-d14

    12. tg2601 / Phenom II x4 555 / 4.21 Ghz / 1.55V / Thermalrigh ultra 120 ext. rev c

    13. ceycey11 / Phenom IIx4 955 / 4.21 Ghz / 1.55v / Noctua NH-d14

    14. und3rfir3 / Phenom IIx4 965 / 4.21 Ghz / 1.51v / Thermalrigh ultra 120 ext. rev c

    15. King_Diamond / Phenom II x6 1055t / 4.21 Ghz / 1.53v / Noctua nh-d14

    16. BrKcN_1903 / Phenom II x6 1100 / 4.21 Ghz / 1.44v / Cooler Master V8

    17. fbsrkc06 / Phenom II x6 1090t / 4.20 Ghz / 1.45v / Thermalright Ultra 120 Extreme

    18. enigmasi / Phenom II x6 1090t / 4.20 Ghz / 1.52v

    19. msamy / Phenom IIx4 B45 / 4.20 Ghz / 1.45v / Sunbeam Core Contact Freezer

    20. F@ruk / Phenom IIx4 970 / 4.20 Ghz / 1.5v

    21. suwar / Phenom IIx4 955 / 4.20 Ghz / Thermalthake Frio

    22. OHePSiyaHGiyeR / Phenom II X6 1090T / 4.20 Ghz / 1.44v / Noctua nh-d14

    23. yigit_konur / Phenom II X6 1090T / 4.20 Ghz / 1.45v

    24. egemenism / Phenom II X6 1090T / 4.14 Ghz / 1.41v / Xigmatek HDT

    25. ceycey11 / Phenom IIx4 955 / 4.13 Ghz / 1.5v / Thermalrigh ultra 120 ext. rev b

    26. tg2601 / Phenom II x4 965 / 4.12 Ghz / 1.52V / Thermalrigh ultra 120 ext. rev c

    27. BARDO / Phenom II x6 1090t / 4.12 Ghz / 1.5v / Noctua nh-d14

    28. Derin1907 / Phenom IIx4 955 / 4.12 Ghz / 1.4v / RED SCORPİON

    29. GuitarMania / Phenom IIx4 B55 / 4.11 Ghz / 1.44v / Scythe Yasya

    30. _XpLoSiVe_ / Phenom II x6 1090t / 4.11 Ghz / 1.48v

    31. b_la_c_k / Phenom IIx4 955 / 4.10 Ghz / 1,49v

    32. Tinúviel / Phenom IIx4 955 / 4.10 Ghz / 1.5v / Sunbeam Core Contact Freezer

    33. esTFyz / Phenom IIx4 965 / 4.10 Ghz / 1.52v / Zalman CNPS9700NT

    34. xXxKaNGaLxXx / Phenom IIx4 965 / 4.10Ghz / 1.45v / Noctua NH D14

    35. Leone-510 / Phenom IIx4 955 / 4.10 Ghz / 1.55v / Sunbeam Core Contact Freezer

    36. keskinbalta / Phenom IIx4 B55 / 4.08 Ghz / 1.37v

    37. cybernoid / Phenom IIx4 965 / 4.08 Ghz / 1.37v

    38. Powermove / Phenom IIx4 965 / 4.08 Ghz / 1.47v / Xigmatek Red Scorpion

    39. DoMinicSS / Phenom IIx4 965 / 4.04 Ghz / 1.46v / Stok Fan

    40. [darkness13] / Phenom II x6 1090t / 4.04 Ghz / 1.39v / Tuniq Tower 120 Extreme

    41. Divinity / Phenom II x4 810 / 4.03 Ghz / 1.52v / Sunbeam Core Contact Freezer

    42. memo prag / Phenom IIx4 965 / 4.01 Ghz / 1.5v / Xıgmatek Dark Knight

    43. Kurdetx / Phenom II x6 1090t / 4.01 Ghz / 1.47v / Thermalright Ultra-120 Extreme Rev.c

    44. mert_Allen / Phenom IIx4 955 / 4.01Ghz / 1.42v / Akasa AK-967 Nero

    45. fbsrkc06 / Phenom II x6 1055t / 4.01 Ghz / 1.48v / Thermalright Ultra 120 Extreme

    46. Deli333 / Phenom II X6 1090T / 4.01 Ghz /1.4 v

    47. aykurt86 / Phenom IIx4 945 / 4.01 Ghz / 1.6v / Thermalright Ultra-120 Extreme Rev.c Kulüp Voltaj Lideri

    48. DECKARD_ / Phenom IIx4 965 / 4.01 Ghz / 1.48v / Akasa X4

    49. mertigo86 / Phenom IIx4 965 / 4.01 Ghz / 1.4v / Noctua NH-C14

    50. SupperMert / Phenom IIx4 965 / 4.01 Ghz / 1.45v / Thermaltake Big TYP 120VX

    51. Oldboy86 / Phenom IIx4 955 / 4.01 Ghz / 1.4v

    52. CRaFTY_35 / Phenom II X6 1090T / 4.01 Ghz /1.42v

    53. archerdeno / Phenom IIx4 955 / 4.01 Ghz / 1.44v / stok fan

    54. aydinpurcek / Phenom IIx4 970 / 4.01 Ghz / 1.42v

    55. Druigard / Phenom IIx4 945 / 4.00 Ghz / 1.5v / Sıvı Soğutma

    56. DUKES / Phenom IIx4 965 / 4.00 Ghz / 1.52v / Thermalright Ultra 120 Extreme

    57. Alpecino / Phenom IIx4 940 / 4.00 Ghz / 1.5v / Titan Amanda

    58. berdush42 / Phenom IIx4 965 / 4.00 Ghz / 1.5v / Tuniq Tower 120 Extreme

    59. subzero86 / Phenom II X6 1090T / 4.00 Ghz / Stok Fan

    60. ViTalyCL / Phenom II X6 1090T / 4.00 Ghz / SUNBEAM Tuniq Propeller

    61. ceycey11 / Phenom IIx4 955 / 4.00 Ghz / 1.45v / Sunbeam Core Contact Freezer

    62. trojan01 / Phenom II X6 1055T / 4.00 Ghz / 1.44v / Stok Fan

    63. egemenism / Phenom II X6 1090T / 4.00 Ghz / 1.4v / Stok Fan

    64. miscellaneous / Phenom II X6 1055T / 4.00 Ghz / 1.39v /Zalman Cnps10x eXtreme

    65. @lexiS / Phenom IIx4 B50 / 4.00 Ghz / 1.5v / Sunbeam Core Contact Freezer

    66. the_alien89 / Phenom IIx4 965 / 4.00 Ghz / 1.45v / Sunbeam Core Contact Freezer

    67. leecH / Phenom II X6 1100T / 4.00Ghz / 1.5v / THERMALRIGHT Silver Arrow






    3.8 - 3.99 Ghz

    1. shakespeare07 / Phenom IIx4 955 / 3.99 Ghz / 1.47v / Sunbeam Core Contact Freezer

    2. boswer33 / Phenom IIx4 965 / 3.96 Ghz / 1.45v / Akasa Nero

    3. cybernoid / Phenom IIx4 965 / 3.95 Ghz / 1.32v / Sunbeam Core Contact Freezer

    4. ZAGROSs / Phenom IIx4 965 / 3.94 Ghz / 1.4v / Cooler Master Hyper TX

    5.mertigo86 / Phenom IIx4 965 / 3.91 Ghz / 1.4v / Noctua NH-C14

    6. Xtype34 / Phenom II X6 1090T / 3.91 Ghz / 1.4v / Stok Fan

    7.Lethian / Phenom IIx4 955 / 3.90 Ghz / 1.45v / Arctic Cooling Freezer 64 pro

    8. @lexiS /Phenom II x550 / 3.90 Ghz / 1.456v / Sunbeam Core Contact Freezer

    9. telekineticrap / Phenom IIx4 965 / 3.90 Ghz / 1.45v / Stok Fan

    10. spidynelly / Phenom IIx4 B55 / 3.90 Ghz / 1.45v / thermaltake contac 29

    11. the_alien89 /Phenom II x4 970 /3.90 Ghz / 1.5v / Stok Fan

    12. Nevi şahsına münhasır / Phenom II x4 550 / 3.90 Ghz / 1.47v / XIGMATEK HDT-D1284

    13. 35bucaLı28 / Phenom IIx4 955 / 3.90 Ghz / 1.40v

    14. dr.A.G / Phenom IIx4 965 / 3.88 Ghz / 1.47v / Sunbeam Tuniqio Propeller 120

    15. Enochian. / Phenom II x2 550 / 3.86 Ghz / 1,44 v / Sunbeam Core Contact Freezer

    16. TheDomino / Phenom IIx4 955 / 3.85 Ghz / 1.4v / Noctua NH D14

    17. BraveHeart / Phenom IIx4 945 / 3.84 Ghz / 1.47v / Xigmatek Red Scorpion

    18. MuraTurk / Phenom IIx4 955 / 3.80 Ghz / 1,45v / Ocz gladio max

    19. bur_478 / Phenom II x4 720 / 3.80 Ghz / 1,55v / Sıvı Soğutma

    20. melyyh / Phenom IIx4 555 / 3.80 Ghz / 1,42v / Tuniq Tower 120 Nanoxia FX 120

    21. PcKoLiq06 / Phenom II X2 555 / 3.80 Ghz / 1.47v / Xigmatek Red Scorpion

    22. demircibu / Phenom II X6 1055t / 3.80 Ghz / 1.5v / Stok Fan

    23.Serdarkekik / Phenom IIx4 965 / 3.80 Ghz /1.4v

    24. reyoberto / Phenom IIx4 955 / 3.80 Ghz /1.4v

    25. mctug / Phenom IIx4 940 / 3.80 Ghz /1.4v

    26. dozkan / Phenom IIx4 955 / 3.80 Ghz /1.4v

    27. BluePage / Phenom IIx6 1055t / 3.80 Ghz /1.41v

    28. e.rar / Phenom IIx4 925 / 3.79 Ghz / Ocz vanquisher

    29. Serdarkekik / Phenom IIx6 1055 / 3.78 Ghz /1.47v

    30. .45 ACP / PhenomII X4 720 / 3.77 Ghz / 1.55v / TT Big Type 120

    31. dronegd / Phenom IIx4 945 / 3.75 Ghz / Thermaltak Duorb

    32. showstopper41 / Phenom IIx2 555 / 3.75 Ghz / 1,4v / Sunbeam Core Contact Freezer

    33. yalcin1406 / Phenom IIX3 720 / 3.73 Ghz / 1.55v / xigmatek dark knight

    34. xsekox / Phenom II X6 1090T / 3.72 Ghz / Thermalright ultra extreme 120

    35. habibb12 / Phenom II x3 720 / 3.71 Ghz

    36. Klasör.:X:. / Phenom IIx4 955 / 3.71 Ghz / 1.34v

    37. vural07 / Phenom IIx4 955 / 3.70 Ghz / 1.42v

    38. BroKeNSaFeTy / Phenom IIx4 940 / 3.70 Ghz / 1.46v / Termalright Trueblack 120 revC

    39. Emre Candemir / PhenomIIx4 940 / 3.70 Ghz / 1.48v / CM Hyper 212 a

    40. Ebrak / Phenom II X6 1090T / 3.70 Ghz / 1.3v / Thermalright True Black Rev C

    41. hozes / Phenom IIx4 955 / 3.70 Ghz / 1.5v

    42. feverfire / Phenom IIx4 955 / 3.70 Ghz / 1.4v / Gelid Tranquillo

    43. OrQuN / Phenom IIx4 955 / 3.70 Ghz / Stok Fan

    44. Alphanos / Phenom IIx4 925 / 3.68 Ghz / XIGMATEK HDT-D1284

    45. ukyo_ / Phenom IIx4 550 / 3.67 Ghz / thermalright silver arrow

    46. paranoid21 / Phenom IIx2 955 / 3.66 Ghz

    47. ProgreSsive attack / Phenom IIx4 945 / 3.62 Ghz / 1.42v

    48. reytan / Phenom II X4 B55 / 3.62 Ghz / 1.38v / Akasa Venom

    49. beytekin45 / Phenom IIX3 720 / 3.60 Ghz / CM HyperTX

    50. VenomS / Phenom IIX3 720 / 3.60 Ghz / 1.52v / Sunbeam Core Contact Freezer

    51. ilhdmr / PhenomIIx4 945 / 3.60 Ghz / Stok Fan

    52. qpcole / PhenomIIx4 940 / 3.60 Ghz / 1.4v / Sunbeam Core Contact Freezer

    53. cekkes / Phenom II x6 1055t / 3.60 Ghz / Stok Fan


    3.59 Ghz ve Altı
    1. ak27 / Phenom IIX3 720 / 3.51 Ghz / 1.32v / Sunbeam Core Contact Freezer

    2. ArdilesS / PhenomIIx4 940 / 3.51 Ghz / 1,37v / Stok Fan

    3. deadric /PhenomIIx4 940 / 3.51 Ghz / 1,42v

    4. beytekin45 / PhenomII X3 720 / 3.50 Ghz / 1.46v /CM HyperTX

    5. saldıray_16 / Phenom IIx4 955 / 3.50 Ghz / 1.4v / Sunbeam Core Contact Freezer

    6. ReDComrade / Phenom IIx4 925 / 3.50 Ghz / Stok Fan

    7. aLPaSLaN07 / Phenom II X3 720 / 3.41 Ghz / 1.4v / Sunbeam Core Contact Freezer

    8. AlricDoRei / Phenom II x4 925 / 3.36 Ghz / Stok Fan

    9. sacreddagger / Phenom II x6 1055t / 3.20 Ghz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey11 -- 31 Ekim 2011; 23:29:16 >








  • Super Pİ 1 M TestiSonuçları

    1. tg2601 14.940s Phenom II 1090 @ 4635 mhz

    2. mbtaskale 15.569s Phenom II B55 @ 4422 mhz

    3. tg2601 15.690s Phenom II 965 @ 4410 mhz

    4. Xaroon 15.943s Phenom II 955 @ 4441

    5. ceycey11 16.00s Phenom II 955 @ 4230 mhz

    6. bur_478 16.21s Phenom II 955 @ 4220 mhz

    7. fbsrkc06 16.224s Phenom II 1090t @ 4214 mhz

    8. @lexiS 17s Phenom II B50 @ 400o mhz

    9. GuitarMania 17.067 Phenom II B55 @ 4110 mhz

    10. Nevi şahsına münhasır 17.730 Phenom II B50 @ 3906 mhz



    Cinebench 11.5 Skorları

    1. tg2601 Phenom II 1090t @4264 mhz = 7.55

    2. bur_478 Phenom II 1090t @ 4220 mhz = 728

    3. bugra34 Phenom II 1090t @4319 mhz = 7.25

    4. [Darkness13] Phenom II 1090t @4047 mhz = 6.90

    5. King_Diamond Phenom II 1055t @4017mhz = 6.40

    6. ceycey11 Phenom II 955 @4120 mhz = 4.81

    7. GuitarMania Phenom II B55 @4110 mhz = 4.63

    8. Aykurt86 Phenom II 945 @4010 mhz = 4.60

    9. Xaroon Phenom II 955 @3999 mhz = 4.57



    Wprime Skorları

    1. tg2601 5.789 Phenom II 1090t @4407 mhz

    2. bugra34 6.132 Phenom II 1090t @4319 mhz

    3. fbsrkc06 6.284 Phenom II 1090t @4214 mhz

    4. Neo01470 8.671 Phenom II 955 @4275 mhz

    5. tg2601 9.454 Phenom II 965 @4287 mhz
    En Hızlı x6’lar
    1.bugra34 / Phenom IIx6 1090T / 4.52 Ghz / 1.54v / Noctua nh-d14

    2. bur_478 / Phenom II x6 1090T / 4.41 Ghz / 1.6v / 120w Peltier Soğutma

    3. ExTReMe- / Phenom II x6 1090T / 4.40 Ghz / 1.55v / ThermalRight True Black 120

    4.King_Diamond / Phenom II x6 1055t / 4.21 Ghz / 1.53v / Noctua nh-d14

    5. fbsrkc06 / Phenom II x6 1090t / 4.20 Ghz / 1.45v / Thermalright Ultra 120 Extreme

    6. enigmasi / Phenom II x6 1090t / 4.20 Ghz / 1.52v

    5. egemenism / Phenom II X6 1090T / 4.14 Ghz / 1.41v / Xigmatek HDT

    6. BARDO / Phenom II x6 1090t / 4.12 Ghz /1.5 v / Noctua NH D14

    7. _XpLoSiVe_ / Phenom II x6 1090t / 4.11 Ghz / 1.48v

    8. [Darkness13] / Phenom II x6 1090t / 4.04 Ghz /1.39 v / Tuniq Tower 120 Extreme

    9. King_Diamond / Phenom II x6 1055t / 4.02 Ghz / 1.47v / Noctua nh-d14

    10. Kurdetx / Phenom II x6 1090t / 4.01 Ghz / 1.47v / Thermalright Ultra-120 Extreme Rev.c

    En Hızlı x4’ler

    1.Xaroon / Phenom II x4 955 / 4.44 Ghz / 1.52v / Thermalright ultra 120 ext. rev c

    2. mbtaskale / Phenom II x4 B55 / 4.42 Ghz / 1.56v / Thermalright Silwer Arrow

    3.KaptanVecihi / Phenom IIx4 955 / 4.40 Ghz / 1.52v / Xigmatek Red Scorpion

    4. archerdeno / Phenom IIx4 955 / 4.38 Ghz / 1.46v / Thermalright Venomous Black

    5. _G_K_N_ / Phenom IIx4 / 4.30 Ghz / 1.6v / Xigmatek Red Scorpion

    6. Electro77 / Phenom IIx4 965 / 4.28 Ghz / Noctua nh-d14

    7. tg2601 / Phenom II x4 555 / 4.21 Ghz / 1.55V / Thermalright ultra 120 ext. rev c

    8. ceycey11 / Phenom IIx4 955 / 4.21Ghz / 1.52v / Noctua NH-d14

    9. und3rfir3 / Phenom IIx4 965 / 4.21 Ghz / 1.5v / Thermalrigh ultra 120 ext. rev c

    10. F@ruk / Phenom IIx4 970 / 4.20 Ghz / 1.5v




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey11 -- 11 Mayıs 2011; 9:36:22 >




  • Eski sistemdeki islemciden ornek,kimsenin sesi yok ben ekleyeyim konu canlansin
    amd phenom 2 x4 955 3,2@3,9 ghz 1,350@1,475v
    1 saat amd overdrive stabil

     AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 2 Haziran 2010; 21:35:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kudretx

    Eski sistemdeki islemciden ornek,kimsenin sesi yok ben ekleyeyim konu canlansin
    amd phenom 2 x4 955 3,2@3,9 ghz 1,350@1,475v
    1 saat amd overdrive stabil

     AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ


    gerçekten çokğu arkadaştan aldığım bilgilere göre 3,9 sınır değer gibi duruyor bu işlemci için ben çoğu denememde 4.0 üzerinde stabilite sağlayamadım acaba oc yaptığınız ankart neydi biz bi arkadaşımla bu sınırın ma785gt den kaynaklı olduğunu düşünüyorduk çünkü bu işlemciyle çok iyi oc denemeleri var.

    katılımlarınız için teşekkürler




  • amd 955

    3,8 ghz 1,45V bosta 33-35 yükte 50-55 derece / yaz ayında

    3,6 ghz 1,4V bosta 30-33 yükte 45-48 derece

    3,2 ghz 1,35V bosta 28-30 yükte 45-46 derece

    4 ghz de stabilete zorlanıyor gerci o kadarına gerek yok işlemciye saglık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuraTurk

    amd 955

    3,8 ghz 1,45V bosta 33-35 yükte 50-55 derece / yaz ayında

    3,6 ghz 1,4V bosta 30-33 yükte 45-48 derece

    3,2 ghz 1,35V bosta 28-30 yükte 45-46 derece

    4 ghz de stabilete zorlanıyor gerci o kadarına gerek yok işlemciye saglık



    soğutucunz nedir iyi performans veriyor?
  • ocz gladio max

    + feel kasa her tarafına fan taktım hava akımı güzel
  • Mükemmel konu Lazımdı böyle bir konu iyi oldu iyi İntel İ7 yaparda Phenom X4 II durur mu hiç
  • amd 955

    3.8 ghz. 1.425 v. yükte 60 ı buluyor bazende uzun süre yüke binince gümlüyor

    ama stabil 3.7 de çalıştırıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vural07

    amd 955

    3.8 ghz. 1.425 v. yükte 60 ı buluyor bazende uzun süre yüke binince gümlüyor

    ama stabil 3.7 de çalıştırıyorum


    güzel değerler arkadaşlar soğutucularınızıda eklerseniz bu işlemcilere soğutucu tavsiyesi ihtiyacı çok yüksek oluyor soğutucu almak isteyen arkadaşlar fikir sahibi olsunlar.
  • X3 720BE kullanıyorum fakat 4. Çekirdek açık. Dolayısı ile ben de sizin klübe girmiş sayılırım heralde..

    Phenom II X3(X4) 720 3.4 Ghz 1.4V- Sunbeam CCF 40-60 sıcaklık aralığı
  • 3825 mhz x4 945

    3,9 da da stabil 1,475 de ama okadar da abartmak istemedim 1,45 de 255*15 de su soğutma

    http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1226937



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Druigard -- 6 Haziran 2010; 8:53:45 >
  • Amd phenom ıı 965 x4 islemcim var ama fan sesi beni cok rahatsız ediyor bu ıslemci icin sessiz calisan fan hangisini tavsiye edersınız ayrıca bios ayarları ile de bilgiler ve resimler koyarsak foruma cok faydalı olucaktır tessekurler
  • Arkadaşlar 965 işklemci bu 945 lerin overcloklu versiyonumu oluyor .yani 965 alıpda 200mhz overclok yapılıyorda 945alıp 600mhz overclok yapınca olay aynı kapıya çıkıyorsa 965e gerek yok. hız dışında bütün özellikleri aynı diye biliyorum ozaman 965 para vermeye gerek yok.
  • phenom II x2 555 BE@x4 3,75 GHz 1,4V Prime 95 altında 60C oyunlarda 50-55C Sunbeam ccf ile.
    1,5V ile 3,87 GHz yapıyordum ama biraz kıstım malum yaz geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkerse

    Amd phenom ıı 965 x4 islemcim var ama fan sesi beni cok rahatsız ediyor bu ıslemci icin sessiz calisan fan hangisini tavsiye edersınız ayrıca bios ayarları ile de bilgiler ve resimler koyarsak foruma cok faydalı olucaktır tessekurler


    ilk fırsatta resimleri ekleyeceğim. stok fan maalesef etkili fakat sesli çalışan bir soğutucu. eğer sizin için öncelikli sorun ses ise benim gibi çokğu arkadşımızın kullandığını belirttiği gibi sunbeam core contact freezer kullanabilirsiniz. oldukça sessiz çalışan bir fana sahip.

    http://www.hepsiburada.com/sunbeam-core-contact-freezer-amdlga775-corei3i5i7-1156-soket-uyumlu-islemci-sogutucu-sb-cr-cctf1156/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd97878 linkinden daha çok bilgi alabilirsiniz

    quote:

    Orijinalden alıntı: airgunshooter

    Arkadaşlar 965 işklemci bu 945 lerin overcloklu versiyonumu oluyor .yani 965 alıpda 200mhz overclok yapılıyorda 945alıp 600mhz overclok yapınca olay aynı kapıya çıkıyorsa 965e gerek yok. hız dışında bütün özellikleri aynı diye biliyorum ozaman 965 para vermeye gerek yok.



    temem olarak bildiğim kadarı ile işlemciler standart olarak üretiliyor en uygun günlük çalışlma hızları belirleniyor ve ayrılarak satışa sunuluyor. black edition ibaresinin bulunmasının nedeni işlemci çarpan kilidinin açık olmasındandırç yani hız aşırtma yapacaksanız çarpan kilidini değiştirerek çalışma hızlarında değişiklik yapabilirsiniz. aynen belirttiğiniz gibi 945 alıp oc ile 965 hızlarına ulaştırabilirsiniz ancak bu isze 965'e göre daha fazla sıcaklık ve enerji kaybına neden olacaktır. fakat enerji kaybının faturadaki karşılığının çok önemcenecek bir miktar olacağını sanmıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceycey11


    quote:

    Orijinalden alıntı: turkerse

    Amd phenom ıı 965 x4 islemcim var ama fan sesi beni cok rahatsız ediyor bu ıslemci icin sessiz calisan fan hangisini tavsiye edersınız ayrıca bios ayarları ile de bilgiler ve resimler koyarsak foruma cok faydalı olucaktır tessekurler


    ilk fırsatta resimleri ekleyeceğim. stok fan maalesef etkili fakat sesli çalışan bir soğutucu. eğer sizin için öncelikli sorun ses ise benim gibi çokğu arkadşımızın kullandığını belirttiği gibi sunbeam core contact freezer kullanabilirsiniz. oldukça sessiz çalışan bir fana sahip.

    http://www.hepsiburada.com/sunbeam-core-contact-freezer-amdlga775-corei3i5i7-1156-soket-uyumlu-islemci-sogutucu-sb-cr-cctf1156/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd97878 linkinden daha çok bilgi alabilirsiniz

    quote:

    Orijinalden alıntı: airgunshooter

    Arkadaşlar 965 işklemci bu 945 lerin overcloklu versiyonumu oluyor .yani 965 alıpda 200mhz overclok yapılıyorda 945alıp 600mhz overclok yapınca olay aynı kapıya çıkıyorsa 965e gerek yok. hız dışında bütün özellikleri aynı diye biliyorum ozaman 965 para vermeye gerek yok.



    temem olarak bildiğim kadarı ile işlemciler standart olarak üretiliyor en uygun günlük çalışlma hızları belirleniyor ve ayrılarak satışa sunuluyor. black edition ibaresinin bulunmasının nedeni işlemci çarpan kilidinin açık olmasındandırç yani hız aşırtma yapacaksanız çarpan kilidini değiştirerek çalışma hızlarında değişiklik yapabilirsiniz. aynen belirttiğiniz gibi 945 alıp oc ile 965 hızlarına ulaştırabilirsiniz ancak bu isze 965'e göre daha fazla sıcaklık ve enerji kaybına neden olacaktır. fakat enerji kaybının faturadaki karşılığının çok önemcenecek bir miktar olacağını sanmıyorum.


    925 de alınmaz 945 bile fsb artışlarında kasıyor 266 üstünde daha açamadım anakartı ne yaptıysam açılmadı 266*15 o/c denemelerimde sınır oldu ki hernekadar su ile soğutsamda 1,4v max çalışma voltajı belirtilmiş işlemciye
    ancak 945 955 965 bunlarda günlük kullanım 3,8 3,9 max 4 ghz haliyle aradaki farkı vermeye değermi bilmem




  • çarpan kilidini değiştirmeyle fsb değerini arttırmayla yapılan hızaşırtmada bazı farklılıklar bulunuyor.bildiğim kadarıyla fsb yi arttırdığınızda anakarın diğer bileşenlerinin de hızını arttırmış oluyorsunuz yani normalde 200X16 3,2 Ghz olan bir işlemcinin çarpan kilidini 18 yaparsanız 200X18 3.6 Ghz değerine ulaşmış oluyorsunuz. bu durumda kuzey köprüsü frekansı değerini 2000 de abit tutmuş oluyorsunuz. ancak fsb'yi arttırdığınızda yani 250X15 yaptığınızda 3,75 ghz değeri ile birlikte bu kuzey köprusu hızını atıyorum 2500 'e çıkarmış oluyorsunuz. bu nedenle fsb artışı ile stabil bir hız aşırtma yapmak biraz daha zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey11 -- 6 Haziran 2010; 19:52:35 >
  • bende de amd pII 925 X4+gigabyte 785gt ud3h +2gbx1333mhz h-level ram bileşenlerinden olusan bi sistem var
    çok uğraşmak istemediğimden sadece fps artırarak overclok yaptım 240mhzde suan. işlemci 3,360, ramlar 1600mhz ve ht ile köprü hızlarıda 2400mhzde.
    prime95 testi ve 10saat oyun oynayarak test ettim bir sorun çıkmadı. Aslında uğraşılsa daha yükseklerede çıkılabilirdi ama arkadaşında dediği gibi fps ile artırma yapınca diğer bileşinleri ayarlamak bi hayli zor oluyor.
    NOT:Hiç volt yükseltmedim ve stok fanla elde ettiğim değerler:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Northerion -- 7 Haziran 2010; 17:25:38 >
  • PhenomII X3 720@X4 3500 MHz /1.464 Volt /CM HyperTX Bu soğutucu ile en fazla 3600 MHz de stabil kullanabildim. Gerçi bu hız üzerinde fazla bir getirisi olmuyor. işlemciden oldukça memnunum ama X6 lar çıkınca insanın alası da gelmiyor değil.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.