Şimdi Ara

AMD: Nvidia Hawx'ta AA hilesi yapıyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
4.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: musAKka

"Karşılaştırmalı görüntüleri ise yan yana iki sistem toplayıp yapmak lazım" diyorsun da bende hem GTX460, hem de 5850 var şu an hocam. İki sistemi yan yana koyup karşılaştırabiliyorum çok güzel ve hiçbir görüntü farkı yok. Kaldı ki zaten böyle bir görüntü farkı olsa bazıları "AMD'nin görüntüsü daha iyi", bazıları da "nVidia'nın görüntüsü daha iyi" demezdi, diyemezdi. Çünkü bu gibi durumlarda "sen böyle söylüyorsun da, buyur testi yapılmış, kanıtlanmış" deyip veriler önlerine konulurdu.

Ama eğer dersen ki, "bahsettiğim görüntü farkı cuda ve physx'den dolayıdır"; eyvallah derim. Ama onların da getirisi ve götürüsü tartışılır elbet.

Komik gelecek ama aslında birazda göz zevki farklıdır yoksa örneğin Sony ve Philips'in renklerinde hep ton farkı vardır burda kastettiğim ton farkı değil
    süreklilik anlamında. Geçenlerde yine forumda benzer bir konu mevcuttu SS'ler ile belirtlimişti ama linki keşke kaydetseydim. Fotoğraf işin benzetmesi hocam benim kastım aynı seviyede AA AF efektlerinde oyun üzerindeki görüntü ve renk kalitesinde ben kullanıcı olarak Nvidia'nın daha az kusurlu olduğuna inanıyorum. Burada kastedilen oyunlardır yoksa video yada fotoğraf değil. Ayrıca GPU başarımında da maximum değilde minimum fps değerleri de daha önemli değil mi? Bİr de sistem kalitesi önemli özellikle MS(Micro stuttering) konusunda sadece ekran kartlarına yüklenmek haksızlık aslında
    işlemciler burada sürekliliği sağlayan en öenmli faktörler. Yine okuduğum bir yazdıan aklımda kaldı sistem stabil gibi olsada hatalı yapılan OC çoklu ekran
    kartlarında MS sorunu yaratabiliyor. Bende de 460 var geçen forumda 460'larda GPU usage oranlarında düşüklük konusuna değinilmiş ve bunu daha C2duo işlemciler de olduğu bant genişiği daha fazla olduğu için Corei5 ve i7 lerde olmadığı yazılmıştı. Bende e8500 var hala ve DİRT2 Batman AA MAfia II JC2 oyunlarında sırayla işlemci 4 ghz iken denedim daha sonra işlemciyi 400 fsb seviyesine çekip 3.8 GHZ ile yeniden dendeim ve %97 civarına kadar sonuçlar aldım. Artık işlemciyi de bu seviyede kullanıyorum. Konu biraz genişledi kusura bakma hocam. İşlemci ve Ekran kartı aslında artık sürekli beraber gelişiyor gibi yani paranızın büyük kısmını ekran kartına ayırın demek artık biraz demode oldu gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: sdelta

quote:

Orijinalden alıntı: aRiSe*

Boş boş konuşacağınıza ortalığı bilgili insanlara bıraksanız da biz de sizin bu saçma sapan yorumlarınızı okurken zaman kaybetmesek ?

Madem yorum okumayacaksın alt satırlara kadar inme, bilgimiz var ki yorum yapıyoruz. Saçma sapan yorumlar demişsin senin yazdığın kelimelerden ne kadar saçma bir kapasiten olduğu belli oluyor.

Bilginizden değil bilgisizlikten konuşuyorsunuz. Fakat sizin başınıza gelmiş şanssız şeyler bunlar. Bunu genelleme yapmak bilgisizliktir bence. AMD ATI'ı satın aldığından beri iyi gidiyolar bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

quote:

Orijinalden alıntı: sdelta

quote:

Orijinalden alıntı: aRiSe*

Boş boş konuşacağınıza ortalığı bilgili insanlara bıraksanız da biz de sizin bu saçma sapan yorumlarınızı okurken zaman kaybetmesek ?

Madem yorum okumayacaksın alt satırlara kadar inme, bilgimiz var ki yorum yapıyoruz. Saçma sapan yorumlar demişsin senin yazdığın kelimelerden ne kadar saçma bir kapasiten olduğu belli oluyor.

Bilginizden değil bilgisizlikten konuşuyorsunuz. Fakat sizin başınıza gelmiş şanssız şeyler bunlar. Bunu genelleme yapmak bilgisizliktir bence. AMD ATI'ı satın aldığından beri iyi gidiyolar bence

Kesinlikle katılıyorum Tolga'ya. Böyle bir şey söylenebilir mi ya? "Ben Ati kart aldım anakartımı yaktı, başkasını aldım yavaş çalıştı, demek ki neymiş; Ati kartlar hem yavaş hem de anakart yakan kartlarmış." Yani bu çıkarımı yapmak cidden garip geliyor bana. 6 yıldır 3 farklı Ati kart kullandım hiçbirisinde de anakartım yanmadı ya da verdiğim paranın altında bir performans görmedim. Aynı durum nVidia için de geçerli, onda da yeni sürücüleri kuran kişiler ekran kartlarının yandığını belirtmişlerdi. O zaman da Ati'ciler nVidia'ya laf atıyorlardı kartları yanıyor diye. Doğru muydu bu? Hayır, sadece birkaç kullanıcının başına gelen talihsizlikti. Lütfen fanboy'luk yapmayalım, bu firmalar bize para vermiyor, aksine her sene 400-500$ para alıyorlar bizden, niye hala babamızın malıymış gibi iki markayı birbirine karşı savunup yersiz iddialarla da bu tezimizi besliyoruz?

• Ayrıca nVidia'nın driverları yüzünden ekran kartları yanan arkadaşlarıda hatırlıyorum forumda. Hatta o olaydan sonra driverların hemen indirilmeme olayı yaygınlaştı. Driverlar çıktıktan 4-5 gün sonra indirmeye başladı millet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

Ayrıca nVidia'nın driverları yüzünden ekran kartları yanan arkadaşlarıda hatırlıyorum forumda. Hatta o olaydan sonra driverların hemen indirilmeme olayı yaygınlaştı. Driverlar çıktıktan 4-5 gün sonra indirmeye başladı millet.

İşte onu diyorum ben de. Yani tek bir kişi başına gelen bir olaydan muhteşem bir çıkarım yapıp bunun da adını bilginlik koymasın lütfen. nVidia driver'larından kartı yanan kaç kişi vardı, o durumda bile böyle bir çıkarım yapmak yersizdi kesinlikle.
  • quote:

GTX480'lerin 6 ay önceki fiyatlarıyla şu an forumdaki 2. el fiyatlarını biliyorsunuz değil mi? Ortalama 1050-1150 liraya alınmış kartlar şu an 625-650 TL civarında satılıyor.

ati 5850de 600 tl alınırken şuan 300 320tlden 2.elde satılıyor bazen 300e de gitmiyor... yada 1300tl alınan 5970 şuan forumda 850tl yani modeller arttıkça yada rekabetin çok yakın olması ve güzel olmasından dolayı fiyat dengeleri anlık değişebilir yada geç değişir ama zararda artabilir ama o kişi zevkini almışdır kartları kullanmışdır zaten:) donanım pahalı bir hobi biliyorsun bunu 2007de 1100tllik 8800gtx şuan 140tl geçen süre 3yıl

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

GTX480'lerin 6 ay önceki fiyatlarıyla şu an forumdaki 2. el fiyatlarını biliyorsunuz değil mi? Ortalama 1050-1150 liraya alınmış kartlar şu an 625-650 TL civarında satılıyor.

ati 5850de 600 tl alınırken şuan 300 320tlden 2.elde satılıyor bazen 300e de gitmiyor... yada 1300tl alınan 5970 şuan forumda 850tl yani modeller arttıkça yada rekabetin çok yakın olması ve güzel olmasından dolayı fiyat dengeleri anlık değişebilir yada geç değişir ama zararda artabilir ama o kişi zevkini almışdır kartları kullanmışdır zaten:) donanım pahalı bir hobi biliyorsun bunu 2007de 1100tllik 8800gtx şuan 140tl geçen süre 3yıl

tamam da musAKka 6 aylik sureden bahsediyor 5850 14 aydir var, yani ancak 14 ay sonra 300 tl dustu, gtx480 ise sadece 6 ay'da 500 tl dustu, yani hala taksitleri bitmemis olanlar var

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet__01

quote:

Orijinalden alıntı: Falkenbach54

Keşke AMD'de böyle bir şey yapsa.Oyunda ineğin kıçından düşen b*ku ben 8xAA ilede aynı görürüm 4xAA ilede.Neden performans törpülensin.Ha illa fetiş yapmak isteyen arkadaşlar olabilir ben 1000 TL verdim o b*ku 8xAA ile görecem diyorsa haklıdır birşey diyemem.

arkadaşım bu olay için ati veya nvidia'nın hile yapmasına gerek yokki kolayı var ayarlardan 8xAA yerine 4xAA seçersin o boku 4xAA ile görürsün

Bok hariç her yeri 4xAA ile görürüm ama o zaman. :) Neyse geleneği bozmadım kafeye HD6850 , Eve GTX460 aldım bakalım nasıllar. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Burhan, ben bu durumun sadece AMD'ye özel gibi gösterilmesi üzerine söyledim. Yani her parçada oluyor bu elbette.

1300TL'lik 8800GTX'i bizzat kullandım, iyi bilirim o durumu.

• msi likid 8800gtx su blok kitiyle vardı sizde ben bilirim reis onu kullanırken bende 2.el 8800gts 320mb msia 410tl bayılmışdım

şuan aynı kartı daha yeni 79,99tlye verdim
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.