Şimdi Ara

## AMD'nin Phenom İşlemcilerinin Yaygınlaşma Süreci ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## AMD'nin Phenom İşlemcilerinin Yaygınlaşma Süreci ##


    AMD'nin yeni nesil işlemcileri Ağustos sonu itibariyle kendini göstermete başlayacak. Firma yeni nesil mikroişlemci mimarisinin ilk örneği olan ve 2GHz'de çalışan Barcelona işlemcisini Ağustos sonu gibi basın ve test merkezlerini göndermeyi planlarken son kullanıcılar ise işlemci ile Eylül ayı gibi buluşabilecek. Tabi firma özellikle Ekim ayında Barcelona ailesini farklı saat hızlarına sahip yeni modeller ile de destekleyecek.

    Açıkçası Barcelona tarafında izlenecek yol hemen hemen kesinleşmiş gibi görünürken, Phenom ailesine yönelik belirsizlikler henü tam anlamı ile kesinleşmiş değil. Bilindiği gibi daha önce Phenom işlemcilerinin gelecek yıla kalacağına yönelik haberler resmi açıklama ile yalanlayan AMD, takvimde bir sapma olmayacağını ve ilk Phenom işlemcilerinin yılın son çeyreği içerisinde hazır olacağını belirtmişti. Tabi bu noktada bazı soru işaretleri de yok değil. Zira AMD'nin yılın son çeyreği içerisinde hangi Phenom modellerinin tam olarak pazara sunulacağı kesinleşmiş değil.

    Eldeki verile ışığında yıl sonuna doğru piyasaya sürüleceğine kesin gözüyle bakılan işlemci AMD'nin soket AM2+ formunda tasarlanan tek Phenom FX işlemcisi olması beklenen Phenom FX-80 modeli olacak. Diğer modeller hakkında şu an için net bir bilgi bulunmuyor. Açıkçası AMD, 2007 bitmeden bazı Phenom FX modellerini daha piyasaya sürebilir ama unutmamak gerekiyor ki AMD'nin Phenom ailesi FX modellerinin yanı sıra X2 ve X4 serilerine sahip olacak. Bu noktada elimize ulaşan bilgilere göre, AMD'nin ilk jenerasyon Phenom işlemcilerini tam kadro sahaya sürebilmesinin 2008 Mart ayını bulabileceği söyleniyor. Burdan hareketle özellikle 2008 Ocak-Mart ayları arasında yeni model duyurusu açısından AMD fırtınası da esebilir.

    İşin özü gelecek yılın ilk aylarında AMD'nin Phenom (65nm) işlemcileri ile Intel'in Penryn (45nm) işlemcileri arasındaki rekabete tanık olacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 19 Temmuz 2007; 9:03:27 >







  • amd yener bence :P
  • geç olsun güç olmasın intele umarım iyi bi cevap verir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD

    amd yener bence :P


    puhaha

    hadi bahisler başladı...

  • amd nin tek umudu barcelona ve phenomlardır eğer bu işlemcilerlede aradığını bulamazsa amd iiçn kötü olacak ama bence kesinlikle bu işlemcilerle aradığını bulacak fiyetları uygun olursa dehşet satacak bu işlemciler
  • Mart ayında piyasaya hepsi gelirse.Mayıs haziran gibi TR de yaygınlaşır.O zaman irdahki yaza doğru İntel den kurtuluyor ve AMD ye geçiyorum.İlk fırsatta Phenoım alacağım.İsterse Celeron kadar performansı olmasın.İntelin lanet çipset politikasından bıktım usandım.
  • belki ,olabilir,vs. vs. vs.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hkacmaz

    Mart ayında piyasaya hepsi gelirse.Mayıs haziran gibi TR de yaygınlaşır.O zaman irdahki yaza doğru İntel den kurtuluyor ve AMD ye geçiyorum.İlk fırsatta Phenoım alacağım.İsterse Celeron kadar performansı olmasın.İntelin lanet çipset politikasından bıktım usandım.



    Bende Phenom a kadar E6850 kullanmaya karar verdim
  • işlemci mimarisi sanırım buradaki en önemli rolü oynuyor. amd daha önce bize düşük saat hızıyla performansı göstermişti. eğer conroe den daha sağlam bir alt yapı ise bu amd nin kurtuluşu olur. 65nm yi intel çok iyi değerlendirdi, fakat amd 65nm de önce eski mimarisini kullandı ve epey gecikti. intelin en büyük avantajı 65nm nin getirdiği esnekliği çok daha cabuk değerlendirmesi.

    bakalım conroe vs k10 yarışından kim galip çıkacak. çok geç başlayan bir yarış ama bu.

    not: ohh bu topicde o kel adam yok yaşasın yahu
  • amd gecikmesinin en büyük sebebi ati yi almasıdır bu birleşme hem ekonomi olarak hemde teknoloji olarak amd yi sıkıntıya soktu yoksa çoktan işlemcilerini piyasaya sürmüştü bile k10 core mimarisini tahtından edecek bunuda intelin fiyat indirimlerinden de anlıyoruz stok eritmeye çalışıyor önümüzdeki aydan itibaren fırtına başlayacak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maxthon23

    geç olsun güç olmasın intele umarım iyi bi cevap verir
    İnş.

    Geride kalırsa da (inş. kalmaz) inş. Penryn'lerin çok gerisinde kalmaz. Artık 4 yıllık İntel Northwood 2.4 işlemcim oyunlara yetmez oldu. Eylül gibi satalım bilgisayarı, Haziran'a kadar bekleyelim, Haziran gibi bir Phenom X2 alalım da kurtulalım bu dertten. Böylece 2004'ten beri süregelen AMD sevdam da bitsin. O zaman da GeForce 9'ların durumu iyi olmazsa alırım ikinci el bir 7600 GT, bir sonraki seriye kadar idare ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 19 Temmuz 2007; 11:20:23 >
  • Teşekkürler fx57
  • Phenomlar penrynlere göre daha ucuz olcak gibi. 999 dolar olmayacakları kesin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.