Şimdi Ara

AMD’nin inanılmaz yükselişi: Kârını dörde katladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD’nin inanılmaz yükselişi: Kârını dörde katladı



    Pandemi dönemini en iyi geçiren firmalardan birisi şüphesiz AMD. Özellikle Intel’in yaşadığı bazı olumsuzlukları iyi değerlendiren firma katlanarak büyüyor. Nvidia’nın ilk kez 6 milyar dolara yaklaştığı dönemde AMD de 4 milyar dolara doğru gidiyor. 



    AMD ikinci çeyrek tabloları



    Firma tarafından yapılan açıklamaya göre ikinci çeyrekte elde edilen toplam gelir 3.85 milyar dolar oldu ve yıl bazında yüzde 99 artış gösterdi. Faaliyet kârı ise 831 milyon dolar ile yüzde 380 gibi inanılmaz bir artış elde etti. 



    Ayrıca Bkz.Twitter ücretli aboneliği ile farklı avantajlar sunulacak



    Gelirde en büyük pay yine Bilişim ve Grafik bölümünün oldu. 2.25 milyar dolar gelir üreten bölüm yüzde 65 büyüdü. Ryzen satışları bölümü sırtlarken grafik kartlarının ortalama fiyatı da artış gösterdi. 



    Kurumsal ve Yarı Özel bölüm ise 1.6 milyar dolar gelir ile yüzde 183 büyüdü. EPYC işlemcilerin başarısı ve rekor konsol satışları bölümü sürükledi. Bunun dışındaki operasyonların ise 90 milyon dolar zarar ürettiği ifade ediliyor. 



    AMD yılın üçüncü çeyreğinde 4 milyar dolar gelir barajını aşmayı hedefliyor. Ryzen işlemciler ile birlikte Radeon RX 6000M serisi ve Radeon RX 6600 XT satışlarının bu dönemde etkili olması bekleniyor. 

     




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/284981/amd-reports-second-quarter-2021-financial-results-99-growth-yoy







  • Yaptığı performans artışları bir yana, akıllıca hamleleride etki etti. En önemlisi 5-6 yıl boyunca hiç anakart değiştirmeden tüm çıkan işlemcilieri bu anakartlarda kullanmak çok mantıklıca bir işti. 2017 yılında b350 bir anakart alan bir insan bile 5000 serisi hariç tüm işlemcileri kullanabiliyor. ben ozamanlar intelden geçmiştim. Şimdi am5 anakartlara geçme niyetim var. Yine 5-6 yıl boyunca bu am5 desteklenirse karını 8'e katlar.
  • Yaptığı performans artışları bir yana, akıllıca hamleleride etki etti. En önemlisi 5-6 yıl boyunca hiç anakart değiştirmeden tüm çıkan işlemcilieri bu anakartlarda kullanmak çok mantıklıca bir işti. 2017 yılında b350 bir anakart alan bir insan bile 5000 serisi hariç tüm işlemcileri kullanabiliyor. ben ozamanlar intelden geçmiştim. Şimdi am5 anakartlara geçme niyetim var. Yine 5-6 yıl boyunca bu am5 desteklenirse karını 8'e katlar.

  • Konsollarında etkisi vardır steam deck de apu kullanacak gibi laptoplardada amd ryzen etkisi fark ettiriyor .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eskiler çok iyi bilir ki ;
    AMD nin b*ktan bir mimarisi var, ve bu yüzden çok ısınıyordu
    aradan geçen 10 ~ 15 yıl içinde nm teknolojisi bu ısınma sorununu aşmasına yaradı. ama bu %100 verimli bir işlemci logic mantık mimarisine sahip olduğu anlamına gelmez. şu dönem gizliden gizliye yükselen bir şey var ise o da ARM mimarisi ; bu arada intelinde fazla övülecek bir noktası yok x86 mimarisi yüzünden eski seviye elde yazılmış katmerli bankacılık yazılımlarını şu an olası bir ARM sistem açığı bulunur diye ciddi hacimli firmalar ve bilgi teknoloji uzmanları kolay kolay öneremediği ortada ve dahası ARM büyük ebatlı önbellekli CPU modeline bu yüzden ciddi anlamada tam geçemiyor.

    he şu sıralar son kullanıcı açısında en sorunsuz ve F/P anlamıyla en iyi alternatif bu olduğu ve zenginden daha çok zengin olmayan var olduğu için geniş müşteri tabanı olduğu ortada ! ama ileride yapay zekaya dayalı işlemci mimarisi yapılanmadı ve 3d işlemciler çıkınca ortada ne intel ne de AMD kalmayacak !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 29 Temmuz 2021; 11:45:36 >




  • nan şunun hissesini almadık 2 dolarken.AMD’nin inanılmaz yükselişi: Kârını dörde katladı 



    AMD’nin inanılmaz yükselişi: Kârını dörde katladı
  • Buradaki AMD hissedarları için iyi haber. Tabi 2$ zamanında aldılar ise.

  • Xit kullanıcısına yanıt
    Karını 8'e katlamak istiyorsa laptop piyasasında kendini hissettirmeli. Her yer intel&nvidia laptop kaynıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

    Karını 8'e katlamak istiyorsa laptop piyasasında kendini hissettirmeli. Her yer intel&nvidia laptop kaynıyor

    hocam yine bi önceki senelere göre iyi adı sanı yoktu, şimdi ufak tefek var piyasada ryzen işlemcili olanlar.

  • ryzen laptop işlemcileri çok iyi, bu piyasada daha çok iş yapacak.

  • Böle fiyatları uçurursa çöküşünüde görücez tekrar:S

  • RISC-V yolda ARM yi yerinden edebilir win8 in doğru düzgün kullanılmayıp win7den win10a geçişin yapıldığı gibi...


    Ayrıca komut seti olarak AVX-512 gibi çok spefisik ve karmaşık setler bulunuyor x86-x64 mimarisinde ARM bu kadar yükün altından kalkamaz. Belki yaygın olarak dünyada kullanıcılar tarafından çok kullanılacak ancak yinede iş simulasyona veya hesaplamaya geldiğinde ARM bunların yerini alamayacak...

  • ShadowWyvern S kullanıcısına yanıt

    AVX-512 dediğin şey bilimsel matematik argümanı anlamıyla 512 bitlik değerin işlenmesi anlamına geliyor !

    ama burada soru bu bir tane 512-bit bilimsel matematiksel işlemi donanım hızında halletmesi ama açıkcası zaten

    512-bit olsun ve üzeri olsun bunlar kat ve kat daha yüksek seviyeleri zaten donanımsal değilde yazılımsal olarak hallediliyor

    ve dahası bu işlemi 512-bitlik register işlemcileriyle yapmıyor. altı üstü 32 veya 64 bit reg sistemleriyle yapıyor.

    zaten eğer 512-bit seviyesinde bunları real time işleye bilseydi zaten şu an 512-bit işlemci kullanırdık.

    bunlar anca tek oturumlu şifreli sayfa verileri anlamında kullanılım alanı var.

    bunun ötesinde işlemci özellik etiketinden başka bir şey değiller.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 29 Temmuz 2021; 14:28:36 >
  • 200$ olması gereken işlemcisini 300$ dan cıkartıp ustune 350$ a satınca normal tabi...


    130 $ a düşen bir önceki nesil işlemcisinide ayıp olmasın dıye 200-250$ bandına cıkarınca 1 sat 3 kazan ile 4 e de katlar 8 ede.



    tam türkiye cumhuriyeti vergi sistemi gibi.

    onuda şakşaklayanlar var bunuda. durumun malesef büyük bölümü bundan ibaret.

  • amd yazılım işini geliştirebilirse ekran kartı konusundada çok büyük karlar edecektir.mesala 6700 xt çok güzel kart ama yazılımdan dolayı 3070 tercih ederdim

  • maalesef ben de aynı düşünüyorum.gül gibi kartlar dururken sürücü yüzünden nvidia'nın 8gb kucağına oturuyor millet.şu anda 8gb'nin yetmediği oyunlar sayabilirim.o kadar bağırdı çağırdı millet 12gb yapmış 3080 ti'ler lütfedip.yapıştır 16gb karşim bu sene gitsin diye mi alıyoruz biz bu kartları ikinci el araba parasına?3090 mı alacak yani vram isteyen 3080 ti'den farkı yok hatta kötü oyunlarda?

  • Ben niyetlendim. Mart 2016 ydı. Aracı kurum 15000 dolar alt limit var dedi yurt dışı işlem için. Bende de nakit azdı o zaman. Şu an çok kolay ama o zaman yurtdışı işlem nispeten zor ve alt limit yüksekti. Borç vs bir şekilde denkleştirirdim belki ama işe yeni başlamıştım yemedi pek. Milyoner olabilirdim cesaret edip almış olsam. Şu an 104 dolar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 30 Temmuz 2021; 5:48:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt

    sen iyi gene niyetlenmişsin araştırmışsın ama yüzmüş yüzmüş sonunda vazgeçmişsin.ben amerikan borsası biz alamayız demiştim meğer forexle mi her şey alınabiliyormuş bilsem ben bir şekilde bulur alırdım ama şimdi satmazdım.daha zen4 çıkaracaklar rdna3 çıkacak böyle durmaz yani bu daha çıkar.sadece masaüstü başarısı ile oluyor bunlar.server kurumsal notebook bi adam gibi girseler tam çarşı karışır.yatırım tavsiyesi değildir geç kalınmıştır.

  • neden bu kadar şaşırtıcı oluyor ilginç. Adamlar AM4 soketi 5 senedir kullandırmış, 500 liralık anakart ile 5000 serisi işlemcilerini kullandırıyor, daha ne yapsın. Tabi ki kar edecek..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 30 Temmuz 2021; 12:48:30 >
  • EVGA FTW 3 RTX 3070'den PowerColor Red Devil RX 6700 XT'ye geçtim. Sırf yüksek fiyatlı alıcı buldum diye sattım 3070'i 6700XT'yi de uygun fiyata aldım ve yüksek oranda kar yaptım.

    Dediğinize son derece katılıyorum şu sürücü olayları beni çileden çıkardı, mis gibi Nvidia varken sürücü olayıymış kart fazla güç çekiyormuş gibi olaylarla uğraşmadan kullanıyordum ama 6700XT de sürekli bir sürücü hatası ile uğraşıyorum.


    Tekrar kart alabilecek olsam asla AMD almıcam.

  • Haketti

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.