Şimdi Ara

AMD mi P4 mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende ilk K5 100'den itibaren AMD kullanıcısıyım. O zamanlar p166'da bile ancak oynayan oyunları ben 4*4mb dandik 16mb ramle rahatça oynuyor, windows 98'le sorunsuz çalışıyordum.Hatta başta yeni kullanıcı olduğum için farkedemediğim işlemci fanı stop etmiş haliyle<img src=icon_smile.gif border=0 align=middle> Bu güne kadar sürekli yenilediğim sistemimde hiç bir zaman İntel düşünmedim kullanan arkadaşların sistemlerinin benimkinden ne kadar yavaş olduğunu görmek yetiyordu. Sonra makro bilgisayarda çalışmaya başladıktan ve işin inceliklerini bir nebze olsun öğrendikten sonra artık hiç ibr şekilde AMD sistemden vazgeçilmeyeceğini öğrendim.En sonunda DDR anakartla gerçekten hızlı bir sistemim oldu...
    Duron 800@933(şimdilik)
    Epox 8kha+ Mobo
    512 Kingston pc2100 ddr sdram
    40GB seagate ATA IV
    Daha ne olsunki, hemen hemen kendisinden 130 dolar daha pahalı P4 1400 ayarında STABİL bir sistem, birde Athlon olsa zaten...
    <img src='http://a1368.g.akamaitech.net/7/1368/25/a5d8fce70365bf/whatisthematrix.warnerbros.com/img/lapham_on_bike_smll.gif' border=0>
    Duron 800@933 DDR 266MHZ
    Creative MX 220/374...




  • amd bus hızı aha 266 dıyodunuz hadı ıntelınde 400'ü var hadi görüşürüz binaleyh...En önemlisi mikroişlemci sektörünün gelişmesini sağlayan br mikroişlemci devidir.Yani en kolayı 8051'den başlayan bu oluşum yıllar içinde gelişti.Sorarım size artık dikkat ettiyseniz amd hızını açıklamyo onun yerine işte +1900 yada +1700 kullanıyo neden?işlerine gelmiyo.Intel bastıra bastıra 2.0 ghz dıyo ayrıca 2.0 için Rdram kullanılsa idi 850 chipsetiyle görürdük amd nasıl tokat yerdi(gerçi p4 1.7 ye kadar olan i850 256rdram ile testlerde güzelce bi geçiyo amd'yi)
    <img src='http://funkstar.8m.com/funky2.gif ' border=0>
  • Magicdeath'in de tavsiyesini göz önüne alıp AMD ve 266A chipsetli msi anakart aldım. Hiç de stabilite sorunu falan yaşamadım. Vallaa sabahtan akşama kadar oyun oynuyorum banamısın demedi.
  • adamlar funkcim senin gibilere mhz in onemli olmadigini onemli olanin sonuc oldugunu gostermek icin isimlendirmeyi degistiriyo sen hala nediyorsun bi kere o 400 dedigin fsb 100 *4

    sel am un aley kum
  • FunK,
    <img src=icon_smile.gif border=0 align=middle> İntel 400 FSB ye çıksa bile bir işe yaramıyor gördüğün gibi..Ancak Athlon 1.4 ü geçebildi..Yoksa yılın ödülünü Amd Athlon Xp 1900+ değil P4 2.0 alırdı<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle> <img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>
    ahahah Hızını açıklamıyor mu?Açıklamasa bile alıcı sorduğunda söylenmiyor mu..Ayrıca değil i850 ile i845 ile bile gelse bir işe yaramaz..Amd Athlon Xp serisinin karşısında..Hem fiyat olarak hemde performans olarak..Fiyatlarına bakarsan zaten görürsün..P4 2.0 ın fiyatı /-\Amd Athlon Xp 1900+ nın fiyatı<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle> Nbr Funk?Kaldı ki zaten bazı test sitelerinde Amd Xp 1900+ ile P4 2.0 hakkında bayağı inceleme yapmışlar ve galip Amd çıkmış<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle> Yani..<img src=icon_smile.gif border=0 align=middle><img src='http://rayback.sitemynet.com/essaysig.gif' border=0>

    Flamingo S.R.L
    www.flamingo.ro

    Edited by - MagicDeath on 27 November 2001 09:30:14




  • Bırakın savaşı sadece incelemelere bakın.
    Bende Athlon 1.4 ddr var ve de son derece memnunum intel demek mani demek :)
    bi rdram 256 lık ne kadar haberiniz var heralde...
    Not: Artı olarak son incelemelere baktığımda
    1.9 xp yi bırak
    benim 1.4 ddr bile 1.8 1.9 arasında gidiyordu.
    1-2 ufak uygulamada P4 2.ghz geçtiğini gördüm.
    Ben baktım inceledim Amd dedim
    isteyen gitsin intel alsın seçim de herkez sonuçta...


    Boşver...
  • Bu konuda bir değiştirme yapmam gerekecek
    sanırım
    bu şekilde 1.8 ile 1.9 arasında giden
    amd 1.5 xp dir.
    İkinci alternatif işlemcim
    amd 1.4 p4 1.7 ile kapışıyor.
    ama mpeg encode un da sanırım 1 yerde
    2.ghz i geçiyor.1.4

    Boşver...
  • Bak sana ve herkese kesin sonucu söyleyim..<img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>
    AMD Athlon XP serisinden herhangi bir frenkans daki işlemci İntel Pentium 4 sersini fiyat/performans olarak geçmekte ve Athlon 1.4 GHz =P4 1.7-1.8-1.9 GHz a ama 1.9 arasıra geçmekte o farklı..Athlon Xp serisi ise p4 leri aynı hızla siliyorlar..İşte bu kadar..Sonuç:Amd kazanıyor..

    Flamingo S.R.L
    www.flamingo.ro
  • Tabiki magic beni destekleyeceğini tahmin etmiştim zaten.
    Amd bir numara anlayana diyecem
    artı yardımcı siteleri de inceleyebilirler
    levent pekcan ve de onun gibi hardware masterlar da yanılmıyor heralde. :)
    ama son incelemede xeon serisi mp den daha üstün gözüküyordu anandtech de bir bak istersen


    Boşver...
  • Intelcilerin yüzüne kazık yediklerini niye vuruyosunuz AMD ci arkadaşlar.

    Takmışlar yok yanar yok stabilitesi düşük. Şu herhafta 1 p4 toplayan intelci arkadaşın AMD stabilite sorunu belki teknik servisin kendisi olmasından kaynaklanıyordur.

    Yok öyle bişey yok!!! Bunu XP1800+ ile yolluyorum ve Prof. olarak multimedia hazırlıyorum ağrlıklı olarak 2D ve 3D programları kullanıyorum Video ve sound editing yapıyorum çoğu uygulama yanyana çalışıyo bu makinada... Daha bir kere dahi çökmedi inanın. Tek bir programla uyumsuzluk yok. İşyerinde ve eskiden evde Intel kullanıyordum her nevi inteli yıllardır kullanmış biriyim. İşyerindeki macintoshçulara Neden makinayı resetleyip durduğumu anlatmaya çalışıyordum. Ama artık bitti. Onlar intel sen gel evde Amd yi gör diyorum.

    Bırakın siz kazık yemişsiniz parasını yeni tamamlayanlar da yemesin.

    Cidden bi sorun olsa ben yandım siz yanmayın derim. Tercih sizin. Gidin Tomshardware - Anadtech - hardocp - sharkextreme i araştırın. Hepsinde tek sonuç var. Toms amca intelden direkman reklam aldığı halde gerçekleri (accık yumuşatarak) yazdı.

    Bir MSI KT266A anakart bir de XP1800+ alın. Mükemmel tercih. Benimki malesef sadece KT266. Sorun var mı derseniz A versiyonu daha hızlı.

    Hemen hepiniz NVIDIA ekran kartı kullanıyorsunuz. Ona rakip bile tanımazsınız. Bilin bakalım NVIDIA nın nForce çipset anakartı neden AMD için çıktı. Amd alacaklar; Türkiye ye girişini bekleyebilirseniz daha ucuza yüksek performans için nForce u seçin.

    Öğrendiğime göre Microsoft çıkaracağı XStation da nForce anakartı kullanacakmış Bu anakarta intel mi sokuşturacaklar yoksa!!! Uyumsuzluk işletim sisteminizi yapan Microsoftu mu korkutmuyor da Intelciler ayaklanıyor.

    Geçin arkadaşlar kazık yedik diyememenizi anlıyorum. Doğaldır. <img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>

    Mübarek gecede doğru yolu bulmanız için dua edecem. Belki siz amd aldıkça AMD daha da büyür Intel de azacık akıllanır . Biz de Cidden birbiriyle yarışabilen işlemciler için gözlerimizi bozarız. Ha aranızdan biri ben işlemci üretiyorum, vatana millete hayırlı olsun derse O başka.


    <img src='http://www.oc-athlonxp.com/images/intel_vs_XPedit.jpg' border=0>



    Edited by - vurkacoglu on 29 November 2001 13:37:07




  • Arkadaş bu forumu takip edip bilgisayar alıcak arkadaşlara bunu göstermemiz lazım
    ondan sonra 100 150 dolar daha fazlasına
    daha düşük performans görebilirler.
    Örnek:AMD - ATHLON XP - 1500 - 266 MHz, Soc.A, (384 Kb )+FAN-Thunderbird 155 $

    Pentium 4 - 1.8 GHz (256 Kb Cache) - 400 MHz - Socket 423 289$

    Bu rakamlar istanbuldaki bir bilgisayar şirketindendir.

    Boşver...
  • Beyler bu konu üzerine ayağım iyileştikten sonra kendi şirketim de bir test hazırlayacam.Test de AMD Athlon Xp lerin tüm serisine karşı tüm P4 serisi olacak.Ve bu sonuçları forumda yeni bir konu açıp yayınlamaya çalışacağım.Umarım bundan sonra işler değişir de insanlar kazık yememeyi değilde daha doğrusu yanlış yaptıkları işi düzeltmeye çalışırlar..

    Flamingo S.R.L
    www.flamingo.ro
  • <img src='http://www.oc-athlonxp.com/images/intel_vs_XPedit.jpg' border=0>
  • Hahaha güzelmiş :))))

    Flamingo S.R.L
    www.flamingo.ro
  • Bırakın allah aşkına ya!Hala AMD mi İntel mi diye sorabiliyo insanlar.Ben bunun sorulmadığını kabul ediyorum.Bence bu tartışma 1-2 yıl öncenin tartışması.Atı alan üsküdarı geçti gibi bi durum var.AMD sorunluymuş....Ne sorunu?????
    Bende 686B güney köprülü(şu hatalı olan) sistem var live value ile problem yarattı.Girdim nete 5 dakikada gerekli yama ve driverları indirdim bitti.Başkada sorun duymadım görmedim.
  • Bu kadar basit işte..
    Bu konu bitmiştir...

    Flamingo S.R.L
    www.flamingo.ro
  • <font size=5>Süpersiniz !!! Hepiniz Harikasınız yaa !!

    Türkiyenin en ateşli en heyecanlı Tartışma forumuWWW.DONANIMHABER.COM forumlarıdır !

    ben de bunu istiyordum !
    şimdiii :
    1 : imerhevli ---> böyle ateşli bir tartışma yarattığın için teşekkürler

    2 : Funkstar ve Magicdeath ----> bir websitesinde hiç saçmalamadan , son derece saygın bir biçimde bu denli tezat 2 görüşün tartışabilmesi ne mükemmel !!!

    3 : JazzRabbit ve vurkacoglu ---> katılımınız ve görüşleriniz için teşekkürler ! özellikle vurkacoglu'nun imzası cok güzel olmuş ama biraz büyük !! :))

    peki ya bu tartışmada olması gereken ama olmayan 2 kişi kim !?!?!?
    tabiki "powerstorm" ve " The Guardian "

    nerdesiniz ....

    iski burada siz nerdesiniz !!!</font id=size5>



    Hey iski bAnA bir birA
    yAnımdAki fıstığA bir teKiLLa !!!<img src='http://home.resmim.com/pic.php3?uid=iski2001' border=0>




  • Ben burdayim izliyorum sizleri biraz yorgun du$tum son aylarda <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>...
    canerce@hotmail.com
    <b>i</b>C<i>Q</i>:<b>13522744</b>
    <b>T</b><i>o</i> <b>B</b><i>e</i> <b>O</b>r N<b>o</b>t <b>T</b><i>o</i> <b>B</b>e<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>
  • <font face=Tahoma></font id=Tahoma>
    Bu tür saçmalıklar sürecek gibi gözüküyor. Amd nin çekirdek yapısının eski donemlerle ısınma ile birlikte kullanıcılar arasında tedirginlik yaratması amd yi son derece yıprattı. Ama amd bıkmayarak usanmayarak Amd Xp adı verilen işlemciye Saat carpanını Intel le dalga gecmeq amacıyla değişti ve Dünya'ya en hızlı işlemciyi getirdi..Amd nin sorunsuz oldugu tüm TEst sitelerinde mevcuttur.. Amd nin bilindiği üzere hızlı olmasının tek dezavantajı intel e gore daha fazla ısınmasıdır..Ilgılenenler için kücük bir Amd rehberi

    Amd Athlon xP 1.6 -
    Asus A7A266 266Mhz support DDR-Ram 6Channel Sound onboard
    256Mb 266Mhz DDR-Ram-Kingston
    Abit GeForce2Mx-400 64 Mb
    20 GB Quantum HDD(10000RPM(Rate per minute)
    Amd ye özel Fan(10$)
    300Watt Kasa+Kasa Fanı

    Yukarıda belirtilen configrasyonda hiçbir sıkıntı gorulmemiş ve oyunlarda çalışan SSE komutların her zaman XP de daha düzenli çalıştığı görülmüştür..Lütfen Amd ye karşı bir endişe duymayın..!

    <font face=Tahoma></font id=Tahoma><font size=2></font id=size2>

    [line]</b><b>[/small][small]
    Raining Blood ,From a Lacerated Sky
    Bleeding its Horror ,Creating my structure
    Now I Shall Reign in Blood!!

    R-B/Assassin

    Raining-Blood




  • Kaldı ki ısınma sorunu olsa bile şuan bir problem yaratmamaktadır...70 derece ye kadar ısınsa bile ki en fazla 99 oluyor.
    BIOS dan restart olur başka birşey olmaz..

    Flamingo S.R.L
    www.flamingo.ro
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.