Şimdi Ara

AMD işlemcili dizüstüler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sağda solda çok görüyorum amd ekran kartı performans sorunu crossfire çalışmıyor mu falan gibi.

    Teorisinden başlayalım. Bende şuan Amd A10 9600P 4 gerçek çekirdekli işlemci ve r7 M440 ekran kartı var. Bu da literatürde m445dx diye geçiyor. Yani iş paylaşımı yapılıyor ama aslında iş başka.

    Amd işlemciler pazarlama tekniği gereği performansının bi tık üstünde çalışır. yani optimum ısıyı bulamazsanız chromeda mail açarken bile işlemci ısınır. Oyunlara gelince çarpan kilidi devreye girer eğer anakart ısınırsa. anakartı işlemci ısıtır. işlemci ısınmazsa ekran kartı 300mhz e düşeceğine hep 1021 mhz de çalışır ve fps alınır. ama işlemci gereksiz yere 70C lere çıkarsa sistem çözümü ekran kartı frekansını düşürmekte bulur. mantık bu biraz overlock benzeri ama biz aşırtma değil çarpan kilidini ideal sınırda tutmak isticez.

    kendi işlemcimden örnek 4 core işlemcim var 3.2 ghz çalışabilir ama 2ghz herşey için yeterlidir. oyunlarda hele çok gereklidir işlemci dar boğaza asla girmez merak etmeyin. neyse örneğin 1.5 ghz en düşük 1997 mhz en yüksek hız olarak ayarladım .sıcaklık internette gezerken 40C aşmıyor. fan çok sessiz. peki oyunda? uzun süre oyunda 65C yi geçmiyor asla.bu da uzun ömür ve gerçek fps almak demek. eğer 72C nin üstüne çıksaydı ekran kartı da mainboard daki ısıyı göreceğinden fps düşecekti. yani işimiz stabil çalışma aralığını bulmak.ben mesela oyunda direk 1997 mhz e kitliyorum ama normalde 1.5 1997 mhz arası kullanıyorum.


    Gelelim bu tip bilgisayarlarda oyun oynamak isteyenlere. win10 için anlatayım. güç ayarları dengeli olsun. ve pil simgesine tıklayınca da 'en iyi performans' değil ortadaki ayar olsun ki çarpan kilidi sabit çalışabilsin yoksa yapacağımız iş anlamsız kalacak. bu ayar da ortada kalsın!!. 'en iyi pil ömrü'değil 'en yüksek performans değil ortada kalacak. işlemci en yüksek %98 en düşük %70 veya %51 olsun. Pcı express güç yönetimi kapalı olsun plan ayarlarında!!. artık dizüstünüz sep serin çalışır. oyunlarda da yüksek fps alırsınız. eğer full performans falan yaparsanız işlemci 3.2 ghz turbo falan derken 30 sn de 70C lere çıkacak ve oyun ........ olacak. bu dediklerim program kurmaya gerek duymadan yapabileceğiniz cpu frekans değerlerini ayarlama işlemi. yani benim işlemcimin bus değeri 100 mhz . x15 olursa 1500. x20 olursa 2000mhz gibi.

    bu dediğimi performans kaybı yaşamadan yapabilmek için 4 gerçek core gerek. 2 core lu intel u işlemcilerde performans yetmeyebilir. ama amd 4 core yeterli olur. ıntel işlemciler daha kısıtlı çarpan kilidi konduğu için çok ısınmazlar. ama amd işlemciler için yapısal olarak soğutma problemi olan dizüstülerde ayar şarttır .. oyunculara kolay gelsin

    not:gerekli izleme programı hwmonitor. driverları asla amd sitesinden değil dizüstü üreticinizin sitesinden indiriniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adameus -- 15 Mayıs 2018; 4:8:13 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.