Şimdi Ara

Amd işlemcileri nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pc toplayacağım amd intele göre biraz daha ucuz olduğu için amd düşünüyorum. Şöyle 2200 tllik bi sistemde iş görecek işlemci modelleri nedir acaba? Oyun bilgisayarı topluyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeş AMD-FX serisi güzeldir bi bakarsın tavsiye ederim
  • 2-3 sene önce efsane işlemciler üretip sonrasında sahayı intele bıraktılar, ısınır çok güç çeker fakat f/p olarak gayet iyidir halen.
    edit: intel bazında şöyle bir sistem dizilebilir:

Amd işlemcileri nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Decent -- 31 Temmuz 2015; 12:13:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TR1M4Y

2-3 sene önce efsane işlemciler üretip sonrasında sahayı intele bıraktılar, ısınır çok güç çeker fakat f/p olarak gayet iyidir halen.
    edit: intel bazında şöyle bir sistem dizilebilir:

Amd işlemcileri nasıl?

O ekran kartı biraz fazla kaçmış o sisteme bence. 2 gb 256 bit düşünüyorum ekran kartı olarak. Bu arada amd fx 8350 mi ne vardı. O nasıl? Amd fx 6300 bi aralar çok iyi satıyordu şuan biraz geriledi sanırım.

• ekran kartını biraz kısıp bir soğutucu veya ssd alınabilir. f/p kralı bir işlemcidir fakat artık darboğaza takılıyor fx6300
  • quote:

ekran kartını biraz kısıp bir soğutucu veya ssd alınabilir. f/p kralı bir işlemcidir fakat artık darboğaza takılıyor fx6300

8350 nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: XHEMAILI

quote:

ekran kartını biraz kısıp bir soğutucu veya ssd alınabilir. f/p kralı bir işlemcidir fakat artık darboğaza takılıyor fx6300

8350 nasıl?

bu forumun efsane tartışma konusudur, rengimi belli etmeyeyim fanboy demesinler
    i5 4460 ile fx8350 aynı fiyat segmentinde şuan, intel daha verimli ve yeni, amd daha güçlü fakat eski hangisini seçersen.
  • XHEMAILI kullanıcısına yanıt
    4460 alirdim ben butce yeterse. Yetmiyorsa da 8350 degil 8320 alirim fiyat farkina degmez fark..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fx 8350 ile i5 fiyatı aynıymış ama ben fx6300 ü seçip ilerleyen zamanlarda değiştirmeyi düşünüyorum hem fx 6300 de o kadar kötü değil

Mmorpg, multiplayer oyunlar oynıycaksan üzülmek istemiyorsan intel al, ama tek kişilik oyunlar yarışlar için alabilirsin amd.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Blade

Mmorpg, multiplayer oyunlar oynıycaksan üzülmek istemiyorsan intel al, ama tek kişilik oyunlar yarışlar için alabilirsin amd.

Sürekli oynayan bi lol oyuncusuyum. Single oyunları pek sevmem ama ikisinin multiplayer farkını nerden çıkarttığını söylersen sevinirim.

Lolde sıkıntı yaşamazsın. fx 6100 3.9 ve 7870 kullanıyorum. bf 4 multide işlemci ekran kartını tam besleyemiyor, ekran kartının hiç %90lara kadar bile çalıştığını görmedim. Aion online cabal 2 , Tera online gibi mmorpg ler de etrafta çok öğe ve online oyuncu olduğu için işlemci yetemiyor ve bu oyunlarda ekran kartı kulanımı %30u geçemiyor. işlemci çekirdek gücü zayıf kaldığı için.
  • quote:

Lolde sıkıntı yaşamazsın. fx 6100 3.9 ve 7870 kullanıyorum. bf 4 multide işlemci ekran kartını tam besleyemiyor, ekran kartının hiç %90lara kadar bile çalıştığını görmedim. Aion online cabal 2 , Tera online gibi mmorpg ler de etrafta çok öğe ve online oyuncu olduğu için işlemci yetemiyor ve bu oyunlarda ekran kartı kulanımı %30u geçemiyor. işlemci çekirdek gücü zayıf kaldığı için.

Amd fx6300 ile başlayıp sonradan i5 alırım daha mantıklı olur aslında. Bu arada fx 6300 ün fanı nasıldır? Ekstra fana gerek var mı?

• quote:

quote:

Amd fx6300 ile başlayıp sonradan i5 alırım daha mantıklı olur aslında. Bu arada fx 6300 ün fanı nasıldır? Ekstra fana gerek var mı?

Amd fx6300le başlayıp i5 alırım derseniz çok masraf yapmış olursunuz.Anakart da değişmeniz gerekecek.Başınız hiç ağrımasın direk i5 4460 alın.Fx8350 daha güçlü filan da değildir çünkü amdnin çekirdekleri güçsüz.

İntele geçmek için anakartıda değiştirmek zorunda kalıcaksın. Yukarıda bir arkadaş sistem önermiş gayet makul. 4 yıl oldu üzerindeki fanla kullanıyorum şu an en fazla 60 oluyor, kışında 52 yi geçmiyor fana gerek yok.
    Samimi söylüyorum frekans hızları veya önbellek ile kıyaslama amd ile inteli ben öyle yaptım şu an pişmanım 4 yıl önce 200 lira daha verip intel alsaydım şu an bana 3 bin lira masraf yapıp tekrar sistem toplatmak zorunda bırakmıycaktı.
  • Maalesef i5 bana çok tuzlu geliyor şuanda. İ3 ile başlasam sonra i5 e terfi ettirsem nasıl olur?

Olur neden olmasın ama 2200tl demişssiniz. Yukarıda i5 li sistem önermiş ancak şu an dolar çok yüksek aceleniz yok ise bekleyebilirsiniz.
  • Maalesef i5 bana çok tuzlu geliyor şuanda. İ3 ile başlasam sonra i5 e terfi ettirsem nasıl olur?

• Yukarıdaki sistem gayet makul.Parçaları sinerjiden alırsanız daha ucuza gelir.i3 4160 alıp ilerde i5 de alabilirsiniz.i3 4160 fx6300den daha iyidir oyunlarda.
  • quote:

quote:

quote:

8350 nasıl?

bu forumun efsane tartışma konusudur, rengimi belli etmeyeyim fanboy demesinler
    i5 4460 ile fx8350 aynı fiyat segmentinde şuan, intel daha verimli ve yeni, amd daha güçlü fakat eski hangisini seçersen.

AMD güçlü mü ?

İşlemci odaklı render dersen haklısın fakat oyunlarda 4460 8320' ye

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.