Şimdi Ara

AMD - Intel : Tam şikayetname, (Tercüme) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
5.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fx66ex

    Ben geröekten konunun son durumu nedir bilmiyorum ancak AMD-ATI tabanlı bir sisteme takılacak ATI ekran kartının intel platformuna göre daha performanslı olması durumunda AMD'nin cevabı ne olacak?



    Bu spekülasyonun sebebi, Intel'in bir middleware firması satın almasıydı ve bu da yine endüstri standartlarında yapılabilecek bir zoraki değiştirme ihtimalini akıllara getirdi. Sadece discrete gpu piyasasına girme fikri değildi yani.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: saidakkas

    Bu spekülasyonun sebebi, Intel'in bir middleware firması satın almasıydı ve bu da yine endüstri standartlarında yapılabilecek bir zoraki değiştirme ihtimalini akıllara getirdi. Sadece discrete gpu piyasasına girme fikri değildi yani.


    Dostum özür dilerim ancak; "middleware firması" ile kastın nedir, anlamadım. "discrete gpu" kavramı nedir, anlamadım.
  • Discrete gpu ayrık gpu demek, yani onboard gibi (chipsetteki kuzey köprüsü üzerine) entegre işlemciler yerine, ayrı kart üzerine takılan grafik işlemciler,

    middleware ise geliştirilen özel yazılım donanımlardır, mesela oyunlardaki fizik hesaplamaları, Intel'in de aldığı firma fizik hesaplarıyla ilgiliydi, şimdi anımsamıyorum, herneyse, kötü bir haber aldım canım sıkkın.
  • Bilgilendirmen için teşekkür ederim dostum, fakat aylar önce bu haber verildi bu forumda, bense üzülecek bir şey göremiyorum, piyasada iki etkin firma ekran kartı konusunda...bir üçüncü firmanın piyasaya hareket getireceğini düşünüyorum ancak bu durumu lütfen tekelleşmeye giden ilk adım gibi düşünmeyelim. Sonuçta AMD, ATI'yi alırken amacı kendi chipsetini üretmekti diyeceğiz ancak bakınız hala ekran kartı arenasında var ve var olmaya devam edeceğine inanıyorum. Ekran kartı pastasından İntel'in de bir parça istemesi doğaldır.
  • AMD'nin elinde aynı güç olsa o da aynı şeyi yapardı gibisinden birşeyler deniyor konuda...

    Öncelikle şunun söylenmesi lazım.Her koltuğunu korumak isteyen,bunun için ticari ahlak denen kelepçeden (!) kurtulmak gerektiği hissine kapılmaz.Yani rekabette rakibini felç edecek şekilde hareket etmez.Dövüşte bile mertlik diye bir kavram ve birçok kural vardır.Tek bir vuruşla,daha ilk raundda rakibi iptal edebilirsin ama sonuç diskalifiye olmaktır.Ardından da kimse sizin için "wayyy be tek vuruşla işini bitirdi" demez,diskalifiye edilmenizi veya nasıl olup da hakemleri satın alarak diskalifiye edilmediğinizi konuşur.

    İkincisi yahudilerin dünya ticaretinde inkar edilemez çapta bir egemenlik kurmuş oldukları gerçeğidir. Bunu başarmaları,karakterlerinin her türlü hareketi mübah saymalarından ileri gelir.Bu bakımdan,raconu bilen değil,raconu kuran kişilerdir.Benzersizdirler ve bulundukları ülke ekonomileri için vazgeçilmezdirler.Yani Intel'in ticaret politikaları ve ABD mahkemelerinin onlardan yana tavrı şaşırtıcı olmamalı.Ülkemiz insanına İntel'in AMD'den daha fazla hizmet götürdüğü zırvasını da bu bağlamda değerlendirmek iyi olur.

    AMD-Intel arasında cereyan eden hukuki mücadeleleri ve tabii ki Intel'in yediği haltlar ile hukuki sonuçlarını şu adresten takip edebilirsiniz:

    http://breakfree.amd.com/en%2Dus/antitrust.aspx


    quote:

    Orjinalden alıntı: DigitalWorld


    AMD küçük işletmelere pek önem vermiyor kanısındayım ben. Büyük oynamak istiyor.

    Zamanında Athlon ları büyük firmalara sattı. Biz işlemci bulamadık. Fiyatlar oynadı falan filan. Sonuçta ben AMD tabanlı sistem toplayacaktım geçen sene ve bu ay da o platformda yükseltmeye gidecektim. Bu konumda binlerce müşteri olduğuna inanıyorum.


    Zaten büyükleri de bıraksın demedim, küçüklere daha fazla öenm versin dedim. Zira İntel hemen her yere aynı politikayı yürütüyor. Kaldı ki küçükler büyük işler başarır.


    Bu konuyla ilgili AMD Türkiye Sorumlusu ile yapılan şu adresteki röportajı bi oku derim:

    http://www.koyuncu.com.tr/newsdetail.asp?NewsID=A0023

    Küçük işletmelere önem verilmesi hakkında bilgi de içeriyor.




  • Phenom-N dostum, konunun başından beri ısrarla üzerinde durduğum konuyu yinelemk istiyorum izninizle: AMD'nin bugünkü durumunu sadece İntel'in tekelleşme adına yaptığı faaliyetlere bağlı olduğunu söylemek yanlış (bana göre). Bunun yanında,linkini verdiğin konuya bakılırsa işler oldukça iyi gidiyor (%30 büyüme), öyleyse tartışılacak bir şey yok. Şunu dilerdim: Bugün pazarın hakim firması AMD olmasını, İntel'in ikinci üretici konumunda olmasını ve bu durumda da AMD firmasının farklı davranış sergilemeyeceğini hep birlikte görecektik. Büyük ihtimal bu davranışın diniyle, ırkıyla alakasının olmadığı da anlaşılacaktı (en basit örnek, 365$+KDV'den verilen ancak ne hiklmetse şimdilerde 70$+KDV'ye bulunabilen (tahminen diyorum çünkü fiyatına baktım ama bulamadım) x2 3800 işlemci).
  • Bir temennide değil bir tahminde bulunuyorsun aslında.Birileri gülecek olsa da söyleyeyim,bence bu söylediğin olacak.AMD pazar payında Intel'i geçecek.Öyle olduğunda 1 şey değişecek ve 1 şey aynı kalacak.

    Değişecek olan şey
    IBM gibi toptan alıcılara ve bayilere,rakip ürünü satmamaları halinde yüksek indirim,satmaları halinde ceza vb.gibi uygulamalar yapılması ve hatta inanıyorum ki belirli konularda rakip firmaya (Intel) ortak çalışma teklifi götürülmesi.

    Aynı kalacak olan şey;
    Son kullanıcıların (yani bizlerin) az önce belirttiğin fiyat absürdlüklerine maruz kalmaya devam edecek olması.Bu durum birçok alanda var.Mesela hamsinin kilosu bi anda 6 ytl'den 1 ytl'ye düşüyor.Bolluk yüzünden diyeceksin ama kimse bu ani değişikliği yadırgayıp balıkçıya kızmıyor.Ve yine kimse Nokia'nın,Sony-Ericsson'un en son modeli çıktığında eski en üst modelin fiyatının yarı yarıya düşmesini de yadırgamıyor.Veya 400 ytl'ye aldığın bi Nokia Bilmem Kaç'ın birkaç hafta sonra satılmak istendiğinde 1/4 fiyatına ancak satılabildiğini görünce şaşırmıyor kimse.Bu durum teknolojinin doğasında daha sık görülüyor.

    Yukarda söylediğim değişecek ve aynı kalacak olan şeylerde birşey gizli.Ahlak...Ben şahsen "aynı kalacak" dediğim şeyde değil,ondan önce "değişecek" diye öngörüde bulunduğum şeyde ciddi bir ahlaksızlık sorunu görüyorum.Haa...AMD'nin böyle birşey yapmayacak olmasını neye dayanarak tahmin ediyorum? İhtimaller hesabına dayanarak.Yani torbadaki beyaz toplarla siyah topların sayısının aynı olduğuna inanmıyorum.

    Beyazlar daha çok torbada.




  • Bir anda şunu farkettim: Her ne kadar farklı düşüncelere sahip olsak ta aslında -gerek iyimser olan arkadaşlarım ve gerekse ben (kötümser)- hepimiz aynı saftayız, MÜŞTERİ safındayız, yazını okurken Phenom-N dostum bunu farkettim. O zaman bu konuyu şu şekilde kısaca özetleyelim: Her ne olursa olsun ama bizim faydamıza olsun.
  • arkadaslar...
    Koyuncu.com.tr adresinde yayinlanan ve arkadasimizin verdigi adreste okudugum bilgi su sekilde..

    reportajdan aynen yapistiriyorum..

    Bilgisayarların ev-ofis, oyun ve multimedya uygulamaları için, AMD'nin hangi işlemcilerinin kullanılmasını önerirdiniz?

    Her segmentte her kullanıcı için bizim çözümümüz var. Ev ve ofis için Sempron, oyun için Athlon 64, multimedya uygulamaları için Athlon 64 ve X2 işlemcileri kullanmaları daha doğru olacaktır. Profesyonel kullanıcılar için de FX serimizi mevcut.

    Turkiye de satilmayanlari koyuyorum; Sempron(cok az yerde bulunuyor), Athlon 64(artik nerdeyse satilmiyor)
    Bu katogorilerde yeni islemciler mevcut... ama hatali pazar saticilari, bu islemcilerin eski olduklarini zannederek ve talebin olmayacagini dusunerek bu islemcileri satmiyorlar.. yani satici sizin adiniza karar veriyor..
  • "Towarscke" dostum, ben gigatek'e baktım (kendimi bir kullancı gibi düşündüm, "ilk nereye bakarım alacak olsam?"dedim), ürün gamında AM2 soket en düşük fiyatlı AMD işlemci 42$ + KDV'ye "Sempron 3400+" var. İntel'in de en düşük fiyatlı işlemcisi 73$ + KDV'ye "Core 2 Duo E2140" var. Tabii biz fiyatları bağlamında işlemci stoğunu karşılaştıracak olsaydık, AMD tarafında çift çekirdekli, en düşük fiyatlı işlemci "Athlon64 x2 4000+" olacaktı.

    Neden Gigatek? Yukarıda da açıklamaya çalıştım, ilk bakacağım yer orasıdır. Hani ikinci el alım-satımda arkadaşların çabası en düşük fiyatlı malzemeyi bulmak ama kimsenin bilmediği firmalar çıkıyor ortaya? Bu sebeple ben kendimce en çok konuşulan, takip edilen siteye bakmayı uygun gördüm. Bu sebeple, yukarıda Sempron verildiğini bırakalım bir kenara, işlemci alacak bir adam için kanaatimce seçenekler mevcut. Bunun yanında her firmada bulunmaması ithalatçı firmadan kaynaklanmıyor olabilir, belki o işlemciyi alan diğer satıcılar kimi modellerin pek gitmeyeceğine karar vermiş olabilirler. Bu davranışa bakarak ithal eden firma da belli modelleri getirerek boş yere para bağlamamak gerektiğini düşünüyordur. Eğer İntel'deki işlemci seçeneklerinin bol olmasına karşın, AMD'de işlemci seçenekleri az olmuş olsaydı işte bu vakit fikrinize (bu noktada) katılırdım.




  • http://www.amdzone.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=8611
    http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2007/10/22/intel-won-investigated-ftc

    ABD Federal Ticaret Komisyonu Intel davasında takipsizlik kararı aldı. 5 kişilik komisyonun 2 si davaya takip ve devam dedi.

    Avrupa Birliği, Japonya ve G.Kore'de ise Intel ile hukuki mücadele devam ediyor. AB 4 Ocak'a kadar Intel'e savunmasını hazırlaması için süre verdi.




  • konu devam ediyor. up
  • İyice tuhaflaştılar...
  • AMD ikinci tedarikçilikden mucitliğe geçiyor
    17. Ödülün onaylanmasından kısa zaman sonra (Intel’den alınacak tazminat) AMD, Intel ile yarım kalan hesabını 1995’deki anlaşma ile sona erdirdi, bu sayede AMD x86 komutsetinden faydalandı fakat bu komutsetini yürütebilmek için kendi mimarisini oluşturması gerekiyordu. Bu anlaşma ile, AMD, önceden böyle olmaması öngörülmemiş, planlanmamış şekilde, onu yeniden icat etmenin yararını gördü. 90’lı yılların son kısmının başlarında, AMD kaynaklarını sadece farklı olmak için değil, müşterilerine en iyi çözümleri sunabilmek için keşiflere ayırdı. Kendi yolunda gitmek faydasını gösterdi: AMD’nin ilk Intel pin (soket) uyumsuz x86 çipi, Athlon mikroişlemcisi 1999’da pazara sunuldu, AMD ilk kez (fakat son değil) sıçrayış ile Intel’i teknolojik olarak geçti ve yeni nesil Windows mikroişlemcileri ile yendi (ve 1GHz hız barajını aştı).




  • 18. Fakat AMD’nin en büyük çıkışı 4 yıl sonra, Windows işlemcilerini 64-bitlik işlem kapasitesine taşıyan, geliştirilmiş x86 mimarisi oldu. Tamamiyle eşsiz ve yeni, kendisi için patentli 64-bit komutsetine (ki , bu tescilliydi, endüstri standarı haline gelseydi AMD için oyunu bitirecek bir gelişmeydi) sahip Itanium mikroişlemcilerine milyarlarca dolar yatırım yapan Intel’den farklı olarak, AMD x86 komutsetini 64-bite taşırken, 32-bit yazılımların da çalıştırılabilmesi sorumluluğunu yüklendi. 2003 Nisan’ında, AMD’nin çabaları sonuç verdi, pazara (şirket ağları, e-ticaret websiteleri ve diğer uç-performans, yoğun hesaplamalı uygulamalar için kullanılan) sunucular için Opteron işlemcilerini pazara sundu. Opteron, endüstride geriye dönük uyumluluk veren ilk 64-bitlik x86 çipiydi. 6 ay sonra AMD, masaüstü ve taşınabilir bilgisayarlar için geriye dönük (32-bite) uyumluluk sahibi 64-bit mikroişlemci olan Athlon64’ü pazara sundu.




  • ben bayiyim kişisel olarak amd kullanıcısıyım s939 taa ilk zamanları..

    ben illede AMD yi bekleyeceğim yoksa simdiye kadar 100 kere upgrade etmistim intel olsaydı amd yi bu kadar sık upgrade edememe rağmen bekleyeceğim eğer phenomlardada mutlu olamazsak intele geçeceğim sanırım :)
  • AMD yarışta ne kadar geri kalırsa, Intel'den o kadar pahalıya işlemci satın alırsınız, Intel seven arkadaşlar, dua edin AMD bi atraksiyon yapsın, C2'ları daha da ucuzlara alırsınız.
  • artik kadikoy'de Yazicioglu cevresinde ve icinde X2 4000+ islemcinin altinda islemci bulmak cok zor.. yeni cikan islemcileri bile getirmiyorlar.. haberiniz olsun..

    gectigimiz 1 ile 4 ay arasinda cikan yeni X2 Be islemcilerden birtanesi gelmedi. "daha once geliyor denmisti!!!!" anladigim kadari ile 65nm islemcileri bile model numarasi yuzunden eski sanip getirmiyorlar gibi gozukuyor... Sempron-Athlon tek cekirdek olan yeni islemcileri bulunamiyor. Athlon x2 4000+'a kadar butun islemcileri piyasadan siliyorlar..
    Sebep olarak "cok eskidi artik getirmiyoruz" veya "tedarikci ve distributorler artik getirmiyor" gibi nedenler sunuluyor. 65nm'yi bile siliyorlar.

    e4300 hemen hemen her stokta duruyor.. ve yeni islemci olarak satilabiliyor. onu da gectim bazi stoklarda "netburst" mimarisinden islemciler bile bulmak mumkun. buda komik olan yani..

    uzun lafin kisasi.
  • Valla söylenecek pek bir şey kalmadı, adamlar 1 yıldır 65nm işlemci üretecekler, çıkaracaklar, yok efenim kodu şöyle oldu, hayır bu kodlamadan vazgeçtiler böyle olacakmış, yok 2.5 Ghz sınırına takıldılar falan derken...İntel, 45nm işlemcilerini haftaya lanse edecek...sonra da AMD diyecekki "yaw benim işlemcimi sattırmıyorlar, tekel oluyor"...iyi de kardeşim hem arkadan gel, hem de aynı yerde saf tutmaya çalış kusura bakmasın,olmuyor. Uzun lafın kısası: Dört çekirdekli işlemcimi AMD alacam dedim kendimce ancak sanırım böyle giderse,ortaya tatminkar sonuçlar çıkmazsa, komple İntel'e dönüp konuyu da kapatacağım burada. Bunu ne önemi var? Evet aslında öyle, ne önemi var, ne de olsa AMD büyük firmalara çalışan bir şirketti unutmuşum.
  • Intel yılladır AMD'ye zarar vererek cebini doldurmasaydı, durum böyle olmazdı, bunun suçlusu Intel'in ta kendisi.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.