Şimdi Ara

AMD-i3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamunaleykum beyler,eskiyen bilgisayarımı yavaş yavaş yeniledim sıra geldi işlemciye.Ram ve ekran kartımı sorunsuz bır sekılde sectım ama iş işlemciye gelince bircok bilgi gerekiyor.umarim yardımcı olursunuz.ben bildigim kadaryıla bilgisayarımın ozelliklerini yazicam,buna baglı olarak uygun işlemci modelleri ile yardımcı olursunuz.

dxdiag'dan baktıgım uzere;
    sistem modeli(anakart olarak tahmin ettim):MS-7253
    Bilgisayarım DDR2 ve de işlemcim AMD ATHLON 3800+ 64

İşlemcimi yazma sebebim bunun aynı markayı almak istiyorum nedenide tahmin edeceginiz gibi uygun olması.umarım performanstada iyidir.

Almak istedigim işlemci: http://www.kapidaode.com/amd-phenom-ii-x4-965-3.4ghz-8mb-938p-hdz965fbgmbox.html

ve bu işlemci haricinde i3 almak istiyorum ama tahminime gore i3 bilgisayarımın ana kartına uygun olmayacaktır.

Hangi modelleri alabilirim ? Neye bakarak bu model anakartıma uygun yada değil diye bilirim?

Şimdiden yardımlarınız ıcın tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _FUBAR_ -- 6 Haziran 2013; 8:16:01 >

• up up up
  • up up up
  • up up up
  • up up up
  • Bir el atalım beyler hadi
  • up up up
  • CPU-Z programını indirip Mainboard kısmından anakartını yazabilir misin ? muhtemelen onu da desteklemeyecektir ama bi bakmakta fayda var
  • işlemcin amd olduğu için i3 alamazsın ama athlon serisi alabilirsin çünkü phenom ii leride çalıştırmaz anakartın eski sen athlon ii x4 lere bak belki onlar uyumludur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenibosna_34 -- 5 Haziran 2013; 20:46:08 >
  • i5ten aşağı intel alınmaz bunu da ekleyeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 DKDA Bİ UP YAZMIŞSIN
  • Evet,programı indirdim ve baktım.Mainboard>Model doğru yazmısım anakart modelımı.
  • yenibosna_34 arkadaşımız athlon modelerine alabilirsin demiş,bende şu modeli iyi gordum yorumlarıda ıyı.sizce nasıl iyi midir ?

AMD ATHLON II X4: http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/amd-adx640wfgmbox-athlon-ii-x4-640-am3-30ghz-2mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=45873

Edit:Eklemeyi unuttum,bilgisayarımı oyunlar için yeniledim.Sitelerde işlemcilerin hangi parcalarla iyi gidecegini yazanlarda var bende yazayım.

-ATI Radeon HD 4650 (1GB) Ekran kartı
    -2 GB Kingston Ram (DDR2)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _FUBAR_ -- 6 Haziran 2013; 8:26:05 >

• http://www.vatanbilgisa...details.aspx?I_ID=45873 Bu linkte socket type:AM3 diyor ama benim işlemcimde AM2 uyusuz olabilir mi yani? Ama cpu-world.com'dan baktıgım uzere bu işlemci AM2+ ve AM3 diyor.Uygun mudur bu?
  • Up up up

• o anakarta athlonun 4 çekirdekli işlemcisi de uymuyor senin komple bir sistem değişmen gerekiyor
  • Anakartın eski. AM2+/AM3 işlemcileri desteklemiyor.
  • Up up up

• Ama benim şuanda kullandıgım AM2 socket'li.AM2 ile AM2+ arasında fark var mı ki?
  • var tabiki.am2 işlemciler athlon x2(K8) ailesinden.AM2+ olan phenom 1-2/Athlon 2 (K10-k10.5/Deneb) ailesinden.
    Bazı eski am2 anakartlar,am2+ işilemcileri desteleyebiliyor..Ama seninki desteklemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 6 Haziran 2013; 12:41:47 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.