Şimdi Ara

AMD FX 8350 İşlemcinin 65 Dereceden Sonra Hızını Düşürmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar AMD FX 8350 İşlemcim ve Asus M5A97 LE R2.0 Anakartım var. İşlemci soğutucum ise Cm Hyper 212 Evo. Güç kaynağım Dark Cobra 600W.Oyun oynarken belli bir süre sonra ani fps düşüşleri yaşıyordum 15-20 saniye fps yarı yarıya düşüyor sonra normal fps değerlerine ulaşıyor sonra tekrar yarıya düşüyor kısacası uzun süre oyun oynayamıyordum. MSI Afterburner yazılımı ile işlemci anakart ve ekran kartı sıcaklıklarını kontrol ettiğimde işlemci sıcaklığının 65 olduğu anda işlemci hızı yarıya düşüyor doğal olarak fps de düşüyordu. AIDA64 programı ile sistem kararlılık testi yaptım.İşlemcim 64 dereceye kadar normal maximum hızında çalışırken 65 ve 66 olduğu zaman işlemci hızım düşüyor.Yaklaşık 20 saniye düşük hızda çalışırken bu arada işlemci sıcaklığı 55 lere geliyor tekrar hız artıyor.Yaptığım testin görüntülerini ekliyorum.Termal macunu yeniledim.Fanlarda temiz.Oda sıcaklığım 36 derece.AİDA64 programında şuan sistem boşta sayılır işlemci sıcaklığı 47 derece.Anakart 38 derece.Sizce problem ne olabilir?AMD FX 8350 İşlemcinin 65 Dereceden Sonra Hızını Düşürmesi AMD FX 8350 İşlemcinin 65 Dereceden Sonra Hızını Düşürmesi



  • duyar06 D kullanıcısına yanıt
    Sizin sorununuz çok büyük ihtimal anakart. Vrm lerde sanırım soğutucu yok. İşlemci çevresini soğutmayı deneyin belki sorununuz çözülür.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün BİOS ayarlarından işlemci voltajını az düşürdüm tekrar oyuna girdim işlemci sıcaklığı 61-62 gibi değerlerde kaldı. Doğal olarak işlemci hızı düşmedi.İşlemci voltajını düşürmenin doğru bir çözüm olduğundan emin değilim zarar verir mi bilmiyorum. Peki sorun VRM lerin ısınması ise onları nasıl soğutabilirim?
  • duyar06 D kullanıcısına yanıt
    Sistem çakılmıyorsa voltajı düşürmeniz sorun olmaz. Vrm chiplerinin üstüne uygun soğutucu takıp, üzerine üfleyen bir fan ayarlayabilirseniz iyi olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım teşekkür ederim .Peki Vrm chiplerinin ısınıyor olabileceğini nerden anladınız. AİDA64 programında VRM sıcaklıklarını görebiliyormuyuz?
  • duyar06 D kullanıcısına yanıt
    Hocam zayıf anakartlarda genel bir sorun bu. Özellikle sıcak havalarda daha çok ortaya çıkıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.