Şimdi Ara

AMD FX-8350 İslemci İle TİTAN nasıl perfomans verir ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
2.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam tabloyu koymasan iyiydi.Moralim bozuldu
  • Neden bir oyun ekran kartı varken işlemciye yüklenir ? bunu neden kimse sorgulamıyor.İnanın bana işin içinde hile var.Bu oyun ekran kartımın % 50-55 kadar olan miktarını kullanıyor.Fx 8350 darboğaz yapıyor diyelim ama madem Fx 8350 darboğaz yapıyorsa işlemcim neden çalışmıyor yatıyor.Mesela Crysis 3 oyununda işlemcim harıl harıl çalışıyor ve 70 derece sıcaklıkları bulup,adeta prime testi yaparmışçasına ısınıyor ve oyundan çok iyi performans alıyorum.Bu oyunda ise işlemci ısısı 60 dereceyi geçmiyor.İşlemci çok çalışıp yetmesse anlarım ama işlemci daha adam gibi çalışmadı ki.Adamlar oyunlara kötü kodları basıyorlar bizlerde bunu yiyoruz ve bir iki oyun üzerinden 8350 gibi fiyat performans işlemcilerini kötülüyoruz.Ben Fx 8350 çok iyi işlemcidir demiyorum ama Fx 8350 tablodaki kadar kötü bir işlemci olmadığı gibi oc ile bir çok açığını kapatabilecek kapasitesi olan bir işlemcidir.Ayrıca testte neden AA ve tesellation kapatılmış ? titan'ın 6 gb bellek ile AA açmaya gücümü yok ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurmurat360x

    Neden bir oyun ekran kartı varken işlemciye yüklenir ? bunu neden kimse sorgulamıyor.İnanın bana işin içinde hile var.Bu oyun ekran kartımın % 50-55 kadar olan miktarını kullanıyor.Fx 8350 darboğaz yapıyor diyelim ama madem Fx 8350 darboğaz yapıyorsa işlemcim neden çalışmıyor yatıyor.Mesela Crysis 3 oyununda işlemcim harıl harıl çalışıyor ve 70 derece sıcaklıkları bulup,adeta prime testi yaparmışçasına ısınıyor ve oyundan çok iyi performans alıyorum.Bu oyunda ise işlemci ısısı 60 dereceyi geçmiyor.İşlemci çok çalışıp yetmesse anlarım ama işlemci daha adam gibi çalışmadı ki.Adamlar oyunlara kötü kodları basıyorlar bizlerde bunu yiyoruz ve bir iki oyun üzerinden 8350 gibi fiyat performans işlemcilerini kötülüyoruz.Ben Fx 8350 çok iyi işlemcidir demiyorum ama Fx 8350 tablodaki kadar kötü bir işlemci olmadığı gibi oc ile bir çok açığını kapatabilecek kapasitesi olan bir işlemcidir.Ayrıca testte neden AA ve tesellation kapatılmış ? titan'ın 6 gb bellek ile AA açmaya gücümü yok ?

    crysisi 3 8 çekirdeğide kullandığı için bütün çekirdekler çalışıyor ve iyi performans veriyor ama çoğu oyun maksimum 2 çekirdek kullandığı için intelinde çekirdek performansı amdden daha iyi olduğu için bu oyunlarda amd geride kalıyor senin işlemcinin sadece 2 çekirdeği kullanıldığı için işlemcin ısınmıyor ama perfomansta düşük oluyor




  • Yıl 2013,oyun ise 2033 sonrasında geçerken çift çekirdek destekli oyun yapmak gerçekten komik geliyor.Oyunun 2033 sonrasında geçmesi işin espri kısmı Crytek olmayan donanıma oyun yaparken,bu adamlar donanım ortada olduğu halde oyunlarını optimize etmiyorlar.Sen oyundan performans alamıyormusun ? derseniz öyle bir şey yok.Driveri eski driverin üstüne kurmamdan dolayı sorun yaşadım fakat daha sonra temiz kurulum ile sorunum düzeldi.Oyun ile benchmark arasında fark var,oyundan daha iyi performans alıyorum fakat ssaa 2x üstünde açamamak gerçekten 690 ile saçma geliyor.Amd işlemciyi Nvidia ekran kartı ile kullananlara tavsiyem,bu oyunda driver ayarlarından threaded optimization ayarınıda on konumuna getirsinler.
  • gerçek varki test siteleri bile o güçlü gpuları test etmek için intel üst düzey cpu kullanıyorlar, amd nin en üst cpusu bile hala oyunlarda min fps barajında 30-40 larda geziyor.. titanı alacak olan insan yanına en az 3770K OC lu olarak koyması lazım.
  • Metro oyununa intel ve nvidia sponsor zaten. ne bekliyordunuz ? merak etmeyin Playstation 4 çıkınca hepsi zorlada olsa FX'e optimize etmek zorunda kalacak.
  • Update 2 ile 70.67 olan avarage fps değerim şimdi 82.67 fps ye yükseldi.Demekki istenirse oluyormuş.Şimdi Fx8350 nin tablodaki kadar kötü bir işlemci olmadığı inşallah anlaşılır.Tabi zamanla driver ve yamalar ile bu değerler dahada artacak ve yukarıdaki tablo yalan olacaktır.

     AMD FX-8350 İslemci İle TİTAN nasıl perfomans verir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Joqure0

    Arkadaşlar Ben EXTREME intel i7 sistem kurucaktım elımdekı sıfır parcaları satarak bana gerek olmadıgı soylendı ve GTX TİTAN alıcam bu sıstemde sıkıntı cıkarır mı ? Titan İle 8350 uyumlu calısır mı perfomans ı oyunlarda benı memnun eder mı ?

    Son bı sorum daha olucak Bende Corsair Gaming Series 700 WT +80 Psu var Bu Titan'da sıkıntı cıkarır mı ılerde veya ? Bunun ıcın 800 WT alsam daha mı ıyı 700'ü degıstırıp ?

    Yardımcı olurmusunuz özellikle bilen kişiler yardımcı olursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler :)



     AMD FX-8350 İslemci İle TİTAN nasıl perfomans verir ?


    Titana para veren varmı hala :)

    Yazık.....

    Titana paramı verceksin o kart reklam amaçlı tek gpumuz güçlü diye çıkmıştır.Satıp para kazanmak için değil ve bunu bile bile sen 2.500 TL paramı vercen ona?
    400 lira ucuza HD7990 al çooooooooooooook daha performanslı.
    400 lira ucuza GTX680 sli yap çoooooooooooook daha performanslı.
    1500 lira ucuza 7870xt crossfire yap çook daha performanslı .
    1100 lira ucuza 660ti sli yap çok daha performanslı.
    1300 lira ucuza 660 sli yap daha performanslı.
    toplamda 680 liraya hd7850 crossfire yap aynı performans.


    Bu arada bf3 ekran kartını bırakıp işlemciyi kökler o yüzden işlemcisi iyi olan daha iyi fps alır darboğazla alakası yok.Diğer oyunlarda böyle birşey pek görülmüyor.
    Bu arada 800 tl lik işlemciyle 400tllik işlemciyi karşılaştırmak manidar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevecen69 -- 17 Mayıs 2013; 15:02:20 >




  • Titan alacak adam bir zahmet iyi bir işlemci de alsın derim açıkçası, overclock edilmiş bir FX 8350 veya i7 3770k minimum.
  • Bilen bilmeyen herkes yorum yaptığı için forumda ne kadar dolaştıkça bi okadarda kararsız kalıcaksın,sen burdan bırak Titan&8350 fikrini fx4100&6850 alıp çıkarsın.Dikkat etmek lazım,Fazla kurcalamamak lazım...
  • update sonrası bidaha bakmak lazım zira %40 'a yakın amd işlemci ve ekrankartında fark oldu tablo yanıtmasın ilk degerler bunlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rainbow_Six

    update sonrası bidaha bakmak lazım zira %40 'a yakın amd işlemci ve ekrankartında fark oldu tablo yanıtmasın ilk degerler bunlar

    Oyun her ne kadar sorunlu olsa da piyasadaki çoğu oyunda sıralama bu şekildedir. Amd'nin çekirdek sayısının arttırmayı bırakıp çekirdek performansına odaklanması gerekiyor. Sonuçta yukarda da yazıldığı gibi piyasadaki çoğu oyun max çift çekirdek destekliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi David Attenborough -- 17 Mayıs 2013; 16:17:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Titan şart Değil İse , Yeni Çıkacak GTX7.. Serisi İşinizi Görecektir , Kalan Paraylada harswell veya Yeniden İ7 3770K Alabilirsiniz.AMD 8350 Ne Kadar 8 Çekirdek 16MB Cache Bellek Olursa Olsun İntel Kadar Çekirdekleri Performanslı Şekilde Kullanımıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S. Hawking


    quote:

    Orijinalden alıntı: Joqure0

    quote:

    Orijinalden alıntı: PLAYEREG

    darboğaz olmaz 8350 hakkını verir titanın.Boşuna masrafa gerek o masrafa git ssd al fazladan ram tak daha çok faydalı olur

    Hocam bende oyle dusunuyorum
    ama aklım karıstı bazısı yapar dıyor bazısı yapmaz dıyor degıstırme hakkımda varken sıfır urunlerı oyuzden dıyorum :)


     AMD FX-8350 İslemci İle TİTAN nasıl perfomans verir ?

    3770k ile arasında 2 kat fark var. Gerçi 7970 cf kullanılmış ama Titan ile kıyaslarsak darboğaz beklemek yanlış olmaz.

    bunu çok gördüm ama bu tablonun uydurma olduğunu bilin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: S. Hawking


    quote:

    Orijinalden alıntı: Joqure0

    Yani şimdi benim 8350 yi degıstırıp i7 3770k veya 3930k mı almam lazım ?
    ne dıyorsunuz ?


     AMD FX-8350 İslemci İle TİTAN nasıl perfomans verir ?

    Gerisini sen düşün...

    şekil a adamlar test etmişler lamı cimi yok ferrari enzo alıp bmv parçası kullanmaya benzer bu
    2500tl bir karta veriyorsna bi zahmet 500tllik cpu kullanma
    bu kartı alanlara en az 1155de 2600k tarzı cpu 4800mhz /yada 2011soketde 3930k öneriyorum

    birde titanla 7850 cross aynı performans diyenleride duyduk az kaldı 6950 2x cross önümüzdeki ay geçer titanı sanırım nasıl kartsa 1geri vites gidiyor





  • ne diye darboğaz yapsın anlamış değilim..

    Benimde 23" Full HD samsung led monitör var... 1920x1080 bioshock 2 yi tüm grafikleri son ayarda ATI 5850 OC kart ve 8350 işlemci ile tüm ayarları max belirli yerler dışında neredeyse hiç takılmadan oynadım..

    5850 çok iyi bir karttı zamanında, şimdi teknolojiye ayak da uydurmamış olabilir eski karttır kaç yıllıktır sonuçta ama ben anlamıyorum gayet rahat akıcı bir şekilde oynadım oyunu, insanların beklentilerini sormak lazım.. Bazı yerlerde takılsın sorun değil dedim bütçemi zorlamama gerek kalmadı dedim ve memnunum..

    8350'de ne bir ısınma oldu, ne bir zorlanma oldu.. Çok anlamayabilirim bu işlerden ama kullanıcının ne istediği önemlidir..
  • Ps4 gelince en iyi fps 8350 de olucak az bekleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunlar İntel ve nvidia da kötü çalışıcak. Amd de yağ gibi akıcak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zülkif gonzo

    Ps4 gelince en iyi fps 8350 de olucak az bekleyin

    Adam haklı gençler.

    İ7 3770k'nın Fx8350'nin gerisine düşmesi en geç 2 yıl sürer.
  • Bence zaten aldıysanız hiç meraklanmayın. Paşa paşa kullanın FX 8350 işlemcinizi. Yukarıda bir kişi iki kat performans farkı var diye bir tablo yayınlamış. Ya titanı 1024x768 çözünürlükle mi test etmişler. Genelde işlemcilerin arasındaki fark belli olsun diye böyle yapıldığı ve ayarların kapatıldığı söylenir. Titan alan adam neden ayarları kısıp, çözünürlüğü bu kadar indirsin. Playstation 4 çıkışıyla birlikte yeni oyunların çoğu sekiz çekirdek desteğini arkasına alacak. O zaman i7 3770K bile FX 8350'nin yanında zayıf kalacak belki. Neden birkaç ay için i7 3770K alınsın ki?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.