Şimdi Ara

AMD FX 8350 Isınma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, AMD FX 8350 işlemci kullanıyorum. Soğutma olarak Cooler Master Seidon 120V kullanmaktayım. Fakat bir türlü performans alamadım. Dün itibari ile işlemcimi 4.4 ghz çıkardım fakat işlemcim oyuna girdiğim zaman 65 derecelere çıkıyor. Stress testi yaptığım zaman 70 bile gördüğüm oldu. Ana kartın programı yüksek ısı diye uyarı verip duruyor. Macunu yeni değiştirdim 1 hafta oldu. Güzelce işlemcinin üzerine yayarak sıvı soğutmayı monte ettim. Acaba soğutucuyu değiştirsem performansda değişiklik yaşarmıyım. Farklı bir soğutma alıpta pişman olmak istemiyorum aynı performansı verdikten sonra.



  • yine bir 8350 yine bir ısınma problemi. kronik
  • hocam onun doğasında var soğumaz kolay kolay sağlam bi masraf yapmanız gerekli






    stok soğutucu tam otursun yeriine termal macun sürülü olsun olmaz birşey ona



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17 -- 11 Ağustos 2016; 12:59:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berke_21

    hocam onun doğasında var soğumaz kolay kolay sağlam bi masraf yapmanız gerekli

    stok soğutucu tam otursun yeriine termal macun sürülü olsun olmaz birşey ona

    Stok fan kullanmıyorum. Sıvı soğutma kullanıyorum. Cooler Master Seidon 120V zaten sorunu düzelttim. Soğutucu tam oturmadığı için soğumuyormuş. tşkler.
  • Caperz kullanıcısına yanıt
    Hort olucak ama kronik sorun hatalı üretim inceleme siteleririn sadece fpsye ağrılık vermesi reklam için asıl meselelere değinmemesi.
  • madem hortlattın 3-4 senedir bu işlemciyi kullanıyorum. 120mm radyatörlü hazır su soğutmalı bir sistem. izmir de yaşıyorum. yazları (babacım hava zaten 43 derece eriyoruz lan burda) boostları kapatıyorum yan kapakları açıyorum vantilatörü kasaya çeviriyorum (4.0 GHZ), kışları bios u default a alıp öyle devam ediyorum (4,2 GHZ) (maksat oda ısınsın). kuzey köprüsü için üzerine 80mm fan takılabilen bi blok aldım aliexpressten ekran kartına paralel ancak fan takmama gerek kalmadı. 6 ayda bir termal macunları TR'de 75 lira civarında satılan macunlarla değiştiriyorum. 3 ayda bir radyatöre ve fanlara bakım yapıyorum. Isınıyor mu? -EVET! 125 TDP değeri ile en yüksek AMD işlemcilerinden. aynı şekilde inanılmaz güç çekiyor. bu kadar güç ister istemez ısıya dönüşüyor. Memnun muyum? Sonuna kadar memnunum hiç yarı yolda bırakmadı. hiç açmıcam demedi.hangi program oyun olursa olsun. kapandı mı? -ÇOK. bugun için ryzen bir sistem toplamıycaksam eğer (-ki zannetmiyorum) kesinlikle 8350 ve türevi özellikle 125 TDP değere sahip bir işlemci ile sistem kurardım (yeni çıkan seri 95 watt). Çünkü artık hem nasıl soğutacağımı hemde 970 ve 990 chipsetlerin davranışlarını iyice öğrendim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.