Şimdi Ara

AMD: Core i7 980X fiyatına 6 çekirdekli ve DirectX 11 destekli Phenom II sistem kurulabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
6.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Gufltown kod adını taşıyan 6 çekirdekli Core i7 980X işlemcisini 16 Mart'ta satışa sunan Intel'den sonra AMD de artık son hazırlıklarını yapıyor. Phenom II X6 1000T serisi altında 6 çekirdekli 4 yeni işlemcisini pazara sunacak olan AMD, yüksek satış rakamlarına ulaşacağını düşünüyor. Agresif bir fiyatlandırma politikası izleyeceğini belirten AMD, ürün gamındaki en hızlı model olması beklenen Phenom II X6 1090T Black Edition modelini, Intel Core i7 980X'in üçte biri fiyatına sunarak, 6 çekirdekli işlemci rekabetinde öne geçmeyi hedefliyor.


    Geçtiğimiz günlerde ülkemizi ziyaret eden Sasa Marinkoviç, Phenom II X6 işlemcileriyle ilgili olarak, Core i7 980X fiyatına kullanıcıların içinde monitörün de olduğu 6 çekirdekli işlemciye ve DirectX 11 destekli ekran kartına sahip sistem toplayabileceğini söyledi. 27 Nisan'da lanse edilmesi beklenen Phenom II X6 işlemcilerin, Turbo Core teknolojisiyle dinamik hız kontrolüne sahip olacağı ve örneğin standart olarak 3.2GHz'de çalışan Phenom II X6 1090T Black Edition işlemcisinde, bir veya daha fazla sayıda çekirdeğin otomatik olarak 3.6GHz'de çalışabileceğini belirtti.


    Henüz resmi fiyatları açıklanmış olmasa da AMD Phenom II X6 1090T'nin ülkemizde 600 liradan başlayan fiyatlarla satılması bekleniyor.








  • Param olsa kaçırmazdım,6 çekirdek benim gibi bilgisayarı sürekli yoran biri için ideal olurdu .Birde şu proğramları çok çekirdekli işlemcilere göre tasarlasalar çok güzel olacak
  • 600 lira Amd
    600*3=1800 lira İntel

    Eminimki aklı olan herkez Amd yi tercih eder
  • AMD'nin 6 çekirdeklileri intelin 4 çekirdekli i7 leri ile rekabet etmek için çıkarıldı. Rakibi, intelin 6 çekirdeklisi olmadığından ki performans testleri yayınlanınca göreceğiz bunu hepimiz dolayısıyla i7 lerin 4 çekirdeklileri ile karşılaştırmak lazım P/F anlamında. Ayrıca Temmuz ayında 6 çekirdekli i7 970 gelecek 560 dolar civarına, böylelikle 6 çekirdekli işlemci kanadı da intelde P/F anlamında güçlendirilecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 28 Mart 2010; 13:55:31 >
  • destek olmadan pek değeri yok..
  • amd ne yaparsa yapsın intele hiç bir zaman yetişemiyecek sürekli eski teknolojiye bişiler ekleyip sürüyo piyasaya intel sürekli yeni mimari çıkartıyo amd nin 6 çekirdekleri ancak intelin i7 4 çekirdeklilerine rakip olur
  • Amd pazara oynuyor intel'e rakip olamaz hep geriden geliyor.
  • Bu fiyatlardan sonra yeni sistem toplamak isteyen ve ekonomik durumunda 6 çekirdekli bir sistem almaya yeten arkadaşların intel alması abes ile iştigal olur..
  • turbo core nedir? intel'in turbo boost veya hyper-threading teknolojilerine benzer birşey mi?
  • amd ne yaparsa yapsın intele hiç bir zaman yetişemiyecek sürekli eski teknolojiye bişiler ekleyip sürüyo piyasaya intel sürekli yeni mimari çıkartıyo amd nin 6 çekirdekleri ancak intelin i7 4 çekirdeklilerine rakip olur



    yazan arkadaş intel coew2 nin israil tarafından geliştirilen p3 oldugunu bilmiyor herhalde şu andaki kullanılan intel işlemcilerde bu mimari üsüne yani inteldede gelişme yok ama amd den performanslı çekirdek olarak ama iç haberleşmede amd den yavaş iyi olsa bu mimari daha da iyi olurdu....yani amd de intelde eski teknolojiye eklemelerle gidiyorki





    ta 2011 e kadr asıl o zaman yeni mimariler çıkacak ikisindede asıl karşılaşma o zaman olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siLahsz

    Amd pazara oynuyor intel'e rakip olamaz hep geriden geliyor.

    Hep derken neyi kastediyorsunuz?
    Amaç oyun oynamaksa AMD çözümleri Intellere göre çok yüksek F/P a sahiptir.

    Verdiğiniz dolar miktarı performansı alamıyorsanız sorun vardır.
    Ama verdiğiniz dolar karşılığında rakibinden daha iyi performans sunuyorsa o zaman da karlısınız.
    İşte AMD şu anda verdiğiniz dolar karşılığında size en iyi performansı sunan çözümler ile piyasada.
    X6 Türkiyede 600TL fiyatla satılmaya başladı.
    Intel'in 6 çekirdekli işlemcisinin 1000$ olduğunu sanırım bilmiyorsunuz.
    Türkiye fiyatlarıyla 1000x1,18x1545 : 1823 TL ediyor. Peki I7 980x üç katı performasn sunacak mı? Hayır
    En fazla %30 daha performanslı olabilir. Aradaki karlılığı artık siz hesaplayın.
    Ev kullanıcılarında, %30 performans için %300 fiyatı hangi aklıselim insan ödeyebilir?
    AMD alınabilir seviyede en iyi çözümleri sunmaya devam ediyor.




  • 6 çekirdek 6 çekirdektir.performans tetleri yayınlandımı bilmiyorum ama bahse girerim corei7 nin 4 çekirdeklerinden çok daha iyi bir performans verecektir.performans farkı çok olmasa bile 6 çekirdeği tercih eden çok olur.adı var bikere 6 çekirdek..
    inteli amd 6 çekirdeğe karşı savunanlar fiyatlarını baz alıp bir kez daha düşünsünler.önemli olan sadece performansı değil ; fiyatı ...
  • AKILLI OLAN AMD CPU VE GPU KULLANIR CEBİNİ YAKMAZ
  • inteli savunanlar e8600 ün kaç liradan satıldığına bir daha baksınlar...
  • Ne bekliyosunuz ki anlamıyorum herhaldeki çok çok yeni bi teknoloji olsa Amd bu işlemcileri bu fiyattan vermez, ne kadar para o kadar köfte,hiç biri babamın şirketi değil ve hepside birbirinden acımasız fırsatını bulunca 2 firmanında müşteriyi nasıl yolduğunu geçmişte gördüm.Ayrıca bence mimari olmadan Amd nin yaptığı bu ilerleme beyhudedir (ev kullanıcıları için)mimari farkı olmadan bilgisayarınızdaki her bir performans kırıntısına ihtiyacınız yoksa bu işlemcilere para vermeniz israftır.
  • amd gercektende tebrik ediyorum devamini bekliyoruz bundan sonra daha intel ve nvidia sistem kurmuyacagim tovbe cidden tovbe servet harcadaim son 2 sene icersiinde artik bu sekilde kullanici dostu markalarin artmasini bekliyoruz..............
  • i7 core 2 lardan farklı bir mimari ve geliştiricisi türk! hatta core i =koray diye okunuyor (adamın soyadını unuttum)
  • 1999 senesinde ilk bilgisayarımı aldım 1000$ ödedim. İşlemcisi pentium2 400 mhz idi. 2001 yılına geldiğimizde arkadaşıma pentium 3 800 mhz işlemcili bilgisayar almıştık ve 1680$ ödemişti. 2003'e geldiğimizde amd athlon xp 2000+ işlemcili kasa aldım ve sürekli güncelledim. Şu anda Core2Duo T9300 işlemcili laptop kullanıyorum ve şu sıralar oyun için yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Sadece 11 yıl geçmiş ve 4. bilgisayarımı almayı düşünüyorum. İstemekte haklıyız belki ama bu kadar sık yenilenen başka bir şey var mı acaba. Cep telefonları da aynı tabii. Burada biraz keriz yerine konmuyor muyuz?
  • ne tuhaf vatandaşlarımız var, adam ucuz yapmış al kullan işte. illa tomarla para vercek 3 ay sonra yenisi çıkınca bide ona verecek. her updagrade yaptığında board değişecek.



    kiminin tuzu yok, kimi tatlı peşinde durumu
  • dellino nun söylediklerine %100 katiliyorum. ellerin dert görmesin :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.