Şimdi Ara

Amd çekirdek açma nedir? Performans için amd mi Intel mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu ana kadar hep Intel kullandım amd yi deneme fırsatım olmadı. Acaba oyun için hangisini kullanmalıyım? Bildiginiz gibi Intel işlemciler aynı özellikte ki amd işlemcilere oranla daha pahalı bu para farkından dolayı amd tercih etmek doğru mu olur? Başlıkta da belirttiğim gibi bu çekirdek açma olayı ne oluyor?

Şimdiden teşekkürler!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk önce bütçenizi belirlemelisiniz. Ona daha iyi bir tavsiyede bulunabiliriz. Çünkü 200 tl'lik bütçesi olan kişiyle 1000 tl'lik bütçesi olan kişinin tercihi farklı olacaktır. Ama kısaca değinirsek intel bu konuda daha önde ama oyun konusunda sözü işlemcilerden çok ekran kartları söyler. Çekirdek açma olayı ise AMD zamanında ürettiği bazı çekirdekleri stabil olmayan işlemcilerin, hasarlı çekirdeklerini kapatarak piyasaya sürdü tabi kapatılan her çekirdek bozuk olmaya biliyordu ve bu çekirdekler uygun (çekirdek açabilen) anakartlar ile şanslıysak (çekirdek sağlamsa) açabilme sansımız oluyordu. Bu üretilen işlemci modelleri bildiğim kadarı ile athlon x3 / phenom ıı x2 ve son olarakta phenom ııx4 960t modellerinde çekirdek açma sansınız var.
    AMD Ryzen R9 5900x || MSI B550A Pro || Powercolor Red Devil 6800xt || ARCTIC Liquid Freezer 240 Cpu Cooler || Crucial Ballistix Tactical 3000 MHz 32 GB DDR4 || EVGA SuperNOVA G2 750w || Deep Cool Kendomen Red || AOC 24" 24G2U IPS 144 Hz || Xbox 360 Wireless Controller || Logitech G502 RGB &amp; G633 &amp; G710 &amp; F710 Wireless Controller

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ED

İlk önce bütçenizi belirlemelisiniz. Ona daha iyi bir tavsiyede bulunabiliriz. Çünkü 200 tl'lik bütçesi olan kişiyle 1000 tl'lik bütçesi olan kişinin tercihi farklı olacaktır. Ama kısaca değinirsek intel bu konuda daha önde ama oyun konusunda sözü işlemcilerden çok ekran kartları söyler. Çekirdek açma olayı ise AMD zamanında ürettiği bazı çekirdekleri stabil olmayan işlemcilerin, hasarlı çekirdeklerini kapatarak piyasaya sürdü tabi kapatılan her çekirdek bozuk olmaya biliyordu ve bu çekirdekler uygun (çekirdek açabilen) anakartlar ile şanslıysak (çekirdek sağlamsa) açabilme sansımız oluyordu. Bu üretilen işlemci modelleri bildiğim kadarı ile athlon x3 / phenom ıı x2 ve son olarakta phenom ııx4 960t modellerinde çekirdek açma sansınız var.

Teşekkürler. Bütçem 200 lira ile sınırlı forumdan ikinci el almayı düşünüyorum anakart ile işlemciyi. Oyunları ultra high gibi detaylarda oynamak istemiyorum low medium yeter akıcı olması önemli geleceğe yatırım yapmayacağım oynadığım oyun bf3 multi sistemim:
    asus p5b mx wifi
    İntel core 2 duo e4400 2.00(2.4 oc)
    (2x2)4 gb hi-level 800 mhz ddr2
    powerclor hd3850 1 gb 256 bit ddr2 pci e 16
    benq 19' monitor
    Oyunda ekran ayarlarını ne kadar kıssam oyun her türlü kasıyor. İşlemciye stabil olmasada 2.4 ghz üzerine çıkarıyorum performans bir nebzede olsa artıyor. Sorunun işlemci olduğunu düşünüyorum. Düşüncem 2.el bir amd anakart ve işlemci almak ama anakartımın desteklediği daha üstdüzey bir işlemcide alınabilir hangisini yapsam diye kararsız kaldım.

Şimdiden teşekkürler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kel Bir Mühendis -- 6 Eylül 2012; 13:23:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mus1C

Teşekkürler. Bütçem 200 lira ile sınırlı forumdan ikinci el almayı düşünüyorum anakart ile işlemciyi. Oyunları ultra high gibi detaylarda oynamak istemiyorum low medium yeter akıcı olması önemli geleceğe yatırım yapmayacağım oynadığım oyun bf3 multi sistemim:
    asus p5b mx wifi
    benq 19' monitor
    Oyunda ekran ayarlarını ne kadar kıssam oyun her türlü kasıyor. İşlemciye stabil olmasada 2.4 ghz üzerine çıkarıyorum performans bir nebzede olsa artıyor. Sorunun işlemci olduğunu düşünüyorum. Düşüncem 2.el bir amd anakart ve işlemci almak ama anakartımın desteklediği daha üstdüzey bir işlemcide alınabilir hangisini yapsam diye kararsız kaldım.

Şimdiden teşekkürler!

Bu yazdıklarına göre senin o ayıtdığın para ile 2. el ati 6850 alman en iyisi olur.
    İşlemciyi de biez oc edebilirsen low-medium ayarlarda oyun oynayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

asus p5b mx wifi
    benq 19' monitor

Şimdiden teşekkürler!

Bu yazdıklarına göre senin o ayıtdığın para ile 2. el ati 6850 alman en iyisi olur.
    İşlemciyi de biez oc edebilirsen low-medium ayarlarda oyun oynayabilirsin.

işlemci 2.4 üzeri stabil olmuyor nedense bus speed anakart destekliyor ama mavi ekran yiyorum durmadan hd6850 anakartım destekler mi bilmiyorum?
    not: ısınma gibi bir sorunum yok tam yükte 45 dereceyi geçmiyor
    Teşükkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kel Bir Mühendis -- 6 Eylül 2012; 13:48:53 >

• Eğer 450+ watt civarı powerın varsa 6850 almak çok daha iyi bir seçenek.
    AMD Ryzen R9 5900x || MSI B550A Pro || Powercolor Red Devil 6800xt || ARCTIC Liquid Freezer 240 Cpu Cooler || Crucial Ballistix Tactical 3000 MHz 32 GB DDR4 || EVGA SuperNOVA G2 750w || Deep Cool Kendomen Red || AOC 24" 24G2U IPS 144 Hz || Xbox 360 Wireless Controller || Logitech G502 RGB &amp; G633 &amp; G710 &amp; F710 Wireless Controller

• denıldıgı gıbı işlemcıden cok ekran kartına yatırım yapın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD mi?İntel mi?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkishwarzone

denıldıgı gıbı işlemcıden cok ekran kartına yatırım yapın.

quote:

Eğer 450+ watt civarı powerın varsa 6850 almak çok daha iyi bir seçenek.

güç kaynağım asus 450w gerçek ortalama ikinci elini ne kadara bulurum bu kartın?

quote:

quote:

güç kaynağım asus 450w gerçek ortalama ikinci elini ne kadara bulurum bu kartın?

güç kaynağın yetersiz gelir bence o ekran kartı ve işlemciyi o güç kaynağıyla kullanırsan yazık... Benim sana tavsiye Xliance xp750 750w r3 modüler bi psu al hem sessiz hem uygun hem iyi bir performans alırsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoloji16 -- 6 Eylül 2012; 22:57:29 >
    Amd Phenom II X6 1090T 3.2/3.6 İşlemci, Cooler Master TX3 EVO işlemci Soğutucusu, Gigabyte GA-990XA-UD3 R2 Anakart , GSKİLL RİPJAWX 28 GB 1600 MHZ CL9 4 Modul Ram , Xliance XP750W R3 750W Gamer Edition Modüler PSU , Asus r7 240 2gb 128 Bit Ekran Kartı , İntel 335 Series 180GB SSD ,Western Dijital 1 TB 32mb 7200rpm Hard Disk, Gigabyte GZ-X9 Kasa, 2 Adet Gigabyte 12cm Fan, Lg DVD Writer, 12in1 Kart Okuyucu, Office Klavyesi Ve Mausu, LG 23" FULL HD 3D MONİTÖR-TV ,Trident Hifi 6.1 Müzik Sistem , LOGITECH Z906 5.1 Ses Sistemi 505w (1000w Peak), LOGITECH Z5500 5.1 Ses Sistemi 500w (1000w Peak)Samsung Galaxy S6 G920 Gold Platinium , Herkesin referansı kendi vicdanıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: teknoloji16

quote:

quote:

quote:

güç kaynağın yetersiz gelir bence o ekran kartı ve işlemciyi o güç kaynağıyla kullanırsan yazık... Benim sana tavsiye Xliance xp750 750w r3 modüler bi psu al hem sessiz hem uygun hem iyi bir performans alırsın...

ekran kartı tahminimce 200 tl civarı gelir dediğin güç kaynağıda 150 yukarı 200 tl olan bütçeyi aştık. Farklı alternatifler denesek?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teknoloji16

quote:

quote:

quote:

ekran kartı tahminimce 200 tl civarı gelir dediğin güç kaynağıda 150 yukarı 200 tl olan bütçeyi aştık. Farklı alternatifler denesek?

dediğim güç kaynağı 150tl değil en ucuz 210-250 tl arası anca bulabilirsin ben sadece fikrimi belirttim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoloji16 -- 6 Eylül 2012; 23:26:16 >
    Amd Phenom II X6 1090T 3.2/3.6 İşlemci, Cooler Master TX3 EVO işlemci Soğutucusu, Gigabyte GA-990XA-UD3 R2 Anakart , GSKİLL RİPJAWX 28 GB 1600 MHZ CL9 4 Modul Ram , Xliance XP750W R3 750W Gamer Edition Modüler PSU , Asus r7 240 2gb 128 Bit Ekran Kartı , İntel 335 Series 180GB SSD ,Western Dijital 1 TB 32mb 7200rpm Hard Disk, Gigabyte GZ-X9 Kasa, 2 Adet Gigabyte 12cm Fan, Lg DVD Writer, 12in1 Kart Okuyucu, Office Klavyesi Ve Mausu, LG 23" FULL HD 3D MONİTÖR-TV ,Trident Hifi 6.1 Müzik Sistem , LOGITECH Z906 5.1 Ses Sistemi 505w (1000w Peak), LOGITECH Z5500 5.1 Ses Sistemi 500w (1000w Peak)Samsung Galaxy S6 G920 Gold Platinium , Herkesin referansı kendi vicdanıdır

• 6850 alırsın işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.ED -- 6 Eylül 2012; 23:57:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kel Bir Mühendis

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Biligilerinize güvenerek forumdan alalım bir hd6850 en uygununu bulana kadar devam saolun:)
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.