Şimdi Ara

AMD Bulldozer hakkında her şey: İşlemciler, teknik özellikler, test sonuçları... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
0
Favori
330.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD'ni piyasaya sunacağı ve fiyatı 300$dan başlayan işlemcisi ile inteli7 970 hemen hemen aynı özellikte ve arada dağlar kadar fiyat olarak fark var. ayrıca amd'nin bize kattıkları ile intelin bize kattıkları çok farklı şeyler intel iskikrar sunarken amd sınırları zorlamayı gösteriyor. Amd işlemci alacaksanız overclock yapmayı bilmeniz gerekir ve amd eğer intel kadar işlemci satıyor olsaydı ar-ge ye daha fazla para ayırıyor olsaydı intel şuan büyük ihtimalle kapanmış olurdu...
  • Beyler bu ne marka fanatikliği anlamadım gitti. burada amdler için kötü diyen çoğu kullanıcıya amd 1100t fazla bile. çoğunuz pc yi oyun oynamak için alıyorsunuz. en hızlı işlemciyi alıp da napacaksınız?
    Kimisine i7 980x yavaş gelirken, kimisine phenom 955 ler bile yeterlidir. işlemci alırken öncelikle ihtiyacınızın neler oldugunu belirleyin.ben mesleğim gereği matematiksel işlem gücü yüksek cpuya ihtiyaç duymaktayım. bu nedenle çekirdek sayısı benim için çok önemli. wprimenın multithread testlerine bakarsanız newton bisection algoritmasını, çoğunuzun begenmediği amd 1100t nin i7 2600k ile aynı sürede, i5 2500k nın overclocklu halinden daha kısa sürede hesapladığını görürsünüz. diğer testlerde amd yavaş kalmış umrumda bile değil. çünkü benim için matematiksel işlemlerde multithread performansı önemli. bulldozerlerin matematiksel işlem gücü 1100t lerden çok daha üstün olacak. dolayısıyla benim için bulldozer çok daha iyi bir tercih olacak. üstelik amd yi intelden çok daha ucuz fiyata alacağım. bir de 200$ lık nvidia cuda destekli grafik kartı aldığım zaman ihtiyaçlarımın çoğu karşılanmış olacak. demek istediğim şu ki, işlemciler hakkında yorum yaparken "kime göre, neye göre" sorusunu kendinize sorun. amdyi kötüleyip inteli överken spesifik bilgiler verin. hangi amaçla kullanıldıgında amd kötü, intel iyi olduğunu ayrıntılı söyleyin. ezbere konuşup insanları yanlış yönlendirmeyin.

• Teknobiyotik ön sipariş fiyatları ile 31 ekim,de stoklarında olacağını belirtiyor.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-cpu.html
  • 4100 ile 965 B.E fiyatı aynı. Tabii diğer sitelerin fiyatlandırmalarını beklemek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cdkral

4100 ile 965 B.E fiyatı aynı. Tabii diğer sitelerin fiyatlandırmalarını beklemek lazım.

Kesinlikle fiyatı muhteşem olmuş. Bu işlemciden iyi iş çıkarmasını bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cdkral

4100 ile 965 B.E fiyatı aynı. Tabii diğer sitelerin fiyatlandırmalarını beklemek lazım.

Bilmiyorum ama aşırı bir performans beklememek lazım bence. 965'ten %10 civarı performanslı olur diye düşünüyorum.
  • 965BE zaten fiyatının hakkını kuruşuna kadar verebilen bir işlemciydi.. 4100, eğer abileri kadar iyi hız aşırtılabiliyorsa, 965BE nin yerini kolayca doldurabilir..
  • 125w da çalışan işlemci 3.9 ghz de buldozermiş yahu zaten her hangi bir işlemciye oc yapsan ben eskiden e8600 1.25v dan 4 ghz ye +0.03 v yani 1.28v verirdim canavar gibi çalışırdı bu şimdiki çıkanlar işlemcim yeni bunlar yeni işlemcimi anlamdım zaten eski işlemciler şimdikilerden iyi olduğunun yönünde yeni işlemciler kötüye gidiyor.
    Adam i72600 k gibi bir işlemciye 95 derece sıcaklık normal diyor o zaman bu işlemcileri yeni nesil işlemcileri alanlar çok uyanık demekki.
  • intel üç kanal ram kullanırken amd hala iki kanal kullanıyor. amd nin üç kanal ram kullanımı neden desteklemiyor bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.
  • s.a Arkadaşlar Sizden Bana Yardımcı olmanızı İstiyorum Lütfen!
    Şimdi Ben Bir Kasa Dizdim Öyle Ahım Şahım Değil Ekrana Bir Türlü Görüntü Vermiyor Harici ati Rodeon Hd 3650 Ekran Kartı Da Taktım Ve High Power 450 wat Power Da taktım ama Görüntü Alamadım Lütfen Bana Yardımcı olurmusunuz. Cevabınızı Bekliyorum. Yardımlarınız İçin Şimdiden Teşekkür Ederim. Saygılarımla... Saygılarımla...
    AMD BULLDOZER FX-4100 4-CORE 3.6 GHZ 12MB BLACK EDITION AM3+
    ANEEX 3.5 ALL IN ONE INTERNAL SIYAH DAHILI KART OKUYUCU
    EVEREST 250W PEAK AIRDUCT + SATA + FAN SIYAH/KiRMiZi ATX KASA 739R
    FOXCONN AMD A88GMV 880G DDR3 1333 VGA GLAN RAID 0,1 16X 938P AM3
    HI-LEVEL 4GB 1333MHZ DDR3 SOGUTUCULU PC RAM TEK MODÜL
    LITE-ON IHAS122/124 24X DVD YAZiCi SIYAH SATA BULK
    SEAGATE 3.5 500GB 7200 RPM 16MB SATA III PC HDD ST500DM002
  • fx 6100 oc ile 4.7 fazla kasmıyom:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

8 çekirdekli bir işlemci ile 4 çekirdekli bir platforma karşı aynı performansı veriyorsa ismini pek hak etmiyor demektir. ama fiyat stratejisi oldukça iyiymiş. Türkiyede göremeyiz o stratejiyi orası ayrı.. birde 8 çekirdekli işlemci alıp 4 çekirdekli intel işlemcilerin perofmansını beklemek için kullandığımız uygulamanında 8 çekirdek desteğinin olması şart.. uygulama 4 çekirdek destekliyorsa eğer maksimum AMD işlemcinin sadece 4 çekirdeğini kullanacaksınız ki buda intel işlemcilere kıyasla yarı performans anlamına gelecek.. kullandığımız çoğu küçük uygulamanın çok çekirdek desteği olmadığını düşündüğümüzde işlemcide az sayıda ama yüksek performansta çekirdeğin daha makbul olacağını söylemek yanlış olmaz sanırım..

fx 8120 aldım ekran kartımda xfx 6850 fakat 2 senedir oynadığım online bir oyun var warrock. Fakat nedense eski sistemimden daha çok kasıyor :) Bunu düzeltmenin bir yanı yok mu ? Yani ben sırf bu oyunu oynamak için kasaya 1300 tl verdim ama sonuç ortada :( O oyunu çok akıcı bir şekilde oynamam için ne yapmam gerekiyor ?

• ASUS M4A89GTD PRO USB 3 BU ANAKARTA DESTEĞİ VAR mı bu yeni nesil işlemcilerin.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0the1emre

quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

8 çekirdekli bir işlemci ile 4 çekirdekli bir platforma karşı aynı performansı veriyorsa ismini pek hak etmiyor demektir. ama fiyat stratejisi oldukça iyiymiş. Türkiyede göremeyiz o stratejiyi orası ayrı.. birde 8 çekirdekli işlemci alıp 4 çekirdekli intel işlemcilerin perofmansını beklemek için kullandığımız uygulamanında 8 çekirdek desteğinin olması şart.. uygulama 4 çekirdek destekliyorsa eğer maksimum AMD işlemcinin sadece 4 çekirdeğini kullanacaksınız ki buda intel işlemcilere kıyasla yarı performans anlamına gelecek.. kullandığımız çoğu küçük uygulamanın çok çekirdek desteği olmadığını düşündüğümüzde işlemcide az sayıda ama yüksek performansta çekirdeğin daha makbul olacağını söylemek yanlış olmaz sanırım..

fx 8120 aldım ekran kartımda xfx 6850 fakat 2 senedir oynadığım online bir oyun var warrock. Fakat nedense eski sistemimden daha çok kasıyor :) Bunu düzeltmenin bir yanı yok mu ? Yani ben sırf bu oyunu oynamak için kasaya 1300 tl verdim ama sonuç ortada :( O oyunu çok akıcı bir şekilde oynamam için ne yapmam gerekiyor ?

ekran kartında sıkıntı vardır batılfield mw2 -mw3 su gibi akıyor kaymak gibi:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gacvokem -- 1 Ekim 2012; 19:58:37 >

• http://www.techno-labs.com/1/23805/1/Eski_anakartlara_AMD_Bulldozer_deste%C4%9Fi.html bios güncellemesi ile şu eski anakartlarda yeni nesil bd işlemcilere destek verecekmiş.
  • takip
  • çocuklarımızın gelecegi içinwww.laylaytoysokuloncesi.com[Kunye=]

• Alayina amd

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

AMD'ni piyasaya sunacağı ve fiyatı 300$dan başlayan işlemcisi ile inteli7 970 hemen hemen aynı özellikte ve arada dağlar kadar fiyat olarak fark var. ayrıca amd'nin bize kattıkları ile intelin bize kattıkları çok farklı şeyler intel iskikrar sunarken amd sınırları zorlamayı gösteriyor. Amd işlemci alacaksanız overclock yapmayı bilmeniz gerekir ve amd eğer intel kadar işlemci satıyor olsaydı ar-ge ye daha fazla para ayırıyor olsaydı intel şuan büyük ihtimalle kapanmış olurdu...

+Yan yatmis sekiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD prepares FX-9000 up to 5.0 GHz
    http://www.sweclockers.com/nyhet/17101-amd-forbereder-fx-9000-pa-upp-till-50-ghz

translate.google :
    http://translate.google.com.tr/translate?sl=auto&tl=en&js=n&prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.sweclockers.com%2Fnyhet%2F17101-amd-forbereder-fx-9000-pa-upp-till-50-ghz

sitenin haberine göre AMD yeni FX-9000 ve FX-8770 işlemcilerini hazırlamakta :

AMD FX-9000 : 4,8 GHz / 5,0 GHz
    AMD FX-8770 : belli değil / belli değil

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.