Şimdi Ara

AMD Bulldozer hakkında her şey: İşlemciler, teknik özellikler, test sonuçları... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
0
Favori
330.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu gidişle bu çekirdek olayına son noktayı bir AMD mühendisi koyacak. DH bize bir mühendis bul bu işi tatlıya bağlasın, işin aslını anlatsın rica ediyoruz
  • oyunlar 1090'in cekirdeklerini bile zorlamiyor 1080'de.x8 olsa ne olmasa ne ben onu anlayamadim.tr fiyatlarini gorunce phenomII'lere nur yagacak.
  • hele bi kullananlar hele bi test siteleri incelemelerini versin.o zaman bir dahaki işlemcimin amd mi intel olacağına karar veririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

oyunlar 1090'in cekirdeklerini bile zorlamiyor 1080'de.x8 olsa ne olmasa ne ben onu anlayamadim.tr fiyatlarini gorunce phenomII'lere nur yagacak.

Eğer gerçekten 8 çekirdekli ise ilerideki bir çok oyun ve program bunun için optimize edileceğinden kullanım oranını (yıl bazında) artıracaktır. bu günün oyun bilgisayarı ileride günlük kullanıma yetecektir.
  • gunumuzde bes para etmedigini agzinla soyluyorsun.ilerde ne olacagini kimse bilemez.
  • bakalım gelince göreceğiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: OoO_21

quote:

oyunlar 1090'in cekirdeklerini bile zorlamiyor 1080'de.x8 olsa ne olmasa ne ben onu anlayamadim.tr fiyatlarini gorunce phenomII'lere nur yagacak.

Eğer gerçekten 8 çekirdekli ise ilerideki bir çok oyun ve program bunun için optimize edileceğinden kullanım oranını (yıl bazında) artıracaktır. bu günün oyun bilgisayarı ileride günlük kullanıma yetecektir.

bir zamanlar aynı şey 6 çekirdekli phenom II ler için deniyordu.. uyumlu programlar gelmeden işlemciler ıskarta oldu..

2600k ya geçtikten sonra işlemci piyasasını takip etmez oldum bu bulldozer halen niye çıkmadı haziran 2011 kesin diyorlardı nerdeyse 2012 oldu.. kara tren hikayesine döndü bu iş..

• quote:

Hocam zaten geç bile kaldılar. Bak bunca yıllık Nvidacı olan ben HD6870'e nur yağınca 360 TL'den -x1950Pro'dan 7 yıl sonra- Radeon kart kullanıyorum. AMD demeye de tam dilim varmadı. ATI'nın anısına saygı gereği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 26 Eylül 2011; 20:34:16 >
  • quote:

gunumuzde bes para etmedigini agzinla soyluyorsun.ilerde ne olacagini kimse bilemez.

bu işlemciler için size sonuna kadar katılıyorum. özellikle bir amd karşıtı olduğum için Bd'ler için yorum dahi yapmıyorum ama 8 çekirdeğin gerçek mi yoksa sanal mı olduğu kaç sene işimi görür sorusundan kaynaklanıyor onu belirtmek istemiştim.
    üniversiteyi kazanmadan önce arkadaşımın aklına uyup AMD sistem toplamıştım
    yok efendim paranı sokağa atıyorsun etme eyleme gidip AMD toplayalım bilgisayarı diye kafamı ütüledi durdu
    gittik topladık sistemi(5 sene mi oldu 4 senemi tam hatırlamıyorum) topladığımız sistem 30 dk açık kalıyor sonrasında işlemcinin aşırı ısınmasından dolayı kapanıyor soğuyana kadarda açılmıyordu. para iadesi aldım. (stock fan arızalımıymış neymiş) hiç ilgilenmedim sonrasında tercihler açıklandı üni kazandık paramı orada yedim. bu olayın ardından da Amd kendini ne kadar geliştirirse geliştirsin isterse en iyi işlemciyi o üretir hale gelsin yinede kullanmam.

• Ben x6 phenom yerine Fx-6100 almayı tercih ederim ve öyle yapıcam zaten :D
  • 8 çekirdekli modelinin özellikle render performansının harika olacağına eminim:)
    3ds max,alter effect,maya tarzı programları kullanan kişilerin i7 yerine amd tercih edebilirler:)
    ki ben amd x6 1090t kullanıyorum render performansı olarak i7 920 den daha iyi sonuç verdi üstelik daha ucuz:)
  • yorumlar ağırlıklı olarak uygulamaların çok çekirdekli işlemciler için uyumlu olmadığı, optimize edildiklerinde farkın daha net anlaşılacağı yönünde.

Bu konuda birkaç önemli noktayı hatırlatmak istedim. Son kullanıcıların çekirdek optimizasyonu dediği, litaratürde paralel programlama olarak bilen olay her zaman hız kazandırmayabilir. Özellikle shared resource (paylaşımlı kaynak) söz konusu olduğunda kazanç % 5- 10 ları geçmez hatta kimi durumda tek kanaldan yavaş kalır. Günümüzde PPL, OpenMP, Intel Threading Blok, IIP gibi paralel programlama kütüphaneleri mevcut ve bir çok uygulama bu kütüphaneleri kullanıyor. Windows gibi işletim sistemlerinde; geliştirici hiç bir zaman işlemci kaynağını direkt kullanamaz, işletim sistemi uygulamanın ihtiyaç duyduğunuz işlemci gücünü tedarik eder. Kısacası geliştirici bu işlemi a çekirdeğine bunu b çekirdeğine yaptırmak istiyorum diyemez. Uygulama optimize olsun / olmasın işletim sistemi, thread seviyesinde işlemleri farklı çekirdeklere paylaştırır.

Şimdi buldozerin i7 karşısındaki başarısızlığına gelicek olursak, adı i7 veya buldozer, tek fiziksel yapıdaki çoklu çekirdeklerin kaderi paylaşımlı kaynakları ve x86 mimarisinin getirdiği kısıtlamalardır. Intel "i" serisinden itibaren x86 mimarisinin getirdiği kısıtlamaları Loop Stream Detection sistemi ile bir şekilde aşmaya çalıştı ve özellikle Branch Prediction esnasında fetch - decode gibi işlemleri atlayarak hatta ikinci seviye dallanma tahminlerini bile oluşturarak işlemci kaynak bekleme zamanını düşürdü. İşte i7 tüm sırrı bu. Bu işe yaradımı evet yaramış gibi görünüyor.

Peki bulldozer seri kötü bir işlemci serisi mi? Elbette değil ama AMD öle bir şişirdi ki tabiri caizse kendi ayağına kurşun sıktı, sonuç son kullanıcı bazında hayal kırıklığı oldu. Tüm tartışmada burdan çıkıyor.

x86 mimarisinde çekirdek önemli değil, önemli olan birim zamanda yapılan iş! Bunun artıtrmanın en kolay yolu ise intelin yaptığı gibi sonraki adımı tahmin etmek ve elinin altında tutmak.

herkese keyifli akşamlar.

• 400-500 dolar bütçe ayırmıştım işlemciye. Keşke 500 dolarlık bir işlemci çıkarsaydı da intel'e kilitleyebilseydi. 5 senelik haberlerin sonucu bu olmamalıydı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3d_enjoy

8 çekirdekli modelinin özellikle render performansının harika olacağına eminim:)3ds max,alter effect,maya tarzı programları kullanan kişilerin i7 yerine amd tercih edebilirler:)ki ben amd x6 1090t kullanıyorum render performansı olarak i7 920 den daha iyi sonuç verdi üstelik daha ucuz:)

i920 mi kaldı? 450 liralık 2500k işlemcimle 1100t yi gayet rahat biçimde geçiyorum. render konusunda o akdar emin olma 1 senelik işlemcilerle değil yeni intellerle yarışacaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

i7 2600k yı ornek veren var.sıtesıne bakarsanız orda Cores sayısının 4,Threads sayısının 8 oldugunu belırtmekte.fx 8100 de ıse bıldıgınız gercek 8 cekırdek bulunuyor.Threads sayısıda 8.

en takoz i7 2600k bile 5ghz yapıyor 320tllik anakartda ve cpunun onbord vgası cod6 akıcı oynatıyor ve bu cpular kaç aydır piyasada?
    buldozerler gelse bile amd 32nm cpularım buyrun dediğinde intel son nesil ivyler 22nm ile 6ghzlerde şov yaparsa şaşırmayın üstelik amd hala düşük ram mhzlerine mahkum 2133mhz ve 2400mhzlik ramler yeni amd cpularda etkin kullanılcakmı sanmıyorum yoksa 1600mhz hızlarda yine sapıtcakmı x6 ph2 lerde olduğu gibi çünkü kontrolcü belliği cpuda ve 1333mhz real destekle geliyordu birde şuan buldozerlerin gerçek 8coremu yoksa 4real+4sanal tartışması var

8core buldozer realse bu yüksek mhzler 16mb tampon bellek ile i7 2600k performansı veriyorsa kim başarılı ve amd intel ile aynı performansta aynı fiyata ürün satmaz direk batar herzaman fiyat performansa odaklı daha ucuz fiyatlı etiketler hazırlar intelle rekabet etmek için bunu mecburiyetden yapıyor buna rağmen pazar payları yüzde88 /yüzde12 şeklinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 27 Eylül 2011; 2:58:37 >

• Sanki 2700k çıktığında intel çok büyüük yol katedecekmiş gibi laflar etmeye gerek yok.
    bridge-e serisi ne şekilde bir verim sağlar onu göreceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

i7 2600k yı ornek veren var.sıtesıne bakarsanız orda Cores sayısının 4,Threads sayısının 8 oldugunu belırtmekte.fx 8100 de ıse bıldıgınız gercek 8 cekırdek bulunuyor.Threads sayısıda 8.

en takoz i7 2600k bile 5ghz yapıyor 320tllik anakartda ve cpunun onbord vgası cod6 akıcı oynatıyor ve bu cpular kaç aydır piyasada?

O işlemci hem OC olup aynı anda üzerindeki ekran kartını kullanamıyor .
  • Kişisel bir tahminimi paylaşmak istiyorum. Bence AMD performansı iyileştirmek amacıyla ertelemedi bu işlemcileri, tam aksine performansı belli bir seviyede tutmak hali hazırdaki intel işlemcilerin karşına konumlandırmak için muhtemelen işlemcinin bazı özellikleri kapatıldı, buradaki amaç intelin ivy işlemcileri çıktığında bir karşı hamle yapabilmek,Şu anki bench sonuçlarının ilk çıkan bench lerden hatta mühendislik örneklerinden bile biraz gerisinde kalmasını ben buna bağlıyorum , AMD'nin ilk çıkan buldozerlerin ömrü altı ay olacak şeklinde bir açıklama yapmasıda bu tahminimi kuvvetlendiriyor.6 ay sonra yepyeni bir işlemci mimarisine geçecek halleri yok ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERIM -- 27 Eylül 2011; 9:32:53 >
  • fx4110'u alırım ayı gibi oc'larım gerisi de umrumda olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jarsis

fx4110'u alırım ayı gibi oc'larım gerisi de umrumda olmaz.

ayı gibi oc yapmakk Güzel gerçekten çok güzeldi.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.