Şimdi Ara

AMD&ATI Kullananlar Topluluğu - Yeni KRAL 290X - (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.029
Cevap
22
Favori
480.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Resimleri S image olarak atmayı denesek arkadaşlar ?
  • Slm arkadaşlar ben de 5850 kullananlardanım... Alalı 5 gün oldu ve gayet memnunum karttan performans olarak süper overclock potansiyeli inanılmaz heryerde bundan çok bahsedildiğini ve gerçekten doğru olduğuna kanaat getirdiğim için aldım ve yanılmadım ben bendeki model Spphire hd 5850 kartı aldıktan sonra bi cesaretle vmod yapmayı kafaya koydum ve yoğun araştırmalarımdan sonra asusun son biosu 1200/1400 limitli olanını buldum aslında pek güvenemedim yapsam mı die ama sonunda atiflash -f -p 0 asus.rom yazıp gözümü kapattım ve bastım entere. reset attıktan sonra açılmıcak die korktum ama herşey yolundaydı ve windows açıldı burda sölemem gereken bişey var msi afterburner programı süper bir program voltaj fan core/mem herşeyi istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz youtube dan izlediğim videoda asus kartı 1.35 voltta 1004/5005 hızlarında vantage bitiriyordu tabiiiki fan %100 açık olarak işte burda bir sorun var evde odanın içinde fanın 100 olması demek elektrik süpürgesi gibi bişiyin çalışması demek oluyo çok gürültülü o yüzden fan ayarlarını kendim afterburnerla yaptım ve voltaj değerini 1.225 te stabil çalıştırmayı başardım yani kısacası asusu unlock bios msi afterburner ve 5850 müthiş işler yapıyor son ayarlarım şöyle 1.225v 1000/1200 fan kendi ayarım ve stabil çalışıyor. Kartın skorunu merak edipte %100 fan hızında test yapıp yayınlamak bence mantıksız bu overclock günlük kullanıma uydurulmadığı takdirde ne işe yararki oyunlarda deli gibi bi fan sesi olsa nasıl olur düşünün artık.. isteyen arkadaş olursa biosu ve yükleme yolunu verebilirim ayrıca ss de koyabilirim oyunlarda tabii fan hızlanıyor %60 civarı oluyor ama sonuçta dayanılabilir bişi 1.35 v olunca çok ısındığı için fan da çıldırıyor. neyse uzatmayım alan arkadaşlara hayırlı olsun alacaklarada tavsiye olsun bence doğru seçim olacak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sirinsirin

    Slm arkadaşlar ben de 5850 kullananlardanım... Alalı 5 gün oldu ve gayet memnunum karttan performans olarak süper overclock potansiyeli inanılmaz heryerde bundan çok bahsedildiğini ve gerçekten doğru olduğuna kanaat getirdiğim için aldım ve yanılmadım ben bendeki model Spphire hd 5850 kartı aldıktan sonra bi cesaretle vmod yapmayı kafaya koydum ve yoğun araştırmalarımdan sonra asusun son biosu 1200/1400 limitli olanını buldum aslında pek güvenemedim yapsam mı die ama sonunda atiflash -f -p 0 asus.rom yazıp gözümü kapattım ve bastım entere. reset attıktan sonra açılmıcak die korktum ama herşey yolundaydı ve windows açıldı burda sölemem gereken bişey var msi afterburner programı süper bir program voltaj fan core/mem herşeyi istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz youtube dan izlediğim videoda asus kartı 1.35 voltta 1004/5005 hızlarında vantage bitiriyordu tabiiiki fan %100 açık olarak işte burda bir sorun var evde odanın içinde fanın 100 olması demek elektrik süpürgesi gibi bişiyin çalışması demek oluyo çok gürültülü o yüzden fan ayarlarını kendim afterburnerla yaptım ve voltaj değerini 1.225 te stabil çalıştırmayı başardım yani kısacası asusu unlock bios msi afterburner ve 5850 müthiş işler yapıyor son ayarlarım şöyle 1.225v 1000/1200 fan kendi ayarım ve stabil çalışıyor. Kartın skorunu merak edipte %100 fan hızında test yapıp yayınlamak bence mantıksız bu overclock günlük kullanıma uydurulmadığı takdirde ne işe yararki oyunlarda deli gibi bi fan sesi olsa nasıl olur düşünün artık.. isteyen arkadaş olursa biosu ve yükleme yolunu verebilirim ayrıca ss de koyabilirim oyunlarda tabii fan hızlanıyor %60 civarı oluyor ama sonuçta dayanılabilir bişi 1.35 v olunca çok ısındığı için fan da çıldırıyor. neyse uzatmayım alan arkadaşlara hayırlı olsun alacaklarada tavsiye olsun bence doğru seçim olacak

    Bikaç gün öncesine kadar ben de bios güncellemenin tek yol olduğunu düşünüyordum. Tamamen yanılıyormuşum, tabii sen de Boşuna risk almaya gerek yok, AMD GPU Clock Tool denen programla tüm ayarları yapabiliyorsunuz zaten, hiç başınıza dert açmayın benden söylemesi Garantiye yollamanız gerekirse kartı, biosu değiştirmişsin diye terslik yapabilirler.




  • mete can dediğin yolu da denedim biosdan önce ama gpu clock tool yaptığın ayarı saklı tutuyo ve powerplay devredışı kalıyor bu da demek oluyo ki masaüstünde dahi overclocklu çalıştırmak ve boşuna güç tüketimi fazladan fan sesi ama sadece ihtiyaç olduğunda açarız dersen tamam kabul ama o zamanda her oyun öncesi 2 program açıp ayar yapıp başlaman lazım ben uğraşmak istemedim ccc zaten yüklemedim sadece msi afterburner yüklü ve autostartta istediğim veya ihtiyacım olduğunda overclocklu 5850 hazır yani onun için yaptım ayrıca 2 ayrı program kullanmakta fanda sorunlar yaratabiliyor arada kendiliğinden hızlanıyor ve kaydetmekte zorluklar yaşıyorsun. Zaten kendi kartımın biosunu yedekledim herhangi bir durumda geri yükleyebilirim ama umarım o herhangi bir durum ne benim nede hiçbir overclockcunun başına gelmez nası bir duygu biliyorum evlat acısı gibi zaten çok korkarak yaptım ancak şimdi mutluyum. yine de senin de düşüncene saygı duyuyorum ve uyarın iin teşekkür ediyorum...




  • Konfor açısından mantıklı ama evdeki bulgurdan olma diye bir laf vardır, ben dikkatli olmanı öneririm.

    Ayrıca, buradan tüm hd5000leri kullanan arkadaşlara aynı anda iki hız aşırtma programını kullanmamaları gerektiğini söylüyorum. Ciddi hatalar olabiliyormuş, zira msi afterburner ve smartdoctor gibi programlar biostaki değerleri değiştirerek voltaj değerlerine müdahale ediyorlarmış. Aynı anda iki programı çalıştırmak bios veri kaybı riskini taşıyormuş. Birini kapatmadan diğerini kullanmamanızı öneririm.

    Çalışmayan kartı flashlayamazsınız eğer entegre grafik kartıyla sisteminizi çalıştırabileceğiniz bir anakartınız veya yedekte uyumlu başka bir ekran kartınız yoksa.
  • Ben de onu demek istemiştim zaten orjinal biosu saklıyorum ki bişey olursa elimdeki 6600 ile geri flahlayabileyim
  • Arkadaşlar 2 sorum olacak .

    1)VMOD nedir ?
    2)Bu gpuya oc yaparken msi afterburner programını kullanmış ya arkadaşımız bu program sadece ati kartlara mı oc yapar ? Bir de diyelim ki oc yaptık daha sonra programdan çıkıp programı sildik . GPU tekrar eski ayarlarına mı döner yoksa ocli olarak kalır mı ?
  • AMD Gpu Clock Tool bilgisayarda kalıcı değişiklik yapmaz, kapattığın zaman tüm ayarlar eskisine döner. Bu program daha donanımlı msi afterburner'dan. Msi'ın programında eğer bios hızın sınırlıysa daha hızlı çalıştıramıyorsun 1ghz çekirdek hızında mesela.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 13 Aralık 2009; 16:32:43 >
  • VMOD : Voltaj Modu anlamına geliyor olsa gerek akrepkral,bu iki programdan herhangi biri ile voltaj artırımı yoluyla overclock edilmesine vmod denir :)
    Programı silersen/kaldırırsan değerlerin default hızlara veya CCC hızlarına düşüyor olsa gerek ama net olarak bilmiyorum..
  • Masaüstü sıcaklığı 40-45 arası bu normal bir değermidir?

     AMD&ATI Kullananlar Topluluğu  - Yeni KRAL 290X -
     AMD&ATI Kullananlar Topluluğu  - Yeni KRAL 290X -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GunsNBeer -- 15 Aralık 2009; 20:31:36 >
  • Arkadaşlar bugün itibariyle, Sapphire marka 5850 ile ben de klübe katılmış buluyorum.

    9-12 driverini yukledim.Anlamadığım bir nokta var;

    CCC Override 'da Current Values

    GPU Clock:157MHZ
    Memory clock: 300MHZ

    gösteriyor. Bunların 725/1000 olması gerekmez mi?

    Nvidia dan geçiş yapan biri olarak CCC biraz zor geldi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sinerfru

    Arkadaşlar bugün itibariyle, Sapphire marka 5850 ile ben de klübe katılmış buluyorum.

    9-12 driverini yukledim.Anlamadığım bir nokta var;

    CCC Override 'da Current Values

    GPU Clock:157MHZ
    Memory clock: 300MHZ

    gösteriyor. Bunların 725/1000 olması gerekmez mi?

    Nvidia dan geçiş yapan biri olarak CCC biraz zor geldi :)


    O hızlara düşmezse bir sorun vardır zaten.Kart masaüstünde hızlarını düşürerek enerji sarfiyatını en aza indiriyor.Benim bu kartı almamdaki önemli bir sebeptir saat hızlarını bu denli düşürmesi.

    Bence CCC çok daha kullanışlı Nvidia Control Panelinden.Biraz alışınca ne demek istediğimi anlayacaksınız sanıyorum.Hele Overdrive sekmesinin Nvidia da bir karşılığı yok.Overdrive epey konforlu bir sekme.İster fan hızını arttırın saat hızlarını arttırırkende sıcaklığı kontrol edin.Bir oyuna girdiniz örneğin o oyunun GPU yu ne kadar kullandığınızı eş zamanlı olarak takip edebilirsiniz yine Overdrive dan.


    Sanıyorum HD5850 incelemesi olarak dünyada en detaylı inceleme bu.İnceleyin hak vereceksiniz.

    http://www.overclock.net/ati/622089-sapphire-radeon-hd-5850-review-56k.html




  • Vantage yaptım baya bir fark var sanırım işlemci ve yeni sürücülerden kaynaklandı;

    i7 860
    4gb HyperX 2000mhz CL9
    Saphire 5850
    Default Clocks

    default Vantage Sonucu aşağıdadır;



     AMD&ATI Kullananlar Topluluğu  - Yeni KRAL 290X -
  • evet işlemci fark ediyor.. ben 2.66 ile 12000 gpu puanı alırken 3.2 de 14000 aldı.. ekran kartı her seferinde stok halde idi.. bide karta oc yaptık mı tamamdır..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismailgokhan

    Peki bu uyarının kaynağı voltajı artırmamamız olabilir mi?Voltajı 1100+ değerlerine alırsak kararlı çalışır mı acaba??

    Crosshair yaklaşık aynı sistemi kullanıyoruz,sizin Crysis'te elde ettiğiniz default fps değerleri (40-50) ile benim 20-30 fps arasında baya bir fark var,bunu nasıl açıklayabilirsiniz?Ve en azından sizin default hızlarınızı yakalamam için neler önerirsiniz?
    İşlemci : 3.3 Mhz
    Ram : ddr2 1074 Mh
    z [crysisteki düşük fps de 7-7-7-27 gibi çalışıyordu,düşük fps ye bu yol açmış olabilir mi]bu değerler eğer kaldırırsa 4-4-4-14 veya 5-5-5-15 e çekilecek..




    kardeş şu var ben bu değerleri extrem koşullar altında aldım.

    Benim default yazdığım ss lerde sadece kart default diğer işlemci gibi bileşenlerde overclocklu yanlış hatırlamıyorsam

    cpu = 3.6 ghz de ramlerde 1200 (5-5-5-15) mhz de çalışıyordu

    umarım yardımcı olmuşumdur ...




  • Hımm anlıyorum teşekkür ederim CrossHair,bende 3.3 işlemci//5+5+5+15=1066 Mhz//775+1125 gpu//Win 7 kullanıyorum..
    Crosshair işlemci overclockun konusunda bilgi verir misin?Bios ayarlarını söyler misin?Ve stok fan ile kullanılacak ayarları rica ediyorum,ben bir ara 3.5 stabil kullandım,stabil.ama sadece çarpanı artırdım,sence sadece çarpan hızını artırmak doğrumu yoksa diğerleri ile de oynamak gerekir mi?acil cevap
  • 5850 İNCELEME SAYFAMIZ;en detaylı,hertürlü testin uygulandığı,süper bir inceleme,-dehşet-'e teşekkürler

    5850 alacak olanlar veya sahibi olanlar buyrun..

    5858 İNCELEME
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismailgokhan

    Hımm anlıyorum teşekkür ederim CrossHair,bende 3.3 işlemci//5+5+5+15=1066 Mhz//775+1125 gpu//Win 7 kullanıyorum..
    Crosshair işlemci overclockun konusunda bilgi verir misin?Bios ayarlarını söyler misin?Ve stok fan ile kullanılacak ayarları rica ediyorum,ben bir ara 3.5 stabil kullandım,stabil.ama sadece çarpanı artırdım,sence sadece çarpan hızını artırmak doğrumu yoksa diğerleri ile de oynamak gerekir mi?acil cevap


    bu konu ile ilgili forumda detaylı anlatımlar mevcut overclock bölümden bakabilirsin sabit konulara

    artı olarak bu işlemci ile ilgilide bu işlemciyi kullananların açtığı bir topik var ordan yeterince bilgi alacağına eminim
  • En yakın zamanda aranızdayım inşallah
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.