Şimdi Ara

Amd Athlon +3000 O.C

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yapacak birşey yok sıkıntıdan Download bilgisayarında işlemci ve ekran kartına(winfast a350 agp) o.c deniyorum. Stok fanla voltaj vermeden 2.00 ghzden 2.50 ghz kadar çıktımda stabilite testini hangi programlarla yapacağım anlatabilen olursa iyi olur.(Araştırdım birşey bulamadım bu yüzden konu açtım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni kullanıcı adı. -- 6 Nisan 2013; 23:03:45 >

• Prime 95 ile yapabilirsiniz. Prime 95'i çalıştırdıktan sonra çıkan menüde "Just stress test" gibi bir seçenek olması lazım. Ona tıklayın. Sonra ilk üç seçenekten birine tıklayın. İlk seçenek (small ile başlayan) belleklere pek yüklenmezken üçüncü seçenek (Blend ile başlayan) belleklere en fazla yüklenendir. Ama tüm testler işlemciye maksimum yüklenir. Eğer üçüncü seçenekte çakılır da ilkinde çakılmazsa işlemciden çok bellekler sorunludur.

Bir de Aida 64 sistem kararlılık testi vardır. Ancak bu test işlemciye Prime 95 kadar işkence edemez. Bence: "Eğer bir işlemci Prime 95 karşısında çakılmıyorsa hiç bir uygulama karşısında çakılmaz." demek mümkün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Prime 95 ile yapabilirsiniz. Prime 95'i çalıştırdıktan sonra çıkan menüde "Just stress test" gibi bir seçenek olması lazım. Ona tıklayın. Sonra ilk üç seçenekten birine tıklayın. İlk seçenek (small ile başlayan) belleklere pek yüklenmezken üçüncü seçenek (Blend ile başlayan) belleklere en fazla yüklenendir. Ama tüm testler işlemciye maksimum yüklenir. Eğer üçüncü seçenekte çakılır da ilkinde çakılmazsa işlemciden çok bellekler sorunludur.

Bir de Aida 64 sistem kararlılık testi vardır. Ancak bu test işlemciye Prime 95 kadar işkence edemez. Bence: "Eğer bir işlemci Prime 95 karşısında çakılmıyorsa hiç bir uygulama karşısında çakılmaz." demek mümkün.

Hocam birşey sorucam 2,50 ghz'yi geçtikten sonra arttırmaya çalışınca pc açılmıyor voltaj veriyorum yine açılmıyor ramlerin mhz düşürdüm yine açamadım acaba psu yada işlemcinin gidiceği max mhz bu mudur ?

• Bende de aynı işlemci var. İki ay önceye kadar ana sistem olarak görev yapıyordu. En yüksek 2.47 GHz hıza çıktım. Daha sonra normal ayarlara dönüp bir süre öyle kullandım çünkü fan kafayı yiyordu. Ardından tekrar hız aşırtma yapmak istedim ama 2,35 GHz'in üzerine çıkamadım. Ne voltaj kar etti ne de bellek çarpanını ve HT'yi taban yaptırmak... FSB'yi belli bir sınırdan sonra azıcık bile arttırsam sistem açılmıyordu ve pili çıkarmak gerekiyordu. Ya atladığımız bir şey var bu noktada ya da anakartın işlemciye verebileceği güç sınırını aşmış oluyoruz. Ben 380 watt tenekeden bozma bir güç kaynağıyla 2,47'ye çıkmıştım. Ancak 2,35 GHz yaptığım güç kaynağı kaliteli 620 watt bir güç kaynağıydı. Yani güç kaynağından olduğunu düşünmüyorum. İşlemcinin çıkabileceği sınıra gelirsek; o işlemcinin takozluğuna göre değişir. Bazı işlemciler takoz oluyor ve fazla hız aşırtma olmuyor. Bazı işlemciler ise; takoz olanla aynı fabrikadan çıksa ve aynı çekirdeğe vs. sahip olsa da çok daha iyi hız aşırtılıyor. Bildiğim kadarıyla iyi bir Athlon 64 3000+ 2,8 GHz'e kadar tırmanabilir. Ancak yanlış biliyor da olabilirim.

• Ben 2.50 ye voltajsız cıktım fakat hdd bozuk mavi ekran veriyor uğraşmadım fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni kullanıcı adı. -- 9 Nisan 2013; 1:44:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.