Şimdi Ara

AMD 400 serisi çipsetlerde PCIe 4.0 kavgası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • AMD’nin bu yıl Computex 2019 fuarında yaptığı tanıtımlarda en dikkat çeken konu PCIe 4.0 standardına geçiş olmuştu. Şimdilik AMD’nin niyeti bu teknolojiyi Ryzen 3 ve 570 çipsetine özel tutmak ancak üretici ortaklar zinciri kırmaya başladı.


    Kavga var


    Asus’un AMD 400 çipset barındıran AM4 anakartlara kısıtlı da olsa PCIe 4.0 desteği vermeye başladığı bilgisi geldi. Çipsete doğrudan bağlı olan cihazlarda BIOS güncellemesi ile PCIe 4.0 desteği açılabiliyor.


    Ayrıca Bkz.Bu kez bir öğretim kurumu fidye yazılımına maruz kaldı

    AMD X470 ve B450 çipset barındıran anakartlarda kısmen de olsa PCIe 4.0 kullanılabiliyor. Listeye göre belirli anakartlarda sadece M.2 slotu, belirli anakartlarda sadece PCIe slotları veya duruma göre her ikisi de PCIe 4.0 standardına açık.


    Elbette bunun bir bedeli var. Asus kullanıcıların PCIe 4.0 tercihi yaparken dengesizlik ve kararsızlık sorunlarına yol açacağını bilmesini istiyor. Zira AMD de X570 altındaki anakartlarda problem olacağını açıklamıştı.


    Diğer taraftan AMD’nin deneysel de olsa kesinlikle PCIe 4.0 teknolojisini kullanıma açılmaması konusunda baskısı var. Firma bu hafta üretici ortaklarına bir yazılım göndererek BIOS güncellemelerini iptal ettireceğini duyurdu.


     



  • "Donanım haber" gibi bir teknoloji sitesindeki haber başlığına bakıyorum, konu içeriğine bakıyorum sonra yorumlara bakıyorum. Tam yorum yazmaya niyetleniyorum sonra boşver diyorum.. Kime ne anlatacaksın imam cemaat misali.. Bir konu bu kadar mı tersinden tutulur.. Bu kadar mı çarpıtılır.. Buraya bilgi edinmeye gelen insanları yanlış fikir ve duygulara sürüklemek mi editörlük?
    AMD haklı açacak 4.0ı herkes uyarılara rağmen bak kardeşim bu deneysel bir özelliktir demelerine rağmen atlayacak üstüne ondan sonra sistemde kararsızlıklar oluşunca kırk yıllık AMD ısınıyor iftirası gibi bu sefer başlarına bir de AMD çöküyor masalı kalacak. Bir şeyin tam çalıştığına emin olmadan marka değerinin korunması için asla kullanılmasına izin verilmemeli. Tam destek
    Asus burda saçmalamış. Eğer hata olur kararsızlıklar ortaya çıkarsa bu asus un değil Amd nin başına kalacak, Amd nin marka imajı zedelenecek. Ben Amd nin yönetici olsam böyle bir kumar oynamam. Adamlar sırf PCIe 4.0 koydular diye çipsete fan yerleştirmek zorunda kaldı. Ee sen eski nesil çipsete getir özelliği sonra yok yanıyor yok kararsız yok çöküyor.. Daha sonra donanımhaber de "Amd 400 çipsetli kartlar çöp oldu" by Ekrem71.
  • AMD 5xx çipsetlerine dünya kadar masraf yapmış. Taibiki ekmeğini yemek isteyecektir. Büyük ihtimal ASUS, AMD tarafından engellenecektir. Yoksa 5XX çipsetli anakart satışları büyük darbe alır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 15 Temmuz 2019; 22:14:14 >
  • amd sana sempatimiz fakirin dostu intelin korkulu rüyasının diyeydi ama kendi ayağına sıkma işte :) biraz kullanıcı çekince intelin yolundan gitmeye başşladın ama daha o kadar büyümedin yeterli kullanıma ulaşmadın yapa bunu :(

  • Pcie x16 slotuna verse yeter.
    Hiç degilse yeni ekran kartlarini daha rahat pazarlarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni yeni yakalanan stabiliteyi bu şekilde bozarsa yine ram seçme olayında olduğu gibi adı çıkabilir bence.

  • Konu Basligi = Ekrem71

    Kavga var?!?!

    Neyin kavgasi? Magazin haber basligi gibi nedir bu?

    Forumdaki o kadar uyenin elestirilerine ragmen hala kendini gelistirmek ve duzeltmek yerine bildigini okuman uzucu.

  • 21 haziranda asus bios yayınlamış tuf b450 lere. oradaki biosda 4.0 seçeneği varmı deneyen oldumu

  • Tüketici dostuymuş parayı bulan her firma bunu yapıyor inteli yakalayamasaydı görürdük o zaman a320 le bile pci 4.0 verirdi :d. Ama 1 yıl sonra intel core mimarisini terkedip yeni mimariye geçince napıcak acaba.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zdniz

    Tüketici dostuymuş parayı bulan her firma bunu yapıyor inteli yakalayamasaydı görürdük o zaman a320 le bile pci 4.0 verirdi :d. Ama 1 yıl sonra intel core mimarisini terkedip yeni mimariye geçince napıcak acaba.
    sacmalama istersen.


    olmadi herkese islemcileri bedava versin ...
  • "Donanım haber" gibi bir teknoloji sitesindeki haber başlığına bakıyorum, konu içeriğine bakıyorum sonra yorumlara bakıyorum. Tam yorum yazmaya niyetleniyorum sonra boşver diyorum.. Kime ne anlatacaksın imam cemaat misali.. Bir konu bu kadar mı tersinden tutulur.. Bu kadar mı çarpıtılır.. Buraya bilgi edinmeye gelen insanları yanlış fikir ve duygulara sürüklemek mi editörlük?

  • AMD haklı açacak 4.0ı herkes uyarılara rağmen bak kardeşim bu deneysel bir özelliktir demelerine rağmen atlayacak üstüne ondan sonra sistemde kararsızlıklar oluşunca kırk yıllık AMD ısınıyor iftirası gibi bu sefer başlarına bir de AMD çöküyor masalı kalacak. Bir şeyin tam çalıştığına emin olmadan marka değerinin korunması için asla kullanılmasına izin verilmemeli. Tam destek

  • Bu Ekremle ne alıp veremediğiniz var gençler ben anlamadım mevzuyu?
  • H34RTL3SS kullanıcısına yanıt
    Tamam da anakartın veya işlemcin elinde kalsa daha mı iyi olur, yani öyle yaptı diye art niyet arıyorsun ama ya gerçekse? İşin bir de o boyutu var, millet dener Youtube'da görürüz zaten..

  • Asus burda saçmalamış. Eğer hata olur kararsızlıklar ortaya çıkarsa bu asus un değil Amd nin başına kalacak, Amd nin marka imajı zedelenecek. Ben Amd nin yönetici olsam böyle bir kumar oynamam. Adamlar sırf PCIe 4.0 koydular diye çipsete fan yerleştirmek zorunda kaldı. Ee sen eski nesil çipsete getir özelliği sonra yok yanıyor yok kararsız yok çöküyor.. Daha sonra donanımhaber de "Amd 400 çipsetli kartlar çöp oldu" by Ekrem71.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greylights -- 16 Temmuz 2019; 3:10:37 >
  • Bence, boşuna kavga ediyorlar. Büyük çoğunluk 5xx serisi ana kartları almadan bekleyecek. Bu kavgadan sonra (!!!!) hem o kadar para vermek istemezler hem de riskli. Eğer, AMD 4xx serisinde uygulanması riskli diyorsa, kesinlikle 5xx serisinde de bir risk var demektir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lterlemez

    Bence, boşuna kavga ediyorlar. Büyük çoğunluk 5xx serisi ana kartları almadan bekleyecek. Bu kavgadan sonra (!!!!) hem o kadar para vermek istemezler hem de riskli. Eğer, AMD 4xx serisinde uygulanması riskli diyorsa, kesinlikle 5xx serisinde de bir risk var demektir.

    Nasıl bu kanıya vardınız pes gerçekten
    Neye dayanarak 500 serisinde risk var diyorsunuz?
    Adamlar 500 serisinde 4.0 için yeni çipset yaptı ve bunu fanla soğutuyor. Git aynı işi eski pasif soğutmalı çipsete yaptır mantıklı mı bu?

    Sen ferrari ile reno'yu karşılaştır, reno'nun 200 yapması riskli ise ferrari de riskli de...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greylights -- 16 Temmuz 2019; 3:50:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PCI-4.0’ın güç ihtiyacı 3’e göre bariz daha çok. Bu yüzden 400 ve 300 serisi anakartlar dizayn kapasitesinin üstünde çalışması gerekecek. Kararlılık sorunlarından kalıcı arızalara kadar pek çok risk mevcut. AMD’nin bu işe karşı çıkmasının temel nedeni bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nerdeyse 2.5 katı enerji ihtiyacı olan bir köprüden bahsediyoruz.
    Zaten eğer oluyorsa neden adamlar o köprüyü değiştirsin
  • Bu anakartların düzgün soğutması olmayan modelleri yanınca nolacak onun kavgasını yapıyorlarmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cleancoder

    Tamam da anakartın veya işlemcin elinde kalsa daha mı iyi olur, yani öyle yaptı diye art niyet arıyorsun ama ya gerçekse? İşin bir de o boyutu var, millet dener Youtube'da görürüz zaten..
    bunu yapacak olan riskleri zaten kabul etmiştir modlu bioslarda var illaki firma tarafından çıkmasına gerek yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.