Şimdi Ara

ambulansa yol verme (Almanya)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
2
Favori
2.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fermuar taktiği, bizde de bi ara tartışıldı, trafikte bu uygulansın diye ama ... cümlenin devamını size bırakıyorum
    http://www.liveleak.com/view?i=c51_1368933765



  • Araç itfaiye aracı değil mi?
  • Adamlar sol şeridin yanına acil durum için yer ayırmışlar yolu boşaltabiliyorlar rahatlıkla.Daha bizim yollarda ne emniyet şeridi var nede doğru düzgün şerit.Olsa da trafik anında dolduruyoruz her bir boşluğu.Kısacası bizim trafik adam olmaz fermuar filan uygulamak bizde mümkün değil.
  • bizde fermuar taktiği olmaz olsa olsa yırtık don taktiği olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek kelimeyle mükemmel.
  • Ambulansa yol verme







  • Emniyet şeridine geçip yol veriyorlar ama en başta emniyet şeridinden gitse o araç daha doğru değil mi?Bizde mi terslik yoksa onlarda mı?
  • Otoyol'da bu tarz olaylar mümkün. Şehir içinde olan olaylardan örnek vermek ne kadar doğru?
  • tebrikler bu konuyu açan 1213123123. kişi oldunuz
  • Burada mantığı sorgulamak gerek. Bizde kimse arabayı sağa ya da sola çekip ambulansa yol vermez. Genelde polis yolu açsın, bizde fırsattan istifade edip aradan kaçalım diye herkes kornaya basar. Oysa araçlar sağa sola yanaşsa ambulans daha kısa sürede gideceği yere varır. Ama o kadar bencil bir halkız ki yaşam mücadelesi veren kazazede bile umrumuzda olmaz bizim. Hürriyet'in Eskişehir yolunda çekilmiş bir 'ambulansa yol verme' videosu vardı orada da durum fenaydı. Geçenlerde bir tane kadın arkadaki ambulansa yol vermek için aracını sağa çekip durmuştu da az kalsın dayak yiyecekti. Medeniyetten yeterince nasiplenemedik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet_ankara

    Burada mantığı sorgulamak gerek. Bizde kimse arabayı sağa ya da sola çekip ambulansa yol vermez. Genelde polis yolu açsın, bizde fırsattan istifade edip aradan kaçalım diye herkes kornaya basar. Oysa araçlar sağa sola yanaşsa ambulans daha kısa sürede gideceği yere varır. Ama o kadar bencil bir halkız ki yaşam mücadelesi veren kazazede bile umrumuzda olmaz bizim. Hürriyet'in Eskişehir yolunda çekilmiş bir 'ambulansa yol verme' videosu vardı orada da durum fenaydı. Geçenlerde bir tane kadın arkadaki ambulansa yol vermek için aracını sağa çekip durmuştu da az kalsın dayak yiyecekti. Medeniyetten yeterince nasiplenemedik.

    Emniyet şeridi varken ve oradan akıp gitmek mümkünken trafiğin içine ederek sürücüleri sağlı sollu emniyet şeridine göndererek kendine yol açmak mı medeniyet oldu?Şehiriçi trafiğinde yol verilmedi diye video da koymuşsun.Almanlar ne yapacaktı o durumda acaba aydınlatırsan sevinirim.




  • 0:42 adam Türk
  • Bunu bana sormak yerine videoları tekrar izlerseniz, aradığınız cevap zaten orada var. Ambulansta belki hayatı tehlikede olan birisi varken, trafiğin içine edilmesini dert etmek ilk sorunuzun da cevabı.

    Edit: İmla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_ankara -- 22 Mayıs 2013; 14:45:46 >
  • Hocam yol vermeye müsait bi yol bunu gözardı etmeyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet_ankara

    Bunu bana sormak yerine videoları tekrar izlerseniz, aradığınız cevap zaten orada var. Ambulansta belki hayatı tehlikede olan birisi varken, trafiğin içine edilmesini dert etmek ilk sorunuzun da cevabı.

    Edit: İmla.

    Yol veriyorlar çünkü emniyet şeridine geçiyorlar.Ama işin garibi söylediğim gibi niye o araçlar geçiyor emniyet şeridine?Ambulans mıdır,itfaiye midir her ne olursa olsun en başta kendisi emniyet şeridinden gitse ne trafik aksayacak ne de kendisi beklemek zorunda kalacak.Türkiye den vermiş olduğun videolarda ambulansın geçişine izin vermeyi tabi ki istemişlerdir ama arabayı sokacak ve ambulansın geçişine imkan sağlayacak yol durumu yok ortada.
  • normaldir lisedeyken hatırlarım trafik dersinde top oynardık.Almanlar ise haftanın belli bir gününü cocuklar ile okulun parkurunda geçiriyorlar
  • Yolun her kısmında emniyet şeridi yok. Ben Ankara'da yaşıyorum, işyerim Kızılay'da, hergün trafikteyim, tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki, Avrupa'da hayvana verilen değer Türkiye'de insana verilmiyor. İstediğiniz kadar mazeret üretip kendinizi kandırabilirsiniz, hatta kendinizi zorlarsanız dünyanın en medeni, en demokratik ülkesinde yaşadığınızı da düşünebilirsiniz, size kalmış. Neyse uzatmayalım. Saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet_ankara

    Yolun her kısmında emniyet şeridi yok. Ben Ankara'da yaşıyorum, işyerim Kızılay'da, hergün trafikteyim, tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki, Avrupa'da hayvana verilen değer Türkiye'de insana verilmiyor. İstediğiniz kadar mazeret üretip kendinizi kandırabilirsiniz, hatta kendinizi zorlarsanız dünyanın en medeni, en demokratik ülkesinde yaşadığınızı da düşünebilirsiniz, size kalmış. Neyse uzatmayalım. Saygılar.

    Bırakın artık şu aşağılama hastalığını nerede veriliyormuş o değer, hangi tecrübeleriniz. Paris'ten Amsterdam'a otobüsle yolculuğumuzun başında 22 saat Paris otobanında diğer araçlarla mahsur kaldık az bir kar yağışı yüzünden. Sabaha karşı polisler geldi de dalga geçer gibi yolu açtılar.

    En çok takdir ettiğim Hollanda bile, alt yapı çalışmasını öğrencilerin bizim kaldığımız zamanda başlatması her yerin çamura dönmesi ve ayrı bir yürüyecek yol açmamasını ibretle izledim.

    Demem o ki koşun Avrupa'ya ya da artık aşağılık kompleksinden vazgeçin. Ülkenizin o kadar da kötü olmadığını göreceksiniz.




  • bizde de ambulansın arkasına kim daha çabuk geçme kavgası oluyor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.