|
Amazon yapay zeka odaklı işlemcilerini duyurdu: Graviton4 ve Trainium2
-
-
küresel olarak her kes yapay zeka için yarışır durumda; bu yapay zekalar ileride bir gün birleşirse insanoğlunun vay haline...
-
Birleşme etme henüz komplo gibi duruyor ama kişileri işinden edecek boyutta şeylere döndüğünde ekonomidir yaşam tarzıdır nasıl evrimlenecek onu merak ediyorum... Hani sanayileşme de vardı ama kimse işsiz kalmadı. Bu sefer ilerleme nasıl olacak nasıl bir değişim olacak, sandığımız kadar etkilemeyecek mi...
_____________________________ -
evrimleşmenin iyi yönde olmayacağını tahmin etmek zor değil, şuan dünya nüfusu dünyaya fazla geliyor bir yerlerde görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam yazıda bilmem kaç yılda bir dünyada savaş çıkmazsa popülasyon aşırı derecede artarmış(acı ama gerçek) yani insanoğlundaki kontrolsüz çoğalma dürtüsü dünyanın kaderini kötü bir senaryoya doğru yol almasını sağlıyor... açlık, hastalık(yapay hastalık kastım), insanların para uğruna akıllara durgunluk verecek eylemleri(birbirini öldürmeleri)... kısacası insanlar yoldan çıkmış durumdalar insanların birbirlerini katletmemelerinin önüne geçen iki sebep var; birincisi din, ikincisi devletlerin yaptığı kurallar(anayasa)... bu iki kurum çökerse ki insanlar dinsizleşmeye doğruda adım adım gidiyor, işte siz o zaman görün evrimleşmeyi...
Sıkıntı nüfusun fazla gelmesi değil aslında, nüfustan ziyade kaynakların nüfus arasında dağılımının eşitsizliği. Bazılarında hiç yokken bazılarında her şey ve ihtiyaçları olmayacak düzeyde fazlasıyla var.
Tüm bu nüfusu doğru şekilde yönetecek bir yönetim biçimi yok. Toplumsal sözleşme bir yere kadar insanları birbirleri ile bağlı tutabiliyor ama oradan ötesi zor. Din ne yazık ki insanların birbirini katletmesini önleyemiyor bugün de göründüğü üzere. Hatta daha fazla ayrıştırıcı bir öğe olarak kullanılıyor günümüzde. Devletlerin kuralları da kısmen. Kısmen, çünkü ciddi yaptırımlar yok. E toplsumsal sözleşmeye uymayım sorun çıkarana da bu tür şiddetli yaptırımlardan başka ilgileneceği bir şey olmadığında bir şey yapılamıyor.
Ancak bunlar genel meseleler. Yapay zeka olmasa bile insanlığın gidişatı bu şekilde. Benim merakım daha ziyade yapay zeka özelinde. Mesela en basitinden makineleşme zamanı da insanlar işsiz kalacak diye düşünüldü, ama hâlâ çok işte insana ihtiyaç var. Almanya mesela, her şeyin makinesini üretiyor. Ama hâlâ iş için Almanya'ya göç ediyor insanlar. Yapay zeka bakalım ne şekilde etkileri olacak...
hocam, yapay zeka gelişme aşamasında ve şu anda emekliyor; önümüzdeki yıllarda ömürümüz vefa ederse onuda görürüz... almanya örneği vermişsiniz şöyle bir durum var; göç almasına göç alıyor ama insanları işçi sınıfına katmak için göç alıyor: makinelerini kullanacak yine insanlar şuanda, ve tam otomasyona geçildiği zaman o göç aldığı işçi kesimi de bir neslin son örnekleri olabilir...
İşte neyin nasıl olacağını göreceğiz bakalım.
su an para bol, yatirimcilar parayi cekmeye baslarsa hepsi patlar. az zamanlari kaldi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
Hızlı