Şimdi Ara

Amazon ve GoPro taklitçilere savaş açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amazon ve GoPro taklitçilere savaş açtı



    Orijinal ürünlerin belki de en büyük problemi taklit ürünlerle başa çıkmak. Ağırlıklı olarak Çinli üreticilerin sahne aldığı taklit ürünler orijinali satın almak isteyen tüketicileri kandırarak zarara uğratmak amacını güdüyor. 



    Amazon ve GoPro iş birliği



    Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden Amazon yüz milyonlarca ürüne ev sahipliği yapıyor ve haliyle taklit ürünlerle mücadele edebilmek oldukça zor. Taklit ürünler için bir görev birimi kuran firma, taklit ürün şikayetlerini tüm ürünlerin on binde biri seviyesine kadar indirmeyi başardı. Zaman zaman ünlü firmalarla iş birliği yaparak da taklit ürünleri tespit etmeye çalışıyor. 



    Ayrıca Bkz.Epic Games'ten büyük kayıp: 500 milyon dolarlık yatırım 2027'ye kadar kâr sağlamayacak



    Geçtiğimiz yıllarda Valentino and Ferragamo, Asmodee, YETI, Dutch Blitz gibi pek çok marka ile ortaklık yapan Amazon şimdi de GoPro ile dirsek temasına geçti. GoPro’nun 3-Way ve The Handler aksesuarlarının taklitlerini satan bir grup Çinli işletme dava konusu oldu. 



    GoPro işletmelerin bu popüler aksesuarların taklitlerini yaparak tüketiciyi kandırma ve markayı zarara uğratma amacında olduklarını belirtiyor. Bu taklit ürünlerde orijinale göre dış görünümde bir farklılık yok ancak bazı küçük kısımlarda renk farklılığı ile ayırt etmeyi zorlaştırıyor. 



    GoPro taklitlerinin mağazada ne kadar olduğu konusunda bir bilgi yok ancak miktarı Amazon’u harekete geçirmeye yetmiş gibi duruyor. Daha önce de Amazon tarafından satılan Lightning kablolarının yüzde 90’ının sahte olduğu gündeme gelmişti.

     




    Kaynak:https://www.engadget.com/amazon-gopro-lawsuit-chinese-counterfeiters-204605084.html



  • Çakması 60 tl orjinali 850 tl.Aynı malzeme.O zaman insaflı bir fiyattan satsınlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Aynı malzemeden kastınız plastik mi? Şllkjcxx

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • azizfikri A kullanıcısına yanıt
    Malzeme kalitesinden dolayı bu kadar fark olur demeyin dolar kurundan dolayı böyle hiç demeyin

    Amazon ve GoPro taklitçilere savaş açtı
    Amazon ve GoPro taklitçilere savaş açtı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Orijinal ile yan sanayi malzemesini bir tuttuğunuz için sene sonu şampiyonluğu size bırakacaklar. ;)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yan sanayi başka bir şey, çakma ürün başka bir şey. Ben çoğu üründe orjinal aksesuar almıyorum. Kusura bakmasınlar. Üç boyutlu yazıcıda basabileceğim tutacak için 90 dolar vermem.

    Yan sanayi alır geçerim. Ama sahte ürün farklı bir durum.

    1) Öncelikle, ürünün sahte olduğunu bilerek alanlar:
    Aşağılık kompleksi. Lan üzerinde zottiri arması olsa ne, olmasa ne? Mal mısın? Amaç ne? Ben asla almam. Gider kaliteli yan sanayi alırım.

    2) Sahte ürün için orjinal parası verip kazıklananlar. Bu arkadaşlara üzülüyorum. Üreticileri ve satıcıları öttürmeleri lazım.

    -------

    Gopro'yu da pek anlamıyorum. Onu da söyleyeyim. Bende 60fps, 4k sjcam var. Memnunum. Aleti drone'a da takıyorum. 18 metreye de iniyorum. Aşırı bir aksiyon hayatım yok. Olsa go-pro değerdi. Ne bileyim, uçaktan paraşütle atlasam gopro ile sjcam fark eder. Ama yani, go-pro sahiplerinin yarısı daha stil yüzmeyi bilmiyor. Elinde go-pro. Komik geliyor bana.

    Yarışçı gibi kayak yapmayı seviyor olsam go-pro alırım. Ama sevmiyorum. Sakin sakin kaymayı seviyorum. Bu noktada sjcam yetiyor. Aletlerin sensörleri 5 yılda zaten patates oluyor. O zaman niye go-pro?

    Bangeejumping yapan kullansın. Uçaktan atlayan kullansın. Ama sana bana, gereksiz. Sjcam yeter. Sjcam kameranın üstüne go-pro amblemi bassalar almam mesela. Çakmaya karşıyım. İş gören alternatif markaları ise severim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 11 Ağustos 2021; 13:32:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.