Şimdi Ara

Amazon’un yeni CEO’su ilginç bir kariyere sahip:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Andy Jassy ismi bugüne kadar neredeyse hiç telaffuz edilmedi. Onu sadece çok sınırlı bir yatırımcı kitlesi tanıyordu. Hadi gelin Amazon’un yeni CEO’suna yakından bakalım.


    Bildiğiniz üzere ani bir karar ile birlikte Amazon’un yeni CEO’su Andy Jassy oldu. E-ticaret dünyasında çok kritik bir yere sahip olan Amazon, ne karar alırsa alsın sektörü etkiliyor. Sadece küçük kobilere değil aynı zamanda büyük firmalara da hizmet veriyor. Tüm bunların arkasındaki beyin ortaya çıktı.

    Amazon şirketinin CEO’su olan Jeff Bezos hiç beklenmeyen bir şekilde istifa etti. Bunun üzerine yeni bir yönetici atandı. Bu isim daha çok internet dünyası için büyük bir anlam ifade ediyor. Öncelikle onun Harvard Üniversitesi mezunu olduğunu söyleyerek başlayalım.

    Amazon şirketi 1995 yılında sadece 2200 ziyaretçiye sahipti. İlerleyen yıllarda bu rakam 80.000 dolaylarına kadar çıktı. Üstelik bu sadece 2 yıl içerisinde gerçekleşmişti.


    Amazon hisseleri Mayıs 1997 yılında halka arz edildi. Böylece firma çok ani bir şekilde gelişme gösterdi. İşte tam da bu dönemlerde Jassy işe başladı. Şirkette 9 yıl geçirdikten sonra bulut bilişim sektörü ile Amazon firmasını buluşturdu. Böylece yatırımcıların da gözüne girdi. Her ne kadar Microsoft ve Oracle gibi şirketler rakibi olsa bile yine de o sorumluluğunun bilincindeydi.

    Amazon AWS, şirketin bulut bilişim alanında büyük çaba gösteren bir kolu. Firma şu anda; BMW, British Gas, Baidu, Canon, Coinbase, Comcast, Coursera, Disney, Dow Jones, Financial Times, General Electric, Guardian, Harvard Medical School, Johnson & Johnson, Lamborghini, McDonalds, NASA gibi devasa firmalara bulut bilişim alanında destek sunuyor.


    Yukarıda saydıklarımız dünyanın en büyük şirket ve kurumları. Bunlara hizmet vermek Amazon firmasının değerini kat kat artırıyor. Fakat bunlarla artık yeni CEO uğraşacak. Evli ve çocuk sahibi olan yeni CEO için hayat artık çok daha yoğun.   








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.