aylardır bunu konuşuyoruz zaten.. bu kadar kolay iade almalarının elbette bir sonucu olacaktı, o da kullanılmış ürünleri sıfır gibi yeniden satmak.. müşteri temsilcileri "iadeleri yeniden satmıyoruz" diyor ama yersen! |
Aralık sonunda şunu sipariş etmiştim. 1500 TL civarında almıştım, çok memnunum. Şu anki fiyatı 2000 TL civarında. Satıcı Amazon Germany. |
|
|
Seagate Expansion Desktop 3 tb hdd kullanıyordum yaklaşık 10 yıldır, 2-3 ay önce kopyalamada takılmalar sorunucu bad sektör oluştuğunu gördüm. low level format filan attım ama bad sektörler duruyor. Düzelmedi. Bu harddisk'i harici kullanmak için almıştım fakat geçen süre zarfında hergün pc ye takılı ve kullanımdaydı. Bilgisayarım hergün istisnasız en az 15 saat açıktır, hafta içi hafta sonu fark etmez. Bu nedenle dahili disk gibi kullandım ve bana bir kaç ufak tefek dosya harici veri kaybı yaşatmadığından 2-3 gün önce yine aşağıdaki ürünü aldım 446 TL Bu ürünü takip ediyordum zaten 468 TL idi. https://www.amazon.com.tr/gp/product/B00TKFEE5S/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s01?ie=UTF8&psc=1 Bir bakın isterseniz. Ekleme: WD 3TB elements de playstation da yaklaşık 1.5 yıldır kullanıyorum extra takılı şekilde, o da yoğun kullanılıyor. On da da bir sorun yaşamadım. Umarım yeni bozulan seagate gibi hepsinin ömrü uzun olur. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autocar25 -- 3 Mart 2021; 19:44:54 > |
|
Ben kullanmadım ürünü bilimyorum ama hyperx i çok övüyorlar, ben de ekim ayında Hyperx alloy core klavye aldım amazondan, 8-10 tuşu basmıyordu iade ettim daha da hyperx e bulaşmam. O kadar alışveriş yaptım ilk defa bozuk ürün geldi, bu benim şansıma tabi ki hepsi öyle değil ancak yine de ben uzak duruyorum artık. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autocar25 -- 3 Mart 2021; 19:55:11 > |
Amazon Germany'den alışveriş yapınca siteye ödenenden hariç gümrük vergisi alınıyor mu? |
Hocam, amazondan elektronik olarak monitör, klavye, mouse, hdd, kulaklık, powerbank, tv stick. Elektirikli mutfak aletleri filan aldım bana hiç ambajajı açık ürün gelmedi. Hepsinin bantlarını/jelatinlerini ilk ben açtım, bazı arkadaşlara denk geliyor sanırım. Umarım azınlıktadır. |
Ben takip ediyordum, 468 idi, sonra 478 oldu ve en son 446 ya düştü aldım. Ben sıcak fırsat olarak paylaşmadım zaten bir arkadaş wd hdd alacakmış ona aynı fiyatla alternatif olarak paylaştım. |
İade edeceksin başka yolu yok < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kjetlee -- 3 Mart 2021; 19:51:55 > |
|
Ağızlara bak.. Tabi tabi sen bilirsin doğrusunu. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Amazon müdafası yapıyorsun, seni anlıyorum. Ama mesele o değil arkadaşım. Tüüketici korumaya yönelik kanunda satışta olan bir ürün veya hizmetin satışından kaçınılamaz diye madde olduğundan, ne amazon ne de başka bir mağazanın böyle bir hakkı yoktur. Şu kişiye ben mal satmıyorum, benim mağazamdan alışveriş yapamaz, yasaklıyorum diyemez. bu sözünü ettiğim kanundur. Amzon haklı, HB haksız gibi saçma tespitler yapmayın rica ederim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
yapacak bir şey yok. Amazon Temsilcisi ile görüşeceksin.Büyük ihtimal ile iade edip tekrar sipariş ver diyecekler |
Dolandırıcılık veya suistimal şüphesi oluşursa hesapları bloke eder. Amazon Tüketici kanunlarını herkes den daha iyi biliyor. birisi dolandırmaya kalksın amazon o kişiye ürün satmaya devam etsin olabilir mi böyle bir şey ? biz normal kullanıcılardan bahsetmiyoruz. |
Söylediğim gibi, kanun nezdinde dava açabilir. Ama kişiyi alışverişten ayırma hakkı yok. Ben söylemiyorum, kanun böyle. İyidir, kötüdür vay efendim kötüye kullanıyorlar falan demeyin. Kanuna göre yapamaz. Türkiye 'de böyle. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hayır hocam. Gümrük ücreti söylenenden daha fazla çıkarsa amazon ödüyor. Daha az çıkarsa müşteriye iade ediliyor. |