Şimdi Ara

Amazon Olayı Hakkında Açıklama ve Tartışma Ana Konusu (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
762
Cevap
15
Favori
65.776
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuyu açan yetkilinin mesajı alıntılanamadığı için bu şekilde yazıyorum.


    Alıntı: "Öncelikle kullanım koşullarımızın aktarılması ile alakalı olarak, affiliate network linklerinin fark edilmesiyle ortaya çıkan süreçte yeterince açık iletişim sergilemediğimizi fark ettik."

    Benim anladığım: Eğer bu affiliate network linkleri fark edilmeseydi biz hala size haber vermeden sırtınızdan gizlice para kazanmaya devam edecektik. Sizin bunu bilmediğiniz için böyle şeyler de yaşanmayacaktı. Bizim de bu durumla ilgili bir açıklama yapmak sizi bilgilendirmek gibi bir niyetimiz yoktu. Ne zaman ki bunu fark ettiniz biz ne yapacağımızı bilemedik vitaminsiz dedik, onu dedik, bunu dedik ve elimize yüzümüze bulaştırdık. Ne kadar kıvırmaya çalışsak da olmadı. Devamında yapılan açıklamalar ile de şimdi de böyle bir konu açtık toparlamaya çalışıyoruz denilmekte.

    Yani demem o ki değişen bir şey de yok. Hala kendilerini haklı görmekteler ve yaptıkları şeylerin doğru olduğunu savunmaktalar. Şuraya vitaminsiz bir çocuk gibi "çok da şee yapmamak lazım" yazayım da tam olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HACIBEBEK -- 2 Ağustos 2017; 14:24:59 >




  • mesut çevik şimdi canlı yayına geçiyor..
  • HACIBEBEK H kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum mesajın aslı değişmiş mi ama altında yönetici tarafından değiştirilmiş ibaresi mevcut.
    Amazondan hiç alışveriş yapmadım ama konuyu patladığı günden beri takip ediyorum.Baştaki açıklama ile sizin yorumunuz aynen durumu izah ediyor Kısaca "yerseniz" demiş arkadaşlar kaldı ki sizin bu mesajınızı bile bir yönetici müdahale ederek değiştiriyorsa başka söze hacet yok.

  • cihat_ozturk kullanıcısına yanıt
    Yahu mesut cevik kim ki ciddiye aliyorsunuz, onun ettigi hakarete gulup gecmeye bile degmez. Dh hic haketmedigi derecede fazla bir kullanici potansiyeline sahip son derece kotu bir forumdan baska bir sey degil.

    bir kere bile bu insanin incelemesini izlemedim, yazisini okumadim, gorusunu dikkate almadim cunku yaptiklari her sey yapmacik ve ticari amacli. forumdaki kaliteli, ozverili kullanicilar olmasa adim bile atan olmaz.



    herkes kendi eksikligini baskasinda ararmis, kimin vitaminsiz kimin coluk cocuk oldugu kabak gibi ortada...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 2 Ağustos 2017; 14:42:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chakabi

    Bilmiyorum mesajın aslı değişmiş mi ama altında yönetici tarafından değiştirilmiş ibaresi mevcut.
    Amazondan hiç alışveriş yapmadım ama konuyu patladığı günden beri takip ediyorum.Baştaki açıklama ile sizin yorumunuz aynen durumu izah ediyor Kısaca "yerseniz" demiş arkadaşlar kaldı ki sizin bu mesajınızı bile bir yönetici müdahale ederek değiştiriyorsa başka söze hacet yok.



    Forum o kadar garip bir hal aldı ki her tarafından bir saçmalık bulunuyor. Üstelik kendilerine toz kondurmayan yetkililer de cabası. Ama bu "yönetici tarafından değiştirilmiştir" ibaresi genel bir sorun. Bir çok kullanıcının mesajlarında aynı ibare var. Mesajım da bir değişiklik yok. Ama olmayacağının garantisi de yok. :)




  • suicide kullanıcısına yanıt
    Hocam tam kullanıcı adınla uyumlu bir yorum yazmışsın Banlanıp banlanmayacağını takip edeceğim

    Amazon konusuna uzağım, pek takip edemedim. Ancak okuduklarım kadarıyla "top benim, oynatmıyorum" moduna girmişler. Kullanıcılar üzerinden para kazanıyorsanız, bunu belirtmek zorundasınız. Bu arada konuda birçok kez "Ne kadar para kazandınız?" sorusu sorulmuş ama cevap yok.
  • birkaç tane yönetici var onları yollayın somut şeyler görelim sonra özrünüzü dileyin. Böyle kuru kuru kimseyi geri kazanamzsınız.
  • Nereden başlasam bilmiyorum ama şu yaptığınız açıklama "özrü kabahatinden büyük" deyiminin örneği.
    Mesut Çevik'in yaptığı canlı yayın daha da büyük bir fiyasko. Bunca yıldır biz gözümüzde büyütmüşüz Mesut Çevik'i diye düşünüyorum. Bulunduğu konumun farkında olmadan insanları "vitaminsiz" vb. laflarla aşağılaması çok kötü. Daha yazacak bir sürü şey var yayınla alakalı ama neyse. (Aynı yayında kendi kullandığı vitaminleri Amerika'dan aldım diye insanlara önermesi de oldukça manidar.)

    Forum yönetimi olarak halen insanları anlayamamışsınız.
    İnsanlar, en azından benim gibi düşünenler sizin para kazanmanızda bir sakınca görmüyor. Bu sizin işiniz ve para kazanmak en doğal hakkınız. Sorun kandırılmışlık hissi.

    Olaylar patlayınca her şey yerine oturdu benim kafamda. Bu "mühendismurat" isimli arkadaş konusunda ürün tavsiyesi isteyenlere (yani link atabileceği sorulara.) gayet kibar şekilde cevaplar verip. Teşekkür edenlere de "Duanızda beni de unutmayın yeter." diye cevap verip insanları değerleri üzerinden manipüle ediyordu. Halbuki adam referanstan para kazanıyormuş hemde açıklamanızda belirttiğiniz gibi güya kontrol edilmesine rağmen! Mesut Çevik kendi ağzıyla "yoğun" bir şekilde 3-4 ay kullanmış dedi. 3-4 aylık kullanımı Amazon'la yaptığınız görüşmeden sonra farkettiyseniz öncesini kim bilecek? Kaldı ki o arkadaşta para kazanabilir bunda da bir sıkıntı yok. Sorun olan referanslı linklerin forum tarafında yasaklı olması ama bu adamın insanlara Allah rızası için yapıyormuş gibi gösterip kazanç sağlaması. (Ki anasayfaya referanslayıp koyduğu linkler bir kısmı da konuya yazan yardımsever üyelerin paylaşımı.)

    Aynı "mühendismurat" ürün tavsiyesi dışında sorular soranları aşağılayıp hakarete varan cevaplar veriyordu. Forum yönetimi de buna göz yumuyordu. Belki de ortak çıkarlarınız vardı diyorum şuan. Nereden bileyim ki ben referanslı linklerden dolayı ortak çalışmadığınızı? Şimdi komple teorisi ürettiğimi iddia edip Mesut Çevik bana da sallayabilir ama biraz empati yapabilirsiniz umarım. Ayrıca o konuda binlerce paylaşım yapan bazı üyeleri de küstürdünüz, yasakladınız, mesajlarınız sildiniz. Öyle insanları bir daha bulabilir misiniz bilmiyorum.

    Biraz sabırlı olup şu olayı düzgün yönetebilseydiniz keşke.

    Velhasılıkelam, olayların bu kadar büyümesinin sebebini kimsede değil kendiniz arayın. Üyelik sözleşmesini alelacele değiştiren "gun"'da arayın. Yaptığı açıklamalarla hem kendini hem forumu bu duruma düşüren Mesut Çevik'te arayın. Yok oradan buradan geldiler bilerek yapıyorlar diye mağdur edebiyatı yapıp işin içinden sıyrılmaya çalışmayın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fearuq

    mesut çevik şimdi canlı yayına geçiyor..

    İzleyen var mı artık? 2017 internet camiasında 1 numaralı kaybeden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekşi ve diğer forumlarda açılmış konulara da bir göz attım.
    Bu kadar büyütecek bir konu değil, dolandırıcılık, hırsızlık vs.. gibi bir durum olsa anlarım fakat burada böyle bir durum yok.
    Bazı kişi ve kişilerin işsizliği veya bir beklenti içerisine girip sonunda bu beklentilerini alamadığı için ortalığı karıştırma hareketi olarak görüyorum.
    Güzel bir konu açmışlar isteyen tıklar bakar faydalanırsın dilersen sipariş verirsin.
    Size dokunan bir şey var mı ? Yok. Eee o zaman bu kavga niye ?
  • BOUN-CE kullanıcısına yanıt
    yok hocam, nerde...

    laylaylomlaylaylomlaylaylomlaylaylomlaylaylomlaylaylomlaylaylomlaylaylomlaylaylomlaylaylomlaylaylomlaylaylomlaylaylomlaylaylomlaylaylomlaylaylomlaylaylom
  • DaRK_Z7D kullanıcısına yanıt
    Olaya yabancısınız herhalde! Millet ne diyor siz ne diyorsunuz!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DaRK_Z7D kullanıcısına yanıt
    siz görebiliyor musunuz ki bu şekilde yorum yapıyorsunuz? bu görmüş, anlamış haliniz mi sahiden? keşke görebilseniz diyeceğim ama... siz "kendinize dokunmadan" da yazabildiğinizde konuşalım. sadece çıkarınıza karışıldığında mı "kavga" çıkarıyorsunuz siz? başkasına yanlış ya da haksız bir şeyler yapıldığında yönünüzü mü değiştiriyorsunuz? çıkarınıza taş koyulunca mı anlıyorsunuz?

    yok zaten biz de büyütemedik, silindik, banlandık, açıklama bekleme gafletinde zaman geçirdik, bizim gibi banlanan insanlarla birlikte sesimizi yükselttik. bu sayede bu boş açıklamayı bize bahşettiler.

    size bu forumdaki yöneticilerle gayet güzel uzun yıllar dilerim. aynı bakış açısındasınız. bahsettiğim girizgahım aşağıda; biri bunları cevaplarsa asıl sorulara geçeceğim ama ümidim yok.

    "tamam, oyunu, karşımdaki kişi güzel bir şekilde cevaplayacak şekilde değiştiriyorum. yalnız yazdığınız şeyi anlamadım, sanki "zaten kafanızda bir karara varmış gibisiniz, bundan dolayı cevap veremem" demek istiyormuşsunuz da farklı bir şey yazmış gibisiniz. bende noksan olan bir şey yok, fazla olan tek şeyim ise, karşı tarafın bu denli ... yaklaşımını anlayamayacak kadar hümanist olmak (noktalı kısmı aşağıdaki kısmı okuduktan sonra siz doldurunuz) öncelikle "noksan" derken ne demek istediğinizi yazarak cevaplayınız lütfen.


    anlamadığım için bu amazon konusunda konu sahibine soru sordum. mesajımı sildi. sonra tekrar sordum. tekrar sildi. sonra tekrar sordum, sonra tekrar sildi.
    sonra hesabıma girmeye çalışınca "bu hesabın onay maili gelmemiştir" yazdı. 12 yıllık hesabıma. siz öyle olmadığına inansanız da sizi siz yapan milyonlarca bireyden biriyim. "mühendis murat çok emek verdi" kisvesi altında yapılan yönlendirmenin 10 katını haketmişimdir ahir forum hayatımda. ben bu forumda ilk uzun konumu başlattığımda mühendismurat kısa şortuyla balkonda oynuyordu. ama gelin görün ki, onay mailim gelmediğinden giremiyordum.
    sonra hesap açtım konuyu sorabilmek için. yeni hesabımla destek kısmına "pyr@mid hesabım neden banlandı, giremiyorum". sonra siz ne yaptınız? o hesabımı da 3000 yılına kadar banladınız. bir de şaka yapar gibi "nedeni: " yazdınız. yani sebebi bile yoktu. ve bu destek talebim "kapalı" yani görülmüş, işleme alınmış, karar verilmiş ve uygulanmış bir talepti.

    sonra 3. bir hesap açtım. "arkadaşım, ben neden banlanıyorum, yanlışım ne ki, sebep göstermeksizin bir hesabı nasıl banlarsınız?" diyebilmek için bile uğraşıyorum. bakın bu 2 hesabı zaten ahlaksız ve adaletsiz bir şekilde kapatılan, yani elimden alınan hakkımı savunmak için açmak zorunda kalıyorum. yeni bir hak talep etmedim. yenen hakkımı sorgulamak için bile uğraş veren benim. (ülkemizin küçük bir demosu) yani bu forumda hiç yoksa "emek hırsızlığı" var. günlerce "kendi" hesabıma girebilmek için uğraştım.

    şimdi murat hocam, bu şeyleri yaşamış ve birden bire tüm yazdıkları silinmiş ama hesabı tekrar "sebepsizce açılmış" birine, "sizin zaten bir yargınız var" derken bir şeyleri mi geçiştiriyorsun, yoksa "kusura bakmayın bilmiyordum bunları, haklısınız" mı dersin?

    bunları cevaplarsan insanlara değer verir olduğunuzu, müşterinizi dikkate aldığınızı gösterirsin. ha tabi bir de silme şansınız var?"




  • Iste onunuze geleni mod yaparsaniz olacagi bu. Ayrica zaten Amazon linklerinin affiliate oldugunu en bastan bilseydik ben en azindan kendi adima konusayim seve seve tiklardim foruma katkim olacagini bildigim icin.
  • Şu soruya cevap verilmedi: Ref linkleri Türkiye'ye yollanılabilen amazon ürünlerinin amazon'nun gelir kaybından ötürü yollanılmamasına yol açıyor mu???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmberTheLeader -- 2 Ağustos 2017; 15:59:24 >
  • Umurumda olurmu ki :) Muhim olan can sagligi, bir forum uyeligi icin dogru bildigimizden egilecek degiliz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pyr@mid kullanıcısına yanıt
    Ekşi ve diğer forumlarda yazanlara hitaben diyorum.
    Ona bakarsan bizde kişilere bağlı çok şeyler gördük forumda, burada demek istediğim linke tıkladığında sonunda dh_forum olsa ne olmasa ne ?
    Bunun yaygarasına anlam veremedim.Diğer türlü "banlanma" konuları zaten forumlarda her daim eleştiri/mağduriyet konusu olmuş ve olacaktır.
  • Bugüne kadar ciddi bir emek sarfettiğimiz, korumak ve geliştirmek için hayatımızı adadığımız platformdaki hizmet ettiğimiz üyelerimizle sorun yaşayacağımız ve çıkan olayların bu kadar büyüyebileceği aklımızın ucundan bile geçmemişti. Bunun için ve kendi payımıza düşen hatalarımız için özür diler, bundan sonraki süreçte daha şeffaf bir politika izlemeye gayret edeceğimizi bilmenizi isteriz.


    BUNU YAZABİLİYORSANIZ BİZE İYİ NİYET GÖSTERGESİ OLARAK SÖZCÜ OLARAK SEÇTİĞİNİZ MESUT ÇEVİK'İ TEKRAR KAMERA KARŞISINA GEÇİRTİP TEK TEK ÖZÜR DİLETMENİZ LAZIM. (Mesut Çevik benim için şart değil ama sonuçta sözcü olarak canlı yayını o açıp elaleme vitaminsiz diyorsa bu konuyla alakalı o zaman o çıkacak)
  • insan aynı konuda sayısız yorum okuyunca diyebilecek pekte birşey kalmıyor.

    tek diyeceğim, güven sihirli bir anahtardır, kaybedildiğinde bir daha geri gelmez.
  • Yılların Dh üyesiyim. 12 sene oldu herhalde. Öyle reffli link bilmem ne anlamam. Ama şurası net! DH türkiye nin en büyük forumlarından biri. Burası bir ticarethane, üyeler de buranın müşterileri. Yıllardır DH yönetimi keyfi tutumlarından vazgeçmediler! İlk zamanlar sosyal medya vs yokken, sosyal medya reklamcılığı gibi sektörler yokken bu işlerin gerçekten gönülden yapıldığını düşünürdük. Ama artık internet çok büyük bir pazar, kimsenin böyle amatörce yönetim anlayışı göstermeye, ben yaptım oldu demeye hakkı yok. Siz resmen dükkandan müşteri kovuyorsunuz! Böyle esnaflık olmaz.

    Genelde dh nin gereksiz mesajlar, futbol, konu dışı gibi geyik bölümlerinde takıldığım için böyle bir dünyadan habersizdim.



    Ve şunu gördüm ki aradan geçen yıllar dh yönetimini profesyonelleştireceğine hepten amatör bir hale getirmiş. Böyle büyük bir forumun böyle amatörce yönetiliyor olması beni çok şaşırttı.



    İnşallah bu size de bir ders olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.