Şimdi Ara

Amazon Olayı Hakkında Açıklama ve Tartışma Ana Konusu (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
763
Cevap
15
Favori
65.737
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yıllardır bu forumdayım ve gerçekten faydalandığım bir site ...muratında amazon sayfası bence harika kazandığınız helal olsun
  • devletin en tepesinden avam halka kadar biz aldatılmaya alıştık zaten.
  • Ben olayın aşırı abartıldığını düşünüyorum. Hele de Çevik programın daha deneme aşamasında olduğunu söylemişken. Haksız kazanç elde edildiği düşünülüyorsa dava yolu her zaman açıktır. Günlerdir olayı takip etmeye çalışıyorum. DH bugün çıkıp "Biz bu işi beceremedik, herkesten özür diliyor ve bütün faaliyetlerimize son veriyoruz" şeklinde bir açıklama yapıp kapatıp gitse bile, burda dh'yi haklı ya da haksız eleştirenlerin birçoğu "Bu işten böyle kurtulamazsınız!! Amazon size dava açacakmış!!" vs vs diye burda bağırmaya devam eder. Linç kültüründen kurtulmak gerekli diye düşünüyorum.



    Bu arada internette belirli bir platformda mesajlarınızın silinmesi sizin konuşma/fikir özgürlüğünüzün kısıtlanması anlamına gelmez. Anayasadan maddeler vererek bu şekilde bir savunulmaya geçilmesi sadece komik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Antiseptiq A kullanıcısına yanıt
    O kadar yazdım çünkü sayemde o linki paylaştıktan o site editorleri tarafından yapılan donanımhaber le ilgili haberlerin tamamını "kaldırdı".. Ciddiye alıp okuyanlar için sayfalarında haber yapanlar durumun farkında sen çöp olarak görebilirsin.
  • Asıl olay zaten dip fiyatlarla anında ürün temin ediliyor ve alınıyor ..

    Konuşanların ,alış veriş yapanların çoğu ~turkiye satış fiyatı bu...

    Amazon bu ...~su kadar kâr cepte şeklinde yazmıştır..

    Bir hizmet sektörü gibi düşünürsek..Sabah akşam güncelleme yapılan , sürekli fiyat takip eden zamanının büyük bir kısmını buraya aktaran biri sizce , başının gözünün hatırına mı yapıyordur?



    Çoğu kişi en kısa zamanda aktif bir şekilde konunun içinde olur.

    Alışmışız ayak üstü uyutulmaya ..

    Yeni bomba düşer, konu değişir üstü kapatılır..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başta istatistik diye yazmıştı şimdi kazancı merak edenler tabloya bakabilir diyor. Rezalet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pyr@mid


    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet.

    Dilim döndüğünce ve mantıklı yaklaşımlar oldukça her şeyi yanıtlamaya gayret edeceğim ancak sizin attığınız mesaj, tarafınızda zaten bir şeylerin noksan olduğunu ortaya koyuyor. Bu üslupta olan hiçbir söyleme cevap vermeyeceğim.

    tamam, oyunu, karşımdaki kişi güzel bir şekilde cevaplayacak şekilde değiştiriyorum. yalnız yazdığınız şeyi anlamadım, sanki "zaten kafanızda bir karara varmış gibisiniz, bundan dolayı cevap veremem" demek istiyormuşsunuz da farklı bir şey yazmış gibisiniz. bende noksan olan bir şey yok, fazla olan tek şeyim ise, karşı tarafın bu denli ... yaklaşımını anlayamayacak kadar hümanist olmak (noktalı kısmı aşağıdaki kısmı okuduktan sonra siz doldurunuz) öncelikle "noksan" derken ne demek istediğinizi yazarak cevaplayınız lütfen.


    anlamadığım için bu amazon konusunda konu sahibine soru sordum. mesajımı sildi. sonra tekrar sordum. tekrar sildi. sonra tekrar sordum, sonra tekrar sildi.
    sonra hesabıma girmeye çalışınca "bu hesabın onay maili gelmemiştir" yazdı. 12 yıllık hesabıma. siz öyle olmadığına inansanız da sizi siz yapan milyonlarca bireyden biriyim. "mühendis murat çok emek verdi" kisvesi altında yapılan yönlendirmenin 10 katını haketmişimdir ahir forum hayatımda. ben bu forumda ilk uzun konumu başlattığımda mühendismurat kısa şortuyla balkonda oynuyordu. ama gelin görün ki, onay mailim gelmediğinden giremiyordum.
    sonra hesap açtım konuyu sorabilmek için. yeni hesabımla destek kısmına "pyr@mid hesabım neden banlandı, giremiyorum". sonra siz ne yaptınız? o hesabımı da 3000 yılına kadar banladınız. bir de şaka yapar gibi "nedeni: " yazdınız. yani sebebi bile yoktu. ve bu destek talebim "kapalı" yani görülmüş, işleme alınmış, karar verilmiş ve uygulanmış bir talepti.

    sonra 3. bir hesap açtım. "arkadaşım, ben neden banlanıyorum, yanlışım ne ki, sebep göstermeksizin bir hesabı nasıl banlarsınız?" diyebilmek için bile uğraşıyorum. bakın bu 2 hesabı zaten ahlaksız ve adaletsiz bir şekilde kapatılan, yani elimden alınan hakkımı savunmak için açmak zorunda kalıyorum. yeni bir hak talep etmedim. yenen hakkımı sorgulamak için bile uğraş veren benim. (ülkemizin küçük bir demosu) yani bu forumda hiç yoksa "emek hırsızlığı" var. günlerce "kendi" hesabıma girebilmek için uğraştım.

    şimdi murat hocam, bu şeyleri yaşamış ve birden bire tüm yazdıkları silinmiş ama hesabı tekrar "sebepsizce açılmış" birine, "sizin zaten bir yargınız var" derken bir şeyleri mi geçiştiriyorsun, yoksa "kusura bakmayın bilmiyordum bunları, haklısınız" mı dersin?

    bunları cevaplarsan insanlara değer verir olduğunuzu, müşterinizi dikkate aldığınızı gösterirsin. ha tabi bir de silme şansınız var?

    Cevap veren olmadı galiba hocam?




  • son bir kaç aydır tüm mesajlarda "< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >" ibaresi vardı.. her mesajı yoklayan ref kod ekleyen dalga bu muydu yani! o zaman neyse bi şey demiyorum
  • Alternatif forum önerisi olan var mı? Özellikle sıcak fırsat konularının paylaşıldığı. Forum yöneticileri dürüst olsun, kullanıcıya hakaret etmesin yeterli. Böyle bir forum istiyorum çok mu?
  • 1- "Forumun Mesut Çevik'ten bağımsız olması" açıklaması son derece komiktir. Siz nasıl şirketsiniz? Yüzde yüz ilgilenmeyebilir ama Mesut Çevik'e , artık kim yetkiliyse raporlama yapması lazım günlük/haftalık/aylık olarak. Eğer böyle bi sisteminiz yoksa zaten bu şirketi yönetmeyin, ki böyle bir durumun olduğunu sanmıyorum, kaçmaya çalıştığınız için böyle bişey yazmışsınız.

    2- Bizlerin haberi olmadan, hem bizim aldıklarımızı gören hem de bu işten uzun süredir kazanç sağlayan Murat'ın kazançlarını meşrulaştırıp istihdam etmek etik bir davranış mıdır?

    3- Neden GearBest Türkiye temsilcisi gibi şeffaf olamadınız? Neden bu iş en başından itibaren Amazon Türkiye kullanıcı adı ile yapılmadı da, insanlara hakaret eden, kendini müthiş bilgili bir bilgisayar mühendisi olarak gören "çocuk" aracılığıyla yapıldı?

    4- Şunu da merak ediyorum, amazon konusu 3 yıldır mevcut hadi 2 yıldır cidden forumu sürklase etti diyelim, niye Murat'ı 3 yıl sonra istihdam etmeye karar verdiniz? Zamansal bakımdan ironik.

    5- Hadi Murat'ı geçelim onun hakaret ve patavatsızlığı genel olarak biliniyor da, diğer forum yöneticileri neden sert bir üslupla üstelik vitaminsiz diyerek bizi aşağıladı? Neden eleştirel boyuttaki mesajlar silindi yada mesajın altında yönetici tarafından değiştirildi yazıyor?

    Erken veya geç bir özür fark etmez, şirket olarak sınıfta kaldınız beyler. İnsani bakımdan da öylesiniz maalesef. Bu açıklamanız sadece bugününüzü kurtarır, yarınlar sıkıntıda. Bilesiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ycp322 -- 2 Ağustos 2017; 13:15:18 >




  • benim tüm bu olaylardan anladığım:
    1. istediğimiz gibi at koştururuz kimin sesi çıkarsa asarız keseriz.
    2. kendi sitemiz için kurallar koyarız. işimize gelmezse kurallara uyulsa bile asarız keseriz.
    3. kendi sitemiz için kuralları uygularız ötesine geçeriz ama başka sitelerin kurallarını sallamayız.
    4. biz kural falan koyuyoruz ama siz bakmayın aslında biz alacağımız tepkinin katsayısına göre onları istediğimiz an değiştiririz. hatta değiştirmeden önce millete farkettirmeden el altından iş yapıyoruz zaten.
    5. kişisel güvenlikmiş, gizlilikmiş zaten umrumuzda değil. sizin alış-verişlerinizi kütür kütür izleriz. fırsatımız olsa evinize gelip sizi de duştayken kütürdetiriz.
    6. milletin kendi şirket ve site polikitasına aykırı ayın-oyunlar ile para kazanırız. bu şirket T.C. kökenli olmadığı için ülkeyi kalkındırdık. dış borç kapandı. titan uydusunda yeni bir insanlık kolonisi kuracağız. arada söğüşlenen parayı söylemiyoruz çünkü duyunca bir yerleriniz dağılacak.
    7. vergi veriyoz biz yeaaa. yani o sayfada sildiğimiz diğer kullanıcıların hepsi vergi kaçırdığı için vatan hainidir. hain evlat ökkeştir. bize komisyon vermediler.
    8. siz mal olduğunuzdan biz olmasak nah alış-veriş yapardınız amazondan. banladıklarımızdan ve sayfaya girip yazan okuyan kimse türkçe dışında bir dil bilmez. yurtdışı dediğin kuzey koredir kimse gitmez, bilmez.
    9. bu arada banlanan kişi sayısı bile hesaplayamıyoruz ama bunların hepsi hayatta faydası olmayan canlı türü, evlat olsa sevilmez. haa bir de bizim yaptığımız gizli referans olayını açıkça yapıyorlardı.
    10. bizim bildirimlerimiz de memlekete yakışır şekilde sessiz ve derinden. yaa benim haberim yoktu dediğinizde aa halkubi ben 23.07.2017 tarihinde saat 04.55.36-04.55.41 arasında taam tamınaaa 5 saniye bildirdim diyebilirim. okudun okumadın, sonra üye oldun v.s. bana hiiç farketmez ben zaten o bildirimi de buradan banladığım üyeler ülkedeki başka devasa sitelerde mevzuyu duyurunca iyice rezil olduğum için "nasıl, neee, aaaa ama biz söyledik." diyebilmek için koymuştuk.
    11. bu arada açıklamamda bile amazonu kerizlemek için sizi yerken farkedildiğimizi bütün olayın bundan kaynaklandığını belirttim ya keşke farketmeseydiniz be oğlum.
    12. şu rezilliğimizi diğer başlıklarda yazmayın ki bu başlığı da kısa süre içinde aşağılara atıp sonra da tamamen silelim ki olayı size unutturalım hadi be koçum.
    13. bu arada discordda falan olay ile ilgili konuşan elemanların kullanıcı adlarını bulup banlamıştık ama tepki alınca bir ara lan biz ne yapıyoruz dedik ama iş işten geçmişti.




  • Geç kalınmış bir açıklama. Keşke ilk gün yapılsaydı.



    Murat Türkiye'de 700 TL'ye satılan üst model traş makinası yerine aynı fiyattaki daha düşük model traş makinasını önermeye, diğer üyeler de diş macunu fırsatı paylaşmaya devam etsin.0.5'lik sular ucuzsa onu da fırsat olarak paylaşabilir tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim en garipsediğim nokta şu oldu: "Mesut DH'den bağımsızdır" denmesi.
    Yahu bu adam genel müdür değil mi, Gün'den sonra ki en yetkili isim değil mi, nasıl bağımsız oluyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tony Stark

    mesut çevik ne demişti arkadaşlar

    vitaminsiz çoluk çocuktuk :)
  • Kimse size para kazanmasın demiyor ki, hakkınız zaten kazanın, yalnız bu şekilde olmamalıydı üzerine de bir de insanları saf yerine koyan açıklama, resmen terbiyesizlik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HectorBarbossa -- 2 Ağustos 2017; 13:40:48 >
  • okudum biesey anlamdim . kisaca olay ne/?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blindfire

    Gerçek mi acaba?
    http://www.yenisafak.com/ekonomi/dunya-devi-turkiyeye-geliyor-2771052

    sabah haberlerinde izledim doğru
  • mesut çevik in canlı yayın tekrarını 10 dk izledim ve tamamdır dedim. bu adamlara ne deseniz boş arkadaşlar.
    1) sözleşmeden bahsediyor eğer şeffaflık varsa sözleşmeyi genel hatlarıyla yayınlarsın olur biter. sen sözleşme yaptık deyince herkes inanmak zorundamı?
    2) üyelik sözleşmesini kafamıza göre zaten değiştiriyoruz arada girip okuyuverin diyor. eğer değişiklik yapıyorsan bilgilendirme koymak zorundasın ama ben bir bakayım bugün üyelik sözleşmesinde ne değişmiş demek zorunda değilim.
    3) zaten üyelik sözleşmesinde yazıyormuş mesajlar onlarınmış ve değiştirebilirmiş. iyi o zaman ben yazayım sen işine geldiği gibi değiştir. şimdi ben forum üzerinde ağır bir suç işlesem mesela cumhurbaşkanına ağır hakaret etsem suç dh ye mi kalacak? sözleşmede mesajlar senin olur yazıyormuş. böyle birşey olsa o zaman sözleşme yine mi değişecek ve yine mi girip okumamız gerekecek?
    4) üyelere hakaret ettiğini kabul ediyorama çocuk gibi o bunu dediği için ben de bunu dedim diyor. sen bu sitenin yöneticisiysen üye ne derse desin hakaret edemezsin. bir de hakaret ettiği yetmezmiş gibi yanına vitamin kutuları getirmiş bunları kullanın diyor.
    bu noktadan sonra izlemedim ve izlemeyi de düşünmüyorum çünkü adamlar kendilerince zerre kadar suçlu değil. bir noktada evet haklısınız diyor ve 0.4 sn de konuyu kapatıyor. çok merak ediyorum şu sözleşmeyi, acaba nasıl bir sözleşme yapmışlar amazonla umarım yürekleri vardır da sözleşmeyi yayınlarlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fearuq


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tony Stark

    mesut çevik ne demişti arkadaşlar

    vitaminsiz çoluk çocuktuk :)

    Zaten hep, çoluk, çocuk, trol, vitaminsiz vs herşey olduk
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.