Şimdi Ara

Amazon Olayı Hakkında Açıklama ve Tartışma Ana Konusu (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
763
Cevap
15
Favori
65.759
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ortada skandal var ama koltuğu bırakan veya suçlu olan yok,bu tablo çok tanıdık geliyor ama neyse
  • Bu kadar açık seçik bir olayı nasıl bu kadar kötü yönettiniz inanılır gibi değil. hala satır aralarında kimi üyelerin karalama çalışması yaptığından ve onların da refli link paylaşan üyeler olduğundan bahsediyorsunuz; insan utanır biraz şu metni kaleme alırken. kendiniz dahi hatanızı kabul edip hala boku üyelere atıyorsunuz. üniversitelerde internet yayıncılığı seminerleri veren yöneticiniz -benim bildiğim ilk- donanımhaber rezaletinde, rezalete yaraşır bir performans sergiledi. bütün çalışanlar, yönetim hepiniz resmen sıçtınız. türkiye'deki her olay muktedir tarafından böyle sansürle kontrol edilmeye çalışılıyor ve toplumun buna yanıtı da olabildiğince ters oluyor. aynı çirkin tavrı sergilediniz. ağa babası olduğunuz siteniz, üyeleri olmadan nasıl bir anda çöpe dönüştü hepiniz izlediniz. ben mesut çevik yerinde olsam istifa ederdim bu kötü performansı yüzünden ama malum ülkede istifa kültürü tepeden beri gelmiyor. bu kadar rezaletin ardından hiçbir şey olmamış gibi devam edeceksiniz yayınlara.

    özrünüz nezdimde kabul görmedi efendim. doğru dürüst bir metin ve video ile hatanızı kabul edin, özür dileyin. kapanan üyelikleri açın, onlardan ayrıca özür dileyin.




  • Mesut Çevik'in yorumunu görmedim. O ne demişti bu konu hakkında?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madmax50

    Donanımhaber ticari bir işletme, sahibi olduğu sistemde istediği reklamı ve refli linki koymakta hakkı. Yıllardır internet medyasında durum budur. Server maliyeti, çalışan maaşları nasıl ödenecek?

    Çok saçma iddialar var.

    Habersiz refli link koymak dolandırıcılıktır ve yasa dışı.
  • Olaya bak ne kadar götürdü bu eleman,
  • En sonunda özür mesajı gelmiş. Gönül isterdi ki "geç olsun, güç olmasın." diyebilseydik fakat hem geç oldu hemde güç oldu.

    Geçtiğimiz hafta boyunca özrün gelmemesinin sebebi bence insanların hafızasını ve sabırlarını test etmekti. Bu sırada konuyu kasten yolundan saptıran arkadaşlarda gece gündüz çalıştı, haklı insanları konudan soğutmaya çalıştı ama demek ki bu yöntemin işe yaramayacağı anlaşılmış.

    Neyse geç de olsa güç de olsa bir özür mesajı geldi en sonunda bu da olumlu bir hareket sonuç olarak. Sanmam ama konu eski haline döner mi dönmez mi zaman gösterecek artık. Bir de haksız yere yapılan mesaj silmeler ve banlar için özür dilense belki bu olası zaman dilimi daha da kısalır. Son olarak da bu saatten sonra isteyen kod ile isteyen link ile paylaşım yapabilmeli bence kurallara aykırı bir durum değil sonuç olarak.




  • bazıları kandırılmayı seviyorki iyi yorum yazmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Refli link yönlendirilen siteden reklam amaçlı kazanç sağlamak için kullanılan bir sistem. Site hizmet veriyor, hizmet verdiği platformda kullanıcıları yoluyla para kazanması kadar doğal bir şey olamaz. Çoğu reklam görselindede ref mevcut. Karşı tarafa bilgi veriyor ben donanımhaberden geliyorum diye. Karşı tarafta anlaşmaya göre siteye ödeme yapıyor. İşin yasal boyutunu bilmiyorum, herhangi bir yasakta göremedim. Affiliate sistemde birçok firma bunu kullanıyor zaten. Tabiki amazonun şartları nedir bilmem, linklerin okunabilir olma şartı bulunabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madmax50

    Refli link yönlendirilen siteden reklam amaçlı kazanç sağlamak için kullanılan bir sistem. Site hizmet veriyor, hizmet verdiği platformda kullanıcıları yoluyla para kazanması kadar doğal bir şey olamaz. Çoğu reklam görselindede ref mevcut. Karşı tarafa bilgi veriyor ben donanımhaberden geliyorum diye. Karşı tarafta anlaşmaya göre siteye ödeme yapıyor. İşin yasal boyutunu bilmiyorum, herhangi bir yasakta göremedim. Affiliate sistemde birçok firma bunu kullanıyor zaten. Tabiki amazonun şartları nedir bilmem, linklerin okunabilir olma şartı bulunabilir.

    Sıkıntı orda linkler okunabilir değil donanımhaber kendi koduyla bunu saklayıp yanlış yönlendiriyor

    yani Facebook linkine tıklayıp porno sitesine yönlendirmek gibi bir şey. Refli olduğunu kullanıcı bilmiyor.




  • Çevir kazı yanmasın. Biraz bekleyelim nasıl olsa dh severler 2 gün sonra bu konuyu unutur bizde işimize bakarız mantığı güdülmüş gibi ortalık ban, mesaj silme ile temizlenemediğinden böyle bir açıklama yapıldı diye düşünüyorum ister istemez. Üyeleri insan yerine koyup ilk gün bunları yazmak çok mu zordu? Mesut günah keçisi olmuş en çok ona güldüm kimsenin kazancında gözümüz yok çok şükür, olay başından beri linklerden kazanılan komisyon değildi zaten. Kimse babasının hayrına yapmıyor bu işleri. Donanım haber ticari bir işletme sonuçta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte o durumda muhatap amazon. Amazona şikayet edilir haksız kazanç diye. Burada kullanıcıların bir mağduriyeti yok, dediğiniz gibi farklı bir siteye yönlendirme yapılmıyor. Sadece site bilgi veriyor amazona ben gönderdim bu kullanıcıyı diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madmax50

    İşte o durumda muhatap amazon. Amazona şikayet edilir haksız kazanç diye. Burada kullanıcıların bir mağduriyeti yok, dediğiniz gibi farklı bir siteye yönlendirme yapılmıyor. Sadece site bilgi veriyor amazona ben gönderdim bu kullanıcıyı diye.

    Senin en önemli atladığın nokta

    refli linklerin refli olduklarını belirgin olmak zorunda gizleme vs. hem amazon kurallarına hemde yasalara aykırı.
  • Yanlış anlamayın amacım tartışmak değil, birçok affiliate firması web site sahiplerine reklam amaçlı refli link verir. Görsele tıklarsınız satın alma işlemi yaparsanız komisyon alırsınız. Bu linkler görsele eklendiği için gizlidir veya webmaster gizler. Çoğu firma bununla ilgili şart koymuyor. Amaç kullanıcıyı kim yönlendirmiş öğrenmek.

    İşin hukuksal kısmını bilmiyorum varsa böyle bir yasa bilmek isterim.
  • Bildiğin insanları salak yerine koydunuz.

    Yakışmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet.

    Murat'ın görevi sizlerle yakaladığı fırsatları paylaşmak, konunun düzenini sağlamak ve kurduğu düzeni devam ettirmekti. Amazon'dan bir şey aldığı falan yok. İşini güzel yapıyor diye forumdan birisine iş imkanı tanımış olduk. Ayrıca Murat'ın açıklamaları gayet yerinde. Sonuçta link'ler üzerinde o bir işlem yapmıyor. Amazon'un bize verdiği kodu biz ekliyoruz. Bu da çok doğal bir süreç.

    adam ben donanımhaben beş kuruş almadım, benimle bir ilgisi yok yöneticiler yapmıştır dedi.

    hayır bu konuların benim açımdan da hiç sakıncası yok ya. donanımhaber link ekleyip para kazanabilir. muratın da iş sahibi olması güzel bir şey. ortada donanımhaberin ürettiği bir içerik var, ve bu içerikten para kazanması son derece normal (mühendismurat sizin çalışanınız olmasa işte bu skandal olurdu ki çalışanınız olduğuna da ben pek emin değilim)
    fakat sizin olaya yaklaşımınız o kadar yanlış ki. beni bile durduk yere huylandırıyor, birbiriyle uymayan çelişkili açıklamalar bi panik havası. ilginç.
    şayet biz muratı işe aldık, linklere de referans ekliyoruz deseydiniz son derece hoş karşılanırdı bu olay, adam forumda sevilen bir üye. ama bomba patladıktan sonra biz muratı işe aldık zaten diyorsunuz. aynı anda kullanıcı sözleşmesi değişiyor, yöneticiler panikle mesnetsiz ve çelişkili açıklamalar yapıyor. sizce bu durumlarda insanların huylanması normal değil mi?
    eğer ihtiyacınız varsa beni de işe alın halkla ilişkiler konusunda yardımcı olayım size.
    çok büyük eksikleriniz var. rezalet bir süreç yönetimi oldu.

    Not- evden çalışırım ofise gelmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 1 Ağustos 2017; 20:47:28 >




  • .
  • Kaç para kazanmışlar bugüne kadar? Tahmini olarak bir sayı verilebilir mi? Üzerimizden ne kadar kazanmışlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scaryscreen -- 1 Ağustos 2017; 20:44:23 >
  • DH'de söz sahibi kişilerin art niyetli olduklarını en başından beri düşünmüyorum.Ancak yapılan hatalar ortada ve bunun farkına varılıp özür dilenmiş.Olayı daha fazla büyütmemek gerek.Bundan sonra bu tarz meselelerde daha dikkatli olunacağını düşünüyorum.Yaşananlardan ders alınıp benzer hataların bir daha tekrarlanmaması dileğiyle.
  • At yalanı inananı seveyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz çıldırmışsınız...

    Arkadaş referanslı link'ten ürün alınca daha mı pahalıya geldi? Ekstra vergi mi ödediniz? Bu neyin tatavası?

    5 yıl önce foruma ilk girdiğimde ilk sistem tavsiyesini Murat vermişti. O zamanlardaki bilgisizliğimle onlarca saçma soru sormama karşın bıkmadan usanmadan cevap vermişti ve güzel bir sistem toplamıştık, sağolsun.

    Foruma büyük katkısı ve emeği vardır. Bu forum üzerinden para kazanacak birisi varsa o da Murat'tır. Çocuk Türkiye'ye Amazon kullanmayı öğretti, onun dışında sayısız sistem tavsiyesi verdi, elinden geldiğince insanlara yardımcı oldu, bırakın da para kazandıysa kazansın...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.