Şimdi Ara

Amazon HP 14-ec0009nt Ryzen 5 5500u 5899 TL (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
3
Favori
11.582
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bjkyener kullanıcısına yanıt

    İnşallah yatırımını yapmissindir hocam.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Bu ve birkaç 14" laptopa bakıyorum. Siz ve konuya diğer mesaj atanlardan bazıları almış. Epey bir zamandan beri de kullanıyorsunuzdur diye tahmin ediyorum. Bu zaman diliminde ürünün tespit ettiğiniz olumlu ve olumsuz yanlarını belirtebilir misiniz? Sağdaki USB sorununu çözebildiniz mi? Diğer forumlarda ve yurt dışı forumlarda aşağıdakileri belirtmişler. Sizler de benzer problemleri yaşadınız mı?

    - WIFI problemi

    - Bataryanın diğer rakiplerine göre çabuk bitmesi (Normal kullanımda web gezintisi, word vb. 4-5 saatte bittiği belirtilmiş.)

    - Çabuk ısınma problemi

    - Sesin iyi olmaması


    Ayrıca birkaç kafama takılan soru da var.

    - Windows açık ve kullanılıyor durumdayken ürünün USB tip c girişinden 5V 10A=10W telefon şarj cihazıyla (hali hazırda kullandığımız tip-c şarj cihazları) şarj oluyor mu ya da belli bir watt (mesela 33W ya da 45W gibi) sonrasını mı destekliyor?

    - Bilgisayar normal kullanım modundayken (5-6 chrome sekmesi, word, excel açıkken) güç tüketimi kaç wattır?

    - 5500u ile GTA 5, Witcher gibi oyunları düşük ayarlarda oynamak mümkün. Bu laptopta durum nedir?

    - Performans testleri yaptınınız mı? Malum anakartta kullanılan bileşenler de bu gibi testleri etkiliyor. Değerler diğer marka 5500u 8GB laptoplara benzer mi çıktı?

  • qwertsdf Q kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,

    Evet ürünü uzun süredir kullanıyorum. İlk başlarda olan usb sorunu bios güncellemesi ile çözüldü. Herhangi bir usb, wifi, sürücü vs problemi yok. Şuan çok memnun ve problemsiz olarak devam ediyor her şey. Çok memnunum.


    Batarya başka kullandığım bilgisayarlara göre çok fazla gitmiyor. Evet 4-5 saat civarında gidiyor bende de. Ama bence gün içerisinde oyun oynamıyorsam beni kurtaran bir süre olduğu için dert etmiyorum. Güç moduna alınırsa daha fazla gidebilir belki ama sonuçta 5500u güçlü bir işlemci. Pil konusunu çok kafaya takmıyorum.


    Çabuk ısınma problemi filan yaşamadım. Hatta çok serin ve sessiz çalışan bir cihaz.


    Ses şu ana kadar kullandığım bilgisayarlar içinde en iyisi olabilir. Mükemmel tek kelime ile.


    USB den telefon şarj cihazı ile şarj ediyorum. 65 watt oneplus şarj cihazım ile kullanıyorum bazen de 33 watt başka bir cihaz ile kullanıyorum. Hiç bir problem yok. Şahane şarj oluyor.


    Performans testi filan yapmadım. İhtiyaç ta duymadım hiç. Gayet her işimi yapabiliyorum çünkü.


    Bende bilgisayarda yaklaşık 15 oyun yüklü ve sorunsuz oynuyorum. witcher, gta5, tomb raider, lol vs tonla oyunu sorunsuz oynuyorum.


    Ben artıları olarak ekranı, ses kalitesi, klavye kalitesi, malzeme kalitesi, serin çalışması, hızlı şarj olması, güçlü işlemci, arttırılabilir hafıza ve ram desteği diyorum.

  • Bende pil koruyucu açık biosta. Ama şarjda kullanırken hep %100. %80de kalması gerekmiyor muydu?

    Telefon adaptörüyle şarj konusundaysa:
    Laptop kapalı durumdayken 15 watt şarj cihazı ile şarj oluyor. Açıkken şarj etmek için 30watta yakın bi şarj cihazı olması lazım sanırım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • shadowmexo kullanıcısına yanıt

    Bilgilendirmeniz için teşekkürler. 33 watt şarj aletiyle ve daha düşük örneğin 10w şarj aletiyle laptop açıkken şarj oluyor mu? Bir de bataryanın döngüsünden harcamamak için bataryayı yazılımsal olarak devre dışı bırakıp sadece şarj aletiyle cihazı kullanmak mümkün mü?

  • qwertsdf Q kullanıcısına yanıt

    Bende 10 watt bir şarj aleti olmadığı için test edemedim ama bir üstteki arkadaş 15 watt ile oluyor demiş. Bios ta güç koruma ayarları var. Ayrıca HP Support programında da var böyle ayarlar. Ama tamamen mi kapatıyor yoksa çok az mı kullandırıyor bu konuda emin değilim. Merak ettim bugün yarın müsait olunca bir denerim :)

  • Deneyince yazarsanız memnun olurum. @kepenk 15W ile kapalı durumda şarj olduğunu belirtmiş. Açıkken şarj edememiş galiba. Siz 33W ile çalışır durumdayken mi şarj edebildiniz? Bu şekildeyse şarj esnasında ısınma oldu mu?

  • shadowmexo kullanıcısına yanıt
    Güç koruma ayarının sonucunu merak ediyorum. Deneyince bilgilendirirseniz sevinirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • shadowmexo kullanıcısına yanıt

    selamlar,

    laptopin agirligi ne kadar acaba? konunun basinda da konusulmus ama kimi ozelliklerde 2 kilo kiminde 1.4 kilo vs farkli olculer var, bir inceleme de bulamadim.

    bir de ram upgradei yaptiniz mi? herkes yapilabildigini soyluyor ama kasanin acik halinin bir videosu-fotografini bulamadim hicbir yerde.

  • bjkyener kullanıcısına yanıt

    keşke orada kalsaydı.

  • Ram ekleyen var mı? İçinden çıkan ram tek parça 8gb mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.