Şimdi Ara

Amazon’da satılan hırsızlık ürünleri 45 milyar doları geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amazon’da satılan hırsızlık ürünleri 45 milyar doları geçti



    Dünyanın en büyük dijital ticaret platformlarından birisi olan Amazon sitesi yüz yüze satış imkânı olmadığı için hırsızların da bir numaralı adresi haline geldi. Hırsızlık ürünlerinin cirosu devasa bir miktara ulaşmış durumda. 



    Amazon’un farklı yüzü



    ABD’de perakende firmalarının en büyük problemlerinden birisi mallarını çalarak ağırlıkla Amazon platformu üzerinden elden çıkaran organize suç çeteleri. Bunu önlemek için firmalar her yıl milyonlarca dolar harcayarak özel güvenlik önemleri almak zorunda kalıyor. 





    Bunlardan birisi olan sağlık şirketi CVS yaklaşık 5 yıllık bir süreçte 50 milyon dolar civarında hırsızlık olayı yaşamış. Ülke genelinde ise çalıntı malların değeri 45 milyar doları geçmiş durumda. 



    Şirket dedektifleri, Amazon suçla mücadele birimleri ve güvenlik kuvvetleri organize suç çeteleri ile yoğun bir şekilde mücadele etmeye çalışıyor ancak özellikle pandeminin etkisi ile birlikte hırsızlık olaylarının da arttığı ifade ediliyor. 

     




    Kaynak:https://www.marketwatch.com/story/cvs-is-battling-a-45-billion-crime-spree-11630616687







  • Bizim burda amazon kendi dagitiyor kolilerini

  • vay arkadaş nasıl bi şirket bu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodofran -- 8 Eylül 2021; 18:29:54 >
  • Yapar ama bizim buradaki amazon tapıcılar toz kondurtmazlar sürekli tüketiciye suç atarlar.


    Şimdilik benim bildiğim Türkiye de iade ürünleri hiç kontrol etmeden sıfır diye tekrar satışa sunuyor.

  • Türkiye'de de korkunç bir hırsızlık ağı var amazon üzerinde...
    Ürünleri de tam anlamıyla tanımadıkları için ortaya rezil bir sonuç çıkıyor maalesef :(

  • Bu amazon niye böyle ya

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt

    aynen amazon çalıp çalıntı mal satıyor KASMDLKASNDASKDN

  • Bizde de sarı sayfa ve diğer kırmızılı sayfa çalıntı ürün dolu.Araba ,telefon ,bisiklet ,sahte devremülkler ....Dikkatli olmazsanız tuzağa düşersiniz.

  • Nasıl oluyor tam olarak bu birisi daha iyi anlatabilir mi ? Müşteri parasını ödüyor ürün geliyor nasıl çalıntı oluyor neyi çalıyor kimler çalıyor anlayamadım ?

  • IceRulez kullanıcısına yanıt

    Ürünü ana firmanın deposundan fiziki olarak çalıp amazonda dükkan gibi ilan açıyor satıyor. Amazonda sonuçta gittigidiyor n11 ebay gibi bir pazar yeri. misal Ahmetoğlu ticaret olarak kayıt olup 2 ci el ürünü sıfır kaçak malı orjinal diye satarsın. Çalınmış mallar da dahil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 9 Eylül 2021; 12:7:15 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Depodan çalanlar kendi personelleri mi Amazon'un ? Yani personeller iş birliği içinde mi hırsızlarla vb. Başka türlü pek mümkün değil gibi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • IceRulez kullanıcısına yanıt

    Hayır öyle değil Örneğin haberdeki CVS nin mal depolarını soyuyor hırsızlar.(mesleği hırsız yani) CVS deposunu taş çatlasa 1-2 güvenlik görevlisi bir de tel koruyordur gece basıp boşaltıyor sonra bunları amazonda satabiliyor.Malı nerden bulduğunu soran yok. Amerika'da Hırsızlık yaygın bir gecede bir park yerindeki bütün araçlardan katalizörleri söküp götüren şebekeler var. Polis de çok ilgilenmiyor hırsızlık vakaları ile. Girip bir yapı marketteki telleri çalıp (alışveriş arabası boyutunda) elleri kolları sallayarak çıkabiliyorlar Çalışanların fiziki Müdehalesi yasak.



    https://www.reddit.com/r/trashy/comments/pjpo3q/brazen_shoplifting_in_oregon_guys_walk_out_with/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 9 Eylül 2021; 12:21:48 >




  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Brezilya'da olsa anlardım da Amerika'da hırsızlık yaygın dediğin için bir duraksadım. Vay arkadaş. Şaşırdım epey.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Amazon çalıp satmıyor ki, millet Amazon'a saldırmış.

    Millet çalıyor, satış için Amazon'u kullanıyor.

    Amazon ürünün çalıntı olduğunu nereden bilecek, satıcının adından mı?

    Bir acayipsiniz valla.


    Amazon'u savunduğumu da düşünmeyin, tonla saçmalık vardır onların da eminim, ama burada haberde adı geçiyor diye, Amazon çalıp satıyor algısı oluşmuş.

  • Örnek olarak yazıyorum, haberdeki Amazon u n11 ya da gittigidiyor olarak değiştirin öyle okuyun. Suç n11 ya da gg de mi yoksa orada satış yapanlarda mı? Bazı değişikler Amazon çalıp satıyor sanmış.

    Amazondan şikayet edeceksek sitede ürün arama, ürün açıklamaları, arama filtreleri, benzer ürünler kısımlarını geliştirmeliler ürün arıyorum ürün aramada çıkmıyor altta bakanlar bunlara da baktı diye bakınırken aramada çıkmayan ürün orada karşıma çıkıyor ürün adına özelliklerine bakarsak aramada çıkması lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • amazona toz kondurmayanlar doluşmuş :) ben direk amazon satıyor vs demedim ama yapar dedim.


    şimdi amazon n11 hb trendyol vs gibimi yoksa gg yada sahibinden gibimi, önce bunların arasındaki farkı bilelim.


    n11 trendyol hb gibi yerlerde firma olmanız gerek ve fatura kesmeniz gerek, ikinci el içinde fatura kesiyorsun yani gg yor hem firma hemde son kullanıcı satış yeri sahibinden ise herkesin satış yapabileceği bir yer.


    n11 vs gibi yerlerde para n11 güvencesinde kalıyor satış sonrasında onaylandığında aktarılıyor. Yani hırsızlık malını oradan satmak için çabalayacak kişiler olduğunu düşünmüyorum.


    Tek yol sahibinden letgo gibi yerler kalıyor onlardada zaten uzaktan alışveriş yapmak saçmalık olur birebir malı görüp ona göre anlaşırsınız çalıntı olup olmadığının kontrolü tüketiciye kalır.


    amazonun satış politikası ne, Türkiyedeki amazonda olan sorunsa umursamazlığı, satış sonrası hizmet sorunlu, bir ürünü satıyor ve iade alıyor iade aldığı ürünü hiçbir kontrolden geçirmeden tekrar sıfır olarak satışa sunuyor, başka bir tüketici ürünü alıyor açıp kontrol ettiğinde özellikle diyorum açıp KONTROL ettiğinde bu ürünün kullanıldığını söylüyor oda iade ediyor. Ama amazon sürekli bir kısır döngüye girip iade ürünleri sanki sıfırmış gibi satmaya devam ediyor.


    Bende bu zihniyetteki bir firmanın yapmayacağı bir şey değil diyorum. Çünkü bu satış politikası sıkıntılıdır. Türkiyedeki firmalara her türlü şeyi söyleyip iş amazon gibilere gelince toz kondurmamak için çabalayanlar içinde acınası bir durum oluyor bu :)


    Ben hiçbir firmayı ne yüceltirim nede alçaltırım, hakkettiği notu veririm ona göre değerlendiririm ve ona göre alışveriş yaparım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 9 Eylül 2021; 14:13:50 >




  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt

    Amazon ABD hem n11 gibi, hem değil.


    Şöyle ki, kullanılmış ürününü BİREY OLARAK Amazon'dan satabilirsin. Bireysel satıştır.


    Aynı üründen 100 adet stokla bireysel satışa koyamazsın. Bunun ticaret olduğu aşikardır. Fatura kesmen gerekir.


    Çalıntı malları satanlar muhtemelen üç beş stokla onlarca farklı bireysel hesapla satıyor olmalı. Sahibinden'de 150 tane hesap almak ne kadar zor olabilir mesela? Amazon’da satılan hırsızlık ürünleri 45 milyar doları geçti kafaya taktı isen yaparsın yani. Benim bile iki hesabım var sahibinden'de. Biri dolandırıcıları kovalamak için. Diğeri normal hesabım.

    -----

    Aracı firmanın bunu takip edip engellemesi gerçekten çok zor. Amazon'u savunmuyorum. Bana ne lan Amazon'dan? Ortak mıyım? Ben hemen her şeyi ikinci el alırım. O yüzden Craigslist ve Ebay'i severim. Newyork ve sanfransisco'da adamlarım var. Craigslistte onlara yakın mallar arasında beğenirim. Onlara söylerim. Benim adıma gider yüzyüze alırlar. Sonuçta Craigslist ilan sitesi. Sahibinden'in get vs olmayan versiyonu gibi. ABD'den Türkiye'ye artık kim yakında dönecekse ona kargolarlar, gelen gelirken bavulda getirir... Tam ölücüyüm. Amazon falan tırıs yani bana. Yıllar oldu, Amazon ABD'den bir şey almadım. Türkiye'de de n11 gibi. Nerede en ucuz ise oradan alırım. Yani, Amazon'u seviyor veya sevmiyor değilim.


    Ama nihayetinde, aracı firmanın bu işlerin takibini yapması gerçekten çok zor. Sahibinden'de de aynı sorun var. GittiGidiyor'da da... Ebay'de de var... Craigslistte Allah'ı var; ama o sadece bir ilan sitesi. Ha gazeteye ilan vermişsin, ha Craigslist'e... O yüzden zaten sadece yüzyüze alım yapıyorum oradan aracılar ile... Aracılar da çocukluk arkadaşım ve kuzenim. Amazon’da satılan hırsızlık ürünleri 45 milyar doları geçti 


    Bir de Florida, California ve Newyork'da ikinci ele de vergi var! (Oha!) O yüzden Craigslist iyi. Elden alıyorsun. Vergi yok. Amazon’da satılan hırsızlık ürünleri 45 milyar doları geçti  Bizi tekrar 90'lara itekli zalım dünya. 2000'lerin başında Amazon'dan alıyordum tıkır tıkır. 2000 yılında Md player almıştım falan. Aradan 21 yıl geçmiş, yüzyüze alışverişe döndük iyi mi?!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 9 Eylül 2021; 23:33:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerim5100

    Türkiye'de de korkunç bir hırsızlık ağı var amazon üzerinde...
    Ürünleri de tam anlamıyla tanımadıkları için ortaya rezil bir sonuç çıkıyor maalesef :(

    Sallama kardeşim haberi okumasan böyle birşeyin olduğundan haberin bile olmayacaktı şimdi çıkmış Türkiyede korkunç bir hırsızlık ağı var amazon üzerinde yazmışsın hayırdır organize şubede mi çalışıyorsun ? az destekli sallayın din kardeşiyiz Amazon’da satılan hırsızlık ürünleri 45 milyar doları geçti 

  • Sizin açacağınız konuyada başlığada ......

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.