Şimdi Ara

Amazon.com gümrüğe takılırmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Amazon.com dan 1.500 dolar fiyatında ses sistemi getirsem ,

1-Amazon , Türkiye'ye gönderim yapıyor mu ?

2-Gönderilen ürün gümrüğe takılır mı , takılırsa ne yapacağım , ben mi gidip alacağım gümrükten. Gümrüğe takılırsa bir daha hiç vermiyorlar mı ürünü,

yoksa veriyorlar mı , veriyorlarsa nasıl alacağız , hangi gümrükte takıldığını nerden bileceğim. Yani Amazon dan ürün gümrüğe takılıyor mu ?

• 1- Hayır.
  • Gümrüğe takılırsa bir daha hiç vermiyorlar mı ürünü

Nasıl korkuttular seni öyle

Amazon Türkiyeye gönderim yapıyor.75€ ve üstü gümrüğe takılır %20'lik vergisini öder alırsın.Alıcağın ürünün sana gönderim yapıp yapmadığını anlamak için siteden üyelik alıp satın alma kısmından kontrol etmelisin.Hangi gümrükte takıldığını nereden bileceğim demişsin vahiy gelecek değil herhalde, yaşadığın şehirde gümrük işlemleriyle hangi Ptt kurumu ilgileniyorsa seni oradan arayıp bilgilendirirler.

Ships from and sold by Amazon, ürünün altında bu yazı yazıyorsa gönderimi Amazon yapıyor demektir ve büyük ihtimal Tr'ye gönderim yapıyordur.Burdan satın alman daha faydalıdır.Satın alma kısmında %20'lik vergiyi kendi otomatik faturaya yansıtıyor böylece gümrükle uğraşmak zorunda kalmadan ürün ayağına kadar geliyor.İmport fees charges olarak geçiyor adı.1500$'lık demişsin 10-20Kg arası diye tahmin ediyorum buda sana 200-300lira arası kargo parası çıkaracaktır.

Ürün+Vergi+Kargo dahil sana 4000tl civarı bi rakam çıkacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: doutzen

Gümrüğe takılırsa bir daha hiç vermiyorlar mı ürünü

Nasıl korkuttular seni öyle

Amazon Türkiyeye gönderim yapıyor.75€ ve üstü gümrüğe takılır %20'lik vergisini öder alırsın.Alıcağın ürünün sana gönderim yapıp yapmadığını anlamak için siteden üyelik alıp satın alma kısmından kontrol etmelisin.Hangi gümrükte takıldığını nereden bileceğim demişsin vahiy gelecek değil herhalde, yaşadığın şehirde gümrük işlemleriyle hangi Ptt kurumu ilgileniyorsa seni oradan arayıp bilgilendirirler.

Ships from and sold by Amazon, ürünün altında bu yazı yazıyorsa gönderimi Amazon yapıyor demektir ve büyük ihtimal Tr'ye gönderim yapıyordur.Burdan satın alman daha faydalıdır.Satın alma kısmında %20'lik vergiyi kendi otomatik faturaya yansıtıyor böylece gümrükle uğraşmak zorunda kalmadan ürün ayağına kadar geliyor.İmport fees charges olarak geçiyor adı.1500$'lık demişsin 10-20Kg arası diye tahmin ediyorum buda sana 200-300lira arası kargo parası çıkaracaktır.

Ürün+Vergi+Kargo dahil sana 4000tl civarı bi rakam çıkacaktır.

Öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim kardeşim.
    Yani şimdi amazon Türkiye ye gönderim yapıyor değil mi ? üstteki arkadaş hayır demiş de. :))

Üründe Ships from and sold by Amazon yazmıyor , şu yazıyor : Ships from and sold by Sonic Electronix, Inc. Yani Türkiye ye gönderim yapıyor mu.

Peki Hangi kargo ile gönderiyorlar ? DHl , UPS gibi mi, yani kapıma kadar dhl gibi kargolar mı getirecek.
    yoksa aras - yurtiçi-sürat -gibi kargolar mı getirecek. ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ocaklilar

1- Hayır.

Emin misin
  • blackbyte kullanıcısına yanıt
    Üstteki arkadaşın mağaradan bağlanıyor olma olasılığı yüksek.Sorduğun 2 soruyuda cevapladım fakat yazdıklarımı tam okumamışsın.Ürünün Tr gönderimi olup olmadığını öğrenmek için satın alma kısmına girip bakman gerekiyor, eğer göndermiyorsa satın alma kısmında altta kalın harflerle yazılmış kırmızı bi cümle görürsün.Gönderimi özel kargo şirketleri yapıyor yani Dhl yada Ups'dir.Kapına kadar gelme olayınıda anlattım, satın alırken import fees deposit adı altında senden vergi tutarınıda alıyorsa sorun çıkmaz yazmıyorsa gümrük işlemleriyle uğraşırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CF49A7311 -- 3 Haziran 2014; 17:13:07 >
  • Ek olarak var ise priority shipping ( daha pahalı olan kargo hizmeti ) seçmek lazım ki , tüm gümrük işlemlerini UPS ve DHL halletsin.
    Gönderim konusunda ben Denon ses sitemini denedim modele göre gönderim yapıyor , amazon.com ile birlikte amazon.co.uk'i de bir dene
    bazen fiyat avantajı olabiliyor
    Ayrıca import fee'yi zaman zaman amazon iade edebiliyor ,bu da sana artı bir avantaj sağlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amazon.com / Aramex rezilliği.
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar Amazon (com lu olan) Siteden Airsoft Alıcaktım Fakat Türkiye'ye Gönderim Yapılmıyor Diye Çıktı (Seçtiğiniz Ülke Diye Yazıyor) Nasıl Halledebiliriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.